• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Έλληνας Τουρίστας

Traveller

Member
Τrapper να χαρείς μην αρχίζεις πάλι τα δικά σου με τις συνομοσίες και τις παραχαράξεις... έλεος πιά...

Αν εσύ νομίζεις οτι είσαι απόγονος του Βασιλιά Αλέξανδρου και του Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου καλά κάνεις αλλά εγώ τι σου φταίω?

Τώρα ποιός είναι αγράμματος και ποιός γράφει μπούρδες άστο καλύτερα... Η Ελλάδα στην Αρχαία μορφή της μας τελείωσε το 146π.χ στην Κόρινθο... το πως εμφανίστηκε το 324 μ.χ ξανά σαν Ελλάδα δεν το καταλαβαίνω... για ζόμπι μου φαίνεται... την Αν.Ρωμαική Αυτοκρατορία την ίδρυσαν οι Ρωμαίοι και κανένας πρόγονος σου αγαπητέ trapper... έλληνες σαφως και υπήρχαν στην "Βυζαντινή αυτοκρατορία" όπως υπήρχαν και Αρμένιοι, Βούλγαροι, Αιγύπτιοι, Λατινικά φύλλα και δεν ξέρω εγώ πόσοι άλλοι λαοί... την καθαρά Ελληνική κουλτούρα που διάολο την βρήκες δεν καταλαβαίνω, επειδή μίλαγαν Ελληνική διάλεκτο ή επειδή ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι? Οι Βυζαντινοί (νεολογισμός και αυτό) αποκαλούσαν τους εαυτούς τους Ρωμαίους και Ρωμιούς... τι έγινε παραχάραξαν μόνοι τους την ιστορία τους?

Τώρα βέβαια ότι και να σου πω εγώ εσύ θα λες τα δικά σου, θα ανακαλύπτεις συνωμοσίες και θα κατηγορείς το lonely planet και την CIA πως είναι πίσω από αυτά...
Πίστευε βρε αδερφέ ότι θέλεις αλλά σε παρακαλώ μην κατηγορείς εκείνους που έχουν ευρύτητα πνεύματος σαν αγράματους και παραχαράκτες της ιστορίας... κάνε μου την χάρη Πασχαλιάτικα...

greekbastard

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Ταυλάνδη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία - Σιβηρία
1)Οι τιμές στο εξωτερικό, ακόμα και σε χώρες όπως στην Αγγλία, Γερμανια, Ιρλανδία..είναι πολύ καλύτερες απο την Ελλάδα. Μπύρα, ποτά, supermarket ακόμα και ξενοδοχεία.
2)Τα μουσεία σε πολλές Ευρωπαικές πόλεις είναι δωρεάν. Στην Ελλάδα όχι μόνο πληρώνεις αλλά πρέπει να ανέχεσαι και την αγενέστατη συμπεριφορά των υπεύθυνων...ή μπορεί να έρθει ο Κινέζος από την άλλη άκρη του κόσμου και η Ακρόπολη να είναι κλειστή. Πέρα από αυτό, αν συγκρίνουμε επίπεδο μουσείων με αυτά του εξωτερικού...καμία σχέση.
3)Έχεις πάει Αγγλία να δεις πως συμπεριφέρονται οι ταξιτζήδες στους πελάτες τους; Γιατί εμένα στην Κρήτη, πέντρε χρόνια τώρα μόνο που δεν με έχουν σκοτώσει.
4)Επιτρέπεται να κάνει 58 ευρώ (3.5 ώρες διαδρομή) το highspeed την ώρα που μπορείς να βρεις πτήση για εξωτερικό με 70 ευρώ με επιστροφή; Για αυτό ειμαστε σκατα και άλλα πολλά!
Παρόλα αυτά και μένα μου αρέσει η Ελλάδα. Αλλά όχι τόσο οι άνθρωποι αλλά η θάλασσα, ο ήλιος, οι παραλίες, τα νησιά, το φαί, το ούζο..

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
1)Οι τιμές στο εξωτερικό, ακόμα και σε χώρες όπως στην αλλά η θάλασσα, ο ήλιος, οι παραλίες, τα νησιά, το φαί, το ούζο..

το τζατζίκι ,το συρτάκι,ο ζάλογγος,και άλλα ...
συμφωνώ μαζί σου....αλλα τι να το κάνομε ....ολα τα κανονίζουν οι σοφοί της σιών!!!!

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
ΟΚ, ουδείς τέλειος. Απλά κάποιοι λαοί τουλάχιστον για μένα έχουν κάποια χαρακτηριστικά που τους κάνουν και ξεχωρίζουν.
Ελληνες: Ναι, είμαστε φωνακλάδες και παπάτζες. Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώθηκα όταν στο τελευταίο μου ταξίδι θα επιστρέφαμε Αθήνα μέσω Μπανγκόκ. Πώς καταλάβαμε ότι η αίθουσα αναμονής είχε στην πλειοψηφία Ελληνες? Από τις φωνές φυσικά! Με το που κατεβήκαμε τις σκάλες ακούμε έναν πανέξυπνο ομοεθνή να λέει στις συμπαθέστατες υπαλλήλους της THAI "Εμ αφού είσαι μαλ...σμένη μωρή ξεκ...λιαρα" και κάτι άλλα όμορφα. Οι κοπέλες είχαν μείνει σαστισμένες να τον κοιτάνε. Ο τύπος άνοιξε την βαλίτσα του και άρχισε να τους λέει στα αγγλικά ότι αυτός είναι ο πελάτης και οφείλουν να του πραγματοποιούν κάθε επιθυμία κλπ κλπ. Ειλικρινά δεν ξέρω πώς κρατήθηκε ο άντρας μου και δεν τον βούτηξε. Οτι λάθος και να έκανε η υπάλληλος έπρεπε ο συγκεκριμένο να συμπεριφερθεί έτσι? Και η συνέχεια ήταν μέσα στο αεροπλάνο, όπου ο ίδιος "κύριος" γκάριζε και περηφανευόταν τα "κατορθώματά" του (για φανταστείτε τι μπορεί να εννοώ:D) ενώ εμείς προσπαθούσαμε να κοιμηθούμε. Με αποθέωση την ώρα της προσγείωσης στο ΕΛ.Βενιζελ. , όλοι καθιστοί και δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας, αυτός σηκώνεται και πάει να βγάλει τη βαλίτσα του από τη μπαγκαζιέρα. Ερχονται 2 κοπέλες αεροσυνοδοί να του κάνουν σύσταση να κάτσει και ν' αφήσει τη βαλίτσα μέσα στη μπαγκαζιέρα γιατί βρισκόμασταν σε κατάσταση προσγείωσης. Αυτός λέει ΟΚ, και μαντέψτε που έκατσε: στο χερούλι του καθίσματος αντί στο ίδιο το κάθισμα! Αυτό ήταν, ήρθαν 2 άντρες αεροσυνοδοί και του είπαν να κάτσει και να μη δημιουργεί πρόβλημα. Φυσικά μετά τους κατηγορούσε για αγένεια κλπ κλπ. Ελεος...
Ιταλοί: σχεδόν μία απ' τα ίδια, ούνα φάτσα ούνα ράτσα που λέμε
Γάλλοι: Δεν ενοχλούν ιδιαίτερα, απλά είναι λίγο παρτάκηδες και βρωμύλοι...
Ινδοί: Ολίγον βρωμύλοι, εμένα προσωπικά δεν με ενόχλησε ποτέ Ινδός με τη συμπεριφορά του
Ρώσοι: Απαράδεκτοι, φωνακλάδες και με προκλητική συμπεριφορά
Αυστραλοί και Αμερικανοί: Τύποι με όρεξη για κουβέντα, ευχαριστιέμαι να συζητάω μαζί τους!
Βορειουρωπαίοι: Οι καλύτεροι, ήσυχοι και ευγενικοί
Κινέζοι, Ιάπωνες: Λίγο περίεργοι αλλά κατά τ' άλλα όχι ενοχλητικοί
Αυτά μου' ρχονται για την ώρα, βάσει των ταξιδιών που έχω κάνει. Εννοείται βέβαια ότι κάποιος άλλος μπορεί να έχει αντίθετη άποψη!:)

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
εμένα ρε παιδιά γιατί μου αρέσουν όλοι?????
ειλικρινά κανένας δεν με ενοχλεί,μήπως έχω αναισθησία???

ioanna.gkan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Καθε λαος εχει τα αρνητικα και τα θετικα του. Εμενα δεν μου αρεσει η κρυαδα στην συμπεριφορα των Β. Ευπωπαιων ( σορυ στους Γερμανοφιλους!) σε αυτους δεν αρεσει η διαχυτητικοτητα Ιταλων, Ελληνων κλπων και παει λεγοντας. Περι ορεξεως... και... ουδεις τελειος!!!!

greekbastard

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Ταυλάνδη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία - Σιβηρία
Από τι έχω καταλάβει δεν υπάρχουν λαοί που είναι καλοί και ευγενικοί και άλλοι που δεν είναι.
Καθε χώρα έχει ανθρώπους 'μορφωμένους' και άλλους βλάχους. Τα ποσοστά αλλάζουν όμως ανάλογα με το σύστημα παιδείας, την θρησκεία μπλα μπλα..
Το να σε σέβεται ο άλλος και να σου μιλάει ευγενικα είναι κάτι που πρέπει να το απαιτόυμε και να το εφαρμόζουμε και δεν έχει σχέση με το αν είσαι Γερμανός ή Ιταλος ή Έλληνας

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Renata θα συμφωνησω μαζι σου..
Και γενικα πιστευω οτι σε όλους τους λαους και τις φυλες ,θα βρεις διαφορους χαρακτηρες,δεν πρεπει να γενικευουμε..
Οσον αφορα τις τιμες της Ελλαδιτσας μας ,θα συμφωνησω! Μας κατεστρεψε το ευρω!:mad:
Φιλοι μας πηγαν Χριστουγεννα Αράχωβα για 5 μερες και οταν τους ειπαμε ποσο χαλασαμε εμεις 15 μερες στην Κουβα,επαθαν πλακα..:shock:
Οσο αφορα Konstantine87 τα παιδια,εχεις απόλυτο δικιο!! Αυτο νομιζω συμβαινει,γιατι οι Ελληνες αργουν να ταξιδεψουν μαζι με τα παιδια τους,οποτε μετα ειναι δυσκολο φυσικα γιαυτα να προσαρμοστουν και κανουν σαν ¨παλαβα"!! Βλεπεις υπαρχει μια φοβια γενικως,ενω βλεπεις τους ξενους από μωρα τα κουβαλανε μαζι τους!
Και φυσικα για την φασαρια των Ελληνων στα αεροπλάνα Menia θα συμφωνησω απόλυτα!! Κι εμεις οταν τυχαινει στο αεροπλάνο γκρουπάκι,δεινοπαθουμε!!:shock: Κι αυτο ομως δεν οφειλεται οτι δεν πολυταξιδευουν οι Ελληνες,οποτε συμπεριφερονται λιγο σαν σε ¨σχολικη εκδρομη"???
Αλλά παρόλα αυτα δεν παυω να πιστευω οτι εχουμε εκτος από μια πανεμορφη χωρα εναν λαο χαρισματικο! Μονο αυτο το "εξω καρδια" μου φτανει από την κρυοκολιαση και το "δηθεν" ορισμενων ξενων λαων..

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι, στο θέμα μας "τουρίστες". Απλά κάθε λαός έχει τη νοοτροπία του. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να πεις τον βορειοευρωπαίο φασιαρόζο, ενώ τον Ελληνα μπορείς. Αυτό είναι άσχετο από την ομορφιά κάθε χώρας.
Οπως είπε η φίλη Meli ωραίο το "έξω καρδιά", όμως πόσες φορές συνοδεύεται με σεβασμό προς τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον?

GTS

Member
Τrapper να χαρείς μην αρχίζεις πάλι τα δικά σου με τις συνομοσίες και τις παραχαράξεις... έλεος πιά...

Αν εσύ νομίζεις οτι είσαι απόγονος του Βασιλιά Αλέξανδρου και του Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου καλά κάνεις αλλά εγώ τι σου φταίω?

Τώρα ποιός είναι αγράμματος και ποιός γράφει μπούρδες άστο καλύτερα... Η Ελλάδα στην Αρχαία μορφή της μας τελείωσε το 146π.χ στην Κόρινθο... το πως εμφανίστηκε το 324 μ.χ ξανά σαν Ελλάδα δεν το καταλαβαίνω... για ζόμπι μου φαίνεται... την Αν.Ρωμαική Αυτοκρατορία την ίδρυσαν οι Ρωμαίοι και κανένας πρόγονος σου αγαπητέ trapper... έλληνες σαφως και υπήρχαν στην "Βυζαντινή αυτοκρατορία" όπως υπήρχαν και Αρμένιοι, Βούλγαροι, Αιγύπτιοι, Λατινικά φύλλα και δεν ξέρω εγώ πόσοι άλλοι λαοί... την καθαρά Ελληνική κουλτούρα που διάολο την βρήκες δεν καταλαβαίνω, επειδή μίλαγαν Ελληνική διάλεκτο ή επειδή ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι? Οι Βυζαντινοί (νεολογισμός και αυτό) αποκαλούσαν τους εαυτούς τους Ρωμαίους και Ρωμιούς... τι έγινε παραχάραξαν μόνοι τους την ιστορία τους?

Τώρα βέβαια ότι και να σου πω εγώ εσύ θα λες τα δικά σου, θα ανακαλύπτεις συνωμοσίες και θα κατηγορείς το lonely planet και την CIA πως είναι πίσω από αυτά...
Πίστευε βρε αδερφέ ότι θέλεις αλλά σε παρακαλώ μην κατηγορείς εκείνους που έχουν ευρύτητα πνεύματος σαν αγράματους και παραχαράκτες της ιστορίας... κάνε μου την χάρη Πασχαλιάτικα...
Αν και οξύς, είναι σωστός ο κύριος. Έτσι ακριβώς είναι, ας μην αποδίδουμε αποκλειστικό ελληνικό χαρακτήρα στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία γιατί οδεύουμε για τη χώρα των γραφικών....το παπαδαριό εξόντωσε ότι αρχαιοελληνικό είχε απομείνει και υπήρξε κατόπιν η φυσιολογική μετεξέλιξη ενός λαού, που ήταν στο χωνευτήρι με πολλούς άλλους...

Τεχνικώς βέβαια θα διαφωνήσω ότι η Ελλάδα "μας τελείωσε το 146 π.Χ.", αλλά ας μη κολλάμε στις τεχνικές λεπτομέρειες....σημασία έχει ότι το λεγόμενο Βυζάντιο δεν ήταν ελληνικό κράτος ή δημιούργημα...η πολιτιστική επίδραση, η γλώσσα κτλ είναι άλλο ζήτημα...

trapper

Member
Τελικά αυτό το topic εξελίσσεται σε άλλη διάσταση.

Βρέ traveller, δεν θα καθίσω να αποδείξω ότι το Βυζάντιο ήταν Ελλάδα, επειδή δεν θα καθόμουνα να αποδείξω ότι... ο ήλιος λάμπει (ηλίου φαεινότερον).

Ούτε τι έγινε με την Ελλάδα και τους Ελληνες μετά το 146 π.Χ. (είδος υπο εξαφάνιση; ).

Φυσικά, φυσικότατα, το κέντρο της Ελλάδας για πολλούς αιώνες δεν ήταν το δικό σου χωριό, ήταν η Κωνσταντινούπολη. Σ άλλους αρέσει αυτό, και σ' αλλους όχι. Και στις δύο περιπτώσεις ισχύει, για περισσότερο απο 1000 χρόνια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάει κάποιος σε ένα σχολείο, και το μαθαίνει. Σχολείο σε οποιαδήποτε χώρα.

Μα εγώ δεν είπα ότι φταίς, ή ότι εσύ είσαι. Απλά οι Ελληνες είναι απόγονοι αυτών, αυτό μόνο είπα, μην μπερδεύεσαι. Δεν έχεις καμμιά υποχρεώση να ανήκεις στους απογόνους του Μ. Αλεξάνδρου η του Κ.Παλαιολόγου. Συμφωνώ ότι καλά κάνω εγώ και πολλοί άλλοι (είχα πεί άλλοτε, υπολογίζω γύρω στα 5 εκατομμύρια μέσα στην Ελλάδα) και έχουμε την πεποιθηση ότι είμαστε Ελληνες, απόγονοι των "παλαιών". Η συνέχεια των Ελλήνων δεν διακόπηκε ποτέ, σε πληροφορώ απλά. Οσοι δεν θέλουν να ανήκουν στους Ελληνες, βρε traveller, μπορούν απλά να μην...ανήκουν, δεν είναι υποχρεωτικό. Οτι εσύ δεν θέλεις (είσαι μόνο υπήκοος Ελλάδος), εντάξει, το καταλάβαμε.

Τώρα, κάτι άλλο. Δεν είπα καθόλου, τίποτα, για συνομωσίες. Εσύ το αναφέρεις... όπου σταθείς κι όπου βρεθείς. Και τώρα ξανά. Σε λίγο θ αρχίσουμε ν αναρωτιώμαστε: "βρε για να επιμένει ο traveller...κάτι θα ξέρει σχετικά με τις συνομωσίες...(γιατί δεν μας λέει λεπτομέρεις για το πολυαγαπημένο του θέμα; )". Ναι βρε traveller, μας βάζεις σε υποψίες ότι ξέρεις περισσότερα...και μας αφήνεις σε άγνοια.
:evil: (Τι θέμα, κι αυτό.....πασχαλιάτικα....) :evil:​

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα