• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Travel-wars: Παρίσι vs Ρώμη

Τravel-Wars: Παρίσι vs Ρώμη


  • Total voters
    369
Μηνύματα
4.099
Likes
1.798
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Είστε οφ τοπικ όλοι ! Δε βρίσκετε τροπο να χτυπήσετε την γαλλικη κουζινα και γράφετε για το φουά γκρα ! Τόςα διαμάντια υπάρχουν εκει εξω , τόσες ονειρεμενες συνταγές !
Περιμένω να δώ τι άλλο θα βρείτε να της προσαψετε ! Για μένα ειναι η καλύτερη κουζινα , και η γαλλική ψαροσουπα τα σπάει - σε σχέση με την ιταλική :p
 

jousis

Member
Μηνύματα
544
Likes
1.284
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
@Samion
Τα κάνεις μπάχαλο πάλι βρε. Τα σκυλιά δεν τα τρώμε για πολιτικο-κοινωνικο-θρησκευτικούς λόγους. Πως δεν τρώνε οι Ινδοί τις γελάδες. (άν ζούσε ο Ορφέας θα μου είχε ρίξει μία τώρα...:haha:)
Επίσης μας έχεις ζαλίσει με την ασχημομούρα. Στην Γαλλία εμπνεύστηκαν οι σεφ της και δημιουργήσανε/τελειοποιήσανε τις συνταγές τους.

@ευαγγελια
τιπ για να βραχυκυκλώσεις τον σάμιον σε επόμενο ποστ σου. Βρίσε τον και πες έναν καλό λόγο για την Ρώμη -στην ίδια πρόταση-. Να δούμε πως θα αντιδράσει. :emoticon-με-ποπκορν:


Πάω να πιω το nouveau μου
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.798
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Μεταξύ μας τωρα , το beaujolais δεν ειναι και κανένα συγκλονιστικό κρασι .... :p :p
( εντελώς μεταξύ μας πάλι , δε νομίζω να μας διαβάζει κανένας :p ) , ήπια ενα σιτσιλιανικο τις προάλλες σκέτη κόλαση !!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.490
Likes
9.494
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
@Samion
1. Τα σκυλιά δεν τα τρώμε για πολιτικο-κοινωνικο-θρησκευτικούς λόγους. Πως δεν τρώνε οι Ινδοί τις γελάδες. (άν ζούσε ο Ορφέας θα μου είχε ρίξει μία τώρα...:haha:)
Επίσης μας έχεις ζαλίσει με την ασχημομούρα.
2. Στην Γαλλία εμπνεύστηκαν οι σεφ της και δημιουργήσανε/τελειοποιήσανε τις συνταγές
3.Πάω να πιω το nouveau μου
1. Στους παριζιανους πεστα που τα ετρωγαν, οχι σε μενα.
2.δεν τα ξερεις καλα. Ολα τα μετεφεραν αυτουσια. Χωρις ιταλικο εσανς η γαλλικη κουζινα θα ηταν οτι η ισπανικη σημερα. συνηθισμενη..
3.τα maalox σου μην ξεχασεις.
 

Gaea

Member
Μηνύματα
104
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Μεγαλη Βρετανια- Ιρλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου
1. Στους παριζιανους πεστα που τα ετρωγαν, οχι σε μενα.
2.δεν τα ξερεις καλα. Ολα τα μετεφεραν αυτουσια. Χωρις ιταλικο εσανς η γαλλικη κουζινα θα ηταν οτι η ισπανικη σημερα. συνηθισμενη..
3.τα maalox σου μην ξεχασεις.
Τα σκυλιά σε πειράξανε.... Μήπως ξέχασες τα άλογα?????
 

taver

Member
Μηνύματα
12.612
Likes
29.891
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δεν ξέρω αν πρέπει να απαντήσω, αλλά φευ....
- Ναι, οι Γάλλοι στα σπίτια τους μαγειρεύουν. Μάλιστα, οι έξοδοι για βραδινό φαγητό σε σπίτια, είναι αγαπημένος τρόπος διασκέδασης για πολλούς, πολύ περισσότερο τουλάχιστον από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Έχω φάει αρκετά αριστουργήματα σε σπιτικές κουζίνες. ΑΛΛΑ, σχεδόν ΠΑΝΤΑ, το γλυκό είναι αγοραστό.
- Ο μέσος Γάλλος ξέρει να τρώει και είναι πολύ εκλεκτικός στο τι αγοράζει και βάζει στο ψυγείο του. Σε επίπεδο μέσου όρου πάντα (που πάντα έχει εξαιρέσεις), οι άνθρωποι που γνωρίζουν από φαγητά στη Γαλλία είναι περισσότεροι από άλλες χώρες. Αλλά φαίνεται κι από τα καταστήματα τροφίμων - που τα περισσότερα πουλάνε προβάλλοντας την "ποιότητα" των προϊόντων τους και όχι "τιμή" ή "μάρκα".
- Η περίπτωση Piccard είναι πραγματικά μοναδική. Εξαιρετικά τρόφιμα (και αντίστοιχες τιμές...). Επιβεβαιώνω κι εγώ τον Τριπάκια σ' αυτό.
- Αντίθετα, δεν τον επιβεβαιώνω στην περίπτωση των εστιατορίων με προετοιμασμένο αλλού φαγητό. Δεν είναι κάτι ειδικό για το Παρίσι, ούτε κάτι πρωτόγνωρο. Στην πλειοψηφία των Pub στο αγαπημένο του Λονδίνο, συμβαίνει ακριβώς αυτό, εκεί μάλιστα διαφημίζεται (το Σάββατο βρέθηκα σε μια Pub που διαφήμισε ότι σέρβιρε φαγητά του οίκου Nickolson - όταν κάποιος ζήτησε το μπιφτέκι του διαφορετικά ψημένο, η σερβιτόρος μάλιστα δήλωσε ανοικτά ότι αυτό δε γίνεται επειδή τα φαγητά έρχονται έτοιμα...). Στην περίπτωση του Παρισιού, φαγητό σερβίρεται στα πάντα. Δεν υπάρχει π.χ. η έννοια της καφετέριας, όλα τα καταστήματα (καφέ κλπ) σερβίρουν και φαγητό. Το "σκάνδαλο" αφορούσε κατά κύριο λόγο τέτοιες κατηγορίες χώρων, και όχι κλασσικά εστιατόρια.
- Υπάρχουν και εξαιρετικές αλυσίδες εστιατορίων στη Γαλλία. Και ακριβές και πιο οικονομικές αλυσίδες, και μεγαλούτσικες (π.χ. Chez Clement, Chez Papa, Relais de l'Entrecot) και μικρότερες των 2-3 μαγαζιών (π.χ. Relais Gascon, Au pied de Cochon κλπ) προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό. Ακόμα και το φτηνότερο όλων (Hippopotamus), τρώγεται ευχαρίστως, και είναι καλύτερο από όλες π.χ. τις διεθνείς αλυσίδες ζυμαρικών... Αν τώρα πάμε στα γλυκά, οι αλυσίδες κυριαρχούν... Pierre Herme, Le Notre, La Duree, Sadaharu Aoki...
- Επειδή δεν αναφέρεται, εκτός από το φαγητό, στη Γαλλική κουζίνα σημαντικό ρόλο παίζει και το κρασί...
 

GTS

Member
Μηνύματα
7.061
Likes
20.472
Ε, τί να πιώ ;
Το ξέπλυμα το Chianti ; (c) Traveller
Πιες ένα Brunello να δεις το φως σου. Αν σου πέφτει ακριβό (30-35 ευρώ καλής χρονιάς), ένα Rosso di Montalcino είναι επίσης εκπληκτικό.

Εγώ στο φαγητό ψηφίζω Ιταλία, με συγχωρείτε, αλλά μπορείς να φας μια σκέτη πάστα με σκόρδο και λίγο λάδι και να απογειωθείς. Μόνο οι Ιταλοί μπορούν να το κάνουν αυτό. Και στο προσφέρουν με μεγαλύτερη ευγένεια από τους άξεστους βατραχοφάγους. Το Παρίσι βέβαια σαν πόλη είναι ανεπανάληπτο, μη λέμε και μαλ...ιες.
 

jousis

Member
Μηνύματα
544
Likes
1.284
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Σόρρυ αλλά μετά το ξύδι δεν μπορούσα να γράψω (1 ποτήρι ήπια αλλά είμαι του λίγο). :)

beaujolais nouveau είναι το "κρασί της παρέας" , τί μου το συγκρίνετε με το brunello ;
Για αυτό το σύγκρινα με το chianti που και περισσότερο κοστίζει (αυτό που δοκίμασα) και χάλια είναι.
Αν πέσει στο τραπέζι το brunello*, έχω να αντι-προτείνω ένα Saint Emilion (Grand Cru). Τα ρέστα μου.


*εξαιρετικό...έχω ένα στο ράφι αλλά μέχρι να βρω χρόνο και καλό κομμάτι κρέας το βλέπω να γίνεται ξύδι
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.101
Likes
12.449
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν ξέρω αν πρέπει να απαντήσω, αλλά φευ....
- Ναι, οι Γάλλοι στα σπίτια τους μαγειρεύουν. Μάλιστα, οι έξοδοι για βραδινό φαγητό σε σπίτια, είναι αγαπημένος τρόπος διασκέδασης για πολλούς, πολύ περισσότερο τουλάχιστον από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Έχω φάει αρκετά αριστουργήματα σε σπιτικές κουζίνες. ΑΛΛΑ, σχεδόν ΠΑΝΤΑ, το γλυκό είναι αγοραστό.
- Ο μέσος Γάλλος ξέρει να τρώει και είναι πολύ εκλεκτικός στο τι αγοράζει και βάζει στο ψυγείο του. Σε επίπεδο μέσου όρου πάντα (που πάντα έχει εξαιρέσεις), οι άνθρωποι που γνωρίζουν από φαγητά στη Γαλλία είναι περισσότεροι από άλλες χώρες. Αλλά φαίνεται κι από τα καταστήματα τροφίμων - που τα περισσότερα πουλάνε προβάλλοντας την "ποιότητα" των προϊόντων τους και όχι "τιμή" ή "μάρκα".
- Η περίπτωση Piccard είναι πραγματικά μοναδική. Εξαιρετικά τρόφιμα (και αντίστοιχες τιμές...). Επιβεβαιώνω κι εγώ τον Τριπάκια σ' αυτό.
- Αντίθετα, δεν τον επιβεβαιώνω στην περίπτωση των εστιατορίων με προετοιμασμένο αλλού φαγητό. Δεν είναι κάτι ειδικό για το Παρίσι, ούτε κάτι πρωτόγνωρο. Στην πλειοψηφία των Pub στο αγαπημένο του Λονδίνο, συμβαίνει ακριβώς αυτό, εκεί μάλιστα διαφημίζεται (το Σάββατο βρέθηκα σε μια Pub που διαφήμισε ότι σέρβιρε φαγητά του οίκου Nickolson - όταν κάποιος ζήτησε το μπιφτέκι του διαφορετικά ψημένο, η σερβιτόρος μάλιστα δήλωσε ανοικτά ότι αυτό δε γίνεται επειδή τα φαγητά έρχονται έτοιμα...). Στην περίπτωση του Παρισιού, φαγητό σερβίρεται στα πάντα. Δεν υπάρχει π.χ. η έννοια της καφετέριας, όλα τα καταστήματα (καφέ κλπ) σερβίρουν και φαγητό. Το "σκάνδαλο" αφορούσε κατά κύριο λόγο τέτοιες κατηγορίες χώρων, και όχι κλασσικά εστιατόρια.
- Υπάρχουν και εξαιρετικές αλυσίδες εστιατορίων στη Γαλλία. Και ακριβές και πιο οικονομικές αλυσίδες, και μεγαλούτσικες (π.χ. Chez Clement, Chez Papa, Relais de l'Entrecot) και μικρότερες των 2-3 μαγαζιών (π.χ. Relais Gascon, Au pied de Cochon κλπ) προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό. Ακόμα και το φτηνότερο όλων (Hippopotamus), τρώγεται ευχαρίστως, και είναι καλύτερο από όλες π.χ. τις διεθνείς αλυσίδες ζυμαρικών... Αν τώρα πάμε στα γλυκά, οι αλυσίδες κυριαρχούν... Pierre Herme, Le Notre, La Duree, Sadaharu Aoki...
- Επειδή δεν αναφέρεται, εκτός από το φαγητό, στη Γαλλική κουζίνα σημαντικό ρόλο παίζει και το κρασί...
Συμφωνω σχεδον σε ολα μαζι σου. Και εννοειται πως το Λονδινο εχει πολυ χειροτερο φαγητο απο το Παρισι.

Το σκανδαλο παντως αφορουσε και κανονικα εστιατορια. Πιθανοτατα οχι εκει που τρως απο 40+€/ατομο αλλα πολλα απο τα φθηνα που κυριως ειναι αυτα που επιλεγει η μεγαλη πλεοψηφια των τουριστων τα αφορουσε. Μονο εδω διαφωνουμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.169
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom