• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Έλληνας Τουρίστας

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
συμφωνω..κ εγω δηλωνω πολιτης του κοσμου κ μεγαλος φαν ολων των αρχαιων πολιτισμων...αλλα οι αρχαιοι πολιτισμοι ειναι μια πολυ μεγαλη κουβεντα

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Για εμενα σημειο υπερηφανιας, ικανοποιησης, θετικων συναισθηματων, τελος παντων οπως θελετε πεστε το, ειναι που επι τοσες χιλιαδες χρονια χρησιμοποιουμε ως απογονοι ελληνων, λατινων, σλαβων, αλβανων και ενδεχομενως και τουρκων, την ελληνικη γλωσσα και οχι την λατινικη, σλαβικη αλβανικη, τουρκικη κλπ. Χαιρομαι που η γλωσσα αυτη υπερισχυσε των προαναφερθεντων. Θρησκεια αλλαξαμε και απο το δωδεκαθεισμο ασπαστηκαμε τον Χριστιανισμο, φυλετικα δεχθηκαμε τις προαναφερθεισες προσμειξεις, ομως ολους η γλωσσα αυτη μας ζυμωσε στο δικο της καλουπι και αυτο δε ειναι, κατα τη γνωμη μου, καθολου αμελητεο και αποτελει ενα νημα -ενδεχομενως και το μοναδικο- συνδεσης με το παρελθον προσφατο και απωτερο.

trapper

Member
"τα συγκεκριμένα βιβλία ήταν βιβλία προπαγάνδας και όχι επιστημονικά συγγράματα."
Πάντως είναι σίγουρο ότι τα "άλλα, τα καινούργια" βιβλία, μας τελείωσαν, έχουν πεταχτεί στο καιάδα της λησμονιάς και της ντροπής. Οριστικά. Δεν θα επανέλθουν, διήρκεσαν λίγους μήνες μόνο. Τέρμα. Πάπαλα. Θαμμένα στη χωματερή.

"τους Σκοπιανούς που με χίλιους τρόπους προσπαθούν να αποκτήσουν ιστορία μια που δεν έχουν και κλέβουν των άλλων"
Ποιών άλλων ιστορία κλέβουν;
"η σχέση της σύγχρονης Ελλάδας με την αρχαία περιορίζετε κατα βάση σε γεωγραφικά όρια"
Τελικά μερικοί είναι πράγματι "Ελληνες Τουρίστες" στην Ελλάδα.

"Η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα...Η πατρίδα μου ασφαλώς και δεν είναι άσχετη με τον Αρχαίο Ελληνικό και Βυζαντινό πολιτισμό.."
αλλά και...
"δεν νομιμοποιήται η Ελλάδα να διεκδικεί την πατρότητα και την αποκλειστικότητα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας"
η σύγχιση σε όλο της το μεγαλείο.

Δε νομίζω ότι αξίζει να απαντήσω στα υπόλοιπα. Δεν χρειάζεται να γίνει κανείς απλά εγγράμματος για να καταννοήσει ότι η Ελλάδα έχει ιστορία πολλών χιλιετιών (δεν διήρκησε 10 η 50 η 100 χρόνια). Οι Ελληνες έχουν γλώσσα την Ελληνική (αρχαία η νέα, όπως κάθε λαός που έχει μακρυά ιστορία). Aλλά χρειάζεται να μπορεί κανείς να κάνει απλούς λογικούς συλλογισμούς....Αλλοιώς παραλογίζεται.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
"τα συγκεκριμένα βιβλία ήταν βιβλία προπαγάνδας και όχι επιστημονικά συγγράματα."
Πάντως είναι σίγουρο ότι τα "άλλα, τα καινούργια" βιβλία, μας τελείωσαν, έχουν πεταχτεί στο καιάδα της λησμονιάς και της ντροπής. Οριστικά. Δεν θα επανέλθουν, διήρκεσαν λίγους μήνες μόνο. Τέρμα. Πάπαλα. Θαμμένα στη χωματερή.
Δηλαδή εσύ αυτό το σκοταδισμό τον θεωρείς καλό πράγμα?

Δε νομίζω ότι αξίζει να απαντήσω στα υπόλοιπα. Δεν χρειάζεται να γίνει κανείς απλά εγγράμματος για να καταννοήσει ότι η Ελλάδα έχει ιστορία πολλών χιλιετιών (δεν διήρκησε 10 η 50 η 100 χρόνια). Οι Ελληνες έχουν γλώσσα την Ελληνική (αρχαία η νέα, όπως κάθε λαός που έχει μακρυά ιστορία). Aλλά χρειάζεται να μπορεί κανείς να κάνει απλούς λογικούς συλλογισμούς....Αλλοιώς παραλογίζεται.
Ώρες ώρες αναρρωτιέμαι αν διαβάζεις ολόκληρα αυτά που σου απαντούν ή μόνο κάποιες φράσεις επιλεκτικά. Πραγματικά δε βλέπω να κάνεις καμμία προσπάθεια να απαντήσεις στα επιχειρήματα που προέβαλλε ο άλλος, απλά πετάς μια ατάκα.

Υ.Γ.: Μια που μπήκα κι εγώ στην κουβέντα, να πώ ότι συμφωνώ κι εγώ με τον Traveller.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αυτο νομιζω συμβαινει,γιατι οι Ελληνες αργουν να ταξιδεψουν μαζι με τα παιδια τους,οποτε μετα ειναι δυσκολο φυσικα γιαυτα να προσαρμοστουν και κανουν σαν ¨παλαβα"!! Βλεπεις υπαρχει μια φοβια γενικως,ενω βλεπεις τους ξενους από μωρα τα κουβαλανε μαζι τους!
Προσπαθωντας να επαναφερω το thread αυτο στον αρχικο του δρομο ας σχολιασω λιγο τα λεγομενα της φιλης Meli.
Τα παιδια ειναι εξαιρετικα προσαρμοσιμα πλασματα, η εν πασει περιπτωσει, πολυ περισσοτερο απο τους ενηλικους γονεις τους. Προκειμενου ομως να μπουν στη διαδικασια της προσαρμογης πρεπει καποιος να τα βοηθησει, να ασχοληθει μαζι τους και να νοιαστει για τις αναγκες τους.
Παραδειγμα: Καθε οκταχρονο που θα κανει shopping μεχρι τελικης πτωσεως στην Oxford Street και θα περιμενει ποτε η μαμα του θα βγει απο τα δοκιμαστηρια ειναι σιγουρο οτι θα φρυαξει. Αντιστοιχως κανενα ταλαιπωρο μικρο δε θα ευχαριστηθει να διατρεχει τους διαδρομους του Λουβρου ετσι στα ξεκουδουνα χωρις να το εχει κανεις προετοιμασει για το τι θα δει. Και στις δυο περιπτωσεις μετα θα μασαει σιδερα.
Συνηθως οι ελληνες γονεις δεν αφιερωνουν την απαραιτητη φροντιδα για να φτιαξουν ενα προγραμμα στο οποιο θα περασει καλα και το παιδι τους. Τις περισσοτερες φορες φαινεται ( δε λεω οτι παντα ισχυει αυτο) σαν να το εχουν παρει μαζι τους επειδη δεν υπηρχε μια γιαγια προχειρη για να το αναλαβει κατα την απουσια τους. Η το κυριωτερο, επειδη δεν εχουν εμπειρια απο τον χωρο που επισκεπτονται δε μπορουν να βρουν δραστηριοτητες που θα μπορουσαν να περασσουν καλα συγχρονως και τα παιδια τους αλλα και οι ιδιοι. Η προτασσουν τις δικες τους αναγκες για το συγκεκριμενο ταξιδι πανω απο τις αναγκες των παιδιων τους οι οποιες συνοψιζονται σε ερεθισματα με νοημα. Ειναι επισης ενδεχομενο να ισχυουν και τα τρια. Δε πιστευω οτι ενας γονιος που ενδιαφερεται σοβαρα για την ανατροφη του παιδιου και και απολαμβανει την καθε ωρα και λεπτο που βρισκεται μαζι του θα εχει ενα συνεργασιμο παιδι εν Ελλαδι το οποιο θα μεταμορφωνεται σε θηριο μολις πατησει το ποδαρακι του σε ξενα χωματα.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
@renata:
ειλικρινά κανένας δεν με ενοχλεί,μήπως έχω αναισθησία???
και εγω οπως κ εσυ κανένας δεν μου τη δίνει...
Ισως να φταίει το γεγονός οτι οταν ζεις καθημερινά με Ελληναράδες, ολοι οι άλλοι μας φαίνονται Αγιοι!:haha:

Υ.Γ.: για ποια νέα βιβλια γίνεται λόγος;
για αυτά που εγραφαν για τον συνωστισμό στο λιμάνι της Σμύρνης;:roll: Αίσχος κ έλεος κ ντροπή!
:(

καλο ειναι παντως να αποφευγουμε τους χαρακτηρισμους που ειναι οξεις κ ενιοτε κ προσβλητικοί κ γενικά κουράζουνε κ χαλνάνε τα τόπικ... Τα επιχειρήματα ολων διαβάζονται κ κρίνονται κ δεν χρειάζεται να κατακρίνονται δημόσια!...

Traveller

Member
Aσφαλώς ένα πράμα σαν τα βιβλία που έκαιγε ο Γκαίμπελς στο Βερολίνο...
Επιτέλους θα σταματήσεις να λες ψέμματα? Κανένα βιβλίο ιστορίας δεν καταργήθηκε... θέλεις να μας πεις οτι δεν υπάρχουν καινούργια βιβλία ιστορίας στα σχολεία και ξαναγυρίσαμε σε αυτά του ογδόντα? Τι να πω πια...

Ποιών άλλων ιστορία κλέβουν;
Τι μας λες τώρα δεν καταλαβαίνω... το λεγόμενο Μακεδονικό κράτος είναι ένα συνοθύλευμα και προσπαθεί να αποκτήσει εθνική υπόσταση κόβοντας και ράβοντας την ιστορία κατά το δοκούν... παραχαράκτες της ιστορίας είναι οι Σκοπιανοί όταν λένε οτι π.χ ο Μ.Αλέξανδρος είναι Σλάβος... Ασφαλώς και ο Μ.Αλέξανδρος ήταν Έλληνας αλλά αυτό όμως τι σχέση έχει με την σύγχρονη Ελλάδα? Δεν το βλέπεις ότι τα ίδια ακριβώς εξωφρενικά με σένα υποστηρίζουν και οι Σκοπιανοί από την αντίθετη μεριά...

η σύγχιση σε όλο της το μεγαλείο.
Αντε να τα ξαναπώ να τα ξαναδιαβάσεις μπας και ξεμπερδευτείς...Η Ελλάδα ασφαλώς και δεν είναι άσχετη με τον Αρχαίο Ελληνικό ούτε με τον Βυζαντινό πολιτισμό... μάρτυρας αυτού τα χιλιάδες μνημεία που κοσμούν την χώρα μας... αλλά ασφαλώς trapper είναι αστείο να διεκδικεί η Ελλάδα την πατρότητα και την αποκλειστικότητα αυτών των πολιτισμών... όλη η ανατολική μεσόγειος από την Τεργέστη μέχρι την Σικελία και από την Αρμενία μέχρι την Συρία είναι γεμάτη με Αρχαία Ελληνικά και Βυζαντινά μνημεία... Αυτό σημαίνει ότι η Ιταλία, η Κροατία, η Σερβία , η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Αρμενία, το Ιρακ, η Συρία, ο Λιβανος , η Ιορδανία και δεν ξέρω εγώ πόσες άλλες χώρες είναι Ελλάδα? Σύνελθε trapper... Να υποθέσω ότι για την δική σου την σύγχιση μιλάς...

Δε νομίζω ότι αξίζει να απαντήσω στα υπόλοιπα.
Δεν χρειάζεται να απαντήσεις στα υπόλοιπα... απάντησες στα προηγούμενα και όλοι καταλάβαμε ότι δεν είπες τίποτε...

Traveller

Member
Υ.Γ.: για ποια νέα βιβλια γίνεται λόγος;
για αυτά που εγραφαν για τον συνωστισμό στο λιμάνι της Σμύρνης;:roll: Αίσχος κ έλεος κ ντροπή!
:(
Τα σχολικά βιβλία και ειδικά τα σχολικά βιβλία Ιστορίας οφείλουν να είναι αντικειμενικά και να αντιμετωπίζουν ψυχρά την ιστορία και τα γεγονότα χωρίς παίρνουν θέση και να αναμοχλεύουν εθνικιστικά πάθη... το συγκεκριμένο περιστατικό που αναφέρεις ήταν όντως ένα ατυχές ολίσθημα αλλά αυτό δεν πρέπει να μηδενίζει την σοβαρή και επιστημονική δουλειά που γίνετε... η διόρθωση άλλωστε έχει ήδη γίνει...Τα αίσχος , έλεος και ντροπή λοιπόν είναι άστοχοι και ανόφελοι υστερισμοί...

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
μάλλον κ εγω ειμαι κανένας σκοταδιστής κ υστερικός Ελληνας που εξοργίζεται οταν διαβάζει ενα τέτοιο ατυχές ολίσθημα!!!!

Δεν επιτρέπεται... :D

marcrafin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Η Ελλάδα ασφαλώς και δεν είναι άσχετη με τον Αρχαίο Ελληνικό ούτε με τον Βυζαντινό πολιτισμό... μάρτυρας αυτού τα χιλιάδες μνημεία που κοσμούν την χώρα μας... αλλά ασφαλώς trapper είναι αστείο να διεκδικεί η Ελλάδα την πατρότητα και την αποκλειστικότητα αυτών των πολιτισμών... όλη η ανατολική μεσόγειος από την Τεργέστη μέχρι την Σικελία και από την Αρμενία μέχρι την Συρία είναι γεμάτη με Αρχαία Ελληνικά και Βυζαντινά μνημεία... Αυτό σημαίνει ότι η Ιταλία, η Κροατία, η Σερβία , η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Αρμενία, το Ιρακ, η Συρία, ο Λιβανος , η Ιορδανία και δεν ξέρω εγώ πόσες άλλες χώρες είναι Ελλάδα? Σύνελθε trapper... Να υποθέσω ότι για την δική σου την σύγχιση μιλάς...
Δηλ. θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς την σχέση της Ελλάδας με τον αρχαίο πολιτισμο? τι διαπίστωση κι αυτή!! Οσο για τις χώρες που αναφέρεις κατεβατό, εξαρτάται σε ποιο χρόνο εντοπίζεις τον πολιτισμό τους. Γιατί σε όλες αυτές τις χώρες και σε άλλες ακόμα, πολύ πριν τους ιστορικούς και αργότερα τους ελληνιστικούς χρόνους, οι Κρήτες (Μινωίτες) και οι Μυκηναίοι είχαν εμπορικούς σταθμούς και αποικιες. Είτε θέλουμε είτε όχι εδώ και μόνον εδώ γεννήθηκε ένας από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της γης ο οποίος ακόμα και τώρα επηρεάζει τον τρόπο σκέψης της ανθρωπότητας όσο και αν η θρησκεία προσπάθησε και προσπαθεί να φέρει την οπισθοδρόμηση. Τώρα αν σ' αυτόν τον τόπο αυτοί που κατοικούν μπορούν να είναι υπερήφανοι να νοιώθουν απόγονοι εκείνων που δημιούργησαν αυτόν τον πολιτισμό, γιατι όχι? Έχουμε τα ίδια ελαττώματα αλλά και τα ίδια προτερήματα με αυτούς. Μπορούμε να φτιάχνουμε παρθενώνες και να θανατώνουμε τους Σωκράτες. Και του ύψους και του βάθους. Έτσι είμαστε εμείς οι Ελληνες

GTS

Member
Δηλ. θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς την σχέση της Ελλάδας με τον αρχαίο πολιτισμο? τι διαπίστωση κι αυτή!! Οσο για τις χώρες που αναφέρεις κατεβατό, εξαρτάται σε ποιο χρόνο εντοπίζεις τον πολιτισμό τους. Γιατί σε όλες αυτές τις χώρες και σε άλλες ακόμα, πολύ πριν τους ιστορικούς και αργότερα τους ελληνιστικούς χρόνους, οι Κρήτες (Μινωίτες) και οι Μυκηναίοι είχαν εμπορικούς σταθμούς και αποικιες. Είτε θέλουμε είτε όχι εδώ και μόνον εδώ γεννήθηκε ένας από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της γης ο οποίος ακόμα και τώρα επηρεάζει τον τρόπο σκέψης της ανθρωπότητας όσο και αν η θρησκεία προσπάθησε και προσπαθεί να φέρει την οπισθοδρόμηση. Τώρα αν σ' αυτόν τον τόπο αυτοί που κατοικούν μπορούν να είναι υπερήφανοι να νοιώθουν απόγονοι εκείνων που δημιούργησαν αυτόν τον πολιτισμό, γιατι όχι? Έχουμε τα ίδια ελαττώματα αλλά και τα ίδια προτερήματα με αυτούς. Μπορούμε να φτιάχνουμε παρθενώνες και να θανατώνουμε τους Σωκράτες. Και του ύψους και του βάθους. Έτσι είμαστε εμείς οι Ελληνες
Οι Μινωϊτες δεν ήταν Έλληνες, ούτε ο πολιτισμός τους ελληνικός. Μπορεί να σε εκπλήσσει αυτό, αλλά είναι η πραγματικότητα.

Traveller

Member
Μπορούμε να φτιάχνουμε παρθενώνες και να θανατώνουμε τους Σωκράτες. Και του ύψους και του βάθους. Έτσι είμαστε εμείς οι Ελληνες
Καταλάβετε κάτι σας παρακαλώ... δεν είμαστε ο περιούσιος λαός είμαστε ένας λαός σαν όλους τους άλλους... Όλοι οι λαοί έτσι είναι ή του ύψους ή του βάθους...
Οι Γάλλοι έχτισαν μια αυτοκρατορία με τον Ναπολέοντα αλλά τον εξόρισαν, οι Γερμανοί θεοποίησαν τον Χίτλερ αλλά γέννησαν τον Κάντ και τον Μάρξ, οι Ισπανοί έσφαξαν τους ιθαγενείς της Λ.Αμερικής στο όνομα του Χριστού, οι Ινδοί λάτρεψαν την Γκάντι και την σκότωσαν... ο κατάλογος είναι ατελείωτος... Δεν είμαστε έτσι εμείς οι Έλληνες έτσι είναι όλος ο κόσμος...

Είτε θέλουμε είτε όχι εδώ και μόνον εδώ γεννήθηκε ένας από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της γης ο οποίος ακόμα και τώρα επηρεάζει τον τρόπο σκέψης της ανθρωπότητας όσο και αν η θρησκεία προσπάθησε και προσπαθεί να φέρει την οπισθοδρόμηση. Τώρα αν σ' αυτόν τον τόπο αυτοί που κατοικούν μπορούν να είναι υπερήφανοι να νοιώθουν απόγονοι εκείνων που δημιούργησαν αυτόν τον πολιτισμό, γιατι όχι?
Γιατί είπε κανένας το αντίθετο? Εγώ εξαρχής δήλωσα οτι είμαι υπερίφανος που είμαι Έλληνας και που κατοικώ σε έναν τόπο που δημιούργησε έναν από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς ever... άλλο αυτό όμως και άλλο να παραμυθιάζω τον εαυτό μου ότι είμαι γνήσιος απόγονος του Περικλή και του Κων/νου του Παλαιολόγου...

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom