• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Βιβλία ''προς αποφυγήν''

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Θα πω κάτι οφ τόπικ όμως που με ενόχλησε πολύ:

Πήγα σήμερα στη δημόσια βιβλιοθήκη να πάρω βιβλία, αποφασισμένη ότι φέτος το καλοκαίρι θέλω να διαβάσω μόνο κλασικούς. Και ρωτάω στη βιβλιοθηκονόμο: Που θα μπορούσα να βρω κάποια κλασικά μυθιστορήματα; Πχ Βίκτορ Ουγκό, Αλέξανδρου Δουμά, Πηνελόπης Δέλτα, Κόναν Ντόυλ; Και μου λέει : "Αααα, ψάχνετε ΠΑΙΔΙΚΑ βιβλία..ορίστε από δω". Όπου "εδώ" το τμήμα με τα εικονογραφημένα, ή, στην καλύτερη περίπτωση, μεταφρασμένα για παιδιά 10 ετών.
Τα νεύρα μου, τα χάπια μου...Στο ενήλικο τμήμα είχε αρκετά της Καλλιοντζή και της Δημουλίδου, φαίνεται όταν είσαι 10 γουστάρεις να διαβάζεις Ουγκό και μετά το γυρίζεις σε "ελληνική γυναικεία γραφή"
κι εγώ το έχω ρίξει στους κλασσικούς...ένα από αυτά που διάβασα πέρυσι ήταν η μαύρη τουλίπα του Δουμά .... όλοι αγαπημένοι και είναι πολυ ενδιαφέρον βιβλία που έχεις διαβάσει πιο μικρός/ ή να τα ξαναδιαβάζεις μετά από κάποια χρόνια.... μεγάλο θέμα και για εμένα αποτελεί αυτό των διαφορετικών εκδόσεων από τις οποίες κάποιες είναι κουτσουρεμένες όσο δεν πάει....όπως και να έχει μεταφραστεί το κείμενο, δεν μπορεί οι 800 σελίδες του πρωτοτύπου να γίνονται 300 στα ελληνικά!!!! έλεος δηλαδή!!! τέλος, το μοναδικό βιβλίο που έχω αφήσει στη μέση γιατί απλά μου φάνηκε δύσκολο ήταν το "περί του πολέμου" του Καρλ φον Κλάουζεβιτς....ίσως του δώσω άλλη μία ευκαιρία μετά από καμια δεκαετία!!!

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Το "Περί του Πολέμου" δεν είναι μυθιστόρημα, είναι πραγματεία, αν δεν το αντιμετωπίσεις έτσι προφανώς και θα σε κουράσει. Εγώ το διάβασα στα πλαίσια ακαδημαϊκής μελέτης και υποκλίθηκα στη μεγαλοφυΐα του κυρίου Κλαουζεβιτς... αλλά ούτε για αστείο δεν θα το έπαιρνα πχ στις διακοπές μου..

Κατά τα άλλα, βιβλία προς αποφυγήν άπειρα, ξεκινώντας από τον Αλχημιστή, αλλά ας μην τα αναφέρουμε διότι θα σκοτωθούμε εδώ μέσα.

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι είναι μυθιστόρημα !!! γνωρίζω πολύ καλά τι είναι, απλά ήμουν πολύ μικρή τότε για να το πιάσω στα χέρια μου!!!! γι'αυτό σκοπέυω κάποια στιγμή να το ξαναπροσπαθήσω!!!

_antonis_

Member
Ατελείωτο μου φαίνεται αυτό το ''χορεύοντας με τους λύκους'', άσε που μου φαίνεται ότι γράφει σαν έκθεση γυμνασίου ο συγγραφές, του οποίου το όνομα δεν ξέρω αν αξίζει να συγκρατήσω ώς πληροφορία στον φορτωμένο μου εγκέφαλο...

_antonis_

Member
Ατελείωτο μου φαίνεται αυτό το ''χορεύοντας με τους λύκους'', άσε που μου φαίνεται ότι γράφει σαν έκθεση γυμνασίου ο συγγραφές, του οποίου το όνομα δεν ξέρω αν αξίζει να συγκρατήσω ώς πληροφορία στον φορτωμένο μου εγκέφαλο...
Edit:

Δεν άντεξα άλλο...
Το παράτησα!!

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Τα χρόνια τρέχοντας-Τούλα Τίγκα

ήμουν 12 χρονών και με είχε πιάσει άγχος ότι μεγαλώνω...έλεος:(

Εκπομπές Travelstories