paykopete
Member
Κριμα, χαμπαρι δεν πηρες απο οτι εγραψα!Κριμα, χαμπαρι δεν πηρες απο Ιταλια.
Κριμα, χαμπαρι δεν πηρες απο οτι εγραψα!Κριμα, χαμπαρι δεν πηρες απο Ιταλια.
3 φαγητα, ενα γλυκο, σαλαμι κι ενα τυρι διαβασα "και τουμπαλιν". Μια χαρα διαβασα.Κριμα, χαμπαρι δεν πηρες απο οτι εγραψα!
Οταν λοιπον γραψεις με επιχειρηματα κατι για να αντικρουσεις τα επιχειρηματα που ανεφερα οτι η Ιταλικη κουζινα ειναι κατωτερη της Ελληνικης κ της Γαλλικης γιατι αυτο ανεφερα, και οχι απλα να γραφεις μια απαξιωτικη απαντηση οτι δεν πηρα χαμπαρι απο μια χωρα (γιατι πιαστηκες απο τα 5 πιατα που μου μεινανε προσωπικα), τοτε μπορουμε να κανουμε εποικοδομητικη συζητηση! Πιστευω για αυτο υπαρχει το φορουμ!3 φαγητα, ενα γλυκο, σαλαμι κι ενα τυρι διαβασα "και τουμπαλιν". Μια χαρα διαβασα.
Δεν ειναι αυτα η ιταλικη κουζινα.
Μαλλον εσυ δεν πηρες χαμπαρι απ ότι εγραψα εγω.Κριμα, χαμπαρι δεν πηρες απο οτι εγραψα!
Δεν ειναι απαξιωτικο οτι περασες και δεν ακουμπησες οταν ετρωγες 3 πιατα, ενα γλυκο κι ενα τυρι "και τουμπαλιν" για να τρως τα ιδια. Ειναι η πραγματικοτητα, οτι εχασες την ιταλικη κουζινα. Και ειπα οτι ειναι κριμα.Οταν λοιπον γραψεις με επιχειρηματα κατι για να αντικρουσεις τα επιχειρηματα που ανεφερα οτι η Ιταλικη κουζινα ειναι κατωτερη της Ελληνικης κ της Γαλλικης γιατι αυτο ανεφερα, και οχι απλα να γραφεις μια απαξιωτικη απαντηση οτι δεν πηρα χαμπαρι απο μια χωρα (γιατι πιαστηκες απο τα 5 πιατα που μου μεινανε προσωπικα), τοτε μπορουμε να κανουμε εποικοδομητικη συζητηση! Πιστευω για αυτο υπαρχει το φορουμ!
Στα προηγουμενα σχολια , και συγκεκριμενα σε ενα σχολιο που ανεφερε ενας συμφουριτης οτι θεωρει την Ιταλικη κουζινα ισως κορυφαια, του ανεφερα οτι στην Ευρωπη θεωρω την Ελλαδα κ την Γαλλια καλυτερες χωρες γευστικα απο την Ιταλια. Και επισης ανεφερα 4 χωρες τουλαχιστον εκτος Ευρωπης πολυ ανωτερες απο την Ιταλικη κουζινα επισης. Οποτε πανω σε αυτο εσυ χωρις να εχεις γευστικη εμπειρια στις παραπανω χωρες, απαντησες στο σχολιο μου και ανεφερες οτι θεωρεις την Κρητικη κ την Ιταλικη νο1 κουζινα!Μαλλον εσυ δεν πηρες χαμπαρι απ ότι εγραψα εγω.
1ον ειπα οτι την κρητικη ( που προφανως ανηκει στην ελληνικη) την βαζω ομοιως νο 1.
2ον Διευκρίνισα οτι στο Περού κ την Ιαπωνία που βαζεις τοπ δεν εχω παει κ δεν εχω εικονα για την κουζινα τους.
Πρωτα διαβαζουμε κ μετα παιρνουμε φορα κ γραφουμε. Ειδικα οταν το πρωτο πραγμα που αποφασισες να κανεις σε καποιον που διαφωνησε μαζι σου ηταν να πεις οτι δεν πηρε χαμπαρι τι εγραψες.
Και κατι ακομα. Κορυφαίες πρωτες ύλες δεν εχουν ολες οι χωρες κ αυτο δεν εχει να κανει με το οτι ολες κατι παραγουν.
Ολο αυτο γινεται για να μου την πεις οτι περασα και δεν ακουμπησα και δεν πηρα χαμπαρι η οντως εχεις κανα επιχειρημα για την Ιταλικη κουζινα οτι ειναι ανωτερη της Ελληνικης κ της Γαλλικης? Γιατι πραγματικα δεν βλεπω κατι αλλο! Δεν εχεις αναφερει ενα πιατο , μια ιδιαιτεροτητα η κατι? Εκτος και αν τα κρατας μυστικα!Δεν ειναι απαξιωτικο οτι περασες και δεν ακουμπησες οταν ετρωγες 3 πιατα, ενα γλυκο κι ενα τυρι "και τουμπαλιν" για να τρως τα ιδια. Ειναι η πραγματικοτητα, οτι εχασες την ιταλικη κουζινα. Και ειπα οτι ειναι κριμα.
Το ιδιο θα ελεγα σε οποιον ετρωγε μονο μουζακας, γκιρος και γαλακτομπουρεκο συνεχεια "και τουμπαλιν" αλλα ελεγε οτι απογοητευτηκε απο την ελληνικη κουζινα.
Δεν ξερω που ειδες να λεω κατι αλλο εκτος απο το οτι περασες και δεν ακουμπησες και οτι δεν γνωρισεις την Ιταλικη κουζινα απο 3 (ολογραφως τρια) πιατα, ενα τυρι, ενα γλυκο κι ενα σαλαμι "και τουμπαλιν".Ολο αυτο γινεται για να μου την πεις οτι περασα και δεν ακουμπησα και δεν πηρα χαμπαρι η οντως εχεις κανα επιχειρημα για την Ιταλικη κουζινα οτι ειναι ανωτερη της Ελληνικης κ της Γαλλικης? Γιατι πραγματικα δεν βλεπω κατι αλλο! Δεν εχεις αναφερει ενα πιατο, μια ιδιαιτεροτητα η κατι? Εκτος και αν τα κρατας μυστικα!
Ο λόγος που απάντησα στο σχόλιο σου ηταν για να γραψω ότι ακριβώς μην έχοντας παει σε καποια απο τις 4 χωρες που ανέφερες και κατά συνεπεια μην έχοντας άποψη, εξ ' αυτών που έχω επισκεφθεί νο 1 είναι για μένα η ιταλική και η ελληνική με έμφαση στην κρητική που την θεωρω τοπ λογω της ποιοτητας των πρωτων υλων.Στα προηγουμενα σχολια , και συγκεκριμενα σε ενα σχολιο που ανεφερε ενας συμφουριτης οτι θεωρει την Ιταλικη κουζινα ισως κορυφαια, του ανεφερα οτι στην Ευρωπη θεωρω την Ελλαδα κ την Γαλλια καλυτερες χωρες γευστικα απο την Ιταλια. Και επισης ανεφερα 4 χωρες τουλαχιστον εκτος Ευρωπης πολυ ανωτερες απο την Ιταλικη κουζινα επισης. Οποτε πανω σε αυτο εσυ χωρις να εχεις γευστικη εμπειρια στις παραπανω χωρες, απαντησες στο σχολιο μου και ανεφερες οτι θεωρεις την Κρητικη κ την Ιταλικη νο1 κουζινα!
Πολυ καλα δεν εχω θεμα με αυτο ουτε προσπαθω να σου αλλαξω την γνωμη ουτε να σε προσβαλω απλα ανεφερα τους λογους που το πιστευω αυτο! Κουβεντα να γινεται!
Ανεφερα επισης οτι οταν ανακαλυψεις αυτες τις κουζινες (χωρις να θελω να το παιξω ανωτερος η κατι) και αν σου αρεσουν οι γευσεις αυτες οντως μπορει να αναθεωρησεις κ εσυ οπως εκανα και εγω!
Επισης αν πιστευεις οτι οταν διαφωνεις με καποιον , πετας απλα μια απαντηση του "τυπου" δεν πηρες χαμπαρι και δεν θετεις καποια επιχειρηματα και περιμενεις να σου απαντησει ο αλλος με διαφορετικο υφος, συγνωμη αλλα συνηθως δεν γινεται!
Τελος, μπορει οντως να μην το εθεσα σωστα αυτο με τις πρωτες υλες και εχεις δικιο, το σκεπτικο μου ητανε οτι καθε χωρα η οι περισσοτερες εχουνε μια , δυο , δεκα η περισσοτερες πολυ καλες πρωτες υλες!
Ολο αυτο γινεται για να μου την πεις οτι περασα και δεν ακουμπησα και δεν πηρα χαμπαρι η οντως εχεις κανα επιχειρημα για την Ιταλικη κουζινα οτι ειναι ανωτερη της Ελληνικης κ της Γαλλικης? Γιατι πραγματικα δεν βλεπω κατι αλλο! Δεν εχεις αναφερει ενα πιατο, μια ιδιαιτεροτητα η κατι? Εκτος και αν τα κρατας μυστικα!
Ε τοτε θα σου αρεσουν πολυ οι κουζινες που ανεφερα!Ο λόγος που απάντησα στο σχόλιο σου ηταν για να γραψω ότι ακριβώς μην έχοντας παει σε καποια απο τις 4 χωρες που ανέφερες και κατά συνεπεια μην έχοντας άποψη, εξ ' αυτών που έχω επισκεφθεί νο 1 είναι για μένα η ιταλική και η ελληνική με έμφαση στην κριτική που την θεωρω τοπ λογω της ποιοτητας των πρωτων υλων.
Δεν εχω παει Σικελια και Σαρδηνια και το ανεφερα οτι κραταω πισινη για την Σικελια ειδικα στο ΥΓ ! Πιαστηκες απο τα πιατα που αναπολω και ειναι στοχοποιημενα και ξερεις πολυ καλυτερα οταν εχεις παει τοσες φορες οτι απο τα καλυτερα κρεατα ειναι Τοσκανη που εχουνε συγκεκριμενη ρατσα βοδινων, στην Ναπολι το εχουνε με την πιτσα κτλπ κτλπ .Δεν ξερω που ειδες να λεω κατι αλλο εκτος απο το οτι περασες και δεν ακουμπησες και οτι δεν γνωρισεις την Ιταλικη κουζινα απο 3 (ολογραφως τρια) πιατα, ενα τυρι, ενα γλυκο κι ενα σαλαμι "και τουμπαλιν".
Εχω παει 12 φορες απο Σαρδηνια και ΣΙκελια ως Τορινο.
Εξαλλου εσυ εισαι ο "διαβασμενος"¨στις κουζινες, τι να καθομαι τωρα και να απαριθμω καμια 30ρια διαφορετικα πιατα που δοκιμασα, γιατι η πιτσα και η παστα ειναι primi, δεν ειναι "πιατα".
Αλλα αυτο θα το ξερεις ηδη.
Σε πρόλαβα και μετέφερα τα οφ τοπικ μηνύματα εδώ, μαζί και το δικό σου.Πως το γυρισαμε παλι στο φαγητο?! Επειδη ειναι λιγο off topic κι επειδη ειναι ενδιαφέροντα τα σχολια, μηπως να γινοταν κανενα νεο νημα, τυπου ¨η καλυτερη κουζινα¨? (αν δεν υπαρχει ήδη και δεν το θυμάμαι…!)
Επειδη αναφέρθηκε το gelato παντως, όταν μια φορα ειχα πει σε εναν μισό Ιταλό μισό Έλληνα , ότι σημαινει παγωτό, με στραβοκοίταξε και σχεδον παρεξηγήθηκε ! Εγώ νόμιζα οτι είναι απλα η ιταλική λέξη για το παγωτό, αλλα μου εξήγησε οτι το gelato είναι πιο γεμάτο, βελούδινο και ραφιναρισμένο.. Τωρα για την κουζινα την ιταλική, συνολικα, εχω πολυ θετικη αποψη, φαγητα, γλυκα, κρασιά, κλπ. Τη Βενετία δεν τη θυμαμαι για το φαγητο παντως, αλλα ισως να μην πηγα και στα σωστα μερη. Φλωρεντια, Μιλανο και Ρώμη παντως εχω φαει καταπληκτικά (αλλα ακριβα)
Δεν μου κάνει περίεργο για τους Κροάτες.Εχω πάει τρεις φορές και ειναι εύσωμοι .Ναι, εννοείται πως το αλκόολ και βλάπτει και παχαίνει. Δεν ξέρω όμως αν είναι θέμα αλκόολ ή/και διατροφής που οι Ισπανοί και οι Έλληνες είναι π.χ. πιο αδύνατοι από τους Φινλανδούς και τους Τσέχους.
Ε, ναι πάντα ακούγαμε πως έχει θέμα παχυσαρκίας η Μάλτα. Αν δεν είχα δει το χάρτη κι έκανα τυχαία μαντεψιά πάντως τη Μάλτα θα έβαζα πρώτη. Με τίποτα δεν θα περίμενα να είναι στο ίδιο επίπεδο παχυσαρκίας η Κροατία.