• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ένα Lonely Planet για την Ελλάδα

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Kαποιος ξεναγος μας ειχε πει οτι οι ξενοδοχοι στην Ευρωπη λενε κοροιδευτικα οτι οι Ελληνες στο πρωινο τους τρωνε τα βραστα αυγα με τα τσοφλια.Γιατι? Γιατι απο τους μπουφεδες του πρωινου λειπανε τα αυγα αλλα οι σερβιτοροι δεν βρισκανε τα τσοφλια τους. Τα βαζανε οι δικοι μας στις τσαντες τους για να εχουν κατι να φανε αργοτερα...

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Kαποιος ξεναγος μας ειχε πει οτι οι ξενοδοχοι στην Ευρωπη λενε κοροιδευτικα οτι οι Ελληνες στο πρωινο τους τρωνε τα βραστα αυγα με τα τσοφλια.Γιατι? Γιατι απο τους μπουφεδες του πρωινου λειπανε τα αυγα αλλα οι σερβιτοροι δεν βρισκανε τα τσοφλια τους. Τα βαζανε οι δικοι μας στις τσαντες τους για να εχουν κατι να φανε αργοτερα...
Τέλειο!!!:lol:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πάμε. Αυτοκριτική. Λοιπόν πριν από κάτι μήνες καταπιάστηκα στην ανάγνωση 5 Lonely planet για χώρες που θα επισκεπτόμουν και μου γεννήθηκε η εξής απορία καθώς νομίζω ότι λίγοι από εμάς θα έχουν διαβάσει το lonely planet (ή οποιονδήποτε άλλο οδηγό) για την Ελλάδα: τι γράφει άραγε το LP για τους Έλληνες; Και καλά, πέρα από το απολύτως ορθό «τράβα και διάβασε», εσείς τι θεωρείτε ότι πρέπει να συμπεριληφθεί ανυπερθέτως στον οδηγό; Δεν εννοώ βέβαια «το Ναύπλιο, η Ακρόπολη, η Πάρος» άλλα πράγματα όπως πχ το κάτωθι : «όταν φτάσετε στην Ελλάδα, επ’ ουδενί μην χρησιμοποιήσετε τις διαβάσεις πεζών. Βρίσκονται εκεί μόνο για να σπάνε την μονοτονία της ασφάλτου.» … τι άλλα??
kathimerini.gr | Οι Ελληνες; Ολη μέρα στα καφενεία...
Το αρθρο γραφηκε προ της κρισης: Αναρωτιεμαι πως να γραφονται οι σημερινοι επικαιροποιημενοι ταξιδιωτικοι οδηγοι.

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Σύμφωνα με τους οδηγούς (και τα υπό διαμόρφωση νέα στερεότυπα για τον λαό μας), οι κάτοικοι του τεράστιου αυτού χωριού, που απλώνεται από την Πεντέλη ώς τον Πειραιά, έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: είναι πάντοτε αγχωμένοι, φορούν όλοι μαύρα ρούχα («σαν φυλή που πενθεί»), είναι εργατικοί για να αντέξουν το υψηλό κόστος ζωής

Με το παραπάνω κοκκινισμένο, (τόχα μαυρίσει!!!αλλά το άλλαξα:))
συμφωνώ, και συγχαρητήρια του που το πρόσεξε.
δε βλέπεις άλλο χρώμα το χειμώνα. έχουμε τις γιαγιάδες μας που πενθούν εφ όρου ζωής, έχουμε και τη, μόδα είναι;;;ή απλά εξυπηρετεί;

να κι άλλος που το πρόσεξε:http://www.travelstories.gr/social-...%F4%E1%E9-%EF%EC%EF%E9%FC%EC%EF%F1%F6%E1.html

Last edited by a moderator:

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη

δε βλέπεις άλλο χρώμα το χειμώνα. έχουμε τις γιαγιάδες μας που πενθούν εφ όρου ζωής, έχουμε και τη, μόδα είναι;;;ή απλά εξυπηρετεί;

να κι άλλος που το πρόσεξε:http://www.travelstories.gr/social-...%F4%E1%E9-%EF%EC%EF%E9%FC%EC%EF%F1%F6%E1.html

ειναι γιατι αμα βαλεις αλλο χρωμα στο λεκανοπεδιο γινεσαι μαυρος απο το καυσαεριο, και τη βρωμα.... οποτε το βαζεις εξαρχης να μη λερωνεσαι...:haha::haha::haha:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σύμφωνα με τους οδηγούς (και τα υπό διαμόρφωση νέα στερεότυπα για τον λαό μας), οι κάτοικοι του τεράστιου αυτού χωριού, που απλώνεται από την Πεντέλη ώς τον Πειραιά, έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: είναι πάντοτε αγχωμένοι, φορούν όλοι μαύρα ρούχα («σαν φυλή που πενθεί»), είναι εργατικοί για να αντέξουν το υψηλό κόστος ζωής

Με το παραπάνω κοκκινισμένο, (τόχα μαυρίσει!!!αλλά το άλλαξα:))
συμφωνώ, και συγχαρητήρια του που το πρόσεξε.

Παντως ειναι και η νοοτροπια που αποφευγουμε τα εντονα χρωματα: Πριν απο απειρα χρονια, ειχα φερει δωρο στη μητερα μου ενα μεταξωτο μπατικ ζωγραφισμενο στο χερι, απο την Ιαβα. Το μεταξωτο εμεινε στο ντουλαπι επι χρονια. Οταν παντρευοταν η αδερφη μου και επρεπε να ραφτει ολη η οικογενεια για το γεγονος, υπενθυμισα στη μητερα μου την υπαρξη αυτου του υφασματος (η μητερα μου ως παλαια κυρια για τις επισημες περιστασεις ραβοταν). Και η απαντηση της ηταν -με καποια περιφρονηση στη φωνη- οτι δεν εχει καμια ορεξη να μοιασει, φορωντας εντονα χρωματα, στη Γιαννα Αγγελοπουλου. :haha::haha:
(Τελικα το εραψα και το φορεσα εγω. Η φαρμακογλωσση φιλη μου ειπε οτι ημουν σαν τη γυναικα του φυλαρχου:haha::haha:. Η μητερα μου, απο την αλλη μερια, φορεσε ενα μονοχρωμο στο χρωμα της σκουριας φουστανι με ιδιου χρωματος σχεδια στην υφανση).

Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όοολο αυτό λέγεται κομψότητα κι ευτυχώς ο Έλληνας την έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια και με εξαίρεση μερικές τρανταχτές περιπτώσεις δεν ντύνεται σαν λατέρνα.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δηλαδη, μολις με ειπες λατερνα;:haha:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εδώ η φίλη σου σε είπε γυναίκα του φύλαρχου...

Λοιπόν,δεν θέλω να προσβάλω κανέναν απλώς θεωρώ πως κάθε στυλ και είδος ενδυμασίας δείχνει και πιο σωστό στον τόπο του.

Ένα κιμονό θεωρώ πως είναι εξαιρετικά φινετσάτο,όχι όμως αν το φοράς στο Νευροκόπι.

Τώρα το θέμα με τα πολύχρωμα ρούχα εγώ δεν το καταλαβαίνω.Το μαύρο είναι μόδα παντού στον Δυτικό κόσμο που καλώς ή κακώς ζούμε.Αν και ασφαλώς υπάρχει μια προτίμηση και ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους τον τελευταίο καιρό,εγώ θα έλεγα ότι ο Έλληνας προτιμάει μάλλον τους μονόχρωμους συνδιασμούς μεταξύ των οποίων και τα μαύρα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για να ξεκαθαρίσω πάντως,δεν γνωρίζω και δεν ασχολούμαι με το θέμα της μόδας,ότι βλέπω γύρω μου λέω.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πλακα κανω! Δεν περιμενω σοβαρη απαντηση.
Παντως η μανα μου πολυ ανακουφιστηκε που θα εραβα το συγκεκριμενο υφασμα.
Φοβοταν οτι θα εμφανιζομουν ξανα με μαυρο φορεμα και μου επρηζε τα αυτια λεγοντας: "Γαμο εχουμε-Οχι κηδεια!"

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
mfish και ΕΡΣΗ μου φτιάξατε το μεσημέρι....
:D:D:D:D:D

λοιπόν, εκτός θέματος αλλά πρέπει να βάλετε τον ενδυματολογικό κώδικα του forum

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie