• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Δημοσιο: Ασυδοσιας συνεχεια...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν αναρωτήθηκες όμως επίσης πόσοι ξεπλένουν χρήμα στην πάμπλουτη Κύπρο,ποιοί νόμοι τους το επιτρέπουν και τι κατάλοιπα έχει το νησί από την Βρετανική κατοχή.

elefinor

Banned
Τις τελευταίες 2 μέρες βρίσκομαι στην Κύπρο. Από την τελευταία φορά που ήρθα πριν ενάμιση μήνα, έχουν ξύσει την παλιά άσφαλτο στην γειτονιά μου, έχουν ρίξει καινούρια ασφαλτικά και έχουν περάσει και τις διαγραμμίσεις. Τα φρεάτια βρίσκονται ακριβώς στο ίδιο ύψος με το οδόστρωμα. Σε περιοχές υπό κατασκευή, πάνω σε κάθε φρεάτιο βρίσκεται ένας κώνος για να μην χτυπήσεις το αμάξι σου. Οι ενώσεις των παλιών ασφαλτικών και των καινούριων είναι άρτιες. Σε έναν οδικό άξονα που αναμένεται να ανοίξει το επόμενο εξάμηνο, έχουν τοποθετήσει από τώρα τις πινακίδες κατεύθυνσης. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω:

• είμαστε πιο ηλίθιοι εμείς και δεν μπορούμε να διορθώσουμε ένα δρόμο με σωστό τρόπο; Χρειάζεται ιδιαίτερη πληροφόρηση για να μην πετάνε την άσφαλτο πάνω απ’ την λακκούβα αλλά να ξύνουν το τμήμα πρώτα;
  • είναι τόσο πιο τίμιοι και σέβονται τόσο περισσότερο τον συνάνθρωπό τους και την δουλειά τους οι Κυπραίοι από εμάς;
  • ναι είναι πιο πλούσια η Κύπρος. Μα και η Ελλάδα κάποτε δεν τα πήγαινε άσχημα αλλά ακόμα και τότε πολλά έργα υποδομής ήταν απαράδεκτα κατασκευασμένα. Γιατί δεν ενδιαφέρονται και οι Κυπραίοι μόνο για την τσεπόνα τους;
  • γιατί μου φαίνεται τόσο αυτονόητο που στην Κύπρο οι άνθρωποι δουλεύουν με τελικό σκοπό να παραδώσουν ένα άρτιο έργο και ταυτόχρονα μου φαίνεται εντελώς προβλέψιμο στην Ελλάδα οι άνθρωποι να μην δίνουν δεκάρα για το κοινό όφελος αλλά μόνο για την τσέπη τους;
  • γιατί φοβάμαι ότι μετά από την όποια έκβαση του Μνημονίου, είτε γίνουμε Ουγκάντα είτε όχι, θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε όπως θεωρούμε όλοι αυτονόητο; Γιατί να το δεχόμαστε αυτό σαν μια de facto κατάσταση όταν δεν δεχόμαστε κάποιοι κάποιοι πχ την θρησκεία που θέλει να μας κρατάει σε μια de facto κατάσταση;
  • αλήθεια ρε παιδιά, τι φταίει; Γιατί είμαστε έτσι; Τι μας οδήγησε σε τούτη την φαυλοκρατία; Τι κάναμε λάθος;
ΥΓ. και τελευταία ερώτηση: επειδή δεν ξέρω καλά κάτι διαδικτυακές ορολογίες, για πείτε μου, τώρα trollάρω;
Γιατί είμαστε έτσι; Σκέψου την " παραδοσιακή" προχειρότητα, επιπολαιότητα και φυγοπονία του 'Ελληνα ( στη χώρα του βέβαια, γιατί έξω υπο το φόβο του μαστιγίου μετατρέπεται συνήθως σε Σταχάνοφ) μπολιασμένη με τόνους νεοελληνικής ψευτομαγκιάς, ασυδοσίας , αγάπης για εύκολο και άκοπο πλουτισμό και κυρίως της ατιμωρησίας που ιδίως μετά το 1981 έλαβε πρωτόγνωρες, τερατώδεις διαστάσεις και η απάντηση προκύπτει αβίαστα μόνη της.

chrisbd

Member
Δεν αναρωτήθηκες όμως επίσης πόσοι ξεπλένουν χρήμα στην πάμπλουτη Κύπρο,ποιοί νόμοι τους το επιτρέπουν και τι κατάλοιπα έχει το νησί από την Βρετανική κατοχή.
Μα και δω γίνονται αυτά εκτός απο τα κατάλοιπα που είναι Τουρκικής προέλευσης και δρόμους δεν μπορούμε να κάνουμε ....

Στο ποδόσφαιρο ρε παιδιά τι γίνεται ...θέλω να γελάσω μέχρι δακρύων ..Μαρινάκης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μπέος, Καλόπουλος, Ψωμιάδης (αυτόν τον Ψωμιάδη της ΕΑΤ- ΕΣΑ ούτε ο Λαλιώτης δεν μπόρεσε να τον βάλει φυλακή ..είχε φάει 12 χρόνια μετά μπήκε στο νοσοκομείο τάχα είχε πρόβλημα με τα πνευμόνια του και έβγαινε την άλλη μέρα με το πούρο στο στόμα, για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε)... Ειδικά για τον Μπέο θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος Λαρισαίος και γώ μαζί τους .... :haha::haha::haha:

Borealis

Member
Τις τελευταίες 2 μέρες βρίσκομαι στην Κύπρο. Από την τελευταία φορά που ήρθα πριν ενάμιση μήνα, έχουν ξύσει την παλιά άσφαλτο στην γειτονιά μου, έχουν ρίξει καινούρια ασφαλτικά και έχουν περάσει και τις διαγραμμίσεις. Τα φρεάτια βρίσκονται ακριβώς στο ίδιο ύψος με το οδόστρωμα. Σε περιοχές υπό κατασκευή, πάνω σε κάθε φρεάτιο βρίσκεται ένας κώνος για να μην χτυπήσεις το αμάξι σου. Οι ενώσεις των παλιών ασφαλτικών και των καινούριων είναι άρτιες. Σε έναν οδικό άξονα που αναμένεται να ανοίξει το επόμενο εξάμηνο, έχουν τοποθετήσει από τώρα τις πινακίδες κατεύθυνσης. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω:

• είμαστε πιο ηλίθιοι εμείς και δεν μπορούμε να διορθώσουμε ένα δρόμο με σωστό τρόπο; Χρειάζεται ιδιαίτερη πληροφόρηση για να μην πετάνε την άσφαλτο πάνω απ’ την λακκούβα αλλά να ξύνουν το τμήμα πρώτα;
  • είναι τόσο πιο τίμιοι και σέβονται τόσο περισσότερο τον συνάνθρωπό τους και την δουλειά τους οι Κυπραίοι από εμάς;
  • ναι είναι πιο πλούσια η Κύπρος. Μα και η Ελλάδα κάποτε δεν τα πήγαινε άσχημα αλλά ακόμα και τότε πολλά έργα υποδομής ήταν απαράδεκτα κατασκευασμένα. Γιατί δεν ενδιαφέρονται και οι Κυπραίοι μόνο για την τσεπόνα τους;
  • γιατί μου φαίνεται τόσο αυτονόητο που στην Κύπρο οι άνθρωποι δουλεύουν με τελικό σκοπό να παραδώσουν ένα άρτιο έργο και ταυτόχρονα μου φαίνεται εντελώς προβλέψιμο στην Ελλάδα οι άνθρωποι να μην δίνουν δεκάρα για το κοινό όφελος αλλά μόνο για την τσέπη τους;
  • γιατί φοβάμαι ότι μετά από την όποια έκβαση του Μνημονίου, είτε γίνουμε Ουγκάντα είτε όχι, θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε όπως θεωρούμε όλοι αυτονόητο; Γιατί να το δεχόμαστε αυτό σαν μια de facto κατάσταση όταν δεν δεχόμαστε κάποιοι κάποιοι πχ την θρησκεία που θέλει να μας κρατάει σε μια de facto κατάσταση;
  • αλήθεια ρε παιδιά, τι φταίει; Γιατί είμαστε έτσι; Τι μας οδήγησε σε τούτη την φαυλοκρατία; Τι κάναμε λάθος;
ΥΓ. και τελευταία ερώτηση: επειδή δεν ξέρω καλά κάτι διαδικτυακές ορολογίες, για πείτε μου, τώρα trollάρω;
Προφανώς είναι πολύ ιδιαίτερη γειτονιά σου, γιατί πουθενά δεν είδα στη Κύπρο καμιά σπουδαία οργάνωση από το κράτος. Ο πλούτος εκεί είναι καθαρά υπόθεση ιδιωτική.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα και δω γίνονται αυτά εκτός απο τα κατάλοιπα που είναι Τουρκικής προέλευσης και δρόμους δεν μπορούμε να κάνουμε ....
Μα δεν με κατάλαβες.

Εδώ το χρήμα ξεπλένεται αλλά υπάρχουν νόμοι που διώκουν τις διαδικασίες.Απλώς δεν τηρούνται.

Η Κύπρος πλούτισε γιατί οι νόμοι της ευνοούν τις καταθέσεις από αδήλωτες δραστηριότητες,τις offshore εταιρείες,τις φορολογικές κομπίνες κλπ κλπ

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
βρε παιδιά δεν είναι τόσο αυτό το θέμα. Ξανά λέω ότι πολύ απλά ο x εργολάβος της Κύπρου δεν θα σκεφτεί πως να αρπάξει χρήματα παραδίδοντας ένα ελλειπές έργο. Δεν τον ενδιαφέρει. Ίσως να τα κλέβει από αλλού, δεν ξέρω. Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι εργολαβοι που ο πρωταρχικός τους σκοπός είναι να κάνουν σκάρτη δουλειά, το κράτος δεν τον ελέγχει και στην συνέχεια γίνονται διορθωτικές στο προηγούμενο σφάλμα όπου τα παίρνει και δεύτερος εργολάβος. Άλλο παράδειγμα: σε έργο, το οποίο δεν θα ονοματίσω και σημετείχα σ' αυτό, δεν έγινε ουδείς έλεγχος απ' το δημόσιο για τον τρόπο κατασκευής του. Σε άλλο παρόμοιο έργο στην Ρουμανία, μας ζητάγανε πιστοποιητικά και για τα χερούλια των πορτών και δεν προχωράγαμε αν δεν τα είχαμε. Τους κατηγορούσαμε ως γραφειοκράτες αλλά τέτοιοι είμαστε κι εμείς με την διαφορά ότι στην άκρη του τούνελ, η δουλειά σου θα γίνει μόνο ταίζοντας τους κατάλληλους. Τι να σας πω... μάλλον ψάχνω μια πιο αναλυτική απάντηση για την ψυχοσύνθεσή μας... π.χ. ο Τριβιζάς τα χώνει ξεκάθαρα στον Κωλλέτη...

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Θα ανοίξουμε σε λίγο τόπικ και για τις δωρεάν μπύρες που δίνουν στους υπαλλήλους της Άμστελ?
Αρχοντα σοβαρά μιλάς? Για τι ποσότητες μιλάμε? Καθημερινά ή εβδομαδιαία? Για λέγε..... (όχι ότι η μπύρα της οικοδομής πίνετε, αλλά ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει..)

GTS

Member
Αρχοντα σοβαρά μιλάς? Για τι ποσότητες μιλάμε? Καθημερινά ή εβδομαδιαία? Για λέγε..... (όχι ότι η μπύρα της οικοδομής πίνετε, αλλά ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει..)
Λεπτομέρειες δε ξέρω! Και ευτυχώς δεν εργάζομαι εκεί, δε θα ήξερα τι να τις κάνω :haha:

(τώρα που ξέρω, είσαι απλά άτυχη)

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Λεπτομέρειες δε ξέρω! Και ευτυχώς δεν εργάζομαι εκεί, δε θα ήξερα τι να τις κάνω :haha:

(τώρα που ξέρω, είσαι απλά άτυχη)

Καλά, σε τέτοια περίπτωση, έτσι θα σε αφήναμε? Μια βοήθεια από εμάς σίγουρα θα την είχες. :haha:

_antonis_

Member
Είναι ένας από τα εκατομμύρια Ελλήνων που δεν "πολυσυμπαθούν" τους υπερβολικά καλοπληρωμένους αργόσχολους κάποιων ΔΕΚΟ.Απλά είναι τα πράγματα.
Και σε ποιές ΔΕΚΟ υπάρχουν αυτοί οι υπερβολικά καλοπληρωμένοι;

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Ο Αλαφούζος χρησιμοποιεί πιο γλυκό λόγο από εσένα.Μην ανησυχείς πάντως και της κυβέρνησης και της Τρόϊκας αυτός είναι ο στόχος.Να καταργηθούν όλες οι συλλογικές συμβάσεις και με ανεργία στο 20-25% να προσλαμβάνουν σκλάβους με 500? το μήνα.

Αν θα επιτευχθεί ο στόχος έγκειται στο πόσοι,και πως κυρίως,θα αντιδράσουν.Εύχομαι να μην πραγματοποιηθεί το όνειρό σου πάντως.
Φιλτατε maltakia δεν εχω κανενα τετοιο ονειρο. Ο Αλαφουζος εχει τσουβαλια χρημα, Αντιθετα εγω ειμαι ενας απο τους πολλους κακοπληρωμενους εργαζομενους (και οχι απασχολουμενους οπως οι περισσοτεροι στο Δημοσιο) του ιδιωτικου τομεα που παθαινει σοκ οταν ακουει τα οσα οργια γινονται στο Δημοσιο εδω και πολλες δεκαετιες. Ο λογος ειναι οτι μ@#$%κες σαν και μενα πληρωνουμε τοσα χρονια καποιους μαγκες που το μονο προσον που ειχαν ηταν να ειναι κομματοσκυλα ωστε να διοριστουν και με την απραξια τους ως μονο σκοπο της ζωης τους εχουν να κανουν τη δικη μας ζωη δυσκολοτερη - απο "γρηγοροσημο" μεχρι γιατρους που κανουν κοπανα απο τα ραντεβου του ΙΚΑ κ.ο.κ.

Αν εσενα σε ικανοποιει να καθονται καποιοι και εσυ να δουλευεις για να ζησεις εσενα ΚΑΙ αυτους τοτε παω ουδεν σχολιο απο μερους μου. Μονο τους επομενους μηνες που η ανεργια θα φτασει το 20% συνεχισε να τα χωνεις στους "κακους" ιδιωτες που δεν επενδυουν στο Καφρισταν που ζουμε για να τη μειωσουν. Θα επρεπε να ελθουν τρεχοντας με τοσο εξυπηρετικο και χωρις ιχνος διαφθροας Δημοσιο.

Α, και που ξερεις τα επομενα χρονια μπορει να φτασουμε το ιδανικο ονειρο του καθε βολεμενου. Να μην υπαρχει δηλαδη κανενας ιδιωτης που να εργαζεται και η ΓΣΕΕ να αντιπροσωπευει ΜΟΝΟ ΔΥ (οχι οτι τωρα νοιαζεται για τους ΙΥ). Και αυτο οχι βεβαια λογω κρατικοποιησης ολων των επιχειρησεων, αλλα γιατι απλα οσοι μπορουν να εργαστουν θα εχουν φυγει στο εξωτερικο και οσοι ειχαν επιχειρησεις θα τις εχουν κλεισει μη αντεχοντας να πληρωνουν και αλλους φορους για να τρεφονται τα "κοπροσκυλα".

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα