Travel-Wars #2: Βιέννη vs Πράγα

TRAVEL-WAR #2: Βιέννη vs Πράγα

• Total voters
    151

Traveller

Member
πράγματι θέλει μεγάλο ταλέντο!!και μερικοί το έχουν αναπτύξει στο έπακρο εδώ μέσα!
όσο για το κείμενο της apodrasi σε δυσκόλεψε τόσο ένα τόσο δα κειμενάκι?
προτείνω μια επαναληπτική ανάγνωση με μεγαλύτερη συγκέντρωση.λέει πολλά!;)
Ε δεν είμαστε όλοι έξυπνοι σαν και σένα να τα καταλαβαίνουμε όλα με την πρώτη... γουστάρω πάντως που συνέχεια ασχολείσαι μαζί μου... βρε μπας και με γουστάρεις?

Επικοινωνιακά λάθη στον παρόντα travelwar είναι Traveller (το ρε σας με ενοχλεί),
Ειλικρινά δεν δίνω δεκάρα αν σε ενοχλεί ή όχι... κι εμένα με ενοχλεί που γράφεις βαθυστόχαστες ψευτοαναλύσεις χωρίς επί της ουσίας να λες τίποτε και απλά το ανέφερα... αν σε πλήγωσα τόσο πολύ βρες κανένα στιβαρό ώμο να κλάψεις...

Οκτώ εναντίον πέντε.
Κάτι λέει και αυτό!
Λέει ότι το 32 - 18 γίνετε 32 - 21... ευχαριστημένος τώρα? Μην γκρινιάζεις βρε dik-7 γιατί μου θυμίζεις τους ΑΕΚτζίδες που αντί να κοιτάξουν τα χάλια τους τους φταίει η διαιτησία... (όπου χάλια της ΑΕΚ αντικατέστησε χάλια της Πράγας)...

Γιατί άραγε διάλεξε την ασήμαντη αυτή πόλη να ανεβάσει την κατά πολλούς σπουδαιότερη όπερά του;
Γιατί απλά εκεί του έδιναν τα περισσότερα... όταν πήρε πιό πολλά πήγε τρέχοντας στη Βιέννη...

Προς TAVER...

Ρε φίλε μην χαλιέσαι... απλά χαλάρωσε και απόλαυσε... έχουν τεράστια πλάκα και καθόλου χιούμορ...

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Λέει ότι το 32 - 18 γίνετε 32 - 21... ευχαριστημένος τώρα? Μην γκρινιάζεις βρε dik-7 γιατί μου θυμίζεις τους ΑΕΚτζίδες που αντί να κοιτάξουν τα χάλια τους τους φταίει η διαιτησία... (όπου χάλια της ΑΕΚ αντικατέστησε χάλια της Πράγας)...
Και ποιος σου είπε ότι έγω έγραψα το ως άνω στατιστικό για να πω ότι η διαφορά είναι μικρότερη. Το κάτι λέει σημαίνει και ότι από τα πενήντα άτομα, οι δεκατρείς δεν έχουν ολοκληρωμένη άποψη και ίσως επηρεάζονται από τα γραφόμενα εδώ.
Όσο για τα αθλητικά φρονήματα το 7 δηλώνει ότι είμαι περήφανος Θρύλος, οπότε μη με προσβάλεις.:clap::clap::clap:
Αλήθεια εσύ θα συμμετάσχεις στην πρωτοποριακή ιδέα του GTS για τη κατεδάφιση της Πράγας, συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού κέντρου.
Αντε γιατί εμένα με ψήσατε. Αν είναι να συμβάλω για το καλό της ανθρωπότητας και να μας απαλλάξω από μια πολίχνη:bleh::bleh::bleh:

ANEL

Member
Traveller,αφού προκαλείς την προσοχή την δική μου και των άλλων με την απερίγραπτη γραφικότητά σου και αφού αναγκάζεις τους άλλους να ασχοληθούν μαζί σου με τους απαράδεκτους τρόπους σου,κολακεύεσαι μετά ότι μπορεί και να σε γουστάρουν!!!!
να'σαι καλά μου έφτιαξες τη μέρα!!!!
Το ότι ασχολούμαι μαζί σου αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως η γραφικότητα,αν και υπερτιμημένη,κερδίζει στα σημεία,τα σοβαρά και άξια λόγου και προσοχής!
Το "μαμά δεν με παίζουν τα παιδάκια γι αυτό και εγώ τους χαλάω τα παιγνίδια τους"(βλ.μπαίνω στις συζητήσεις και φροντίζω να γίνει μπάχαλο και να κλειδωθούν)
βρίσκει την προσωποποίησή του σε σένα.

Traveller

Member
Αυτός δεν είναι ο σκοπός του πολέμου αγαπητέ? Να επηρεάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αναποφάσιστους... ε τι να κάνουμε τους επηρεάζουμε εμείς οι Βιεννέζοι καλύτερα... βάλτε κι εσεις τα δυνατά σας... αλλά τι δυνατά να βάλετε... μουλάρι ο Αστραχάν... δεν τραβάει με τίποτε...

Η ιδέα του φίλου GTS είναι πραγματικά έξοχη... πιστεύω οτι θα την επικροτούσαν και οι ίδιοι οι κάτοικοι της θλιβερής πολίχνης... με μεγάλη χαρά θα κατεδάφισαν το αρχιτεκτονικό όνειδος του σοσιαλιστικού ρεαλισμού που κυριαρχεί στο σκορποχώρι... τα δέκα - δεκαπέντε τετράγωνα του κέντρου μαζί με την γεφυρούλα και το καστράκι ας μείνουν δεν χάλασε κι ο κόσμος... α ας μείνει και το kolkovna να πηγαίνει που και που ο φίλος Xristos 71 να τρώει κανένα κότσι...

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Ας κανουμε ολοι μια προσπαθεια να επανελθουμε στο θεμα μας...
Αφου δεν είναι απαραιτητο να εχεις επισκεφτει και τις δυο πολεις για να ψηφισεις, ας δωσω κι εγω τη ψηφο μου στη Βιεννη την οποια και επισκεφτηκα καποια Πρωτοχρονια. Όχι ότι ξετρελαθηκα και με τη Βιεννη δηλαδη, νομιζω πως εχω ξαναγραψει ότι αυτό το στυλ της παραμυθενιας, κουκλιστικης, γραφικης , βασιλικης –αριστοκρατικης κεντρικης Ευρωπης , δε μου ταιριαζει καθολου, και νομιζω πως και στις δυο πολεις αποδιδουμε εξισου τους παραπανω χαρακτηρισμους. Την Πραγα δεν την εχω επσικεφτει ως τωρα, 3 φορες θυμαμαι που ειχα την ευκαιρια την αφησα, και πραγματικα δεν το εχω μετανιωσει καθολου, δεν εχω απολυτως καμια περιεργεια να την επισκεφτω και φανταζομαι πως αφου ουτε η Βιεννη με ενθουσιασε ιδιαιτερα άλλο τοσο η Πραγα, θα με αφησει παγερα αδιαφορη. Σιγουρα κατι θα εχει και η Πραγα για να συρρεει εκει ο κοσμος τοσο πολύ, δεν μπορω να πιστεψω ότι προκειται απλως και μονο για μια τουριστικη παγιδα, απλως θα συμφωνησω με αυτό που ειπωθηκε από καποιους ότι οσα περισσοτερα εχεις δει και μαλιστα μερη παρομοιας κουλτουρας και αρχιτεκτονικης τοσο πιο χορτατος και σχεδον μπουκωμενος νιωθεις. Θα σπευσετε βεβαια να μου πειτε πως μπορεις να εισαι σιγουρη ότι δε θα σου αρεσει, αφου δεν εχεις ιδια αποψη. Εχετε δικιο, παρολα αυτά δε θελω να το αναλυσω ισως φταιει το ότι με ενδιαφερει να επισκεφτω πλεον αλλους πολιτισμους και κουλτουρες, και η Ευρωπη πλην ενός Λονδινου και μιας Ρωμης, μου κοβει την αισθηση του ενθουσιασμου και της λαχταρας. Η ψηφος μου παει στη Βιεννη γιατι ναι ηταν φανταστικη σαν χειμωνιατικο τοπιο, ναι ηταν αριστοκρατικη αλλα ειχε και ένα Ηundertwasser house να σε απογειωνει και να σου φτιαχνει τη διαθεση, αλλα όχι δευτερη φορα ευχαριστω δε θα παρω. Από οσο θυμαμαι ειχα μεινει 5 νυχτες Βιεννη και 2 Σαλτσμπουργκ και ηταν υπερ αρκετο, τουλαχιστον για μενα.

Traveller

Member
Traveller,αφού προκαλείς την προσοχή την δική μου και των άλλων με την απερίγραπτη γραφικότητά σου και αφού αναγκάζεις τους άλλους να ασχοληθούν μαζί σου με τους απαράδεκτους τρόπους σου,κολακεύεσαι μετά ότι μπορεί και να σε γουστάρουν!!!!
να'σαι καλά μου έφτιαξες τη μέρα!!!!
Το ότι ασχολούμαι μαζί σου αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως η γραφικότητα,αν και υπερτιμημένη,κερδίζει στα σημεία,τα σοβαρά και άξια λόγου και προσοχής!
Το "μαμά δεν με παίζουν τα παιδάκια γι αυτό και εγώ τους χαλάω τα παιγνίδια τους"(βλ.μπαίνω στις συζητήσεις και φροντίζω να γίνει μπάχαλο και να κλειδωθούν)
βρίσκει την προσωποποίησή του σε σένα.
Βρε καλή μου ANEL τόσοι και τόσοι έγραψαν σε αυτό το topic κι εσύ πάλι ασχολήθηκες μόνο μαζί μου... όποιος αγαπάει παιδεύει λένε... με έχουν τρελλάνει από το πρωί στα π.μ οι συμφορμίτες για hot λεπτομέρειες... εγώ βέβαια τα διαψεύδω όλα, αλλά κρατήσου κι εσύ λίγο, εκτίθεσαι...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ενα εχω να δηλωσω: Πιο χαριτωμενος ηταν ο πολεμος μεταξυ Ρωμης και Παρισιου! Εδω επικρατει μια κεντροευρωπαικη σοβαροτητα, καμια χαριτωμενια!

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Ενα εχω να δηλωσω: Πιο χαριτωμενος ηταν ο πολεμος μεταξυ Ρωμης και Παρισιου! Εδω επικρατει μια κεντροευρωπαικη σοβαροτητα, καμια χαριτωμενια!
Συμφωνώ απολύτως αγαπητή μου. Στον προηγούμενο πόλεμο η γαλλική φινέτσα αναμετριόταν με το ιταλικό στιλ. Εδώ έχουν κατεβάσει στρατεύματα...

_antonis_

Member
Ας κανουμε ολοι μια προσπαθεια να επανελθουμε στο θεμα μας...
Αφου δεν είναι απαραιτητο να εχεις επισκεφτει και τις δυο πολεις για να ψηφισεις, ας δωσω κι εγω τη ψηφο μου στη Βιεννη την οποια και επισκεφτηκα καποια Πρωτοχρονια. Όχι ότι ξετρελαθηκα και με τη Βιεννη δηλαδη, νομιζω πως εχω ξαναγραψει ότι αυτό το στυλ της παραμυθενιας, κουκλιστικης, γραφικης , βασιλικης –αριστοκρατικης κεντρικης Ευρωπης , δε μου ταιριαζει καθολου, και νομιζω πως και στις δυο πολεις αποδιδουμε εξισου τους παραπανω χαρακτηρισμους. Την Πραγα δεν την εχω επσικεφτει ως τωρα, 3 φορες θυμαμαι που ειχα την ευκαιρια την αφησα, και πραγματικα δεν το εχω μετανιωσει καθολου, δεν εχω απολυτως καμια περιεργεια να την επισκεφτω και φανταζομαι πως αφου ουτε η Βιεννη με ενθουσιασε ιδιαιτερα άλλο τοσο η Πραγα, θα με αφησει παγερα αδιαφορη. Σιγουρα κατι θα εχει και η Πραγα για να συρρεει εκει ο κοσμος τοσο πολύ, δεν μπορω να πιστεψω ότι προκειται απλως και μονο για μια τουριστικη παγιδα, απλως θα συμφωνησω με αυτό που ειπωθηκε από καποιους ότι οσα περισσοτερα εχεις δει και μαλιστα μερη παρομοιας κουλτουρας και αρχιτεκτονικης τοσο πιο χορτατος και σχεδον μπουκωμενος νιωθεις. Θα σπευσετε βεβαια να μου πειτε πως μπορεις να εισαι σιγουρη ότι δε θα σου αρεσει, αφου δεν εχεις ιδια αποψη. Εχετε δικιο, παρολα αυτά δε θελω να το αναλυσω ισως φταιει το ότι με ενδιαφερει να επισκεφτω πλεον αλλους πολιτισμους και κουλτουρες, και η Ευρωπη πλην ενός Λονδινου και μιας Ρωμης, μου κοβει την αισθηση του ενθουσιασμου και της λαχταρας. Η ψηφος μου παει στη Βιεννη γιατι ναι ηταν φανταστικη σαν χειμωνιατικο τοπιο, ναι ηταν αριστοκρατικη αλλα ειχε και ένα Ηundertwasser house να σε απογειωνει και να σου φτιαχνει τη διαθεση, αλλα όχι δευτερη φορα ευχαριστω δε θα παρω. Από οσο θυμαμαι ειχα μεινει 5 νυχτες Βιεννη και 2 Σαλτσμπουργκ και ηταν υπερ αρκετο, τουλαχιστον για μενα.

Το συμπέρασμα (αν δεν ειμαι χαζος): δε σ'άρεσε καθόλου η Βιέννη, ήταν σχεδόν χάλια τα πάντα, δε σε συγκίνησε ούτε το Σάλζμπουργκ που το συμπεριέλαβες στο κείμενο, Πράγα δεν έχεις πάει και μετά απ'όλ'αυτά ψηφίζεις Βιέννη επειδή δεν έχεις πάει Πράγα...

Φαίνεται ότι τα στατιστικά λοιπόν καμία σχέση με τη πραγματικότητα δεν έχουν, ή απέχουν κατά πολύ.

Επίσης, λές ότι δεν έχεις καμία περιέργεια να πάς Πράγα -σεβαστό- αλλά η αιτιολογία είναι ότι φαντάζεσαι πως είναι μια απ'τα ίδια με τις πόλεις τις Ευρώπης. Όσον αφορά τη Βιέννη με τη Πράγα, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση μεταξύ τους, οπότε λάθος το φαντάζεσαι και δεν ξέρω ποιος σου έδωσε αυτή την εντύπωση...

Το άλλο δε είναι ότι δε βρίσκεις κανένα απολύτως ενδιαφέρον γενικότερα στην Ευρωπη. Πώς γίνεται αυτό, πώς γίνεται να το λέει κάποιος που δεν έχει πάει σε κάποιο μέρος να το απορρίπτει ή να το διαγράφει; Πώς γίνεται να συγκρίνει την Βιένη με τη Πράγα, την Ιταλία, την Ιρλανδία κλπ κλπ; Γιατί εμένα μου φαίνονται όλα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους; Επίσης, να πώ ότι όλοι εδώ , ή οι περισσότεροι έχουμε δεί πολλά-πολλές κουλτούρες κλπ, οπότε δε παίζει το σενάριο όσα περισσότερα έχεις δει τόσα περισσότερο ''βαριέσαι'' τα άλλα μέρη ή δεν ανθουσιάζεσαι........

τι να πώ... αυτα!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Συμφωνώ απολύτως αγαπητή μου. Στον προηγούμενο πόλεμο η γαλλική φινέτσα αναμετριόταν με το ιταλικό στιλ. Εδώ έχουν κατεβάσει στρατεύματα...
Ναι και απειλουν με καταστροφες πολεων, με δηωσεις ναων και εμπησμους χωριων. Αναρωτιεμαι αιχμαλωτους παιρνουν η τα βρισκουν σκουρα με τη Συνθηκη της Γενευης που ειναι περιοριστικη και τους περνουν απο λεπιδι;
Απαπαπα... χιλιες φορες λατινοι εραστες και γαλλικες δαντελες....

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Αρχικα ειπα να μην απαντησω αλλα πρεπει να το κανω ισως χαρην της Βιεννης. Βρε Αντωνη πως εβγαλες το συμπερασμα ότι ηταν όλα χαλια στη Βιεννη? Είναι δυνατον αν θεωρουσα κατι τετοιο να εμπαινα στον κοπο να απαντησω στο θεμα και πολύ περισσοτερο να δωσω θετικη ψηφο στη Βιεννη αν πιστευα ότι είναι μια χαλια πολη? Εγραψα λεξεις όπως «φανταστικο χειμωνιατικο τοπιο» «με απογειωσε το hundervasser house” ηταν αριστοκρατικη κι εσυ όλα αυτά τα κανεις συνωνυμα του «χαλια». Αχ! Θεε μου, ότι μας συμφερει καταλαβαινουμε… λοιπον για νη μη γινομαστε κουραστικοι με ανουσιες αντιπαραθεσεις και διαφωνιες η Βιεννη είναι μια ομορφη , ευρωπαικη πρωτευουσα που αξιζει για μενα να την επισκεφτεις 1 φορα, και ναι από ένα σημειο και μετα στις ευρωπαικες πρωτεουσες βλεπεις πανω κατω ιδιες γνωριμες σκηνες, βασιλικα ανακτορα, μουσεια, πολυκαταστηματα, μετρο, λιμνες, ποταμια, χιονισμενα βουνα, ανθρωπους ντυμενους με το δυτικο στυλ… όλα αυτά λοιπον τα εκανα αντιπαραθεση με αλλους πολιτισμους όπως π.χ. οι αραβικες χωρες που εχω επισκεφτει οποτε μπορω να εχω αποψη, οπου εκει τα παντα είναι διαφορετικα συγκριτικα με την Ευρωπη, και φανταζομαι ποσο πιο εντονη θα είναι η αντιθεση εικονων συγκριτικα με την Ασια, αυτό εννοουσα. (ανυπομονω να εχουμε πολεμο Ευρωπη-Ασια). Παλι καλα που σεβεσαι το γεγονος ότι δεν ενδιαφερομαι να επισκεφτω την Πραγα επειδη την θεωρα μια από τα ιδια. Σιγουρα ο κάθε προορισμος κατι εχει να σου δωσει και όπως λεω παντα το σημαντικοτερο για μενα σε ένα ταξιδι για να περασεις καλα είναι πρωτον η παρεα και μετα ο προορισμος αυτό είναι για μενα συνωνυμο του χαλια Αντωνη η μη ταιριαστη παρεα. Επισης άλλο χαλια και άλλο δεν ενθουσιαστηκα που σημαινει ότι ισως περιμενα να δω περισσοτερα και αυτά που ειδα δεν ηταν αναλογα των προσδοκιων μου. Κατι για παραδειγμα που με «χαλασε» στη Βιεννη χωρις όμως να φταει η ιδια η Βιεννη, όπως το ιδιο θα συνεβαινε και στην Πραγα αν ειχα παει ηταν τα μιλουνια τουριστων που ειχαμε συρρευσει για Πρωτοχρονια. Θεωρω μεγα λαθος το ότι επισκεπτομαστε καποιες συγκεκριμενες ευρωπαικες πολεις τα Χριστουγεννα και Πρωτοχρονια και χανουμε την μαγεια που «μπορει» να κρυβουν αυτοι οι προορισμοι στη καθημερινοτητα τους. Θα ηθελα σημερα Τεταρτη 21 Οκτωβρη να ειμαι Βιεννη (ξερω ότι σε μια ακριβως εβδομαδα που είναι 28<SUP>η</SUP> Οκτωβρη θα γινεται χαμος σε αυτές τις πολεις από Ελληνες) να ξεχωριζω ποιοι είναι οι Βιεννεζοι που πανε στις δουλειες τους, πως είναι οι επισκεψεις στα μουσεια και στα παλατια με σαφεστατα λιγοτερο κοσμο κλπ.κλπ. Εχουμε ξαναπει και σε άλλο θεμα βεβαια ότι μια πολη που συγκεντρωνει μεγαλο πληθος τουριστων δεν την καθιστα σιγουρα ασχημη αλλα για μενα πρεπει να αποφευγεται σε καποιες συγκεκριμενες γιορτες-ημερομηνιες. Ειχα τη τυχη να επισκεφτω το Λονδινο, το Παρισι και τη Ρωμη και μαλιστα να καθησω αρκετες ημερες χωρις να είναι καμια γιορτη, απλες ημερομηνιες χωρις βαβουρα και πανικο και οι αναμνησεις που εχω είναι από τους Λονδρεζους στο city να τρεχουν να τα προφτασουν όλα, από τις μαμαδες στο Παρισι με τα μωρα τους στα καροτσακια με μηδενικες θερμοκρασιες να τα εχουν βγαλει εξω να παιξουν στο παρκο ! (πρωτακουστο για την Ελλαδα) και βεβαια τους Ιταλους να μιλανε φωναχτα και να παραδιδουν μαθηματα ιταλικης φινετσας, ειδα δηλαδη τους παραπανω λαους στην καθημερινοτητα τους, χωρις να μου κοβει την εικονα ένα γκρουπ αναρχων τουριστων. Κατι το οποιο δεν ειχα τη τυχη να το βιωσω στη Βιεννη εξ ου και το περιβοητο «δεν με ενθουσιασε». Θεωρω μαλλον ότι δυστυχως οι περισσοτεροι που ψηφισαμε σε αυτό τον πολεμο, επισκεφτηκαμε τη Βιεννη ή την Πραγα σε καποια γιορτινη περιοδο και οι αναμνησεις μας είναι ακριβως αυτές, οι τουριστες στη χειροτερη τους εκδοση, αν εσεις κρατατε την ισορροπια επειδη σας θαμπωσαν τα πολυχρωμα Χριστουγεννιατικα λαμπιονια, με τα οποια ηταν στολισμενες, εμενα αντιθετως ολο αυτό μου εβγαλε ένα στημενο γιορτινο σκηνικο που λογικα είναι το ιδιο ειτε στη Βιεννη ειτε στη Πραγα αλλα ειπαμε η Βιεννη την ριχνει στην αριστοκρατικοτητα που βγαζει χωρις να μπορει βεβαια να συγκριθει με την αρχοντια της Ρωμης.

GTS

Member
Ναι και απειλουν με καταστροφες πολεων, με δηωσεις ναων και εμπησμους χωριων. Αναρωτιεμαι αιχμαλωτους παιρνουν η τα βρισκουν σκουρα με τη Συνθηκη της Γενευης που ειναι περιοριστικη και τους περνουν απο λεπιδι;
Απαπαπα... χιλιες φορες λατινοι εραστες και γαλλικες δαντελες....
Με τους Ούνους και τους Βησιγότθους που μπλέξαμε τι θέλετε δηλαδή, φινέτσα?

Μου άρεσε το "δηώσεις ναών"!!! Από το Σιμόπουλο είχα να διαβάσω αυτή τη φράση...ή μήπως πάλι έβαλες μπρος το Google Έρση μου? Να ξέρουμε δηλαδή...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.391
Νεότερο μέλος
Kondy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom