Γιατί λες ότι δε συμφερει η travelcard για τις μετακινήσεις αν βγάλω εισητηριο μετ επιστροφής από/προς GatwickΝαι και όχι. Καλύτερα να μην βγάλεις travelcard αν βγάλεις εισιτήριο με επιστροφή από Gatwick. Πλήρωνε με contactless για τις μετακινήσεις εντός Λονδίνου. Travelcard συμφέρει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί πιο πάνω.
Με πολύ απλά λόγια, Contactless είναι όταν χρησιμοποιείς την ανέπαφη χρεωστική/πιστωτική σου (ναι, και ελληνικές κάνουν, αλλά καλύτερα βγάλε Revolut για να μην σου παίρνουν commissions οι τράπεζες), στα μηχανήματα του υπογείου κτλ. Oyster είναι τύπου ανέπαφη κάρτα για τα μέσα μεταφοράς του Λονδίνου που την "φορτίζεις" με λεφτά. Πάνω κάτω το ίδιο πράγμα, αλλά διαφέρουν σε κάποια πράγματα που έχουν εξηγηθεί προηγουμένως.
Κανονικά οι paper 7day Travelcards έχουν καταργηθεί. Λέγεται όμως ότι ακόμα κάποιοι σταθμοί βγάζουν.
Ακριβώς. Δεν έχεις άλλη επιλογή. Βγάζετε 1 εισιτήριο για τα 2 άτομα με την προσφορά, κι 1 κανονικό. Για το 2for1 θα τα κάνεις όλα από το Days Out Guide - London attractions with train tickets | London trains | Trains to London | National Rail γιατί πρέπει για το κάθε αξιοθέατο είτε να εκτυπώσεις voucher είτε να σου δώσει ειδικό εκπτωτικό κουπόνι κτλ κτλ. Θα τα δεις αναλυτικά στο site. Αλλιώς ψάξου αν σε συμφέρει καλύτερα (ανάλογα τι θες να δεις, σε πόσες μέρες κτλ) το London Pass.
Μην αγχώνεσαι από τώρα για το Μάρτιο με αυτά γιατί και πάλι κάτι μπορεί να έχει αλλάξει στις μεταφορές (όπως πχ την κατάργηση όλων των paper εισιτηρίων).
Έχω revolut ήδη, γιατί έχω και ένα ξενιτεμένο στο Βουκουρεστι οπότε… καταλαβαινεις…
Βγάζοντας όμως ΜΙΑ φορά travelcard(δεν ξέρω πόσο πήγε πλέον το κόστος της), δεν ησυχάζεις μια και καλή για ΟΛΑ τα μέσα χωρις να έχεις στο νου σου να πληρώνεις κάθε φορά όπου μπαίνεις;
Ο λόγος που τα ψάχνω από τώρα είναι για να δω στο ΠΕΡΙΠΟΥ τι μπατζετ χρειάζεται πλέον… γιατί πριν 5-6 χρόνια που πήγα, είχα καταφέρει και μου βγήκε όλο το ταξίδι πολύ οικονομικά!
Οποτε πριν κλείσω αεροπορικά(που μετά δεν υπάρχει επιστροφή να μην κάνεις το ταξίδι), τα κοιτάζω όλα να δω αν μπορεί να το σηκώσει το βαλάντιο μας