tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
Το θεμα ειναι τι βλεπει κανεις, οχι που το βλεπει.
Ούτε η Νανά του Εμίλ Ζολά μου άρεσε. Μάλλον δε μου ταιριάζουν οι Γάλλοι.
Ναι, αλήθεια ! Πολύ μιζέρια, δε μου πέρασε κάποιο μήνυμα ιδιαίτερο. Μου θύμισε λίγο την τργική ζωή της Ε. Πιαφ .αληθειαα;;;
ηταν λιγο κουραστικο για τα δικα μου γουστα αλλα κατα τ'αλλα μ'αρεσε..:roll:
Είσαι απίστευτη!!Ε ναι η Νανα ειναι ενα βιβλιο της εποχης του και δε μπορει να την ξεπερασει και να θεωρηθει "μεγαλο" αναγνωσμα. Προκειμενου να εχει καταγγελτικο χαρακτηρα εναντι της ανερχομενης αστικης ταξης του 19ου αιωνα εχει λιγο πολυ ολα τα κλισε: η μπουρζουαζια η οποια επαγγελλεται τα χρηστα ηθη και δε μπορει να ξεκολλησει απο τα φουστανια της Νανα, η οποια, καταρχην θυμα τους γινεται στη συνεχεια θυτης και τους σερνει απο τη μυτη και τους εξευτελιζει τοσο οικονομικα οσο και σεξουαλικα (αυτο το τελευταιο πρεπει να ηταν πολυ hot για την εποχη του και συνεβαλε στην επιτυχια του μυθιστορηματος-στο μεταξυ εχουν δει πολλα τα ματακια μας, οποτε μας φαινονται εντελως mainstream οι σεξουαλικες πραξεις μεταξυ συναινουντων ενηλικων) και καταστρεφει τα πιο αδυναμα μελη της ταξης αυτης. Η θεια δικη ομως καραδοκει και προκειμενου να επανελθει η ισοροπια και καταστρεφει τη Νανα χρησιμοποιωντας ως απο μηχανης θεο μια καραμπινατης συφιλη και ετσι αποδιδεται η δικαιοσυνη. Σιγα τα αυγα εν ολιγοις.