• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ένα Lonely Planet για την Ελλάδα

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Παντως ειναι και η νοοτροπια που αποφευγουμε τα εντονα χρωματα: Πριν απο απειρα χρονια, ειχα φερει δωρο στη μητερα μου ενα μεταξωτο μπατικ ζωγραφισμενο στο χερι, απο την Ιαβα. Το μεταξωτο εμεινε στο ντουλαπι επι χρονια. Οταν παντρευοταν η αδερφη μου και επρεπε να ραφτει ολη η οικογενεια για το γεγονος, υπενθυμισα στη μητερα μου την υπαρξη αυτου του υφασματος (η μητερα μου ως παλαια κυρια για τις επισημες περιστασεις ραβοταν). Και η απαντηση της ηταν -με καποια περιφρονηση στη φωνη- οτι δεν εχει καμια ορεξη να μοιασει, φορωντας εντονα χρωματα, στη Γιαννα Αγγελοπουλου. :haha::haha:
(Τελικα το εραψα και το φορεσα εγω. Η φαρμακογλωσση φιλη μου ειπε οτι ημουν σαν τη γυναικα του φυλαρχου:haha::haha:. Η μητερα μου, απο την αλλη μερια, φορεσε ενα μονοχρωμο στο χρωμα της σκουριας φουστανι με ιδιου χρωματος σχεδια στην υφανση).
και μεταξωτό, και μπατίκ, και ζωγραφισμένο στο χέρι, και από Ιάβα.
τι άλλο θέλανε;;;καλά έκανες. τόχεις ακόμα;

Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι, αλλα δεν χωραω μεσα! Παχυνα απο τοτε!:(

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Μια άλλη συχνή απορία -των Αμερικανών κυρίως, ειναι γιατί οι Έλληνες δε φοράμε σορτ ή βερμούδες. Και όντως, η αντρική βερμούδα είναι ενδυματολογικό κομμάτι που παίρνει αέρα μόνο στις διακοπές. Το έχετε προσέξει?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μόνο το έχω προσέξει,το εφαρμόζω κιόλας.
Έχεις δει πολλούς σε γραφείο να κυκλοφορούν με βερμουδίτσα;

Με συγχωρείτε αλλα ενδυματολογικά θεωρώ τους Έλληνες πολύ μπροστά ειδικά σε σύγκριση με τους Αμερικάνους.Όταν βλέπω αυτό το σανδάλι-κάλτσα που φοράνε κατά κόρον.......ε τι να πω.Χίλιες φορές το μπατίκ.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Το μαύρο φοριέται πολύ και από όλους, γιατί συνδυάζεται σχεδόν με τα πάντα.
Ο χειμώνας δε, "το σηκώνει" περισσότερο.

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν θα αγοράσουμε ένα παλτό, αυτό σίγουρα θα είναι σε μαύρο χρώμα για να μπορούμε να το συνδυάζουμε με τα πάντα,.
Αν αγοράσουμε και δεύτερο και τρίτο, τότε μπαίνουν και άλλα χρώματα στη ντουλάπα μας.

Εγώ μετά το μαύρο, το μπεζ και το καφέ, πλέον έχω φτάσει στο κίτρινο. :D

Η δε μαμά μου δε φορούσε ποτέ σκούρα χρώματα. Τα περισσότερα ρούχα της ήταν σε ροζ και μπλε-γαλάζιες αποχρώσεις. Μάλλον η συντηριτική στην οικογένεια ήμουν πάντα εγώ.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Με συγχωρείτε αλλα ενδυματολογικά θεωρώ τους Έλληνες πολύ μπροστά ειδικά σε σύγκριση με τους Αμερικάνους.Όταν βλέπω αυτό το σανδάλι-κάλτσα που φοράνε κατά κόρον.......ε τι να πω.Χίλιες φορές το μπατίκ.

Και όταν η βερμουδίτσα και το σανδάλι-κάλτσα συνδυάζονται με το χαβανέζικο πουκάμισο.....τότε μιλάμε για haute couture :haha:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και οι γερμανοι ειναι κατα κορον του σανδαλι καλτσα! :shock:
Αλλος λαος στην πρωτοπορια της μοδας!
Τουλαχιστον εχει καλα αυτοκινητα. Μαλλον ομως δε μπορουν να συνδυαζονται και τα δυο!

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Μόνο το έχω προσέξει,το εφαρμόζω κιόλας.
Έχεις δει πολλούς σε γραφείο να κυκλοφορούν με βερμουδίτσα;
Ίσως θα έπρεπε να μην το εφαρμόζεις τόσο αυστηρά...Ένα χαλαρότερο ντύσιμο ίσως σου χαλάρωνε λίγο περισσότερο και τη διάθεση.
Και όχι, δεν έχω δει πολλούς, δε θα με χάλαγε να δω, και δεν ήταν αυτή η ερώτηση.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τουλαχιστον εχει καλα αυτοκινητα. Μαλλον ομως δε μπορουν να συνδυαζονται και τα δυο!
Μπα,φαντάζομαι αυτές τις ταρζανιές τις κάνουνε όταν πάνε διακοπές.Δεν νομίζω να σκάνε μύτη με CLS και καλτσοσάνδαλο!

Ένας άντρας που θεωρώ κομψότατο είναι ο Μπεκενμπάουερ ας πούμε.Αλλά τον αντιπαθώ για τις απόψεις του.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μπα,φαντάζομαι αυτές τις ταρζανιές τις κάνουνε όταν πάνε διακοπές.Δεν νομίζω να σκάνε μύτη με CLS και καλτσοσάνδαλο!
Μωρε εχω δει να κατεβαινει απο Mercedes 500 ενας τυπος γυρω στα πενηντα με μπυροκοιλια τεραστιων διαστασεεων που φορουσε σανδαλια και καλτσες (ως το γονατο και με φουντιτσες στο πλαι) και lederhoesen (= δερματινο σορτσασκι).
Βεβαια αυτη ειναι η τοπικη στολη της Βαυαριας, αλλα και αυτο κατι λεει για την γενικοτερη αισθητικη τους ως λαος!
(Εμεις τουλαχιστον κατω απο τη φουστανελα ενα καλσον το φορουσαμε! Δεν φαινοντουσαν οι τριχαρ ο ποδαρ!) :haha:

Borealis

Member
Οι γερμανοί σιχαίνονται την επίδειξη καθώς και αυτούς που ασκούν το σπορ. Με αρέσει που ντύνονται τόσο άτσαλα.
Πάντως μη ξεχνάμε ότι όλοι φορεσαμε τα adidas στα νειάτα μας, ψάξαμε για τα joop! αργότερα, και τώρα πλέον ενα Boss για κανένα συνέδριο δεν μας χαλάει καθόλου!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το να κυκλοφορείς σαν άνθρωπος κι όχι σαν κλόουν δεν νομίζω πως είναι επίδειξη.Δεν μιλάω να φοράς ένα μάτσο φίρμες πάνω σου και να σε κοστολογούν όταν περνάς από κάπου,αλλά να φοράς πέντε πράγματα που ταιριάζουν κι όχι κάλτσες με σαγιονάρες και βερμούδα.Είναι άλλο το χύμα κι άλλο το κακόγουστο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom