varioAthens
Member
Kαμια συνταγη για σουπα κολοκυθας εχουμε??
Πω, πω τι είπες τώρα!!! Στην Αυστρογερμανία τις τσάκιζα καθημερινώς αλύπητα! Η αλήθεια είναι ότι τη συγκεκριμένη σούπα την πετυχαίνουν εξαιρετικά εκεί πάνω. Δεν έχω φτιάξει ποτέ, αλλά ορίστε μια συνταγή (πάλι) από τον Δρίσκα:Kαμια συνταγη για σουπα κολοκυθας εχουμε??
Μισες δουλειες... δεν πηρες τη συνταγη φευγοντας... σε εφαγε ο προσκυνηματικος τουρισμος...Πω, πω τι είπες τώρα!!! Στην Αυστρογερμανία τις τσάκιζα καθημερινώς αλύπητα! Η αλήθεια είναι ότι τη συγκεκριμένη σούπα την πετυχαίνουν εξαιρετικά εκεί πάνω. Δεν έχω φτιάξει ποτέ, αλλά ορίστε μια συνταγή (πάλι) από τον Δρίσκα:
http://www.driskas.com/articles.php?category_id=7&product_id=183
Οι Αυστρογερμανοί πάντως την σέρβιραν με τσιγαρισμένους κολοκυθόσπορους (πασατέμπο) από πάνω σαν γαρνιτούρα. Κοοοολαση! (Όχι, δεν έχω φωτογραφίες )
Ναι, δεν μπόρεσα να αντισταθώ!Το τόλμησες λοιπόν το μπεργκεράκι, ε; Χαίρομαι!
Όχι, δεν το πήρα! Βασικά δεν το είδα κιόλας. Γενικώς λόγω χειραποσκευής δεν αγόρασα πάρα πολλά! Ταζίν πήρα πάντως!Πήρες και το βιβλίο μαγειρικής (συνεχίζω το βιολί μου με τους τσελεμεντέδες ); Εκεί έχει και μια συνταγή για burger αρνίσιο με τυρί φέτα! Το έχουμε δοκιμάσει, είναι όντως πολύ ωραίο.
Η συγκεκριμένη φωτό όντως καθόλου ψηστική! Και πιστεύω θα έχει πολύ σκληρό κρέας! Πάντως αν είχα βρει θα είχα δοκιμάσει για την εμπειρία να πω την αλήθεια!Το περιστέρι είναι ότι χειρότερο έχω φάει στη ζωή μου ...
Δεν χάνεις τίποτα. Μπορεί μέχρι το Μαρόκο να μην έφτασα αλλά περιστέρι και άλλα περίεργα πτηνά έχω φάει στην Ελλάδα και με εξαίρεση τα ορτίκια (ορνιθοτροφείου όμως) όλα τα άλλα ήταν άγρια,σκληρά και άνοστα.Πάντως αν είχα βρει θα είχα δοκιμάσει για την εμπειρία να πω την αλήθεια!
Γιάννη για θυμήσου καλύτερα, και τα ορτύκια χάλια δεν ήταν;;Δεν χάνεις τίποτα. Μπορεί μέχρι το Μαρόκο να μην έφτασα αλλά περιστέρι και άλλα περίεργα πτηνά έχω φάει στην Ελλάδα και με εξαίρεση τα ορτίκια (ορνιθοτροφείου όμως) όλα τα άλλα ήταν άγρια,σκληρά και άνοστα.
Δεν τα έχω δει live ζωντανά οπότε δεν ξέρω αν είναι όμορφα. Τα ορτύκια μου αρέσουν από ορνιθοτροφείο που μεγαλώνουν όπως και τα κοτόπουλα που τρώμε και συσκευάζονται για σουπερ μαρκετ, κρεοπωλεία κτλ.Γιάννη για θυμήσου καλύτερα, και τα ορτίκια χάλια δεν ήταν;;
Όταν ήμουν μικρή είχα ένα ζευγάρι ορτίκια για κατοικίδια και είναι πολύ έξυπνα και όμορφα πτηνά.. Μη τα τρώτε τα καημένα!
Ναι κατάλαβα, απλά τα ορτύκια επειδή τα έζησα τα λυπάμαι..Δεν τα έχω δει live ζωντανά οπότε δεν ξέρω αν είναι όμορφα. Τα ορτύκια μου αρέσουν από ορνιθοτροφείο που μεγαλώνουν όπως και τα κοτόπουλα που τρώμε και συσκευάζονται για σουπερ μαρκετ, κρεοπωλεία κτλ.
Kαμια συνταγη για σουπα κολοκυθας εχουμε??
Εγώ πάντως επειδή μου αρέσει κι όποτε μου στέλνουν κολοκύθες φτιάχνω πάντα βελουτέ αλλά δεν ακολουθώ ποτέ συνταγές κάνω του κεφαλιού μου, έχω καταλήξει οτι της πάει πολύ ο χυμός πορτοκάλι, το κάρδαμο, το τζίντζερ που αναφέρει κι ο Δρίσκας και λίγο κάρυ ή μοσχοκάρυδο ανάλογα τα γούστα.Δεν έχω φτιάξει ποτέ, αλλά ορίστε μια συνταγή (πάλι) από τον Δρίσκα:
http://www.driskas.com/articles.php?category_id=7&product_id=183
Γεια σου βρε Δαφνη συνονοματη!Συμφωνω απολυτα μαζι σου!Εκτος απο τα λιπαρα, νομιζω οτι βαζει παααρα πολλα υλικα στις συνταγες του.Τα πιατα του μου φαινονται παραγεμισμενα...Θα μου πεις γουστα ειναι αυτα..Παντως κι εμενα ο Πετρετζικης μου αρεσει πολυ περισσοτερο..Α!Και οτι συνταγη του εχω κανει εχει επιτυχια!Δεν κρυβει μυστικα.Δινει καθαρες συνταγες.Οπως και η Μπαρμπαρηγου.Αυτη που απολαμβανω να βλεπω ομως ειναι η Ψυχουλη.Μου αρεσει πολυ!Απλα αναρωτιεμαι αν ολη μερα,τρωει τιποτα αλλο,εκτος απο αυτα που δοκιμαζει στην εκπομπη..Αυτος ο Δρίσκας βρε κοριτσια,καλος αλλά πολύ ....πληθωρικος στα μαγειρέματα του(στην τηλεοραση που τον έχω δει δηλαδή ,τα βιβλία του δεν τα ξέρω)....καθε συνταγη είναι θερμιδική βομβα,τιγκα στα λιπαρα ....βαζει πολλά υλικά και πλουσια ....το αποτελεσμα σιγουρα θα ειναι νοστιμο αλλά εγώ θα έχω ενοχες αν μαγειρέψω ετσι.....
Δοκιμασε φασιανο. Απο τα ωραιοτερα πτηνα. Μεχρι και η πεθερα μου τον πετυχαινει!Δεν χάνεις τίποτα. Μπορεί μέχρι το Μαρόκο να μην έφτασα αλλά περιστέρι και άλλα περίεργα πτηνά έχω φάει στην Ελλάδα και με εξαίρεση τα ορτίκια (ορνιθοτροφείου όμως) όλα τα άλλα ήταν άγρια,σκληρά και άνοστα.
E δεν χρειάζεται να το συνδέσεις με τις κουτσουλιέςόπως και να έχει χάλια είναι.Δοκιμασε φασιανο. Απο τα ωραιοτερα πτηνα. Μεχρι και η πεθερα μου τον πετυχαινει!
Τα ορτυκια συμφωνω πως ειναι πολυ νοστιμα. Περιστερι δεν μπορω να φαω γιατι το μυαλο μου τα εχει συνδεσει με τις κουτσουλιες, οποτε δεν εχω αποψη.
Α, και η σουπα κολοκυθα δεν μ'αρεσει.