• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Δημοσιο: Ασυδοσιας συνεχεια...

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
....Παρεπιπτόντως, πολλά από τα θέματα του φόρουμ έχουν εξαιρετική κινητικότητα τις ώρες 9-5. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι γράφουν φαντάζομαι, οι υπόλοιποι απαντούν αργά τη νύχτα.

(να με άκουγε κανείς από την παλιά μου δουλειά - δημόσιο - δε θα πίστευε στα αυτιά του..παραέγινα κυνική)

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Στον κρατικοδίαιτο ελεύθερο επαγγελματία που κοστολογεί τις υπηρεσίες/προϊόντα του 5 φορές πάνω για να τα πουλήσει στο δημόσιο;
Έχεις πάρει χαμπάρι κάθε πότε το Δημόσιο πληρώνει τον προμηθευτή του?
Και με ποιό τρόπο?
Στο δικό μας τομέα για παράδειγα, κάθε πέντε περίπου χρόνια βγάζουν μια ρύθμιση. Η τελευταία περσινή, υποτίθεται ότι θα εξοφλούσε τα τιμολόγια του 2005 και 2006 (!), τα τιμολόγια του 2007 πληρώνονται το 2011 με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου διετούς διάρκειας, τα τιμολόγια του 2008 με ομόλογα τριετούς διάρκειας και του 2009 με ομόλογα τετραετούς διάρκειας.
Όσο για τα τιμολόγια του 2010 και του 2011 το παλεύουν ακόμα να βρουν τον τρόπο.
Οι δε νόμοι των ρυθμίσεων είναι γραμμένοι στο πόδι και μπάζουν από παντού.

Και εν τω μεταξύ, ο προμηθευτής θα πρέπει και να προμηθεύει τον πελάτη του και να πληρώνει το προσωπικό του και να πληρώνει τα εργοστάσια παραγωγής και να πληρώνει την εφορία του και τα ασφαλιστικά ταμεία, κοκ.

Αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστούν στις όποιες τιμές. Και μη σκεφτείς να κάνεις σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές στην Ευρώπη, γιατί εκεί το κάθε τιμολόγιο πληρώνεται μέσα σε 2-3 μήνες και όχι του Αγίου......

XRISTOS71

Member
Αρχικό μήνυμα απο battered_suitcase
Στον κρατικοδίαιτο ελεύθερο επαγγελματία που κοστολογεί τις υπηρεσίες/προϊόντα του 5 φορές πάνω για να τα πουλήσει στο δημόσιο;
Σωστή η Anny και επιπλέον δεν έχουν όλοι οι ελέυθεροι επαγγελματίες σχέση με το δημόσιο πλήν των ''εκτάκτων '' εμβασμάτων που ζητά το κράτος απο αυτούς . Δεν είναι τυχαίο οτι οι περισσότερες εταιρείες με χιλιάδες εργαζόμενους που έχουν κλείσει είχαν ανοιχτό λογαριασμό με το δημόσιο

....Παρεπιπτόντως, πολλά από τα θέματα του φόρουμ έχουν εξαιρετική κινητικότητα τις ώρες 9-5. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι γράφουν φαντάζομαι, οι υπόλοιποι απαντούν αργά τη νύχτα.
Ντροπή σου να γράφεις τέτοια πράγματα στο forum !!!!!!!!
ακούς εκεί 9 - 5 !!!!
9 - 2 και πολύ είναι και αν δεν έχει απεργία για να γράφουν απο το σπίτι

ΥΓ. Βαλιτσούλα άν συνεχίσεις να τα γράφεις αυτά σε βλέπω να σε βαφτίζουν
Δημοσιουπαλληλοφάγο και σένα !!!!!!!!!!!

Οι Δημόσιοι είναι σαν τους Γερμανούς ....φίλοι μας :haha::haha::haha:

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Χαχαχαχαχ! XRISTO71 ακριβώς το αντίθετο υπαινίχθηκα, ότι αποκλείεται όλοι αυτοί που γράφουν το πρωί στο φόρουμ να είναι αποκλειστικά και μόνο δημόσιοι υπάλληλοι...Αλλά μ'αρεσε που με είπες βαλιτσούλα :)

@ Anny: Το αντίθετο, ξέρω πολύ καλά πώς πληρώνει το δημόσιο γιατί ακριβώς σ'αυτόν τον τομέα απασχολούμουν επί 4 χρόνια, και μάλιστα σε θέση λήψης σχετικών αποφάσεων. Και πίστεψέ με, θα πλήρωνε πολύ γρηγορότερα αν δεν το καταεκμεταλλεύοταν ποικιλοτρόπως διάφοροι κρατικοδίατοι επαγγελματίες, μειώνοντας σημαντικότατα την ευρωστία του.
Όσο για τις εταιρείες χιλιάδων υπαλλήλων που κλείνουν επειδή έχουν σχέση με το δημόσιο, ειλικρινά μπορεί να έχετε δίκιο. Τα δικά μου παραδείγματα αφορούν σε τεράστιες εταιρείες τύπου προμήθειας λογισμικών, κατασκευαστικές κλπ οι οποίες περιμένουν πώς και πώς να βγουν δημόσιοι διαγωνισμοί για να κάνουν μεταξύ τους συμφωνίες, να δώσουν στημένες τιμές και να μοιραστούν τη δουλειά με υπεργολαβίες.

GTS

Member
Μα τι λες βαλιτσούλα μου....πού στήνονται διαγωνισμοί μεταξύ εργολάβων δε μπορώ να καταλάβω....όπως επίσης πώς καρακλέβουν μετά το Δημόσιο, σε αγαστή συνεργασία με απατεώνες ΔΥ (επιβλέποντες, δ/ντες τεχν. υπ. κτλ), με φουσκωμένες επιμετρήσεις, με παράδοση αυτών των ανυπέρβλητων έργων που όλη η υφήλιος θαυμάζει κι εμείς απολαμβάνουμε...ναι, είναι η Ελλάδα η χώρα των θαυμάτων. Με τα καλύτερα δημόσια έργα, τα φτηνότερα φάρμακα και τους καθόλου κρατικοδίαιτους "επενδυτές". Το γεγονός ότι οι εξαγωγές ήταν πάτος (τώρα κάτι πάει να γίνει) δε βαράει κανά καμπανάκι σε κάτι...μαχητές. Τρώνε σώτο κι αυτοί, ουουουου. Όταν λένε οι κουτόφραγκοι για άμεση ανάγκη απελευθέρωσης επαγγελμάτων και υπηρεσίων και για μη ανταγωνιστική οικονομία, ακόμα κάποιοι νομίζουν ότι φταίει μόνο το Δημόσιο. Ψιχαλίζει παιδιά, δε σας φτύνουν...εγώ συμφωνώ με αυτά που έγραψες παραπάνω και γέλασα με αυτό που ανέφερες για το facebook. To the point..

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ε να μωρέ...ένα δυο παραδείγματα σε όοολη την Ελλάδα, τι να το κάνουμε θέμα..Για να ευθυμήσετε με το πόσο μη-κρατικοδίαιτοι είναι πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, να σας πω περιστατικό που θυμήθηκα με ιδιώτη ηχολήπτη ο οποίος εξαγριώθηκε που σταμάτησε να τον παίρνει δημόσιος φορέας για πολιτιστικές εκδηλώσεις (επειδή ήταν πολύ ακριβότερος) και ενίστατο : "Και τώρα που αγόρασα εξοπλισμό τόσες χιλίαδες ευρώ;;; Πώς θα τα κάνω απόσβεση εγώ που σταμάτησαν να με παίρνουν;;Δε ντρέπονται, δε σκέφτονται τα παιδάκια μου;"

GTS διακρίνω τον πόνο του μηχανικού στα λόγια σου...πέφτω μέσα;

GTS

Member
Μέσα πέφτεις, αλλά δεν είμαι στον τομέα των Δημοσίων Έργων. Ξέρω όμως τι γίνεται, τι λάδωμα και τι κλεψιά πέφτει. Σε κάθε δήμο της χώρας πρέπει να επέμβει και από ένας εισαγγελέας...

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Μερικοί δήμοι τους περιμένουν και δεν έρχονται :) δράμα η κατάσταση.

Να διατηρούμε όμως αισιοδοξία! Όλα θα φτιάξουν!

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
"Ότι είμαστε κλέφτες και πρέπει να το αποδεχτούμε. Στο γαλλικό λεξικό έλληνας σήμαινε κλέφτης, κάναμε αγώνα για να το εξαλείψουμε από το λεξικό, αλλά σήμερα πια είναι κοινοτοπία και εν μέρει έχουν δίκιο που οι ξένοι τρώγονται με τα ρούχα τους για μας. Και άλλα φρικτά και τρομερά ελαττώματα έχουμε, αλλά εκεί θα σκαλώσουμε; Όλοι οι λαοί έχουν τα κουσούρια τους"

Ντίνος Χριστιανόπουλος: «Είμαι ένας ευτυχεσμένος άνθρωπος» | Άρθρα | Protagon

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Και πίστεψέ με, θα πλήρωνε πολύ γρηγορότερα αν δεν το καταεκμεταλλεύοταν ποικιλοτρόπως διάφοροι κρατικοδίατοι επαγγελματίες, μειώνοντας σημαντικότατα την ευρωστία του.
Όσο για τις εταιρείες χιλιάδων υπαλλήλων που κλείνουν επειδή έχουν σχέση με το δημόσιο, ειλικρινά μπορεί να έχετε δίκιο. Τα δικά μου παραδείγματα αφορούν σε τεράστιες εταιρείες τύπου προμήθειας λογισμικών, κατασκευαστικές κλπ οι οποίες περιμένουν πώς και πώς να βγουν δημόσιοι διαγωνισμοί για να κάνουν μεταξύ τους συμφωνίες, να δώσουν στημένες τιμές και να μοιραστούν τη δουλειά με υπεργολαβίες.
έτσι όπως το λές ακούγεται σαν να συνεννοούνται οι κακοί ιδιώτες για να στήσουν τους διαγωνισμούς και να κλέψουν το αθώο δημόσιο το οποίο φυσικά δεν είναι έτσι μια και η συνεννόηση και το στήσιμο περιλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ήμουν εν βρασμώ ψυχής :) Καλά κάνεις και το σημειώνεις. Σαφέστατα δεν εννοώ ότι το δημόσιο είναι αθώα περιστερά, μια χαρά ξέρουν πολλοί "κομβικοί" υπάλληλοι να στήνουν διαγωνισμούς και να διευκολύνουν όποιον τους αρέσει (όχι απαραίτητα με οικονομικό όφελος, αλλά φυσικά αρκετές φορές και με αυτό).
Σκοπός μου ήταν να υπογραμμίσω ότι βαρέθηκα να ακούω πως για το δράμα της Ελλάδας φταίνει οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι παρασιτούν έναντι των σούπερ δραστήριων, σούπερ παραγωγικών ιδ.υπαλλήλων και ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι δεν είναι καθόλου ασύδοτοι και δεν αποσκοπούν ποτέ στο να εκμεταλλευτούν το δημόσιο ποικιλοτρόπως.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα