Smaragda53
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- αχ, μακάρι νάξερα!
- Ταξίδι-Όνειρο
- Πολυνησία
Μπαχτσές! αχ τι μου θύμησες!μπαχτσε
Μπαχτσές! αχ τι μου θύμησες!μπαχτσε
Για πες τι σου θυμισα;; μπαχτσεδες στο χωριο των παππουδων;; η το τραγούδι "παμε τσαρκα στο μπαχτσε τσιφλίκι";;Μπαχτσές! αχ τι μου θύμησες!
μου θύμησες τη γιαγιά μου τη Σμυρνιά και τον μπαχτσέ της στη Νέα ΣμύρνηΓια πες τι σου θυμισα;; μπαχτσεδες στο χωριο των παππουδων;; η το τραγούδι "παμε τσαρκα στο μπαχτσε τσιφλίκι";;
Θα μπορουσα να το πω λαχανοκηπο (και μποστανι το λένε) αλλά έχω συνηθίσει να το λέω ετσι .. εχω ζησει μεχρι τα εφηβικά χρονια στο χωριο μου μέσα στους μπαχτσεδες... μετα λογω δουλειας και ζωης στις διαφορες πόλεις δεν τα καταφερα να εχω τον δικό μου μπαχτσέ ... απο τα ηντα όμως και μετα καθε χρονο όλο και κατι κανω με τα καλοκαιρινά κυριως αγγουρια, ντοματες, διαφορες πιπεριες, μελιτζανες, κολουθακια, βλητα τρεβλα (καλά αυτα γβαινουν και μονα τους), καμια φορα και πατατες, πεπονακια κλ..
Πολυ το δυσκολεψανε το χασιμο βαρους.Αυτό είναι ένα αρκετά παλιό θέμα και για να μην ανοίγω νέο το φέρνω στην επιφάνεια.
Θα αναφερθώ στην διατροφή μου κυρίως στα ταξίδια αλλά και μετά.
Διαπίστωσα πως μετά από ταξίδια επέστρεψα με δύο κιλά βάρος παραπάνω απ ότι έφυγα, φαίνεται πως όταν δεν είμαι στο σπίτι μου και τρώω αλλού, τρώω περισσότερο.
Συμβαίνει όταν διαμένω σε ξενοδοχεία που περιλαμβάνουν γεύματα, ο μπουφές είναι τόσο δελεαστικός που τρώω περισσότερο απ ότι τρώω στο σπίτι μου, στα ξενοδοχεία τρώω δύο πιάτα πρωινό και γλυκά και επειδή αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή δεν μπορώ να αντισταθώ.
Για εμένα που κάνω πολλές ώρες πεζοπορία κ ορειβασία το να παίρνω σε ταξίδι δύο κιλά είναι πρόβλημα διότι μετά θα πρέπει να κουβαλάω αυτά τα κιλά πχ ανεβαίνοντας ένα βουνό..
Βλέποντας ότι έχω 2-3 επιπλέον κιλά ενεργοποιώ σύστημα αδυνατίσματος
Τι κάνω:
1> μαγειρεύω σπίτι, δεν τρώω έτοιμα φαγητά
2> μειώνω τα λιπαρά, μειώνω τα τυριά
3> τρέφομαι με λαχανικά με όσπρια, με δημητριακά για 5 μέρες
4> τρέφομαι με ψητό ψάρι για 2 μέρες
5> τρώω φρούτα κάθε μέρα μήλο, μπανάνα κα
6> αποφεύγω το ψωμί, τρώω μερικές φρυγανιές ολικής
7> δεν τρώω γλυκά, δηλαδή προσπαθώ, τρώω λίγη μαύρη σοκολάτα
8> παίρνω συμπληρώματα διατροφής όπως L-Καρνιτίνη που είναι λιποδιαλύτης, έχει και άλλα οφέλη, είναι εντελώς ασφαλής και δεν χρειάζεται διατροφολόγο
L-καρνιτίνη: τι είναι, οφέλη και παρενέργειες
9> όταν νιώθω χαμηλή ενέργεια και πρέπει να εργαστώ παίρνω πολυβιταμίνη
10> κάνω κάθε απόγευμα γυμναστική σε σταθερό ποδήλατο με μετρητή, καίω τουλάχιστον 150 θερμίδες
Έτσι χάνω τα 2-3 επιπλέον κιλά άμεσα και μπορώ να πεζοπορώ δίχως περιττά βάρη
Αρα ο μεταβολισμος σου παει τρενο! Μπραβο! Γιατι μετα τα 40 (απ' οτι εχω ακουσει δηλαδη...γκουχ γκουχ) πρεπει να πεσει σοβαρη πεινα για απωλεια βαρους.Πολυ το δυσκολεψανε το χασιμο βαρους.
Απλα τρωω τα ιδια με πριν σε μικροτερο πιατο.
Οποιος δεν οδηγει και περπαταει ελεγχει το βαρος του καλυτερα. Ειναι επακολουθο.Αρα ο μεταβολισμος σου παει τρενο! Μπραβο! Γιατι μετα τα 40 (απ' οτι εχω ακουσει δηλαδη...γκουχ γκουχ) πρεπει να πεσει σοβαρη πεινα για απωλεια βαρους.