• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαστρονομικές ιδέες και γλυκές απολαύσεις

tripakias

Member
Μηνύματα
8.072
Likes
12.297
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

jimp

Member
Μηνύματα
5.117
Likes
6.640
image-41f9bc7dbee5689fab8f722c72b07517d248c733781efe3eb3a0465b33f88680-V.jpg
Ελα tripakias για εσενα τωρα που τελικα δεν θα καταφερεις να πας, κατι σε ''γκουρμε''.
 
Last edited:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.072
Likes
12.297
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Παντως το να αγοραζεις παστουρμα απο την Τουρκια για να τον πας Ελλαδα, ειναι λιγο σαν να αγοραζεις προσουτο απο τη Γαλλια. Ως λατρης αυτου του εξαιρετικου εδεσματος εχω καταληξει πως οι αυθεντιες ειναι οι Αρμενιοι, οι οποιοι ειναι αυτοι που το εφτιαξαν πρωτοι.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.057
Likes
7.820
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Παντως το να αγοραζεις παστουρμα απο την Τουρκια για να τον πας Ελλαδα, ειναι λιγο σαν να αγοραζεις προσουτο απο τη Γαλλια. Ως λατρης αυτου του εξαιρετικου εδεσματος εχω καταληξει πως οι αυθεντιες ειναι οι Αρμενιοι, οι οποιοι ειναι αυτοι που το εφτιαξαν πρωτοι.
Δηλαδή, σα να μας λες τώρα ότι παστουρμά ν' αγοράζουμε μόνο από την Αρμενία;
Μα, αν θυμάμαι καλά, σε πρόσφατη ιστορία που γράφτηκε εδώ στο Travelstories, οι φίλοι που πήγαν εκεί παστουρμά έψαχναν και παστουρμά δεν έβρισκαν!
Και, ναι, στην Ελλάδα έχουμε καναδυό καλούς παραγωγούς (οι περισσότεροι είναι φυσικά Αρμένιοι), αλλά στην Τουρκία η παραγωγή και κατανάλωση είναι πολύ μεγαλύτερη (όπως και η ποικιλία στην προέλευση του βασικού υλικού), τον βρίσκεις πάντα (και όχι μόνο την περίοδο των εορτών όπως στην Ελλάδα) και η ποιότητα (κατά την ταπεινή μου άποψη) είναι καλύτερη. Όσο για τους παραγωγούς, πράγματι, και εκεί οι μισοί τουλάχιστον είναι αρμενικής καταγωγής.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.072
Likes
12.297
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δηλαδή, σα να μας λες τώρα ότι παστουρμά ν' αγοράζουμε μόνο από την Αρμενία;
Μα, αν θυμάμαι καλά, σε πρόσφατη ιστορία που γράφτηκε εδώ στο Travelstories, οι φίλοι που πήγαν εκεί παστουρμά έψαχναν και παστουρμά δεν έβρισκαν!
Και, ναι, στην Ελλάδα έχουμε καναδυό καλούς παραγωγούς (οι περισσότεροι είναι φυσικά Αρμένιοι), αλλά στην Τουρκία η παραγωγή και κατανάλωση είναι πολύ μεγαλύτερη (όπως και η ποικιλία στην προέλευση του βασικού υλικού), τον βρίσκεις πάντα (και όχι μόνο την περίοδο των εορτών όπως στην Ελλάδα) και η ποιότητα (κατά την ταπεινή μου άποψη) είναι καλύτερη. Όσο για τους παραγωγούς, πράγματι, και εκεί οι μισοί τουλάχιστον είναι αρμενικής καταγωγής.
Δεν λεω τιποτα για το τι πρεπει να κανετε εσεις. Ο καθενας μπορει να κανει ο,τι θελει.
Συμφωνω πως στην Τουρκια εχουν μεγαλυτερη ποικιλια, παραγωγη και καταναλωση, διαφωνω ομως πως στην Ελλαδα τον βρισκεις κυριως μονο στις γιορτες και πως ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας. Προσωπικα ο παστουρμας που αγοραζω στην Ελλαδα ειναι γευστικα ανωτερος απο τους περισσοτερους που εχω δοκιμασει στην Τουρκια. Το προβλημα ειναι πως στην Ελλαδα επικρατει η αποψη πως ο καλυτερος παστουρμας ειναι αυτος απο καμηλα. Ισως γιατι ειναι πολυ ακριβος, ισως γιατι οντως υπερεχει των αλλων ποιοτικα (δεν ξερω). Ετσι βλεπεις αρκετο κοσμο να αγοραζει μονο μερικες φετες για τα γιορτινα τραπεζια. Η αληθεια ομως ειναι πως ο νοστιμοτερος με διαφορα παστουρμας ειναι αυτος απο μοσχαρι, ο οποιος ειναι πολυ οικονομικοτερος και μπορεις να τον τρως σε καθημερινη σχεδον βαση.
Επιπλεον τιθεται και υγειονομικο ζητημα δεδομενου πως προκειται για ωμο και ευαισθητο κρεας. Αν και δεν επαθα ποτε κατι απο κανεναν παστουρμα στην Τουρκια, παντα εχω ενα φοβο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μηνύματα
905.136
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom