• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δικαιωνόμαστε σε λέω , αφού !!!!!!

varioAthens

Member
η μπουγατσα ειναι ελληνική γλυκιά πίτα της βυζαντινής περιόδου

και τη χρηση της αιτιατικής την κάνουμε σχεδόν σε όλη τη βόρεια Ελλάδα
και Βεροια, Σέρρες, Δράμα κλπ

Στα λόγια μου έρχεσαι... άρα λοιπόν, γιατί η πατέντα της μπουγάτσας πλασάρεται ως σαλονικιώτικη? :roll:
Επίσης, η αιτιατική που κολλάει με το ποστ μου???
Δεν τραβάω κανένα ζόρι με τη ντοπιολαλιά και τη διάλεκτο κανενός...

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
;)
δώσε μας όμως και το link στο αρχικό άρθρο....

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
δε γνωριζω να σου απαντησω, χτες παντως εγραψα σε θεμα του φορουμ περι φαγητων οτι την καλυτερη μπουγατσα την εχω φαει στην Καβαλα
Και για να λεμε τα πραματα με το ονομα τους, μπουγατσα σπιτικη δεν υπαρχει πλεον
μονο κατεψηγμενες πουλανε τα μπουγατσατζιδικα

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
έλα ρε φιλαράκι δε σε είπα και τίποτα μη με κολλάς τα μυαλά. ξέρω ότι η μπουγάτσα έχει άλλο φύλλο απο την τυρόπιτα αλοίμονο

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Στα λόγια μου έρχεσαι... άρα λοιπόν, γιατί η πατέντα της μπουγάτσας πλασάρεται ως σαλονικιώτικη? :roll:
Δεν πλασαρεται καθολου ως σαλονικιωτικη. Πλασαρεται ως βορειοελλαδιτικη κι αυτο γινεται επειδη μονο εδω γινεται και τρωγεται παντου. Και στη Βορεια Ελλαδα οπου ειναι σερραικη διαφημιζεται...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Και για να λεμε τα πραματα με το ονομα τους, μπουγατσα σπιτικη δεν υπαρχει πλεον
μονο κατεψηγμενες πουλανε τα μπουγατσατζιδικα
Κανεις λαθος... συνηθως ειναι κατεψηγμενη αλλα υπαρχουν πολλα εργαστηρια που μπορεις να φας φρεσκια.

varioAthens

Member
Tripakia, έχοντας ζήσει 6 χρόνια στο Θεσσαλονίκη, ξέρω πολύ καλά ότι και η μπουγάτσα πλασάρεται ως θεσσαλονικιώτικη, κι ότι οι παραλίες τις Χαλκιδικής πλασάρονται ως θεσσαλονικιώτικες (σα να είναι η Χαλκιδική προάστιο της Θεσ/νίκης ένα πράμα) και διάφορα άλλα... τι να πρωτοθυμηθώ!!! :D

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ο γνωστος απολυτος σουρεαλισμος του Travelstories: ξεκινησαμε απο την αντικατασταση της δοτικης με την αιτιατικη-γενικη και σε χρονο dt φθασαμε στις κατεψυγμενες μπουγατσες: Ειμαστε το κατι αλλο εχω να δηλωσω. Αυτο υπαγεται στην ομαδικη συνειρμικη γραφη!

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Εγώ θέλω να σχολιάσω δύο πράγματα.
1)Καλά,ρε, Φένια... τώρα το θυμήθηκες αυτό το άρθρο;
2)Απευθύνομαι σε όποιον έγραψε εκείνη τη σοβαρή παράγραφο για την ορθότητα των γραμματικών τύπων κ.λπ(νομίζω, είναι η ΕΡΣΗ): Ας μη δίνουμε τόση σημασία σε σαχλαμάρες, όπως το ''με'' και το ''μου''. Δεν είναι, άλλωστε, καν χαριτωμένο. Έχεις, παρόλ'αυτά, δίκιο σε αυτά που λες. :rolleyes:

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Ο γνωστος απολυτος σουρεαλισμος του Travelstories: ξεκινησαμε απο την αντικατασταση της δοτικης με την αιτιατικη-γενικη και σε χρονο dt φθασαμε στις κατεψυγμενες μπουγατσες: Ειμαστε το κατι αλλο εχω να δηλωσω. Αυτο υπαγεται στην ομαδικη συνειρμικη γραφη!
και είμαστε ακόμα σελίδα 2... :D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα