• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Βορειο Σελας - Aurora Borealis

Elenik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
efi.hania το είδες πριν λίγες μέρες;; Τι εννοείς;;; πες λεπτομέρειες, σε ποιο μέρος, το πότε δεν το ρωτάω αφού λες πριν λίγες μέρες, το κόστος, γενικά λέγε τα πάντα. Ως προς το hurtigruten, είδα ότι μία 4ήμερη κρουαζιέρα δηλαδή tromso - kerkines - tromso κοστίζει 750 € περίπου για δύο άτομα, δηλαδή 375 το άτομο. Σε αυτά θα προσθέσω και τα εισητήρια (δεν τα έχω ψάξει ακόμα), πόσο να είναι μία μέση τιμή για Θεσσαλονίκη - οσλο - τρομσο και πίσω;; να είναι 400€ το άτομο;; Μπορεί να λέω και πολλά δεν ξέρω. Και μετά ότι φάμε εκεί. Είμαι εντός προυπολογισμού. Αλήθεια όμως η ισλανδία μπορεί να μουβγει φτηνότερα;;; Νόμιζα ότι ήταν πιο ακριβή. Να μιλήσουν οι έχοντες ταξιδέψει προς τα εκεί. Τη λύση της Φινλανδίας δεν την έχω εξετάσει γιατί η αλήθεια είναι ότι η Νορβηγία και η Ισλανδία πολυδιαφημίζονται για το θέμα. Στην Φινλανδία ας πούμε που θα μπορούσα να πάω;
Hydronetta τι εννοείς ότι το Γενάρη θα έχω φως λίγες ώρες;;; Το σέλας δεν εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας;; άρα δεν είναι καλύτερα να μην έχω φως πολλές ώρες;;;Δηλαδή είναι καλύτερα φθινόπωρο πχ οπως τώρα ή κατά το μάρτιο;;;
Traveller αυτό με τα πλοία πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία. Πως θα τα ξεσκαρτάρω όμως;; Θα μπω στο site του hurtigruten και θα δω τις παροχές κάθε πλοίου;;; Ξέρεις εσύ κάτι;;;

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
παιδια η καλυτερη περιοδος για να φανει στην ισλανδια είναι ο χειμωνας σωστα;//για τον επομενο μιλαω δυστυχως αδεια δεν για το 2015..αναθεμα!
για ποτε να ψαχτω; θελω βορεια ισλανδια και σελας, την νοτια την εχω δει.

flexible

Member
Γεια σε όλους! Πήρα κι εγώ την απόφαση να πάω να δω το Βόρειο Σέλας. Το σκέφτομαι απο πέρυσι και έλεγα να το συνδυάσω με Ροβανιέμι - Ελσίνκι αλλά το μετάνιωσα. Φέτος σκέφτομαι να το πραγματοποιήσω από Νορβηγία και να μείνω στο Τρόμσο. Βρήκα τα αεροπορικά για τέλος Ιανουαρίου και κοιτάζω και την διαμονή, αλλά δεν ξέρω τι με συμφέρει. Τα ξενοδοχεία είναι πανάκριβα και βρήκα κάτι εξοχικά στο airbnb που μπορώ να κλείσω και να μου έρθει σχεδόν ίδια τιμή με τις εκδρομές που οργανώνουν εκεί για το κυνήγι του Β.Σ. Εξάλλου μόνο γι'αυτό θα πάω.
Εκτός του ότι θα είμαι μόνη μου ( όσοι πιστοί / πιστές προσέλθετε) όποια άποψη και γνώμη, δεκτή. Με προβλημάτισε και κάποιος που ανέφερε πιο πάνω ότι τον Ιανουάριο θα έχει λίγες ώρες φως και θα είναι πιο δύσκολο να το πετύχω;

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Έχει κανένας να προτείνει γραφείο στο Τρόμσο για οργανωμένο tour 1-2 ημερών για Βόρειο Σέλας ?

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Έχει κανένας να προτείνει γραφείο στο Τρόμσο για οργανωμένο tour 1-2 ημερών για Βόρειο Σέλας ?
Εξακολουθείς να ενδιαφέρεσαι;
Ή το είδες ήδη και το έβαλες και φωτό άβαταρ;:haha:

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Εξακολουθείς να ενδιαφέρεσαι;
Ή το είδες ήδη και το έβαλες και φωτό άβαταρ;:haha:
Είμασταν τυχεροί και το είδαμε τις 2 απο τις 3 μέρες (την μια σε πολύ έντονη δραστηριότητα, με ροζ χρώμα :shock:).
Γραφείο με κλειστά μάτια θα έλεγα το chasing ligths στην κεντρική πλατεία του Τρόμσο.

Και μιας και το ανέφερες ανεβάζω και ένα βίντεο. Αυτός που ακούγεται είναι ο οδηγός. Νομίζω ενθουσιάστηκε περισσότερο και απο εμάς

ΥΓ. Αν είσαι εκει εύχομαι να το πετύχετε :)

Last edited:

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Είμασταν τυχεροί και το είδαμε τις 2 απο τις 3 μέρες (την μια σε πολύ έντονη δραστηριότητα, με ροζ χρώμα :shock:).
Γραφείο με κλειστά μάτια θα έλεγα το chasing ligths στην κεντρική πλατεία του Τρόμσο.

Και μιας και το ανέφερες ανεβάζω και ένα βίντεο. Αυτός που ακούγεται είναι ο οδηγός. Νομίζω ενθουσιάστηκε περισσότερο και απο εμάς

ΥΓ. Αν είσαι εκει εύχομαι να το πετύχετε :)
:shock::shock::shock:
Μαγεία!!!
Δυστυχώς εγώ λίγο ατύχησα...τις μέρες πριν πάω και αμέσως με το που έφυγα από Τρόμσο είχε πολύ καλή δραστηριότητα και αρκετά καθαρό ουρανό. Από τα 4 βράδια που το κυνήγησα μόνο το πρώτο είδα κατιτίς (καμία σχέση με το δικό σου βέβαια). Περιμέναμε ηλιακή καταιγίδα το Σάββατο και τελικά ήρθε προχτές, που είχα φύγει ήδη για Σβάλμπαρντ. Τουλάχιστον ενθουσιάστηκα με τα νησιά και ξέχασα λίγο τον πόνο του σέλαοςo_O

ΥΓ: πότε πήγες εσύ;

Last edited:

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
:shock::shock::shock:
Μαγεία!!!
Δυστυχώς εγώ λίγο ατύχησα...τις μέρες πριν πάω και αμέσως με το που έφυγα από Τρόμσο είχε πολύ καλή δραστηριότητα και αρκετά καθαρό ουρανό. Από τα 4 βράδια που το κυνήγησα μόνο το πρώτο είδα κατιτίς (καμία σχέση με το δικό σου βέβαια). Περιμέναμε ηλιακή καταιγίδα το Σάββατο και τελικά ήρθε προχτές, που είχα φύγει ήδη για Σβάλμπαρντ. Τουλάχιστον ενθουσιάστηκα με τα νησιά και ξέχασα λίγο τον πόνο του σέλαοςo_O

ΥΓ: πότε πήγες εσύ;
Τρομσο ημουν 5-8 Φεβρουαρίου.
Γενικά πάντως θέλει τύχη (πολλή τύχη). Την ημέρα με την έντονη δραστηριότητα, στο Τρόμσο είχε απίστευτη χιονοθύελα και η πρόβλεψη ήταν κακή, τόσο που θέλαμε να το ακυρώσουμε.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Τρομσο ημουν 5-8 Φεβρουαρίου.
Γενικά πάντως θέλει τύχη (πολλή τύχη). Την ημέρα με την έντονη δραστηριότητα, στο Τρόμσο είχε απίστευτη χιονοθύελα και η πρόβλεψη ήταν κακή, τόσο που θέλαμε να το ακυρώσουμε.
Ναι πολλή τύχη, είναι τόσο απρόβλεπτος και ο καιρός εκεί πάνω αλλά και η δραστηριότητα! Χαίρομαι που τα καταφέρατε εσείς!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom