• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Λονδίνο Vs Βερολίνο

Λονδίνο Vs Βερολίνο

• Total voters
    153

Traveller

Member
Σάχλες... σε καταγγέλω... είναι όλα φωτοσοπ... είναι γνωστό οτι το Λονδίνο δεν έχει πάρκα παρά μόνο λιβάδια...

Παράκληση... μην βάλετε φωτογραφίες από τα αξιοθέατα του Λονδίνου... ούτε και διευθύνσεις από τα clubs και τα εστιατόρια... δεν θα μας φτάσουν οι σελίδες...

travelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Βερολίνο!
Γιατί είναι μια πόλη όπου θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα ενώ για το Λονδίνο θα προτιμούσα τα ολιγοήμερα ταξιδάκια...

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Συγγνώμη, αλλά προς τι τόση φασαρία; διαβάζω και ξαναδιαβάζω το αρχικό ποστ της Lyda και αυτό που βλέπω είναι:
Ψηφιστε την αγαπημενη σας πολη και γραψτε μας τους λογους για τους οποιους την ξεχωριζετε.
Δεν κατάλαβα πουθενά ότι πρέπει να γράψουμε ποιά πόλη έχει περισσότερο κύρος, περισσότερα μουσεία, περισσότερα πάρκα κλπ. Ψηφίζουμε απλά την αγαπημένη μας πόλη! Αποψη εκφράζουμε και την αιτιολογούμε! Δεν χρειάζονται οι ειρωνίες από μερικούς μερικούς!
Είναι σαν να συγκρίνουμε ζωγράφους για παράδειγμα. Παράθεσέ μου όσα επιχειρηματα θέλεις για τον Πικάσο. Δεν θα με κανεις ποτέ να μου αρεσει το αποτέλεσμα στα έργα του. Δεν πα να λες ότι θες...
Έτσι κι εδώ. Προσωπικά ψηφισα Βερολινο γιατι το αγαπησα, γιατι το έζησα ως κάτοικος και όχι ως τουριστας (δεν ηξερα οτι κανουμε και διαγωνισμο ποιος έχει παει πιο πολλες φορες πού και άλλα τέτοια σαχλά -μην τολμησει κανεις να μου σβήσει αυτή τη λέξη αν δεν σβηστεί και το "σαχλά" του traveller :p) και επειδή δεν με νοιαζει ποιό έχει μεγαλυτερη κατάταξη και σε τι λίστες είναι.
Τα πάρκα προσωπικά που δειχνετε (να επαναλαβω ομως οτι δεν τα εχω επισκεφτει), δεν μου δειχνουν απο τις φωτο τουλαχιστον κατι που δεν εχω ήδη δει στο Βερολινο (ΚΑΙ σε άλλες πόλεις της Ευρώπης). Το φαγητό; ποσώς με απασχολεί αν ο μάγειρας που με τέχνη και μαεστρία έφτιαξε το νοστιμότατο πιάτο μου στο Βερολινο έχει τιμηθεί με χρυσο σκουφο ή δεν ξέρω τι άλλο σαχλό. Ξέρω ότι στομάχι χόρτασε με το παραπάνω, ότι ουρανίσκος απογειώθηκε και τσέπη έμεινε γεμάτη. Αυτά μου φτάνουν για να το εκτιμήσω.
Και φυσικά, μην περιμενετε τον ερωτα να τον δικαιολογούμε πάντα. Έρωτας είναι. Όχι λίστα με υπέρ και κατά. Αν αγαπάς κάτι, το αγαπάς όπως είναι και για αυτό που είναι!

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Και φυσικά, μην περιμενετε τον ερωτα να τον δικαιολογούμε πάντα. Έρωτας είναι. Όχι λίστα με υπέρ και κατά. Αν αγαπάς κάτι, το αγαπάς όπως είναι και για αυτό που είναι!
Νομίζω ότι με αυτές τις φράσεις τα είπες όλα!!
Respect! :)

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ψηφίζω αταλάντευτα Βερολίνο.
Χωρίς να παραγνωρίζω ή να υποτιμώ όλα όσα αναφέρθηκαν υπέρ του Λονδίνου και πέραν όσων ήδη αναφέρθηκαν για το Βερολίνο, θέλω να αναφέρω έναν πρόσθετο, αλλά ουσιώδη για τα δικά μου κριτήρια λόγο, που προτιμώ το Βερολίνο :<o></o>
Για το μέγιστο αρχιτεκτονικό θαύμα, που συντελέστηκε και συντελείται ακόμα στην πόλη αυτή. Τα καπρίτσια της ιστορίας, που κράτησαν χωρισμένη την πόλη αυτή για πάνω από 40 χρόνια, είχαν σαν αποτέλεσμα στο κέντρο της πόλης να διατηρηθεί αδόμητη μια τεράστια έκταση πολλών χιλιάδων στρεμμάτων. Με την επανένωση της πόλης κατέστη όχι μόνο αναγκαίο η έκταση αυτή να ξαναδομηθεί, αλλά μέσω αυτής το ενιαίο πλέον Βερολίνο να αποκτήσει μία νέα ταυτότητα. Οι πιο διάσημοι αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο, έβαλαν τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές ιδέες και σχέδια για να ξαναγεννηθεί με μεγάλη επιτυχία το κέντρο της πόλης. <o></o>
Συγχρόνως με αυτό και με όλο τον ενθουσιασμό, που γέννησε η πτώση του τείχους, δόθηκε μία αφάνταστη πνοή στην ανάπτυξη των πιο σύγχρονων ρευμάτων στην τέχνη και στον πολιτισμό και στην τόνωση της πολυπολιτισμικότητας της πόλης. Αυτό είναι, που καθιστά κατά τη γνώμη μου το Βερολίνο μια ζωντανή νεανική πόλη.<o></o>
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Ctakis%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"MS Sans Serif"; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:auto; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Για μένα το Λονδίνο είναι το μεγαλειώδες χθες, που μπορεί αναμφίβολα να λάμπει και αύριο, αλλά το Βερολίνο είναι αυτό, που μόλις γεννήθηκε γεμάτο υποσχέσεις για το αύριο.<o></o>
<o></o>

Last edited by a moderator:

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
To Λονδίνο έχει έκταση 1580 τετρ. χλμ., το Βερολίνο μόλις 889 τετρ. χλμ. Αναλογικά λοιπόν ας έχει όσα πάρκα θέλει το Λονδίνο, χόρτο για βοσκή. Υ.Γ.:Εξάλλου στο Βερολίνο μπορώ και καπνίζω, στο Λονδίνο μου το κόψανε. Οι Βερολινέζοι ξέρουν κι αντιστέκονται!! Τα άλλα αργότερα...

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
To Travel war αυτο εχει σκοπο αυτο ακριβως που λεει ο τιτλος του, τον "πολεμο".
Ολοι μας ψηφιζουμε και λεμε την αποψη μας αλλα δεχομασται και τα αντπαλα πυρα.
Αυτο που θα ηθελα να παρακαλεσω ειναι να μεινουμε ολοι στα πλαισια της ευπρεπιας και να μην υπαρξουν αλλα ειρωνικα σχολια.

Lalibela

Member
εμ για αυτο θα χασετε κατα κρατος απο τα μπερμπερι ( pro εχεις ιδρυσει σχολη- respect )

αφηστε τις ευαισθησιες τους ρομαντισμους και τις φιλοσοφιες στην ακρη χτυπηστε στο ψαχνο...τιτα χρειαζεται να σου υπενθυμισω ποια δυο δεν εχουν κανονες?
στην τελικη πειτε για τη ροδα ...του λουνα παρκ που εχουν ...και χαιρονται...αληθεια ρε παιδια πειτε μου γιατι μονο σε φωτογραφια την εχω δει ...εκτος απο ροζακι ...βγαινει και σε αλλα χρωματα?

(υποχωρηση ...θα γινει μονο αν αναφερθουν στη γιαννα...
αιτια :ξερουμε πλεον που στελνει τον στυλιστα)

amsterdam

Member
...να μην υπαρξουν αλλα ειρωνικα σχολια.

Αν έχεις προσέξει τα προηγούμενα travel wars,χωρίς ειρωνικά σχόλια δεν υπήρχε war..
Άλλωστε,οι ίδιοι και οι ίδιοι είναι αυτοί που κάνουν ειρωνικά σχόλια σε παντός φύσεως θέματα..

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Προσπαθούμε είπαμε να τα μειώσουμε, όσο μπορούμε και εμείς από πλευράς μας.

Ελπίζω να είναι εμφανές επιτέλους.

Μπορούμε να συνεχίσουμε παρακαλώ? :)

Bahari

Member
Βερολίνο δεν έχω πάει, οπότε θα ψηφίσω έχοντας δει μόνο τη μία από τις δυο πόλεις. Ψηφίζω λοιπόν Λονδίνο, αφού με ενθουσίασε και με εντυπωσίασε με τα υπέροχα πάρκα του, τα μουσεία του και την πολιτιστική του ζωντάνια. :lol:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom