• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ένα Lonely Planet για την Ελλάδα

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
ευγε τραβελερ, μια χαρα τα λες. και το παρισι βρωμικο ειναι, ασε η οδηγηση στην ναπολη, για να μην σας πω για τους σουηδους που παρατησαν ΑΜΕΑ και αν δεν ηταν ελληνες να σηκωσουν αλυσιδες θα τους παταγαν τα αλογα. ασε που οι πολιτισμενοι σουηδοι αν κανεις να πληρωσεις σε ευρω σε κατακλεβουν.
Ναι Σαιτα ακριβώς έτσι είναι από την σκοπιά σου. Όταν έγραψα κι εγώ για τις διαβάσεις των πεζών, στο νου μου είχα τους Αιγύπτιους που σε κυνηγάνε και στα πεζοδρόμια. Ωραία. Η σκοπιά μου. Δεν το πάμε συγκριτικά όμως εδώ. Ας τα γράψουν αυτά που παραθέτονται εδώ και στους Αιγύπτιους, και στου Γάλλους και στους Βούλγαρους. Αν διάβαζα LP για την Αίγυπτο και δεν έβρισκα ειδική μνεία στην οδήγησή τους, θα το θεωρούσα ελλιπές.

Κάτι άλλο που μου έρχεται εμένα είναι η ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει διαγράμμιση, τα βελάκια πορείας στους δρόμους έχουν εξαφανιστεί, στις βοηθητικές λωρίδες για εισαγωγή σε μεγάλους άξονες βρίσκονται σε κάποιες περιπτώσεις παρκαρισμένα, σε εθνικές οδούς υπάρχουν βοηθητικές λωρίδες που εμφανίζονται και εξαφανίζονται από το πουθενά. Και σου λέω τώρα εγώ ότι σε άλλες χώρες του κόσμου όλα τα παραπάνω είναι τρισχειρότερα. Άρα τι οδηγία πρέπει να δώσει το LP; «Εντάξει, συγκριτικά με την Κολομβία τα πράγματα είναι μια χαρά, πάρτε αυτοκίνητο και θα πάνε όλα καλά;» Τι να το κάνω αν είμαι Άγγλος, Γερμανός, Γάλλος, Τσέχος που έχω συνηθίσει όταν οδηγώ να βάζω το αυτοκίνητο σε «ράγες κατεύθυνσης;»

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Κάποτε που διάβαζα ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο της Σιμόν ντε Μπωβουάρ έγραφε ότι ταξίδεψε στην Ελλάδα και τη βρήκε άσχημη, ατσούμπαλη, ατιμέλητη, ασχημάτιστη, βρώμικη, γεμάτη αδέσποτα και ζητιάνους που επιδεικνύουν προκλητικά τις πληγές τους.
Εξοργίστηκα με την αγαπημένη μου συγγραφέα. Επρόκειτο για δυσφήμιση μεγάλη.
Δε παύει όμως να έλεγε τα πράματα με το όνομα τους .

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Τι να μας πει τώρα για την Ελλάδα μια δήθεν φεμινίστρια, φιλόσοφος και έτσι που είχε σα σύντροφο κάποιον που ήταν μετά βίας 1,50... το γούστο της είναι απλά απαράδεκτο, μάλλον γι' αυτό δεν της άρεσε η Ελλάδα!!!

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Τι να μας πει τώρα για την Ελλάδα μια δήθεν φεμινίστρια, φιλόσοφος και έτσι που είχε σα σύντροφο κάποιον που ήταν μετά βίας 1,50... το γούστο της είναι απλά απαράδεκτο, μάλλον γι' αυτό δεν της άρεσε η Ελλάδα!!!
Fitziano help,
παρε πισω αυτά που λες βλάσφημε

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Fitziano help,
παρε πισω αυτά που λες βλάσφημε
Πρώτον δε μιλάω ούτε για το τεράστιο μυαλό του μεγάλου Σαρτρ ούτε για το απίστευτο έργο του. Μιλάω για τις προσωπικές επιλογές της Σιμόν σε σχέση με τις απόψεις της για την Ελλάδα.

Δεύτερον πάτα report να έρθει ο fitziano μια ώρα αρχύτερα:D

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Παρών.
Εντάξει δε βλέπω κάτι κακό από το μήνυμα του North... (στο παραπάνω μήνυμά του ξεκαθαρίζει τι εννοεί)
Απλά μείνετε όσο είναι δυνατόν στο θεμά...

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
To λιγότερο που θα πρεπε να κάνεις είναι να ντρέπεσαι. Ελπίζω τα σχόλια σου να ναι καθαρά χιουμοριστικά.
Ποια ειναι η δήθεν φεμμινίστρια ?
Η Σιμον ντε Μπωβουαρ είναι η πρώτη φεμμινίστρια που μίλησε για την καταπίεση των γυναικών .
Όσο για το μπόι του Σαρτρ , τόσο σε κόβει , να κρίνεις τον άλλο από την εμφάνιση του ;

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Βρε Φένια, είπαμε να μείνουμε στο θέμα. Δηλαδή αν ο fitziano δεν ερχόταν, τι θα έγραφες; Μην αρχίσουμε τις προσβολές εκατέρωθεν κι αυτό πάει και για τους δυο και για όποιον εμπλακεί.

varioAthens

Member
Κάποτε που διάβαζα ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο της Σιμόν ντε Μπωβουάρ έγραφε ότι ταξίδεψε στην Ελλάδα και τη βρήκε άσχημη, ατσούμπαλη, ατιμέλητη, ασχημάτιστη, βρώμικη, γεμάτη αδέσποτα και ζητιάνους που επιδεικνύουν προκλητικά τις πληγές τους.
Εξοργίστηκα με την αγαπημένη μου συγγραφέα. Επρόκειτο για δυσφήμιση μεγάλη.
Δε παύει όμως να έλεγε τα πράματα με το όνομα τους .

Κι εγώ εξοργίστηκα με τις περιγραφές της Ελλάδας και των Ελλήνων όπως αναφέρονται σε ένα βιβλίο ταξιδιωτικής λογοτεχνίας "Οι Στήλες του Ηρακλή" (Πολ Θέροου)

Ολόκληρη η Ελλάδα θυμίζει θεματικό πάρκο δεύτερης κατηγορίας με σπασμένα μάρμαρα και γκρεμισμένες κολώνες, ένα μέρος όπου ενώ σου βγάζουν λόγο με υπεροπτικό τρόπο για την αρχαία ελληνική κουλτούρα την ίδια στιγμή ένας πονηρός ανθρωπάκος κοιτάει πώς θα ξαφρίσει τα χρήματά σου (αναφέρεται στους ταξιτζήδες).

Πολλές είναι οι οδηγίες για το πώς θα πρέπει να είμαστε ευπρεπείς όταν βρισκόμαστε στα αρχαία μνημεία. Αυτή η υπερβολική ευσέβεια φαντάζει παράξενη όταν έχουν μεσολαβήσει πολλά χρόνια εγκατάλειψης των μνημείων στη διάρκεια των οποίων οι αρχαιότητες έχουν λεηλατηθεί, χορταριάσει και καταπλακωθεί από χώμα όπως οι Δελφοί.

Η Αθήνα είναι μία από τις ασχημότερες και πιο διαταραγμένες πόλεις στον κόσμο.

Οι Έλληνες πετάνε χαρτιά και πλαστικά μπουκάλια παντού, στους δρόμους, στις παραλίες ακόμα και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Οι Έλληνες είναι κακότροποι, οξύθυμοι, ευερέθιστοι και φωνακλάδες. Είναι πολύ ανταγωνιστικοί μεταξύ τους και δείχνουν να μην ανέχονται εύκολα ο ένας τον άλλον.

Οι Έλληνες είναι και ξενοφοβικοί …για τους Αλβανούς μιλάνε χλευαστικά, τους Τούρκους τους βρίζουν ασταμάτητα.

Στα τουριστικά μέρη, επίμονοι κράχτες φωνάζουν να καθίσεις για φαγητό στις ταβέρνες τους και όταν δεν σε πείσουν, βρίζουν και ειρωνεύονται πίσω από την πλάτη σου.

Η Ελλάδα είναι η εξαθλιωμένη άκρη της Ευρώπης, μία κοινωνία χωριατών που νιώθει ικανοποίηση και περηφάνεια για τα αρχαία ερειπία της και διαθέτει επιλεκτική μνήμη.

... αλλά προφανώς κάποιοι μας βλέπουν έτσι... Ok, ίσως είναι υπερβολικά δοσμένο όπως ίσως είναι υπερβολικές και οι δικές μας περιγραφές που κάνουμε στο συγκεκριμένο τόπικ (σε σημείο σάτιρας όπως λέει ο Traveller) αλλά θα ήμουν αφελής να παραβλέπω τον τρόπο συμπεριφοράς του μέσου Έλληνα και να πιστεύω ότι η Ελλάδα διαφέρει ελάχιστα από τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις!

Last edited by a moderator:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Η επίκληση μου στο fitziano είναι χιουμοριστικη, και η "επίθεση" στο Νορθ επίσης
τους ζυγούς λύσατε

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα