• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Βορειο Σελας - Aurora Borealis

Steli0s

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ, Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φαρόε
Το βορειο σελας με συνοδευε καθ ολη τη διαδρομη απο το αεροδρομιο του Κεφλαβικ μεχρι το Ρεικιαβικ τη πρωτη μερα αφιξης μου στην Ισλανδια .. ποσο πιο ονειρικα να ξεκινουσε ενα τετοιο ταξιδι ? Εκ τοτε δεν το ξαναειδα τις υπολοιπες 15 ημερες ... :lol:

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Θα αστειεύεστε βέβαια ότι η τιμή είναι απλησίαστη. Δεν έχω δει φτηνότερο πακέτο και μάλιστα με κρουαζιέρα.
Nαι,ε? Αρα αν το βαλουμε στο προγραμμα αυτη η τιμη ειναι νορμαλ. Για το γραφειο που την κανει τι λες?

harilander

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
αν και δεν εχω παει σε κρουαζιέρα αλλά απο γνωστους εχω ακούσει οτι εχουν πληρώσει μέχρι και τριπλάσια για παρόμοια κρουαζιερα συμπεραίνω οτι είναι φθηνη

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Βασικά δεν πρόκειται για κρουαζιέρα, αλλά για το πλοίο της γραμμής, το οποίο όμως μια χαρά παίζει το ρόλο του κρουαζιερόπλοιου. Αν θέλεις δεν κάνεις όλο το ταξίδι, αλλά ένα μέρος του μόνο.
Το πρακτορείο δεν το ξέρω, ίσως να πουλάει πακέτα άλλων οργανωτών.
Η τιμή είναι σούπερ, γιατί περιλαμβάνει και αεροπορικά. Αν και θα πρεπει να προσθέσεις τους φόρους, έξτρα εκδρομές κλπ που θα ανεβάσουν το τελικό κόστος, η τελική τιμή είναι συμφέρουσα.

Elenik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Μπήκε ο χειμωνας και άρχισα να ψήνομαι πάλι. Θέλω να δω το βόρειο σέλας. Είπα να μην ανοίξω καινούριο θέμα, να συνεχίσω το παλιό μας. Έχω καταλήξει στην λύση της Νορβηγίας, με hurtigruten για κρουαζιέρα tromso - kirkenes - tromso. Έχω διάφορες απορίες. Ο Ιανουάριος είναι καλή εποχή; ;; είναι στην καρδιά του χειμώνα και επειδή ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα το δεις, νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι μαζί μας. Αξίζει να κάνω την κρουαζιέρα μιαμιση μέρα και να διανυκτερεύσω στην kerkines ή εκεί δεν έχει τίποτα;;; Αξίζει να μείνουμε στο tromso 1-2 μέρες ακόμα;;; όσοι έχετε πάει, όσοι έχετε ψάξει και όσοι ξέρετε τέλοσπάντων για δώστε τα φώτα σας. Αν λύσω αυτές τις απορίες μου μένει μόνο να πάρω άδεια και να βρω λεφτά.....!

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Εχε υπόψιν ότι είναι ακριβή επιλογή το Hurtigrute, γενικά η Νορβηγία θα έλεγα. Άσε που το Γενάρη θα έχεις φως λίγες ώρες. Εγώ που είδα βόρειο σέλας στη Ισλανδία, ήταν αρχές Οκτώβρη κατά τις 9μμ και δε κράτησε ούτε μισή ώρα. Το Tromso δεν μου έκανε κλικ. Γενικά ο νορβηγικός βορράς. Πιο ενδιαφέροντα είναι τα νησιά Lofoten που είναι πραγματικά πανέμορφα

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Ο Ιανουάριος είναι καλή εποχή; ;;
2. να διανυκτερεύσω στην kerkines ή εκεί δεν έχει τίποτα;;;
3.Αξίζει να μείνουμε στο tromso 1-2 μέρες ακόμα;;; !
1. ναι
2. δεν εχει τπτ, δραμα..
3. αξιζει. μεγαλο πανεπιστημιο, πολυ ζωντανη πόλη, πανω στη θαλασσα, οτι καλυτερο στο νορβηγικό βορρά.
Το Tromso δεν μου έκανε κλικ.
μμμ..
apbsg.npolar.no_export_sites_pbsg_website_images_tromso.jpeg

Traveller

Member
Εγώ θα έλεγα πολύ κακό για το τίποτε. Προσωπικά αν και έχω δει το Σέλας στο Tromso, μάλλον θα διάλεγα γιαυτή την δουλειά την πολύ καλύτερη Φινλανδία ή την κουκλάρα Ισλανία . Η Νορβηγία σαν χώρα, εκτός από πανάκριβη είναι και τραγικά υπερτιμημένη και ειδικά ο βορράς της. Το Kirkenes είναι το απόλυτο τίποτε, ενώ το Tromso καλύτερο, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αξίζει να σπαταλήσεις 2 μέρες εκεί. Μία και με μεγάλο ζόρι. Μακράν η καλύτερη περίπτωση πόλης στη Νορβηγία για μένα είναι το Trondheim και μετά ίσως το Bergen. Έχε υπόψιν ότι η κρουαζιέρα με το Hurtigruten εκτός από ακριβή, μπορεί ανάλογα το πλοίο που θα σου τύχει, να γίνει και εξόχως πληκτική. Αν λοιπόν επιμείνεις στο σενάριο Βόρεια Νορβηγία, διάλεξε τις ημερομηνίες ανάλογα με το πλοίο.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Η Νορβηγία σαν χώρα, εκτός από πανάκριβη είναι και τραγικά υπερτιμημένη και ειδικά ο βορράς της.
συμφωνώ. για το Β. Σέλας όμως δεν ειναι καλυτερα βορεια του αρκτικού κύκλου? μονο λοιπον με αυτο το κριτηριο, αν παει στη Βορεια Νορβηγία και μονο γι αυτο το μερος της χωρας νομιζω η καλυτερη επιλογή ειναι το Τρομσο.
παρεπιπτοντως στο νοτο μου αρεσε Kristiansand-Stavanger..

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Πω, πω, το τόπικ μου...

Εδώ και καιρό το να δω το Βόρειο Σέλας είναι ένα από τα 10 πράγματα που θέλω να κάνω στη ζωή μου πριν πεθάνω...
Και δικό μου απωθημένο!Διαβάζω χρόνια γι'αυτό..ήλπιζα να το δω στη Σουηδία ή στη Φινλανδία όταν πήγα (και ας μην ήμουν πολύ βόρεια!) μάταια όμως..Και εφόσον δεν μπορείς να 'κλείσεις ραντεβού' μαζί του απλά ελπίζω σε κάποιο μελλοντικό ταξίδι μου να το πετύχω..Δεν θα κανόνιζα, επομένως, ταξίδι αποκλειστικά γι'αυτό..Θα απογοητευόμουν αν δεν το έβλεπα!

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
Καθε 11 χρονια το σελας εχει πολυ εντονη δραστηριοτητα και φετος ειμαστε στον ενδεκατο χρονο!τρεξεεεεε το ειδα πριν λιγες μερες και εδωσε σοου!ακομα κλεινω τα ματια και το ονειρευομαι

Nat ni

Member
Καθε 11 χρονια το σελας εχει πολυ εντονη δραστηριοτητα και φετος ειμαστε στον ενδεκατο χρονο!τρεξεεεεε το ειδα πριν λιγες μερες και εδωσε σοου!ακομα κλεινω τα ματια και το ονειρευομαι
Που ήσουν όταν το είδες;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou