• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Βιβλία ''προς αποφυγήν''

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ε ναι ηταν εντελως μεσα στην εποχη του και δε μπορεσε να ξεφυγει απο αυτην. Κυριως με ενοχλησε το κλισε του τελους: η αμαρτωλη γυναικα πρεπει να τιμωρηθει για τις αμαρτιες της, ετσι ωστε στην τελικη να μην προσβαλλονται τα ηθη της εποχης.
Έτσι, για παραδειγματισμό . :mad:

harilander

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
οταν ξεκινάω ενα βιβλίο οσο και να μην μου αρέσει πάντα προσπαθώ να το διαβάσω μέχρι τέλος να του δώσω μια ευκαιρία, να δω που το πάει ο ποιητης. Ενα βιβλίο που το παράτησα ηταν το "κορίτσι με τα πορτοκάλια" του Γιοστέιν Γκάαρντερ. Αν και εχει γράψει ωραια βιβλια (παραμύθια θα έλεγα) , ισως λιγο περίεργα για καποιους οπως το "μυστήριο της τράπουλας" και ο "κοσμος της σοφίας" , το συγκεκριμένο με κουρασε στην αρχή , μου τα "επρηξε " με αυτά τα πορτοκάλια!! ισως να μην ειχα και εγω την υπομονή και την όρεξη...

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
αληθειαα;;;
ηταν λιγο κουραστικο για τα δικα μου γουστα αλλα κατα τ'αλλα μ'αρεσε..

βιβλιο που με κουρασε πολυ ηταν η Κυρια Νταλογουει :roll: της Γουλφ...αλλα δεν μπορω να το πω κακο βιβλιο:roll:
+ 1 απο μενα .
Πολυ κουραση ομως!!!

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Κι εγώ προσπαθώ να τα τελειώνω όσα ξεκινώ. Αυτά που δεν τα κατάφερα είναι το Νανά και το Άρωμα. Δεν θα μπορούσα όμως να μην τα προτείνω γιατί δεν μου άρεσαν εμένα. Το άρωμα μου το δανείσανε με περίσσιο ενθουσιασμό. Ε, εγώ δεν μπορούσα να το "πιάσω" με τίποτα. Μου φαινόταν πολύ ηλίθιο να την βρίσκει κάποιος ανακαλύπτοντας το τέλειο άρωμα μέσα από νεκρά σώματα. Κι όμως το βιβλίο αυτό που εγώ δεν το άντεξα είναι πολύ πετυχημένο. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δεν μπορείς να συστήνεις βιβλία προς αποφυγή σε γενικό κοινό. Ο καθένας έχει τα γούστα του. Άλλα βιβλία συστήνω στην αδερφή μου που της αρέσουν τα πιο light, άλλα στην μάνα μου που της αρέσουν τα κοινωνικά ζητήματα αλλά σε εύκολη μορφή ανάγνωσης, άλλα σε μια φίλη μου που είναι της πιο ψυχολογικής αναζήτησης κοκ

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Κι εγώ προσπαθώ να τα τελειώνω όσα ξεκινώ. Αυτά που δεν τα κατάφερα είναι το Νανά και το Άρωμα. Δεν θα μπορούσα όμως να μην τα προτείνω γιατί δεν μου άρεσαν εμένα. Το άρωμα μου το δανείσανε με περίσσιο ενθουσιασμό. Ε, εγώ δεν μπορούσα να το "πιάσω" με τίποτα. Μου φαινόταν πολύ ηλίθιο να την βρίσκει κάποιος ανακαλύπτοντας το τέλειο άρωμα μέσα από νεκρά σώματα. Κι όμως το βιβλίο αυτό που εγώ δεν το άντεξα είναι πολύ πετυχημένο. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δεν μπορείς να συστήνεις βιβλία προς αποφυγή σε γενικό κοινό. Ο καθένας έχει τα γούστα του. Άλλα βιβλία συστήνω στην αδερφή μου που της αρέσουν τα πιο light, άλλα στην μάνα μου που της αρέσουν τα κοινωνικά ζητήματα αλλά σε εύκολη μορφή ανάγνωσης, άλλα σε μια φίλη μου που είναι της πιο ψυχολογικής αναζήτησης κοκ
Ειδες ποσο διαφορετικα ειναι τα γουστα των ανθρωπων τελικα ,οπως τοσο σωστα επισημανες και συ και οι προηγουμενοι...για παραδειγμα ..εμενα το Αρωμα μου αρεσε.

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Κι εμένα μου άρεσε το άρωμα, το διάβασα μάλιστα πριν πολλά χρόνια και μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση τότε, σήμερα όμως με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας, με όλες τις σειρές που υπάρχουν στην τηλεόραση μου φαίνεται πολύ light!

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
δεν ξερω γιατι, με κουρασε καπως το Eat Pray Love...
δεν μου αρεσε οπως εγραφε και τελικα το αφησα καπου στην μεση...

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
δεν ξερω γιατι, με κουρασε καπως το Eat Pray Love...
δεν μου αρεσε οπως εγραφε και τελικα το αφησα καπου στην μεση...
Χωρίς παρεξήγηση, αλλά δεν είναι ένα βιβλίο που μπορεί να το διαβάσει ένας άντρας και να του περάσει μηνύματα. Ενώ μια σύγχρονη γυναίκα μπορεί να ταυτιστεί πολύ εύκολα με την ηρωίδα .
Για τον ίδιο λόγο που οι άντρες μισούν το Sex and the city :lol:

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Το eat, pray, love δεν το διάβασα, είδα μόνο την ταινία (γιατί μου αρέσει ο bardem:D)! Διάβασα όμως την συνέχειά του το γάμος με το ζόρι, και δεν μου άρεσε καθόλου!

maria30

Member
Επόμενο Ταξίδι
??????
Το βουνό της ψυχής, είναι το μοναδικό βιβλία στα χρονικά που έχω αφήσει στην μέση εδω και πολλά χρόνια, και να ΄φανταστείς ότι είχε πάρει την χρονιά που το πήρα να το διαβάσω , κάποιο βραβείο σαν το καλύτερο αναγνωσμα ή κάτι τέτοιο.

_antonis_

Member
Να' μαι πάλι...
Μετά απο τόοοσα χρόνια και αφού ήταν το τελευταίο βιβλίο που υπήρχε αδιάβαστο στον όγκο με τα υπόλοιπα , είπα να το πιάσω... ''το άρωμα''.
Ή είμαι ανόητος και δεν κατάλαβα το νόημα ή είναι ανόητοι τόσοι και τόσοι που το έχουν διαβάσει.
Τι σόι βιβλίο είναι αυτό ρε παιδιά; Τι γραφή άθλια, τι φαντασία τρισάθλια; Δεν έχω λόγια...παραμυθάκι με μυρωδιές και όσφρηση για παιδιά κάτω των 10 ετών (και πολύ λέω)!!

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Αντώνη, ευτυχώς που επανέφερες το θέμα, το είχα ξεχάσει...μη πω πως δεν το είχα καν αντιληφθεί.
Αναφέρθηκε πιο πάνω ο Γιόστειν Γκάαρντερ, το "Κορίτσι με τα Πορτοκάλια" δεν το έχω διαβάσει, αλλά το "Μάγια, το θαύμα της ζωής" που το πιασα κάποια χρόνια πριν, ακόμη το έχω αφήσει στη μέση.
Εκεί που πήγαινε να με συνεπάρει και με την ιστορία του ζευγαριού και με κάποιες επιστημονικές θεωρίες....έφτανε στο άλλο άκρο με την υπερανάλυση κάποιων φυσικών γεγονότων...
Και στον "Κόσμο της Σοφίας" θυμάμαι, από τα πρώτα βιβλία που είχα διαβάσει...σχεδόν κρατούσα σημειώσεις σε κάποια κομμάτια. Το νεαρόν της ηλικίας μου τότε; Ακατανόητη γλώσσα; ...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα