Travel-Wars #2: Βιέννη vs Πράγα

TRAVEL-WAR #2: Βιέννη vs Πράγα

• Total voters
    151

Traveller

Member
Kαι off topic είναι και καθόλου δεν με αφορά το θέμα αλλά ρε apodrasi τον Μήτσο τον Αβραμόπουλο μου θύμησες... θέλει μεγάλο ταλέντο να λες λες λες και στο τέλος να μην λες τίποτε...

ANEL

Member
Kαι off topic είναι και καθόλου δεν με αφορά το θέμα αλλά ρε apodrasi τον Μήτσο τον Αβραμόπουλο μου θύμησες... θέλει μεγάλο ταλέντο να λες λες λες και στο τέλος να μην λες τίποτε...

πράγματι θέλει μεγάλο ταλέντο!!και μερικοί το έχουν αναπτύξει στο έπακρο εδώ μέσα!
όσο για το κείμενο της apodrasi σε δυσκόλεψε τόσο ένα τόσο δα κειμενάκι?
προτείνω μια επαναληπτική ανάγνωση με μεγαλύτερη συγκέντρωση.λέει πολλά!;)

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Εγώ πάλι προτείνω να επανέλθετε στο θέμα μας.
Ναι ρε παιδιά να επανέλθουμε. Πότε θα πάμε Πράγα να γκρεμίσουμε και το Αστρονομικό Ρολόι και τη Γέφυρα του Καρόλου και να βοηθήσουμε γενικά στο γκρέμισμα της πολίχνης:haha::haha::haha:. Ας μην στεναχωρήσουμε τον GTS και τους φίλους του και να πράξουμε αυτό που δεν έπραξαν οι Αψβούργοι.

....αν ήξεραν οι Αψβούργοι για την ύβρη αυτή που διαπράττεται, θα διέταζαν την ισοπέδωση της θλιβερής και γκρίζας πολίχνης και των ολιγάριθμων βοσκών της...
:clap::clap::clap:
Αντε πάμε γερά!!!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για μια τελευταία φορά... Και εκτός θέματος είμαστε, και δεν έχω καμμία όρεξη να χαλιέμαι κάθε βράδυ γι αυτή την ιστορία. Ούτε να μπαίνω σε θέση άμυνας για να σου δείξω τα αυτονόητα.

taver από πού ν' αρχίσω...με κουράζεις κι έχω και πολλά εγώ. Όφειλες να καταλαβαίνεις περισσότερα. Κακώς όπως λες, κάκιστα ασχολήθηκες και να μην τα ξαναλέμε.
"Τα έχεις πιει" είναι αβροφροσύνη για να επισημάνει κάποιος τις ακόλουθες χοντράδες και σημαίνει ότι σου ξέφυγαν μέσα σε πολύ λίγο χρόνο τα κάτωθι ανεπίτρεπτα για travel-war και για πόλη που υπερασπίζεις ή υπεράσπιζες:
  • Δεν παίρνει ούτε τη ΡώμηΒιέννη, πολύ περισσότερο δε δεν παίρνει το Παρίσι). Πολύ μειωτικό για τη Βιέννη, άσχετα αν το πιστεύεις (εσύ κι εγώ) ή όχι
Από που κι ως πού? Η σειρά, μεταξύ των 4 πόλεων, είναι ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Παρίσι, Ρώμη, Βιέννη, Πράγα. Απαντώντας σε μια (λίγο εκτός θέματος) ερώτηση για αν πολύ συγκεκριμένα θα είχε νόημα ο "νικητής" να συγκριθεί με το Παρίσι, αποτύπωσα την άποψη μου. Και λοιπόν? Άλλαξε κάτι για τη σύγκριση Βιέννης - Πράγας?
Το αν εξυπηρετούσε ή όχι κάποιους σκοπούς που μου αποδίδεις, το ξέρω μάλλον καλύτερα. Δεν είμαι εντεταλμένος η αυτόκλητος σημαιοφόρος κανενός στρατοπέδου σ' αυτή τη μάχη, και νομίζω φαίνεται. Επί της ουσίας, ένα post έκανα, για δικαιολόγηση της ψήφου μου, και ουτε καν απάντησα στις ερωτήσεις που ακολούθησαν.

• Εγώ, η apodrasi, προσελκύστηκα όπου προσελκύστηκα, πάτε για άλλους ψηφοφόρους τώρα, δεν παίζει ρόλο η δική μου δυσαρέσκεια. Οπορτουνιστική καιροσκοπική δήλωση, αποτρεπτική για μελλοντικούς θετικούς ψηφοφόρους και όχι μόνο γι' αυτούς. (Δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο να πω πως ίσως είχα ψηφίσει πριν από σένα, δεύτερη νομίζω, και μάλιστα την Πράγα, γνωρίζοντας σαφώς τη θέση της σαν outsider μέσα σ' αυτό το site)
Έγραψες ότι σε πιάσαμε από τα μούτρα, και ότι γι αυτό δε λες "λάθος έκανα". Σου απάντησα ότι δεν σου ζήτησε κανείς κάτι τέτοιο για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς δεν προσπαθούσε να σε πείσει. Το τι κατάλαβες, ένας ύψιστος το ξέρει. Στο κάτω κάτω, όπως μου είπε μια φορά ένας δάσκαλος μου στο σχολείο όταν πήγα να κλαφτώ ότι ένα παιδάκι με βάρεσε, η τακτική είναι "βάρα τον κι εσύ", όχι η κλάψα.

• Ηθελημένη ή μη παραδοχή της μη ανάγνωσης των κανόνων του παρόντος travelwar δείχνει ερασιτεχνική προχειρότητα
Κι από που συμπέρανες ότι δεν τους διάβασα? Από την πρώτη στιγμή διευκρίνησα την υπόθεση που κάνω, με ένα τεράστιο "και του πρώτου". Μόνο αν παραλείψεις το "και" βγαίνει το νόημα που κατάλαβες.

• Σύγχυση ως προς το αν είναι όρος ή είναι παράκληση να αιτιολογήσουμε την επιλογή μας, κάτι που ξεκαθαρίστηκε μάλιστα πολλές φορές από τη διαχειριστική ομάδα, και στους δύο wars, είναι ανεπίτρεπτη όταν έχεις την έπαρση να (μη) θέλεις να κάνεις το δάσκαλο σε μεγαλύτερή σου (και όχι μόνο)
Πραγματικά έχω αρχίσει να ανησυχώ για την αντίληψή σου:
YΓ. Αν γινόταν τεχνικα, οι ψήφοι χωρίς ποστ-αιτιολόγηση θα απαγορεύονταν.
  • Προτροπή να μην παίρνω μέρος σε wars εφόσον δεν μου αρέσουν δείχνει ενδόμυχη επιθυμία να αποτρέψεις έναν αντίπαλο και για κάποιους σημαίνει ότι φυγομαχείς
Δεν είναι προτροπή. Δε με απασχολεί το τι θα κάνεις, για να με νοιάζει να σε προτρέψω. Σου παρουσιάζω τις επιλογές σου. Μεγάλη (απ' ότι μας αφήνεις να καταλάβουμε) γυναίκα είσαι, μπορείς να κρίνεις και να πράξεις με ευθύνη των πράξεων σου. Το point είναι ξεκάθαρο: δε σε υποχρεώνει κανείς. Το αν το αντιλαμβάνεσαι δεν ξέρω.

• Αγώνας με θεμιτά μέσα και τη δική σου φρασεολογία δεν είναι θεμιτός αγώνας
Δεν καταλαβαίνω... Τι θέλει να πει ο ποιητής?

• Η ευθιξία σου από μένα τουλάχιστο είναι αποδεκτή, όμως το χαριτωμενιές δεν είναι δόκιμος όρος. Επιπλέον ίσως είδες ότι ήταν μόνο αβρότητα. Ίσως υπήρξαν από πλευράς σου κι άλλα ατοπήματα σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μα αναφέρω μόνο όσα θυμάμαι.
Όσον αφορά την προηγούμενη κουβέντα μας, πάλι δε χρειάζεται να ανατρέξω για να καταλάβω. Θυμάμαι ότι ήθελε καλή προαίρεση για να μην παρεξηγήσεις και για να καταλάβεις ότι η υπογράμμμιση σε συνδυασμό με το "έτσι ακριβώς, τώρα συμφωνώ" (δεν το είδα κι ελπίζω να το μεταφέρω αυτολεξεί) σήμαινε ότι "με τη δική μου προσθήκη στα δικά σου, τώρα συμφωνώ μαζί σου". Ουφ
Μάλλον τελικά χρειάζεται να ανατρέξεις, γιατί άλλα αντ' άλλων κατάλαβες. Κι εδώ.
Η ένσταση μου αφορά στην παράθεση, και μάλιστα με εισαγωγικά, και απόδοση σε μένα, για κάτι που ποτέ δεν έγραψα, ούτε με αυτές τις λέξεις, ούτε με αυτή την έννοια:
"άνθρωποι που έχετε έρθει εδώ"
Για το υπόλοιπο εκείνο κείμενο δε θα κάνω κανένα περεταίρω σχόλιο, ο αναγνώστης καταλαβαίνει.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ναι ρε παιδιά να επανέλθουμε. Πότε θα πάμε Πράγα να γκρεμίσουμε και το Αστρονομικό Ρολόι και τη Γέφυρα του Καρόλου και να βοηθήσουμε γενικά στο γκρέμισμα της πολίχνης:haha::haha::haha:. Ας μην στεναχωρήσουμε τον GTS και τους φίλους του και να πράξουμε αυτό που δεν έπραξαν οι Αψβούργοι.

:clap::clap::clap:
Αντε πάμε γερά!!!
οι Αψβούργοι στέλνουν λοιπόν τους στρατηγούς του αυστριακού στρατού
επίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιθθθθθθθθεεεεεεεεεεεεεεεεεσσσσσσσσσσσσσσηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη:bleh::

aimg19.imageshack.us_img19_9588_img9838318x480.th.jpg , aimg36.imageshack.us_img36_1679_img9852318x480.th.jpg ,

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Δεν έχω πάει σε καμία από τις δύο και θέλω να πάω και στις δύο. Ψήφισα με κριτίριο σε ποια από τις δύο θάθελα να πάω πρώτα. Επειδή όμως γράφτηκαν πολλά εναντίον της "πολίχνης" και για τον πολιτισμό που προσέφεραν ή προσφέρουν να αναφέρω (αν αυτό λέει κάτι σε κάποιους) οτι στο μακρυνό 1787 όταν και οι δύο ήταν στην ίδια αυτοκρατορία, ο Μότσαρντ ανέβασε για πρώτη φορά στην Πράγα τον "Ντον Τζιοβάνι" παρ'όλο που μετά την πρεμιέρα έφυγε άρον άρον για τη Βιένη για να αναλάβει τη θέση του Αυτοκρατορικού συνθέτη. Γιατί άραγε διάλεξε την ασήμαντη αυτή πόλη να ανεβάσει την κατά πολλούς σπουδαιότερη όπερά του;

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Πω πω! ή Πο πο! Τι γίνεται εδώ; Τα αφεντικά ψήφισαν; Επικοινωνιακά λάθη στον παρόντα travelwar είναι Traveller (το ρε σας με ενοχλεί), μπορούσε να γραφτεί κι ευκολότερα, κάποιοι κατάλαβαν, κάποιοι ή έχασαν τη συνέχεια ή ακόμα πιο έξυπνα κάνουν πως δεν κατάλαβαν, off topic πάντως το δικό μου post δεν ήταν, αυτό με τον πολιτικό εμείς στο σπίτι (και στα ταξίδια στην Πράγα και στη Βιέννη για να μην ξεφεύγουμε) το λέμε για κάποιον που αρχίζει από Τσοχ, η μικρή πόλη και ηττημένη -που ήταν αναμενόμενο- αλλά και προς κατεδάφιση βγήκε, ο σιδηρόδρομος πιο κατανοητός ελπίζω, καληνύχτα σας!

ΥΓ. Ταβερ ξέρω γω πως σε λένε ούτε ποιον έπιασαν απ' τα μούτρα για ένα λάθος, αν ήταν λάθος, δεν κατάλαβες; Είμαι βέβαιη πως ο δάσκαλος που αναφέρεις δεν ήταν ένας απ' τους γονείς μου για ευνόητους λόγους.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Για ακούστε και αυτό.
Από τους ψηφοφόρους της Βιέννης:
Οι tripdreamer και Βlondeamon ΔΕΝ εχουν πάει στη Βιέννη.
Οι maria30,Dimman_thalia και Εnery ΔΕΝ έχουν πάει ούτε Πράγα ούτε Βιέννη.
Οι iro2009, marialovestotrave και romantic woman ΔΕΝ έχουν πάει Πράγα.

Από τους ψηφοφόρους της Πράγας:
Η Kiki ΔΕΝ έχει πάει στην Πράγα.
Οι kostas sam1,anel tonyq και dimosf ΔΕΝ έχουν πάει ούτε Πράγα ούτε Βιέννη.

Οκτώ εναντίον πέντε.
Κάτι λέει και αυτό!

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Εγώ απορώ με κάποιους(βλέπε ANEL) που υπερασπίζονται τόσο σθεναρά ένα μέρος(Πράγα) χωρίς να έχουν πάει. Τουλάχιστον έτσι θυμάμαι όταν είχε συμπληρωμένο το χάρτη της. Τώρα μπορεί στο ενδιάμεσο να πήγε οπότε της ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων για την αμφισβήτηση...

ANEL

Member
Εγώ απορώ με κάποιους(βλέπε ANEL) που υπερασπίζονται τόσο σθεναρά ένα μέρος(Πράγα) χωρίς να έχουν πάει. Τουλάχιστον έτσι θυμάμαι όταν είχε συμπληρωμένο το χάρτη της. Τώρα μπορεί στο ενδιάμεσο να πήγε οπότε της ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων για την αμφισβήτηση...

εξέφρασες με ευγενικό τρόπο την απορία σου και μπράβο σου γι αυτό.θα στη λύσω με πμ.
όμως σε παρακαλώ λύσε μου και εσύ μια.
που είδες να υπερασπίζομαι(ευχαριστώ για το σθεναρά)το μέρος(Πράγα)?
η μόνη μου αναφορά στη Πράγα ήταν το ότι είπα πως μαγεύει(πράγμα που αν θυμάμαι καλά λένε και 'οσοι κατά τα άλλα την "θάβουν").
αυτό έγινε στο 1ο μου ποστ.στο 2ο μίλησα για συμπεριφορές μελών και στο 3ο απάντησα στο traveller που δεν κατανοούσε το ποστ της apodrasi.
αυτά έκανα εγώ.μπορεί να θεωρηθούν αυτά σθεναρή υπεράσπιση της Πράγας?
για μένα όχι,ούτε καν υπεράσπιση!

black mamba

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Ψήφισα Βιέννη γιατί έχει class. Koυκλίτσα και παιχνιδιάρικη μεν η Πράγα αλλά το ύφος της αριστοκρατικής Βιέννης μου πάει περισσότερο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.389
Νεότερο μέλος
etspoetry

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom