happiness
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ...τελικά δεν άργησε :)
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ιαπωνία, Κούβα
Λοιπόν tasmak εγώ λέω να κάνω την υπέρβαση, και να συγκρατηθώ να μην σχολιάσω το υπόλοιπο post σου (που είναι και η ουσία), αλλά να προσφέρω κάποια πληροφόρηση (απ' ότι ξέρω και γω).Σχετικά με το αν πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι (όταν απεργεί σύσσωμος ο κλάδος τους) έχω την εντύπωση οτι παίρνουν κανονικά τον μισθό τους. Αν σε αυτό κάνω λάθος, οφείλω να ζητήσω συγνώμη.
Η εντύπωσή σου αυτή έχει κάποια αληθινή βάση. Τα προηγούμενα χρόνια, σε κάποιες μακροχρόνιες και μαζικές απεργίες, οι οποίες ήταν και επιτυχείς (δλδ τα αιτήματά τους δίναν αποδεκτά), είχε "προστεθεί" και το αίτημα της πληρωμής των κομμένων μεροκάματων των απεργών και είχε όντως γίνει. Και ακόμα και τότε, κατά την διάρκεια της απεργίας οι απεργοί δεν πληρώνονταν, με ότι προβλήματα δημιουργεί η μη σταθερή ροή εισοδήματος σε μία οικογένεια.
Τώρα... επειδή η εντύπωσή σου έχει μάλλον δημιουργηθεί όχι από δική σου εμπειρία ή ενασχόληση με τον συνδικαλισμό, αλλά από άλλες "αντικειμενικές" πηγές, θα πρέπει να σε διαβεβαιώσω ότι κάτι τέτοιο έγινε λίγες φορές και δεν έχει ξανασυμβεί από τότε. Σε ΚΑΘΕ περίπτωση, απεργία = κομμένο μεροκάματο (και επιδόματα, δώρα). Ενδεχομένως σε κάποιους κλάδους να υπάρχει ταμείο αλληλεγύης (το οποίο σχηματίζεται από τις εισφορές των μελών ή από άλλες δράσεις) από το οποίο να δίνεται οικονομική βοήθεια στους έχοντες περισσότερη ανάγκη απεργούς.
Εγώ πάντως, μέχρι τώρα σταθερή απεργός, πιστεύω ότι αυτές οι κινήσεις ήταν κακή συνδικαλιστική πρακτική, διότι είναι θέμα εργατικής συνείδησης το ότι η απεργία ΕΧΕΙ κόστος ΠΡΩΤΑ απ' όλα για τον απεργό. Από την άλλη βέβαια, κρατάω και μια πισινή, γιατί δεν μπορώ να καταδικάσω ελαφρά την καρδία ανθρώπους που τότε μείναν μήνες χωρίς εισόδημα.