• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πάντως αυτό, που επανεκκινήσατε το θέμα ενώ ο @KonstantinosAlyona λείπει στα Μεξικά, είναι μίνι φάουλ.
Κατά τα άλλα, η σύγκριση της πιο μουχλιασμένης πόλης της Ευρώπης, που ζει μέσα στην υπερτουριστική φορμόλη, με μόνο να επιδείξει την κλασσικούρα και παπαδαριό, με την πιο νεανική και φρέσκια πόλη της Ευρώπης, είναι εντελώς άτοπη.
Δε βάζω κουζίνες κλπ στο κάδρο, γιατί αφορούν τις χώρες και όχι τις πόλεις (και όπως έχω πει σε κάποιο αντίστοιχο travel-war, στο Ιταλία-Γερμανία, η πρώτη κερδίζει).

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
η σύγκριση της πιο μουχλιασμένης πόλης της Ευρώπης, ,
με την πιο νεανική και φρέσκια πόλη της Ευρώπης,
ωραια περιγραφη. φαινεται εξαλλου και απο τις δημαρχους.
Ρομα
Screenshot_20220209-160251_Chrome.jpg

μπερλινομουχλα.
Screenshot_20220209-160051_Chrome.jpg

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Οσο και να προσπαθήσετε με τη λογική δεν θα πείσετε!
Γιατί η ρουφιάνα η Ρώμη έχει γοητεία που το Βερολίνο με όλη του την ομορφιά και την ιστορία δεν....
Και μέρος της Ρώμης είναι οι ατσαλάκωτοι άντρες. Πουθενά αλλού δεν έχω δει τόσο ωραίους 60ρηδες καταρχάς!
@psilos3 Και γω πιστεύω ότι είναι πολύ άκυρη η σύγκριση ανάμεσα στις 2 αλλά ο @Yorgos επιμένει να πάρουμε θέση...

Λατρεύω Βερολίνο έχω πάει 2 φορές και άλλες 3-4 Ρώμη αλλά είναι σα να συγκρίνεις μια αψεγάδιαστη καλλονή του βορρά που είναι πανέμορφη και χάνεις το μυαλό σου να την κοιτάς αλλά είναι κάπως αγγούρι ρε παιδί μου. Και από την άλλη έχεις μια τσαχπίνα ομορφούλα του νότου που έχει τα κουσούρια της αλλά έχει και κείνο το κάτι ρε παιδί μου που δεν μπορείς να της αντισταθείς...

Αν βέβαια είσαι 20χρονος πάρτυ άνιμαλ πάς καρφί Βερολίνο μόνο και μόνο για τα κλαμπ!

Nikos86

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Aντε μιας και ξαναζεσταθηκε το θεμα ας πω και γω τη γνωμη μου επιγραμματικα, βαριεμαι να συγκρινω κατηγορια-κατηγορια. Να πω αρχικα πως Βερολινο εγω παει δυο φορες και εχω κατσει συνολο καμμια 15αρια μερες πανω κατω. Ρωμη εχω παει μονο μια και ειχα κατσει 3-4 μερες οποτε ισως να την εχω αδικησει.

Στα περισσοτερα κερδιζει το Βερολινο, σε αυτα που ενδιαφερουν εμενα. Ετσι βιαστικα νυχτερινη ζωη, αυρα, ανθρωποι, ενεργεια πολης, κοστος, μισθος/κοστος ειναι μερικα απο αυτα, πολη για να ζεις. Η Ρωμη κερδιζει στον καιρο και στο φαγητο και δεν ειμαι και κανενας φανατικος μακαρονας. Δε λεω, παμφθηνο ειναι το Βερολινο αλλα γκουρμεδιες σε τιμες τυροπιτας δεν βρηκα, αντιθετως τυροπιτα απο τη γειτονια μου πιο γευστικη απο τις γκουρμεδιες του Βερολινου βρηκα. Τι να πω γουστα ειναι αυτα ή ισως ημουν και γκαντεμης. Παντως 15 μερες μεσημερι βραδυ εξω ετρωγα συν κανα δυο αλλα τσιμπολογηματα τυπου street food. Κατεψυγμενα ανοστα κρεατα ειχε στα περισσοτερα μαγαζια που επισκεφτηκα. Τι tripadvisor ακολουθησαμε, τι ρεσεψιονιστ ρωτησαμε, τι περαστικους ρωτησαμε, τι στην τυχη κατσαμε οπου βρηκαμε σπανια ηταν καλα. Φθηνα παντως ητανε. Απεχει πολυ απο τον χαρακτηρισμο εξαιρετικο το φαγητο του Βερολινου με βαση τις δικες μου εμπειριες. Της Ρωμης παλι ακομα και στα τουριστικα σημεια (κοντα στο Κολοσιαιο) δεν ηταν και τοσο κακο.

Τωρα οσον αφορα την ιστορια που δεν αποτελει και σημαντικο λογο ταξιδιου για μενα. Οκ η Ρωμη την εχει μεγαλυτερη αλλα προσωπικα πραγματα που εγιναν τον περασμενο αιωνα με αγγιζουν πιο πολυ. Αν ημουν και λιγο μεγαλυτερος και ειχα εικονες λαιβ απο τα πλανα που γκρεμιζοταν το τειχος και απο τα δακρυα συγκινησης των Βερολινεζων και μνημες απο τις πολιτικες συζητησεις της εποχης που θα γινονταν στο σπιτι μου ισως να με αγγγιζε ακομα περισσοτερο και να μην το εβλεπα απλα εναν τοιχο με γκραφιτι. Οπως και να εχει το προτιμω απο το να βλεπω κολωνες. Ισως να φταιει κι οτι μπουχτισα τοσα χρονια στην Αθηνα, να βλεπω το αυθαιρετο πανω στον Βραχο. Ας δανειστουμε να το φτιαξουμε πια, τοσα χρονια στα θεμελια εχει μεινει.

Επισης αυτο που μου εκανε εντυπωση με το Βερολινο ειναι οτι εχει λιγο μια παραξενη γοητεια. Πρωτη φορα που πηγα δεν μου αρεσε, δευτερη που πηγα να δω αν εκανα κατι λαθος παλι δεν μου αρεσε μετα απο καιρο ομως και διαβαζοντας, μιας και εχω το χουι να μην πολυψαχνω πριν παω και περισσοτερο να διαβαζω για μια πολη αφου την εχω δει και να συγκρινω εμπειριες και οπτικη μου μιλησε παραπανω. Η Ρωμη μου φανηκε παλι απο την πρωτη στιγμη πολυ ομορφη και συναμα βαρετη, Δεν αλλαξα αποψη ουτε οταν εφυγα απο αυτη ειδικα για το βαρετη. Δεν μου αφησε και κατι.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Οσο και να προσπαθήσετε με τη λογική δεν θα πείσετε!
Γιατί η ρουφιάνα η Ρώμη έχει γοητεία που το Βερολίνο με όλη του την ομορφιά και την ιστορία δεν....
Και μέρος της Ρώμης είναι οι ατσαλάκωτοι άντρες. Πουθενά αλλού δεν έχω δει τόσο ωραίους 60ρηδες καταρχάς!
@psilos3 Και γω πιστεύω ότι είναι πολύ άκυρη η σύγκριση ανάμεσα στις 2 αλλά ο @Yorgos επιμένει να πάρουμε θέση...

Λατρεύω Βερολίνο έχω πάει 2 φορές και άλλες 3-4 Ρώμη αλλά είναι σα να συγκρίνεις μια αψεγάδιαστη καλλονή του βορρά που είναι πανέμορφη και χάνεις το μυαλό σου να την κοιτάς αλλά είναι κάπως αγγούρι ρε παιδί μου. Και από την άλλη έχεις μια τσαχπίνα ομορφούλα του νότου που έχει τα κουσούρια της αλλά έχει και κείνο το κάτι ρε παιδί μου που δεν μπορείς να της αντισταθείς...

Αν βέβαια είσαι 20χρονος πάρτυ άνιμαλ πάς καρφί Βερολίνο μόνο και μόνο για τα κλαμπ!
προωσπικα εχοντας ζησει πανω απο 10 χρονια γερμανια, δυο χρονια Ουαλια-Σκωτια, 6 μηνες Ιταλια (τα υπολοιπα Eλλαδα) και επειδη ετυχε να ειχα σχεση με ολες τις τρεις εθνοτητες θα ηθελα να παρεμβω λεγοντας οτι απο τις τρεις (ιταλια, γερμανια, και Σκωτια) η πιο ψυχρη (αγγούρι) ηταν η Ιταλιδα. Δεν ξερω αν ετυχε η ειμαι ΧΧΧΧΧΧμαγνητης....η δε πιο θερμη (τσαχπίνα) ηταν η σκωτσεζα (οταν ηταν ξεμεθυστη...μεγαλο προβλημα αυτο)

προφανως ειναι στον ανθρωπο...

για τους αντρες δεν εχω αποψη.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
προωσπικα εχοντας ζησει πανω απο 10 χρονια γερμανια, δυο χρονια Ουαλια-Σκωτια, 6 μηνες Ιταλια (τα υπολοιπα Eλλαδα) και επειδη ετυχε να ειχα σχεση με ολες τις τρεις εθνοτητες θα ηθελα να παρεμβω λεγοντας οτι απο τις τρεις (ιταλια, γερμανια, και Σκωτια) η πιο ψυχρη (αγγούρι) ηταν η Ιταλιδα. Δεν ξερω αν ετυχε η ειμαι ΧΧΧΧΧΧμαγνητης....η δε πιο θερμη (τσαχπίνα) ηταν η σκωτσεζα (οταν ηταν ξεμεθυστη...μεγαλο προβλημα αυτο)

Όταν ήταν ξεμεθυστη!!! Χάχα εξαιρετικός.

Iris_90

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Αυτοί οι σαταναδες έχουν πάρει όλες τις αποτριχωτικές και είναι το πόδι της μέσης γερμανίδας σαν τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ; Κοίτα που δεν έχουν ούτε κηπουρούς και έχουν αφήσει τους ... "θαμνους"τους απεριποίητους!
@Viaggi 🤣 🤣 🤣 👍 👍 👍

D

Delmem38110

Guest

οι Ιταλίδες είναι κυρίες της εκκλησιάς του σπιτιού και του ( π......υ) δεσμού. τα 3 C που λένε εκεί.
chiesa casa c......o
προφανώς δεν ανήκες σε καμία κατηγορία που αυτές θα ήθελαν.
μυρίζονται γαμπρό από χιλιόμετρα μακριά.

D

Delmem38110

Guest
Ωραια συζητηση για καφενειο με τους μπαρμπαδες στο χωριο παιζοντας δηλωτη.

Μονο θαυμασμος για τη μπαρμπαδιστικη αρρενωποτητα του φορουμ.
άμα πούμε για την κομψότητα των Ιταλών θα μας δάχτυλοδείξετε αμέσως...και θα αμφισβητήσετε τον ανδρισμό μας.... 😂😂😂😂😂
είναι κομψότατοι.

paefstra

Member
άμα πούμε για την κομψότητα των Ιταλών θα μας δάχτυλοδείξετε αμέσως...και θα αμφισβητήσετε τον ανδρισμό μας.... 😂😂😂😂😂
είναι κομψότατοι.
Μα ειναι κομψοτατοι. Οι Ιταλοι χτυπανε πρωτιες ως γκομενακια σε πανευρωπαικο επιπεδο.
Ξυδακι στους ελληνικους καφενεδες.

Edit σε παγκοσμιο επιπεδο

Italians voted best looking but bald, old are OK too

Last edited:

kabamarou

Member
Επειδή οι λέξεις διαμορφώνουν την ψυχολογία μας μήπως να τα ονομάζουμε αυτά τα θέματα debate αντί για war;

Τρομάζω πάντως και μόνο στην σκέψη του τι μπορεί να γίνει αν ξεκινήσει κάποιος θέμα " travel war Θεσσαλονίκη vs Αθήνα. Χωρίς κλείδωμα όμως:eek:

Θα αρχίσουν να παίζουν οι εταιρίες στοιχημάτων το "σε πόσες ημέρες πιστεύεται ότι θα ξεκινήσει εμφύλιος;"

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom