Travel-Wars #2: Βιέννη vs Πράγα

TRAVEL-WAR #2: Βιέννη vs Πράγα

• Total voters
    151

GTS

Member
Συμφωνώ ότι είναι καλός ο χαβαλές, αλλά και η υπερβολή έχει τα όρια της.
Όταν κάποιος γράφει ότι η Πράγα ή ο οποιοσδήποτε προορισμός είναι χάλια
Δεν είπα ότι είναι χάλια

Ελάχιστοι Τσέχοι κυκλοφορούν στο ιστορικό κέντρο....μαντρωμένους τους τουρίστες έχουν εκεί....προκάτ ναι.

με απαράδεκτους τουρίστες
Απαράδεκτους τουρίστες? Αυτό κατάλαβες? Εγώ εννούσα ότι πήξαμε στα γκρουπ, μιλάμε για λεφούσια, για ορδές!!

και travel traps (όπως το ;όμορφο αστρονομικό ρολόι)
Tourist traps, έγραψα και ναι, η Πράγα είναι πρωταθλήτρια...

διαμορφώνει απόψεις και ίσως να αποτρέψει κάποιους να επισκεφθούν μια πόλη ή ένα αξιοθέατο.
Καλά, δεν έγραψα 11 φορές :)haha:) ότι για μια φορά καλά είναι?

Και τέλος, ποιος μίλησε για υπερβολές στη Πράγα? Λάθος κατάλαβες πάλι...

Traveller

Member
Όλοι οι φανατικοί πολέμιοι της Πράγας έχουμε γράψει ότι το μέρος για μιά φορά είναι super... έχει το καστράκι του, την γεφυρούλα του , το ποταμάκι του , το ρολογάκι του έχει και καμιά δεκαριά τετράγωνα θεατρικό σκηνικό αλλά ως εκεί... μια φορά, άντε δύο και την εξάντλησες... στα σοβαρά τώρα δεν μπορώ να καταλάβω την υστερία που επικρατεί γιαυτή την φανερά υπερτιμημένη πόλη... μπορώ άνετα να αναφέρω τουλάχιστον 10 Ευρωπαικές πρωτεύουσες καλύτερες από την Πράγα... καλά τα είπε ο GTS αν δεν έχεις ταξιδέψει πολύ θα εντυπωσιαστείς αν όχι γρήγορα θα την προσπεράσεις...

Υ.Γ. Μην με ξαναρωτήσετε πάλι γιατί έχω πάει 7 φορές στην Πράγα... είπαμε έχω πάει 50 στην Λάρισα και 20 στο Αγρίνιο... πραγματικά δεν σημαίνει κάτι...

MIAT

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Έριξα κι εγώ την ψήφο μου και διάλεξα την Πράγα.Το παράδοξο είναι ότι δεν έχω πάει ούτε σκοπεύω να την επισκευτώ (όχι στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον).Απλά καταψήφισα την Βιέννη όχι επειδή δεν είναι όμορφη αλλά επειδη σαν ατμόσφαιρα μου έβγαλε μια από τα ίδια που σου βγάζουν οι περισσότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης.Μπορεί βέβαια αν επισκευτώ και την Πράγα να διαπιστώσω ίσως ότι η Αυστριακή πρωτεύσουσα υπερτερεί.Προς το παρόν η ψήφος καταχωρήθηκε!;)

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Φίλε GTS στο παρόν τόπικ έγραψες για τα χάλια της Πράγας και ότι στη Βιέννη είδες άλλους τουρίστες, ένω όλοι οι άλλοι είδαν και εκεί ορδές τουριστών με σημαιάκια κλπ, Ελληνες να φωνάζουν στους δρόμους.
Επίσης εσύ αποκάλεσες traveltrap του αιώνα το ρολόι (ένα δημιούργημα που το κατασκεύασαν επιστήμονες και ζωγράφοι) και έφθασες στο σημείο να το συγκρίνεις με το ηλιοβασίλεμα της Οιας και τη ντιβανοκασέλα της προγιαγιάς σου.
Επίσης αποκάλεσες μια κατά κοινή ομολογία πόλη της Ευρώπης πολίχνη και γενικώς το ύφος σου ήταν απαξιωτικό για αυτήν.
Φίλε Τraveller μιλάς εσύ για υστερία των φίλων της Πράγας.
Διάβασε καλύτερα τα γραφόμενα σου και των άλλων "πολέμιων" της Πράγας και ελπίζω να καταλάβεις, ποια πλευρά υπερέβαλε και έγραψε μειωτικούς χαρακτηρισμούς για την πόλη.
Οι φίλοι της Πράγας δεν προπαθήσαμε να μειώσουμε την ομορφιά και τον αριστοκρατικό χαρακτήρα της Βιέννης, απλά προσπαθήσαμε σε λογικά πλαίσια να υποστηρίξουμε την άποψη μας ότι μας έκανε περισσίτερο κλικ η Πράγα και ότι τελοσπάντων μας άρεσε περισσότερο. Εγώ δεν είδα καμία υστερία των φίλων της Πράγας, απλώς τα δικά σας γραφόμενα προκάλεσαν αντιδράσεις.
Να στε καλά και οι δύο σας και να ταξιδεύετε σε όλο τον πλανήτη.
Φιλικά!

GTS

Member
Έχουμε πάει σε παλάτια και παλάτια....το κάστρο της πολίχνης Πράγας είναι από τα πλέον αδιάφορα...ωραία βόλτα στα σοκάκια παραδίπλα, μακριά από τις μαντρωμένες ορδές και στα γειτονικά πάρκα και λόφους. Το κάστρο αυτό καθ'αυτό είναι ένα υπερτιμημένο αξιοθέατο...με τη μέγιστη tourist trap όλων, το σοκάκι των αλχημιστών (!)

Στο Strahov είναι κλάσεις καλύτερα π.χ.....αν ήξεραν οι Αψβούργοι για την ύβρη αυτή που διαπράττεται, θα διέταζαν την ισοπέδωση της θλιβερής και γκρίζας πολίχνης και των ολιγάριθμων βοσκών της...

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Έχουμε πάει σε παλάτια και παλάτια....το κάστρο της πολίχνης Πράγας είναι από τα πλέον αδιάφορα...ωραία βόλτα στα σοκάκια παραδίπλα, μακριά από τις μαντρωμένες ορδές και στα γειτονικά πάρκα και λόφους. Το κάστρο αυτό καθ'αυτό είναι ένα υπερτιμημένο αξιοθέατο...με τη μέγιστη tourist trap όλων, το σοκάκι των αλχημιστών (!)

Στο Strahov είναι κλάσεις καλύτερα π.χ.....αν ήξεραν οι Αψβούργοι για την ύβρη αυτή που διαπράττεται, θα διέταζαν την ισοπέδωση της θλιβερής και γκρίζας πολίχνης και των ολιγάριθμων βοσκών της...
Όσο και να προσπαθείς δε θα σου απαντήσω σε ανάλογο ύφος.
Απλά αφήνω τα γραφόμενα σου στην κρίση των συμφορουμιτών.
Αντε παιδιά να μαζεύουμε υπογραφές για το γρεμισμα του κάστρου της Πράγας και του θλιβερού ναού του Αγίου Βίτου που βρίσκεται εκεί. Μην ξεχάσουμε να καταστρέψουμε και τα απαράδεκτα βιτρό:haha::haha::haha:

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Βρε παιδια 5 μερες ελειψα και αρχισατε καινουργιο πολεμο;
Στο θεμα μας, δεν μπορω να συγκρινω την Βιεννη με την Πραγα. Η Πραγα με μελανχολει, εκτος απο το ιστορικο κεντρο οτι αλλο κι αν δω κανουν τα ματια μου να πονανε. Δεν ειναι καν υπερβολικα ασχημη για την αγαπησω. Ουτε η Βιεννη βεβαια ειναι ο ερωτας μου αλλα σιγουρα την προτιμω πολυ περισσοτερο

ANEL

Member
μέσα απο κάθε ποστ που ο καθένας δημοσιεύει φαίνεται το ποιός είναι .και εξηγούμαι:φαίνεται το στάδιο εξέλιξης στο οποίο βρίσκεται,το επίπεδο της μόρφωσης και παιδείας που ενδεχομένως απέκτησε,ο βαθμός συνειδητότητας που κατέκτησε...κτλ.
όσο περισσότερα ποστ διαβάζει κανείς ενός ατόμου,τόσο πληρέστερη εικόνα αποκτά για την ποιότητα του ή την θλιβερή έλλειψη της.
στις προηγούμενες σελίδες αυτού του θέματος,όπως και σ' όλα τα άλλα ,το πρώτο που διαπίστωσα εγώ είναι πως η έλλειψη κυριαρχεί δυστυχώς με κάποιους να βρίσκονται ακόμα στην εποχή των σπηλαίων:(
και μην μου πείτε πως είμαι of topic,τουλάχιστον όχι περισσότερο από όλους αυτούς που για να στηρίξουν τις επιλογές κια τα γούστα τους ή ίσως και την όρεξη της στιγμης(βλ.χαβαλέ)δεν διστάζουν να καταφεύγουν σε τρόπους και μέσα που μόνο σε ανεξέλικτους τροφοσυλλέκτες αρμόζουν.:(

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
σάχερ τόρτε δεν σερβίρουν μόνο στην πολυδιαφημισμένη καφετέρια...
Τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω με αυτό που γράφεις... Τί να πω. Μπορεί να κάνω και λάθος. Οι υπόλοιποι τί καταλαβαίνετε;

οταν ειχαμε ρωτησει τον ξεναγο μας,μας ειχε πει οτι ζαχερ κεικ αυθεντικο-ετσι οπως το θεωρουσαν αυτοι-μπορουσες να φας ειτε στο καφε του ξενοδοχειο που οντως ηταν καταπληκτικο σε θεμα αισθητικης ειτε απο το μαγαζακι που πουλουσε τα take away.
ολα τα αλλα που βρισκαμε δεν ειχαν σφραγιδα ζαχερ........
εχουν γινει πολλα δικαστηρια αναμεσα σε 2 οικογενειες για αυτο το κεικ και για το ποια θα εχει τα δικαιωματα του.
αυτα μου ειπαν αυτα ξερω......
παντως εγω συνεχιζω να προτιμω μια δικη μας σοκολατινα!!

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
GTS έχεις δίκιο ότι αποδρά το χιούμορ όταν προσβάλλεται η αισθητική. Αλλά κι εσύ σαν πολύ ασχολήθηκες με τον καημένο τον Παναιτωλικό. Σημειωτέον ότι αυτή τη στιγμή ο Παναιτωλικός απ' τη Μίλαν απέχει λιγότερο απ' ότι η Ρώμη από το Παρίσι. Ναι, σε μικρότερο δείγμα.
ΥΓ. Καλό ταξίδι! Μην ξεχάσεις να φορέσεις μποτάκια γιατί θέλουμε (η apodrasi κι εγώ) να μαλώνουμε με κάποιον που έχει την πλάκα του (και που είναι μονίμως στην αντίπερα όχθη!).

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
taver από πού ν' αρχίσω...με κουράζεις κι έχω και πολλά εγώ. Όφειλες να καταλαβαίνεις περισσότερα. Κακώς όπως λες, κάκιστα ασχολήθηκες και να μην τα ξαναλέμε.
"Τα έχεις πιει" είναι αβροφροσύνη για να επισημάνει κάποιος τις ακόλουθες χοντράδες και σημαίνει ότι σου ξέφυγαν μέσα σε πολύ λίγο χρόνο τα κάτωθι ανεπίτρεπτα για travel-war και για πόλη που υπερασπίζεις ή υπεράσπιζες:
  • Δεν παίρνει ούτε τη ΡώμηΒιέννη, πολύ περισσότερο δε δεν παίρνει το Παρίσι). Πολύ μειωτικό για τη Βιέννη, άσχετα αν το πιστεύεις (εσύ κι εγώ) ή όχι
  • Εγώ, η apodrasi, προσελκύστηκα όπου προσελκύστηκα, πάτε για άλλους ψηφοφόρους τώρα, δεν παίζει ρόλο η δική μου δυσαρέσκεια. Οπορτουνιστική καιροσκοπική δήλωση, αποτρεπτική για μελλοντικούς θετικούς ψηφοφόρους και όχι μόνο γι' αυτούς. (Δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο να πω πως ίσως είχα ψηφίσει πριν από σένα, δεύτερη νομίζω, και μάλιστα την Πράγα, γνωρίζοντας σαφώς τη θέση της σαν outsider μέσα σ' αυτό το site)
  • Ηθελημένη ή μη παραδοχή της μη ανάγνωσης των κανόνων του παρόντος travelwar δείχνει ερασιτεχνική προχειρότητα
  • Σύγχυση ως προς το αν είναι όρος ή είναι παράκληση να αιτιολογήσουμε την επιλογή μας, κάτι που ξεκαθαρίστηκε μάλιστα πολλές φορές από τη διαχειριστική ομάδα, και στους δύο wars, είναι ανεπίτρεπτη όταν έχεις την έπαρση να (μη) θέλεις να κάνεις το δάσκαλο σε μεγαλύτερή σου (και όχι μόνο)
  • Προτροπή να μην παίρνω μέρος σε wars εφόσον δεν μου αρέσουν δείχνει ενδόμυχη επιθυμία να αποτρέψεις έναν αντίπαλο και για κάποιους σημαίνει ότι φυγομαχείς
  • Αγώνας με θεμιτά μέσα και τη δική σου φρασεολογία δεν είναι θεμιτός αγώνας
  • Η ευθιξία σου από μένα τουλάχιστο είναι αποδεκτή, όμως το χαριτωμενιές δεν είναι δόκιμος όρος. Επιπλέον ίσως είδες ότι ήταν μόνο αβρότητα. Ίσως υπήρξαν από πλευράς σου κι άλλα ατοπήματα σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μα αναφέρω μόνο όσα θυμάμαι.
Όσον αφορά την προηγούμενη κουβέντα μας, πάλι δε χρειάζεται να ανατρέξω για να καταλάβω. Θυμάμαι ότι ήθελε καλή προαίρεση για να μην παρεξηγήσεις και για να καταλάβεις ότι η υπογράμμμιση σε συνδυασμό με το "έτσι ακριβώς, τώρα συμφωνώ" (δεν το είδα κι ελπίζω να το μεταφέρω αυτολεξεί) σήμαινε ότι "με τη δική μου προσθήκη στα δικά σου, τώρα συμφωνώ μαζί σου". Ουφ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.389
Νεότερο μέλος
etspoetry

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom