turms
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΔΝΤ;;;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκι στην Παταγονια
συμφωνω..κ εγω δηλωνω πολιτης του κοσμου κ μεγαλος φαν ολων των αρχαιων πολιτισμων...αλλα οι αρχαιοι πολιτισμοι ειναι μια πολυ μεγαλη κουβεντα
Ποιών άλλων ιστορία κλέβουν;"τους Σκοπιανούς που με χίλιους τρόπους προσπαθούν να αποκτήσουν ιστορία μια που δεν έχουν και κλέβουν των άλλων"
Τελικά μερικοί είναι πράγματι "Ελληνες Τουρίστες" στην Ελλάδα."η σχέση της σύγχρονης Ελλάδας με την αρχαία περιορίζετε κατα βάση σε γεωγραφικά όρια"
αλλά και..."Η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα...Η πατρίδα μου ασφαλώς και δεν είναι άσχετη με τον Αρχαίο Ελληνικό και Βυζαντινό πολιτισμό.."
η σύγχιση σε όλο της το μεγαλείο."δεν νομιμοποιήται η Ελλάδα να διεκδικεί την πατρότητα και την αποκλειστικότητα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας"
Δηλαδή εσύ αυτό το σκοταδισμό τον θεωρείς καλό πράγμα?"τα συγκεκριμένα βιβλία ήταν βιβλία προπαγάνδας και όχι επιστημονικά συγγράματα."
Πάντως είναι σίγουρο ότι τα "άλλα, τα καινούργια" βιβλία, μας τελείωσαν, έχουν πεταχτεί στο καιάδα της λησμονιάς και της ντροπής. Οριστικά. Δεν θα επανέλθουν, διήρκεσαν λίγους μήνες μόνο. Τέρμα. Πάπαλα. Θαμμένα στη χωματερή.
Ώρες ώρες αναρρωτιέμαι αν διαβάζεις ολόκληρα αυτά που σου απαντούν ή μόνο κάποιες φράσεις επιλεκτικά. Πραγματικά δε βλέπω να κάνεις καμμία προσπάθεια να απαντήσεις στα επιχειρήματα που προέβαλλε ο άλλος, απλά πετάς μια ατάκα.Δε νομίζω ότι αξίζει να απαντήσω στα υπόλοιπα. Δεν χρειάζεται να γίνει κανείς απλά εγγράμματος για να καταννοήσει ότι η Ελλάδα έχει ιστορία πολλών χιλιετιών (δεν διήρκησε 10 η 50 η 100 χρόνια). Οι Ελληνες έχουν γλώσσα την Ελληνική (αρχαία η νέα, όπως κάθε λαός που έχει μακρυά ιστορία). Aλλά χρειάζεται να μπορεί κανείς να κάνει απλούς λογικούς συλλογισμούς....Αλλοιώς παραλογίζεται.
Προσπαθωντας να επαναφερω το thread αυτο στον αρχικο του δρομο ας σχολιασω λιγο τα λεγομενα της φιλης Meli.Αυτο νομιζω συμβαινει,γιατι οι Ελληνες αργουν να ταξιδεψουν μαζι με τα παιδια τους,οποτε μετα ειναι δυσκολο φυσικα γιαυτα να προσαρμοστουν και κανουν σαν ¨παλαβα"!! Βλεπεις υπαρχει μια φοβια γενικως,ενω βλεπεις τους ξενους από μωρα τα κουβαλανε μαζι τους!
και εγω οπως κ εσυ κανένας δεν μου τη δίνει...ειλικρινά κανένας δεν με ενοχλεί,μήπως έχω αναισθησία???
Aσφαλώς ένα πράμα σαν τα βιβλία που έκαιγε ο Γκαίμπελς στο Βερολίνο...Πάντως είναι σίγουρο ότι τα "άλλα, τα καινούργια" βιβλία, μας τελείωσαν, έχουν πεταχτεί στο καιάδα της λησμονιάς και της ντροπής. Οριστικά. Δεν θα επανέλθουν, διήρκεσαν λίγους μήνες μόνο. Τέρμα. Πάπαλα. Θαμμένα στη χωματερή.
Τι μας λες τώρα δεν καταλαβαίνω... το λεγόμενο Μακεδονικό κράτος είναι ένα συνοθύλευμα και προσπαθεί να αποκτήσει εθνική υπόσταση κόβοντας και ράβοντας την ιστορία κατά το δοκούν... παραχαράκτες της ιστορίας είναι οι Σκοπιανοί όταν λένε οτι π.χ ο Μ.Αλέξανδρος είναι Σλάβος... Ασφαλώς και ο Μ.Αλέξανδρος ήταν Έλληνας αλλά αυτό όμως τι σχέση έχει με την σύγχρονη Ελλάδα? Δεν το βλέπεις ότι τα ίδια ακριβώς εξωφρενικά με σένα υποστηρίζουν και οι Σκοπιανοί από την αντίθετη μεριά...Ποιών άλλων ιστορία κλέβουν;
Αντε να τα ξαναπώ να τα ξαναδιαβάσεις μπας και ξεμπερδευτείς...Η Ελλάδα ασφαλώς και δεν είναι άσχετη με τον Αρχαίο Ελληνικό ούτε με τον Βυζαντινό πολιτισμό... μάρτυρας αυτού τα χιλιάδες μνημεία που κοσμούν την χώρα μας... αλλά ασφαλώς trapper είναι αστείο να διεκδικεί η Ελλάδα την πατρότητα και την αποκλειστικότητα αυτών των πολιτισμών... όλη η ανατολική μεσόγειος από την Τεργέστη μέχρι την Σικελία και από την Αρμενία μέχρι την Συρία είναι γεμάτη με Αρχαία Ελληνικά και Βυζαντινά μνημεία... Αυτό σημαίνει ότι η Ιταλία, η Κροατία, η Σερβία , η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Αρμενία, το Ιρακ, η Συρία, ο Λιβανος , η Ιορδανία και δεν ξέρω εγώ πόσες άλλες χώρες είναι Ελλάδα? Σύνελθε trapper... Να υποθέσω ότι για την δική σου την σύγχιση μιλάς...η σύγχιση σε όλο της το μεγαλείο.
Δεν χρειάζεται να απαντήσεις στα υπόλοιπα... απάντησες στα προηγούμενα και όλοι καταλάβαμε ότι δεν είπες τίποτε...Δε νομίζω ότι αξίζει να απαντήσω στα υπόλοιπα.
Τα σχολικά βιβλία και ειδικά τα σχολικά βιβλία Ιστορίας οφείλουν να είναι αντικειμενικά και να αντιμετωπίζουν ψυχρά την ιστορία και τα γεγονότα χωρίς παίρνουν θέση και να αναμοχλεύουν εθνικιστικά πάθη... το συγκεκριμένο περιστατικό που αναφέρεις ήταν όντως ένα ατυχές ολίσθημα αλλά αυτό δεν πρέπει να μηδενίζει την σοβαρή και επιστημονική δουλειά που γίνετε... η διόρθωση άλλωστε έχει ήδη γίνει...Τα αίσχος , έλεος και ντροπή λοιπόν είναι άστοχοι και ανόφελοι υστερισμοί...Υ.Γ.: για ποια νέα βιβλια γίνεται λόγος;
για αυτά που εγραφαν για τον συνωστισμό στο λιμάνι της Σμύρνης;:roll: Αίσχος κ έλεος κ ντροπή!
Δηλ. θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς την σχέση της Ελλάδας με τον αρχαίο πολιτισμο? τι διαπίστωση κι αυτή!! Οσο για τις χώρες που αναφέρεις κατεβατό, εξαρτάται σε ποιο χρόνο εντοπίζεις τον πολιτισμό τους. Γιατί σε όλες αυτές τις χώρες και σε άλλες ακόμα, πολύ πριν τους ιστορικούς και αργότερα τους ελληνιστικούς χρόνους, οι Κρήτες (Μινωίτες) και οι Μυκηναίοι είχαν εμπορικούς σταθμούς και αποικιες. Είτε θέλουμε είτε όχι εδώ και μόνον εδώ γεννήθηκε ένας από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της γης ο οποίος ακόμα και τώρα επηρεάζει τον τρόπο σκέψης της ανθρωπότητας όσο και αν η θρησκεία προσπάθησε και προσπαθεί να φέρει την οπισθοδρόμηση. Τώρα αν σ' αυτόν τον τόπο αυτοί που κατοικούν μπορούν να είναι υπερήφανοι να νοιώθουν απόγονοι εκείνων που δημιούργησαν αυτόν τον πολιτισμό, γιατι όχι? Έχουμε τα ίδια ελαττώματα αλλά και τα ίδια προτερήματα με αυτούς. Μπορούμε να φτιάχνουμε παρθενώνες και να θανατώνουμε τους Σωκράτες. Και του ύψους και του βάθους. Έτσι είμαστε εμείς οι ΕλληνεςΗ Ελλάδα ασφαλώς και δεν είναι άσχετη με τον Αρχαίο Ελληνικό ούτε με τον Βυζαντινό πολιτισμό... μάρτυρας αυτού τα χιλιάδες μνημεία που κοσμούν την χώρα μας... αλλά ασφαλώς trapper είναι αστείο να διεκδικεί η Ελλάδα την πατρότητα και την αποκλειστικότητα αυτών των πολιτισμών... όλη η ανατολική μεσόγειος από την Τεργέστη μέχρι την Σικελία και από την Αρμενία μέχρι την Συρία είναι γεμάτη με Αρχαία Ελληνικά και Βυζαντινά μνημεία... Αυτό σημαίνει ότι η Ιταλία, η Κροατία, η Σερβία , η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Αρμενία, το Ιρακ, η Συρία, ο Λιβανος , η Ιορδανία και δεν ξέρω εγώ πόσες άλλες χώρες είναι Ελλάδα? Σύνελθε trapper... Να υποθέσω ότι για την δική σου την σύγχιση μιλάς...
Οι Μινωϊτες δεν ήταν Έλληνες, ούτε ο πολιτισμός τους ελληνικός. Μπορεί να σε εκπλήσσει αυτό, αλλά είναι η πραγματικότητα.Δηλ. θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς την σχέση της Ελλάδας με τον αρχαίο πολιτισμο? τι διαπίστωση κι αυτή!! Οσο για τις χώρες που αναφέρεις κατεβατό, εξαρτάται σε ποιο χρόνο εντοπίζεις τον πολιτισμό τους. Γιατί σε όλες αυτές τις χώρες και σε άλλες ακόμα, πολύ πριν τους ιστορικούς και αργότερα τους ελληνιστικούς χρόνους, οι Κρήτες (Μινωίτες) και οι Μυκηναίοι είχαν εμπορικούς σταθμούς και αποικιες. Είτε θέλουμε είτε όχι εδώ και μόνον εδώ γεννήθηκε ένας από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της γης ο οποίος ακόμα και τώρα επηρεάζει τον τρόπο σκέψης της ανθρωπότητας όσο και αν η θρησκεία προσπάθησε και προσπαθεί να φέρει την οπισθοδρόμηση. Τώρα αν σ' αυτόν τον τόπο αυτοί που κατοικούν μπορούν να είναι υπερήφανοι να νοιώθουν απόγονοι εκείνων που δημιούργησαν αυτόν τον πολιτισμό, γιατι όχι? Έχουμε τα ίδια ελαττώματα αλλά και τα ίδια προτερήματα με αυτούς. Μπορούμε να φτιάχνουμε παρθενώνες και να θανατώνουμε τους Σωκράτες. Και του ύψους και του βάθους. Έτσι είμαστε εμείς οι Ελληνες
Καταλάβετε κάτι σας παρακαλώ... δεν είμαστε ο περιούσιος λαός είμαστε ένας λαός σαν όλους τους άλλους... Όλοι οι λαοί έτσι είναι ή του ύψους ή του βάθους...Μπορούμε να φτιάχνουμε παρθενώνες και να θανατώνουμε τους Σωκράτες. Και του ύψους και του βάθους. Έτσι είμαστε εμείς οι Ελληνες
Γιατί είπε κανένας το αντίθετο? Εγώ εξαρχής δήλωσα οτι είμαι υπερίφανος που είμαι Έλληνας και που κατοικώ σε έναν τόπο που δημιούργησε έναν από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς ever... άλλο αυτό όμως και άλλο να παραμυθιάζω τον εαυτό μου ότι είμαι γνήσιος απόγονος του Περικλή και του Κων/νου του Παλαιολόγου...Είτε θέλουμε είτε όχι εδώ και μόνον εδώ γεννήθηκε ένας από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της γης ο οποίος ακόμα και τώρα επηρεάζει τον τρόπο σκέψης της ανθρωπότητας όσο και αν η θρησκεία προσπάθησε και προσπαθεί να φέρει την οπισθοδρόμηση. Τώρα αν σ' αυτόν τον τόπο αυτοί που κατοικούν μπορούν να είναι υπερήφανοι να νοιώθουν απόγονοι εκείνων που δημιούργησαν αυτόν τον πολιτισμό, γιατι όχι?