Γαστρονομικές ιδέες και γλυκές απολαύσεις

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.039

tripakias

Member
Μηνύματα
8.101
Likes
12.444
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πες μου ότι έκανες συνειρμό το φυστίκια Αιγίνης με τον Αγ.Νεκτάριο Αιγίνης;
http://el.wikipedia.org/wiki/Άγιος_Νεκτάριος_Αιγίνης
Αυτο ακριβως, δεν εχω κατι αλλο πιο κοντινο σε φιστικι. Κι οπως βλεπω εζησε και στην Κωνσταντινουπολη (πραγμα που αγνοουσα). Αρα ταιριαζει γαντι!
 
Last edited:

babaduma

Member
Μηνύματα
5.057
Likes
7.820
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ινδική κουζίνα.

Τυριά και λαχανικά

Κοτόπουλο σε σάλτσα μάνγκο.

Αρνάκι σε κόκκινη καυτερή σάλτσα.
Φούλ της χοληστερίνης με ... ζοχάδες! :haha:

(Όσο πιο απαγορευμένο, τόσο και καλύτερο...)
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.013
Σε κάποιο σχόλιο διάβασα πως η Ιταλική κουζίνα "ειναι πολυ κακης ποιοτητας". Θα συμφωνήσω, γιατί να φάω αυθεντική Carbonara με αυγό αφού υπάρχει η παραλλαγή με κρέμα γάλακτος με τόσα λιπαρά. Γιατί να φάω gelato τη στιγμή που στα περίπτερα υπάρχουν τόσα βιομηχανικά παγωτά;Ή η πολέντα, συνταγή από από τους ρωμαϊκούς χρόνους, μπαγιάτικη δλδ. Ή γιατί να φάω πανίνι όταν υπάρχουν τα mcdonalds με τόσα μεταλλαγμένα; Αμ το risotto; Ρύζι στο ...τηγάνι; Tiramisu; απαπα, Προσούτο; Μπέικον που έχει και λίπος για να νοστιμεύει. Αμ τα τυριά τους; Μοτσαρέλα λέει από μπάφαλο. Τι μπάφαλο; Μπάφαλο μπιλ, μπάφαλο σίτυ; Και στο τέλος σου φέρνουν και έναν εσπρέσο, μισή γουλιά!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.101
Likes
12.444
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σε κάποιο σχόλιο διάβασα πως η Ιταλική κουζίνα "ειναι πολυ κακης ποιοτητας". Θα συμφωνήσω, γιατί να φάω αυθεντική Carbonara με αυγό αφού υπάρχει η παραλλαγή με κρέμα γάλακτος με τόσα λιπαρά. Γιατί να φάω gelato τη στιγμή που στα περίπτερα υπάρχουν τόσα βιομηχανικά παγωτά;Ή η πολέντα, συνταγή από από τους ρωμαϊκούς χρόνους, μπαγιάτικη δλδ. Ή γιατί να φάω πανίνι όταν υπάρχουν τα mcdonalds με τόσα μεταλλαγμένα; Αμ το risotto; Ρύζι στο ...τηγάνι; Tiramisu; απαπα, Προσούτο; Μπέικον που έχει και λίπος για να νοστιμεύει. Αμ τα τυριά τους; Μοτσαρέλα λέει από μπάφαλο. Τι μπάφαλο; Μπάφαλο μπιλ, μπάφαλο σίτυ; Και στο τέλος σου φέρνουν και έναν εσπρέσο, μισή γουλιά!
Χαχα, by far το πιο αστειο σχολιο που εχω διαβασει εδω και καιρο. Οταν θεωρεις τα λευκα ζυμαρικα, τα αυγα πτηνοτροφειου (Carbonara), το λευκο αλευρι (πανινι), τη ζαχαρη (gelato,Tiramisu), την κρεμα γαλακτος(gelato), τα αλλαντικα (Carbonara,πανινι, προσουτο), τα αγελαδινα γαλακτοκομικα προιοντα (gelato, Tiramisu), το αποφλοιωμενο ρυζι (risotto), τις μαργαρινες και τα μαγειρεμενα φυτικα ελαια (Carbonara, Polenta, rissotto) υγιεινα, πως να σε πεισω πως η ιταλικη κουζινα (τουλαχιστον το κομματι της που αγαπα ο κοσμος) ειναι κακης ποιοτητας;

Επετρεψε μου να προτιμω τα φρεσκα φρουτα και τα λαχανικα εποχης, τους ωμους ξηρους καρπους και τους σπορους, τα πλουσια σε ωμεγα-3 λιπαρα μικρα ψαρια, το μελι, το ελαιολαδο, τα οσπρια κι αν θελω γαλακτοκομικα τα αιγοπροβεια. Ολα αυτα δηλαδη που σχεδον απουσιαζουν εξ ολοκληρου απο τα δημοφιλη φαγητα της ιταλικης κουζινας.Οσο και να μην θες να το πιστεψεις προκειται για τα πλεον βλαβερα φαγητα. Στην υγεια σου!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.130
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom