Travel-Wars #2: Βιέννη vs Πράγα

TRAVEL-WAR #2: Βιέννη vs Πράγα

• Total voters
    151

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Για τον φίλο τον Τraveller και για όσους άλλους απορούν πληροφορίες για τον Angelo Ripellino εδώ Angelo Maria Ripellino - Wikipedia
Renata τι θες να μας πεις ότι δε θα είχε νόημα ένα war ντιβανοκασέλα renata vs ντιβανοκασέλα gts.
Eδώ συγκρίναμε αστρονομικά ρολόγια με ηλιοβασιλέματα:haha::haha::haha:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Για τον φίλο τον Τraveller και για όσους άλλους απορούν πληροφορίες για τον Angelo Ripellino εδώ Angelo Maria Ripellino - Wikipedia
Renata τι θες να μας πεις ότι δε θα είχε νόημα ένα war ντιβανοκασέλα renata vs ντιβανοκασέλα gts.
Eδώ συγκρίναμε αστρονομικά ρολόγια με ηλιοβασιλέματα:haha::haha::haha:
dik δέχομαι αλλα μη μου πείς και για ψαροκασέλες ...θα σε φάω ζωντανό!!!
άντε προχωράτε να δώ τι θα ψηφίσω και εγώ η απαίδευτη:D

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
το να απαξιώνει κανείς τα μνημεία ,την ιστορία και την τέχνη ενός τόπου το βρίσκω τουλάχιστον αθέμιτο ......τι είναι δηλαδή η τέχνη και η ιστορία?πατάτες να τις ζυγίσουμε με το κιλό,να δούμε ποιός έχει τις περισσότερες ή πορελάνες να δούμε ποιά είναι η καλύτερη?
ψηφίζοντας δείχνουμε την προτιμησή μας περισσότερο βάση του τι μας "πάει",ποιάς πόλης ο αέρας,η κουλτούρα,η αισθητική, μας πάει καλύτερα...Αυτό δε σημαίνει ότι ακυρώνεται η άλλη...Οσο για τουριστ τραπ ,τουρίστες (και όχι ταξιδευτές) νομίζω ότι είναι πιά ένα κλισέ που....παραφορέθηκε...Εγώ δηλώνω ευθαρσώς ότι είμαι τουρίστας όταν επισκέπτομαι αξιοθέατα οπου συρρέουν χιλιάδες άλλοι σαν και μένα από όλο τον κόσμο,όταν μαθαίνω ποιό είναι το παραδοσιακό φαγητό ενός τόπου ψάχνω ποιό εστιατόριο έχουν να μου προτείνουν καποιοι άλλοι που έχουν πάει πριν από μενα,όταν μπαίνω στα μαγαζιά για να αγοράσω είτε ένα φτηνό σουβενίρ είτε ένα επωνυμο ρούχο.Είμαι ταξιδευτής όταν η ψυχή μου μαγεύέται,όταν βγαίνει από την εγωιστική της εσωστρέφεια και ατενίζει ότι βρίσκεται γύρω της με γαλήνη και χαρα,όταν νιώθει ότι έρχεται πιο κοντά με τους ανθρωπους ακόμα και όταν δεν τους γνωρίζει......Και αυτά δεν σημαίνει ότι δεν μπορουν να συνυπάρχουν.....
Νομίζω ότι απλά...τα είπες όλα!! Είναι ό,τι καλύτερο διάβασα μέσα σε αυτές τις 9 σελίδες μέχρι τώρα.
Σ' ευχαριστώ!

_antonis_

Member
Δυστυχώς δεν παρακολούθησα όλη τη...διαμάχη...ούτε έχω χρόνο να διαβάσω όλα αυτά! Ψήφισα Πράγα! Απλά πέρασα καλύτερα απ'ότι στη Βιέννη και τη χόρτασα πραγματικά. Άν είχε και λίγο Salzburg μέσα η διαμάχη εκεί ίσως το άλλαζα, αλλά έτσι που είναι ψηφισα Πράγα. Επίσης στη Πράγα θα ξαναπήγαινα άνετα, στη Βιέννη όχι...ήδη το απέφυγα μία φορά να ξαναπάω, για Πράγα δε θα το απέφευγα-με τίποτα! :D

ioanna.gkan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Πραγματικα δυσκολη η επιλογη... Η Βιεννη ειναι πραγματικα αριστοκρατικη, ομορφη, καθαρη πολη, λιγο ακριβη, με ωραια μνημεια και επιλογες να εχεις να βλεπεις για μερες. Η Πραγα, μαγευτικη και παραμυθενια, δεν εχει πολλα απο αποψη κουλτουρας αλλα ειναι ωραια για περπατημα, καλο φαι, ωραιες εικονες...
Πηγα χειμωνα και στις δυο περιπτωσεις, με καλη παρεα, πραγματικα δυσκολη επιλογη... Και οι δυο εχουν ωραιες περιοχες και εκτος πολης να επισκεφτεις...
Ουφ...!!!
Δινω ενα μικρο προβαδισμα στην Βιεννη καθαρα γιατι θεωρω οτι συνδυαζει περισσοτερα πραγματα!

XRISTOS71

Member
Φυσικά και γράφουμε ό,τι θέλουμε αγαπητέ, αυτό έλειπε. Επί του θέματος:

1. Όχι δεν είδα στη Βιέννη το αίσχος της Πράγας και πήγα στη σωστή πόλη....στη Βιέννη είδα τουρίστες αλλά άλλου είδους, όπως και η πόλη που βρίσκονταν.

2. Τουριστική παγίδα αγαπητέ είναι κάτι σοκάκια των αλχημιστών (τάχα μου) και κάτι ρολόγια αστρονομικά...ήμουν σαφής.

Η "μαγεία" της Πράγας είναι για τη 1η φορά, μετά ξεφτίζει σαν φτηνό makeup...

1) τι άλλου είδους τουρίστες είδες στην Βιέννη :shock::shock: είμαι περίεργος να μας πείς !!!
γιατι πέρσυ που πήγα στην πλατεία του Αγίου Στεφάνου και σε ολα τα μουσεία και παλάτια μονο ελληνικές φωνές άκουγα και ομπρελίτσες ...πολλές ομπρελίτσες που είναι τόσο κακό :D και υποτιμητικό για κάποιους απο εδω μεσα .

2)στις 05/05/08 έγραψες μια ταξιδιωτική ιστορία απο την πρώτη σου εκδρομή στην Πράγα ,δεν είδα νε περιγράφεις το ρολόι σαν την μεγαλύτερη παγίδα
αλλα έγραφες
Το αδιαχώρητο επίσης γίνεται και στη παλιά πόλη και κυρίως στη κεντρική της πλατεία με το αστρονομικό ρολόι και το γοτθικό ναό του Τιν να κλέβουν τη παράσταση
.
ορδές τουριστών αγαπητέ συναντάς παντού και πάντα ,εξάλου εσυ περιγράφεις πως μπορείς να δεις την Πράγα μακρυά απο τις ορδές
και δήλωνες τότε :
Tην Πράγα την αντίκρισα φευγαλέα 10 χρόνια πριν σε ένα stop-over καθ'οδόν για τις Κανάριες νήσους, μήνα Μάιο, πανέμορφη και ανθισμένη. Υποσχέθηκα τότε στον εαυτό μου πως θα ξανάρθω και μάλιστα μόνο την άνοιξη. Η επιλογή μου με δικαίωσε ως προς το θέμα του καιρού, αφού απολαύσαμε 3 ηλιόλουστες ημέρες στη Πράγα, με θερμοκρασία ~20οC, δηλ. τέλειο καιρό για βόλτες και ατελείωτο άραγμα στα παγκάκια και στα πάρκα της καταπράσινης Τσέχικης καλλονής. Στον αντίποδα, τέτοιο καιρό μαζί σας θα βρίσκονται και χιλιάδες μα χιλιάδες τουρίστες, κατά κανόνα ομαδοποιημένοι σε γκρουπ. Τώρα, το "μαζί σας" είναι σχετικό όπως θα εξηγήσω παρακάτω...
3) να δω τι θα γράψετε οταν έρθει και ο καιρός για την ''' μέγιστη τουριστική παγίδα ''' που λέγετε ταιλάνδη Πουκέ κτλ...κτλ.....:D:D

Last edited by a moderator:

GTS

Member
Ευχαριστώ πολύ ρε Χρήστο για την υπομονή να ανασύρεις τα γραπτά μου....αυτό που δεν ανασύρεται δυστυχώς είναι το χιούμορ, η περιπαικτική διάθεση, ο χαβαλές, οι εγνωσμένες δόσεις υπερβολής κτλ.

Νομίζεις ότι με νοιάζει ιδιαίτερα ο πόλεμος Ρώμης-Λουτετίας και Βιέννης-πολίχνης? Αν ναι, τι να σου πω!! Θα καταντήσει ολόκληρος λουλουδο-πόλεμος προσωπικό ζήτημα!

Και κάτι τελευταίο, όσο πιο πολύ ταξιδεύεις, τόσο αναθεωρείς απόψεις...έχω πει ότι η Πράγα είναι μια χαρά για μία φορά, ίσα με 10 φορές. Από κει και πέρα έχει τουριστικές παγίδες πάμπολλες, όσες δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού...και από τότε έχω κάνει ουκ ολίγα ταξίδια. Αυτά λοιπόν και εις υγείαν!!!!

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
1) τι άλλου είδους τουρίστες είδες στην Βιέννη :shock::shock: είμαι περίεργος να μας πείς !!!
γιατι πέρσυ που πήγα στην πλατεία του Αγίου Στεφάνου και σε ολα τα μουσεία και παλάτια μονο ελληνικές φωνές άκουγα και ομπρελίτσες ...πολλές ομπρελίτσες που είναι τόσο κακό :D και υποτιμητικό για κάποιους απο εδω μεσα .
εγώ πάντως όταν πηγαίνω Βιέννη και ειδικά το καλοκαίρι όλο άραβες βλέπω. Οι καφετέριες μαυρίζουν από τα τουρμπάνια :D

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Ευχαριστώ πολύ ρε Χρήστο για την υπομονή να ανασύρεις τα γραπτά μου....αυτό που δεν ανασύρεται δυστυχώς είναι το χιούμορ, η περιπαικτική διάθεση, ο χαβαλές, οι εγνωσμένες δόσεις υπερβολής κτλ.

Νομίζεις ότι με νοιάζει ιδιαίτερα ο πόλεμος Ρώμης-Λουτετίας και Βιέννης-πολίχνης? Αν ναι, τι να σου πω!! Θα καταντήσει ολόκληρος λουλουδο-πόλεμος προσωπικό ζήτημα!

Και κάτι τελευταίο, όσο πιο πολύ ταξιδεύεις, τόσο αναθεωρείς απόψεις...έχω πει ότι η Πράγα είναι μια χαρά για μία φορά, ίσα με 10 φορές. Από κει και πέρα έχει τουριστικές παγίδες πάμπολλες, όσες δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού...και από τότε έχω κάνει ουκ ολίγα ταξίδια. Αυτά λοιπόν και εις υγείαν!!!!

Συμφωνώ ότι είναι καλός ο χαβαλές, αλλά και η υπερβολή έχει τα όρια της.
Όταν κάποιος γράφει ότι η Πράγα ή ο οποιοσδήποτε προορισμός είναι χάλια, με προκάτ, με απαράδεκτους τουρίστες και travel traps (όπως το ;όμορφο αστρονομικό ρολόι) διαμορφώνει απόψεις και ίσως να αποτρέψει κάποιους να επισκεφθούν μια πόλη ή ένα αξιοθέατο.
Όσο για τους τουρίστες οι ίδιοι που πάνε στη Βιέννη, ίδιοι πάνε και στην Πράγα.
Για αυτό πιστεύω ότι και στην υπερβολή πρέπει να έχουμε κάποια όρια.

XRISTOS71

Member
Συμφωνώ ότι είναι καλός ο χαβαλές, αλλά και η υπερβολή έχει τα όρια της.
Όταν κάποιος γράφει ότι η Πράγα ή ο οποιοσδήποτε προορισμός είναι χάλια, με προκάτ, με απαράδεκτους τουρίστες και travel traps (όπως το ;όμορφο αστρονομικό ρολόι) διαμορφώνει απόψεις και ίσως να αποτρέψει κάποιους να επισκεφθούν μια πόλη ή ένα αξιοθέατο.
Όσο για τους τουρίστες οι ίδιοι που πάνε στη Βιέννη, ίδιοι πάνε και στην Πράγα.
Για αυτό πιστεύω ότι και στην υπερβολή πρέπει να έχουμε κάποια όρια.
μα και ο GTS χαβαλέ κάνει ποιός σου είπε οτι τα πιστέυει αυτα που γράφει :haha::haha:

αλλά αφου αναφέρει τις τουριστικές παγίδες της πράγας ( βλέπε ρολόι )και οχι μόνο πρέπει να ξέρει οτι και εκέινος εκεί στα άγρια θηρία που ετοιμάζεται να πάει
είναι και αυτα μια τουριστική παγίδα αφου δεν πρόκειται για αληθινά ζώα τίγρεις λιοντάρια ελέφαντες αλλα για εξελιγμένα λούτρινα με μπαταρίες duracel :haha::haha::haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.389
Νεότερο μέλος
etspoetry

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom