• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Λονδίνο Vs Βερολίνο

Λονδίνο Vs Βερολίνο

• Total voters
    153

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
μουσεία? να γελάσω τώρα ή μετά,
Πριν γελάσεις θέλεις να μου εξηγήσεις πού το αστείο; Να σου θυμίσω ότι η Νήσος των Μουσείων είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Δεν μπορεί, σε κάτι θα αξίζει.

να γελάσω τώρα ή μετά [...] δεν μπορεί πλάκα με κάνεις [...] τσιμουδιά λοιπόν [...]

Χαλαρώστε λοιπόν [...] γράψτε ρε παιδιά απλά και ωραία γουστάρουμε το Βερολίνο και αφήστε τα υπόλοιπα, δεν τρώμε σώτο... άλλες πόλεις,άλλα μεγέθη, άλλα κυβικά... κόψτε τις σάχλες να χαρείτε
Επειδή απ' ότι βλέπω ούτε εσύ έχεις επιχειρήματα (εκτός αν θεωρείς επιχειρήματα τα πλάκα με κάνεις, ας γελάσω, έχετε πλάκα κλπ) πες κι εσύ απλά και ωραία γουστάρω το Λονδίνο και άσε τα υπόλοιπα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πριν γελάσεις θέλεις να μου εξηγήσεις πού το αστείο; Να σου θυμίσω ότι η Νήσος των Μουσείων είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Δεν μπορεί, σε κάτι θα αξίζει.
Και ο πύργος του Λονδίνου είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Όπως επίσης και το Westminister Abbey, το Westminister Palace, η St Margaret's Church, οι Βασιλικοί βοτανικοί κήποι του Kew, και ολόκληρη η περιοχή του Greenwich.
Στο Βερολίνο, εκτός του Museuminsel, στη λίστα υπάρχει ακόμη το Potsdam, και κάτι κατοικίες χτισμένες σε στυλ Βερολινέζικου Μοντερνισμού κατά το μεσοπόλεμο.
Αγαπητοί Βερολινόφιλοι, καλύτερα αποφύγετε τη σύγκριση με κριτήριο τα μνημεία της Unesco, δε σας παίρνει και πολύ....

ΥΓ: Δεν έχω ψηφίσει ακόμα.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Και ο πύργος του Λονδίνου είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Όπως επίσης και το Westminister Abbey, το Westminister Palace, η St Margaret's Church, οι Βασιλικοί βοτανικοί κήποι του Kew, και ολόκληρη η περιοχή του Greenwich.
Ναι βρε το ξέρω. Ήθελα μόνο να τονίσω ότι και στο Βερολίνο αξίζουν τα μουσεία, δεν είναι τίποτα της πλάκας!
Προσωπικά δε με ενδιαφέρει καθόλου αν θα βγει το Βερολίνο ή το Λονδίνο, νόμιζα απλώς ότι ψηφίζουμε με βάση τις προσωπικές μας προτιμήσεις και όχι την ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Εγώ ό,τι και να πείτε αν έπρεπε να ξαναψηφίσω πάλι το Βερολίνο θα επέλεγα, όχι γιατί πιστεύω ότι είναι καλύτερο από το Λονδίνο, αλλά επειδή για μένα είναι όντως καλύτερο.

Εδώ όμως κάποιοι προφανώς πιστεύουν ότι υπάρχει μία αλήθεια και όλοι οι άλλοι είμαστε για γέλια. Ας είναι.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πες τε μας λοιπόν τι ωραίο έχει το Βερολίνο... έχει ωραία πάρκα, έχει ιστορία, έχει αξιοθέατα, έχει φαγητό, έχει μουσεία, είναι μποέμ, έχει μαγαζιά... οκ... ωραία... πάρτε τα τώρα ένα ένα και συγκρίνετε τα με το Λονδίνο... πάρκα?
To Λονδίνο έχει μερικά ακούρεφτα λειβάδια που τα ονομάσανε πάρκα. :bleh: Το Βερολίνο δεν έχει κάτι αντίστοιχο, αλλά ολόκληρη η πόλη είναι μέσα στο πράσινο. Το Λονδίνο σε καμία περίπτωση δεν έχει τόσο πράσινο.

Traveller

Member
Τελικά μάλλον έχετε πρόβλημα κατανόησης Ελληνικών... είπα εγώ ότι δεν αξίζουν τα μουσεία του Βερολίνου? Να σας τα κάνω πενηνταράκια μπας και πάρετε μπροστά...

Moυσεία...
Το Βερολίνο έχει ένα, άντε δύο μουσεία κλάσης... το Λονδίνο έτσι όπως μου έρχονται στο νου έχει τουλάχιστον πέντε... Βρετανικό, Εθνική Πινακοθήκη,Τate, Tate Modern, Collection Wallace... χρειάζετε να αναφέρω δεκάδες άλλα? Με λίγα λόγια σε επίπεδο μουσείων μόνο το Παρίσι συγκρίνετε ευθέως με το Λονδίνο... επίσης πάντα σε επίπεδο μουσείων έχω τις αμφιβολίες μου αν το Βερολίνο είναι πρώτο ακόμα και στη Γερμανία... θα έλεγα πως το Μόναχο είναι ελαφρώς καλύτερο...

Επειδή απ' ότι βλέπω ούτε εσύ έχεις επιχειρήματα (εκτός αν θεωρείς επιχειρήματα τα πλάκα με κάνεις, ας γελάσω, έχετε πλάκα κλπ) πες κι εσύ απλά και ωραία γουστάρω το Λονδίνο και άσε τα υπόλοιπα.
Έχεις δίκιο που να τα βρω τα επιχειρήματα...
Έχει άραγε Πάρκα το Λονδίνο? που να τα βρει το καψερό... Κάτσε μέτρα... Hyde Park, Green Park, Regens Park, St James Park, Battersea Park, Kew Gardens και όλα αυτά μόνο μέσα στο Λονδίνο...

Για τα μνημεία και τα αξιοθέατα είναι κουραστικό και μόνο να τα επαναλαμβάνω... ο μέγας taver που δεν είναι γραφικός όπως εγώ σας τα είπε... εσεις υποθέτω οτι θα πήγατε στο μουσείο της κυρά Τισό και έτσι αποκτήστε άποψη για τα αξιοθέατα του Λονδίνου...

Για μποεμ γειτονιές... όλο το Αν. Λονδίνο όπως και το Νότιο είναι αυτό που θέλετε εσεις να αποκαλείτε μποέμ... η Λονδρέζικη μουσική σκηνή, oι underground τέχνες, οι γραφίστες , οι designers τα πάντα όλα από το Λονδίνο ξεκίνησαν και στο Λονδίνο μεγαλουργούν...

Για μαγαζιά και μόδα τι να πρωτοπώ... μόνο το Μιλάνο και το Παρίσι παίζουν το Λονδίνο στα ίσια... αλήθεια έχεις πάει καμιά βολτίτσα στη Bond Street στο Τσέλσι ή κατά Hoxton μεριά ή κόβεις βόλτες με τους κατσαπλιάδες στην Oxford Street?

Nυχτερινή ζωή - φαγητό... ότι πιο ψαγμένο στην Ευρώπη από εδώ ξεκίνησε... γνωρίζετε πόσα prive club υπάρχουν στο Λονδίνο ή βλέπετε μόνο τις μεθυσμένες κοπτοραπτούδες στη Leicester Square? όσον αφορά το φαγητό μπορώ να σου πω τουλάχιστον 10 εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και δεκάδες υπέροχα εστιατόρια για όλα τα βαλάντια... μιλάμε για εκπληκτικό φαγητό βασισμένο σε κουζίνες όλου του κόσμου όχι σαχλαμάρες... προφανώς θα έφαγες fish & chips στη λαδόκολα ή στο Hard Rock Cafe γιαυτό και μιλάς...

Δεν είναι κακό να μην ξέρεις... κακό είναι να είσαι άσχετος και να το παίζεις πονηρός... στο Λονδίνο έχω πάει για πάρα πολλούς λόγους πάρα μα πάρα πολλές φορές... για σπουδές , για γκόμενες, για πλάκα, για γιατρούς, για για για... στο Βερολίνο λιγότερες αλλά μάλλον πιο πολλές από σένα... κάτι περισσότερο λοιπόν ίσως έχω δει ... να χαρείς λοιπόν το πνεύμα και για το αν έχω επιχειρήματα σε κάποιον που δεν ξέρει...

Να το ξεκαθαρίσω ακόμη μια φορά... το λατρεύω το Βερολίνο, είναι υπέροχο αλλά ως εκεί... πηγαίνετε να το χαρείτε και να το ευχαριστηθείτε αλλά μην το συγκρίνετε με το Λονδίνο... είναι κρίμα για το καημένο το Βερολίνο...

ANEL

Member
νόμιζα απλώς ότι ψηφίζουμε με βάση τις προσωπικές μας προτιμήσεις και όχι την ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Εδώ όμως κάποιοι προφανώς πιστεύουν ότι υπάρχει μία αλήθεια και όλοι οι άλλοι είμαστε για γέλια. Ας είναι.

εγώ πάλι δεν είχα σκοπό να συμμετάσχω και σ' αυτόν τον "πόλεμο",θεωρώντας πως οι καιροί είναι κατάλληλοι για άλλου είδους "πολέμους";)..
αυτό όμως με τις οικουμενικές αλήθειες,κάπως μου κάνει(και εμένα),άρα ψηφίζω:Βερολίνο,δαγκωτό!!!:clap::clap:

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
όπως; δεν σε αμφισβητώ, αλλά αναρωτιέμαι τι δεν δοκιμασα ακομα :)
φαγητό... ότι πιο ψαγμένο στην Ευρώπη από εδώ ξεκίνησε...

όσον αφορά το φαγητό μπορώ να σου πω τουλάχιστον 10 εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και δεκάδες υπέροχα εστιατόρια για όλα τα βαλάντια... μιλάμε για εκπληκτικό φαγητό βασισμένο σε κουζίνες όλου του κόσμου όχι σαχλαμάρες...
Δε θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα...

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Victoria Park

Kew Gardens

aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_e_ef_Bluebell_Walk__Ke550966be266442b85bf5395ed9e53b07.jpg

Greenwich park

Hyde park
awww.chizzyandbryan.com_archives_Hyde_20Park.JPG

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Bushy Park
awww.bbc.co.uk_insideout_london_series10_images_trees_gallery_chestnut_ave449.jpg

Kensington Gardens
awww.gardenvisit.com_assets_madge_kensington_gardens_576_jpg_6d9bfd00c0cc0fda2ad9c243a359e3028.jpg

Battersea Park
astatic.panoramio.com_photos_original_10313772.jpg

kanaliotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μετά το ποστ του Traveller, όποιος ψηφίσει Βερολίνο θα είναι ψήφος του στυλ "σαν τη Χαλκιδική δεν έχει", που λέμε και στη Β.Ελλάδα.
Ακου το Βερολίνο...πήρε και 20 ψήφους!!!!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom