• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144

paefstra

Member
Εγω δεν ηθελα να πω κακο για το Βερολινο. Εξαλλου εκανε εκει καριερα ο γνωστος Ελλην Κοζανιτης Χεμπερτ φον Καραγιαν, 35 χρονια στη Φιλαρμονικη Βερολινου. Μπαινω να δω κανενα βιντεο, παγωσε η ψυχη μου με την αισθητικη στις χορωδιες. Γιοματο παπιγιονατους, ξυλαγγουρα.
Εχω δει κι αλλους τετοιους γκαρσονια στο εστιατοριο Τσαρουχας που σερβιρει πατσα σε καλο κοσμο που ξενυχταει στη Σαλονικα. Κορυφαια αισθητικη, παντα, Βερολινεζικη. Πολιτισμος.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγω δεν ηθελα να πω κακο για το Βερολινο. Εξαλλου εκανε εκει καριερα ο γνωστος Ελλην Κοζανιτης Χεμπερτ φον Καραγιαν, 35 χρονια στη Φιλαρμονικη Βερολινου. Μπαινω να δω κανενα βιντεο, παγωσε η ψυχη μου με την αισθητικη στις χορωδιες. Γιοματο παπιγιονατους, ξυλαγγουρα.
Εχω δει κι αλλους τετοιους γκαρσονια στο εστιατοριο Τσαρουχας που σερβιρει πατσα σε καλο κοσμο που ξενυχταει στη Σαλονικα. Κορυφαια αισθητικη, παντα, Βερολινεζικη. Πολιτισμος.

Έξω απ' την πόρτα σου περνώ
και μαγειρεύεις ρέγγες
όσα δε φτάνει η αλεπού
τύφλα να χει η Μαριορή
ζήτω ο ΠΑΟΚ
προσεχώς κατσαρίδες.

Και ο πιο ανίδεος θα ξέρει πως το Βερολίνο είναι η χαλαρότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, με χιπ ατμόσφαιρα, zero dress code, ακομπλεξάριστους κατοίκους, που πας όπως γουστάρεις από την κατάληψη μέχρι το σικάτο εστιατόριο. Κάτι άλλοι είναι που δε βγαίνουν από το σπίτι αν δεν πασαλείψουν την κεφάλα τους με μισό λίτρο μπριγιαντίνη, αν δεν είναι ατσαλάκωτη η κουστουμιά κι αν δε βάλουν Ντακούνες να παθαίνουν διαστρέμματα προσπαθώντας να αποφύγουν το Κινεζομάνι που κάνει ουρά για "αυθεντική ιταλική πίτσα" και σε κοιτάνε με μισό μάτι αν δεν είσαι ντυμένος "κομψά" , δηλαδή λιμοκοντόρικα. Πόλη που να ντύνονται όλοι σαν τοκογλύφοι δεν έχω ξαναδεί ( εντάξει, υπάρχει και το Μιλάνο). Και μην ξεχνάμε την απαραίτητη χαλάουα στο σβέρκο και τις βλεφαρίδες για άνδρες, αθάνατο ιταλικό κόμπλεξ, 6 ώρες στον καθρέφτη για να πας στο σούπερ μάρκετ για 6 λεπτά. Σχεδόν τόσο αστείοι όσοι οι Σαλονικιές στο Αριστοτέλειο.

Για το εστιατόριο Τσαρούχας καλοί είστε. Άντε και για Ρώμη, το πολύ. Μακριά από το Βερολίνο, μη γελάνε και μαζί σας.

Last edited:

panpan

Member
φάτε ωμά ζυμαρικά,
Κρύβε λόγια γιατί θα φανεί ο άλλος και θα μιλάει για παραβρασμένα. Δεν του έχουν πει για κανονικά
ακόμα μην σοκαριστεί.
Είμαι σε δίλημμα τι να φάμε αύριο! Ζαρκάδι με δαμάσκινα η πίτσα στο φούρνο;
Παίζει και καμιά ψαρόσουπα. o_O

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
η κουζινα της Ρωμης.
στη γραμμη οπως ελλαδα τσολιας, σουβλακι, μουστακια: οι γνωστες τρωνε μακαρονια + πιτσα. οι πιο περπατημενοι ανακαλυψαν και την ψαροσουπα.
οι κοσμοπολιτες τρωνε στο βερολινο τις παγκοσμιου φημης λιχουδιες τους.
photo0jpg.jpg

οι ασχετοι θνητοι τρωνε στη ρομα σαλτιμποκα, αμπακιο και κοντα.
Saltimbocca-alla-romana.jpg
abbacchio-alla-romana.jpg
coda-alla-vaccinara-300x225.jpg

panpan

Member
Είχαμε τις ψαρόσουπες, τώρα θα έχουμε τα μπιζέλια με τηγανιτό προσούτο και σέλινο αν διακρίνω καλά στην τρίτη φωτό.Γκουρμεδιά, δεν λέω.
edit
Ξέχασα το αρνάκι στον φούρνο που έβαλες, τίγκα στο σκόρδο.Να μυρίζουν τα τσίσα σου τρεις μέρες
σκορδίλας. Μ αρέσει που το συγκρίνεις με το βούρστ από το kiosk. Το ένα φαγητό εστιατορίου με ένα του δρόμου.(Καντίνα) Θα μου πεις τόσο ξέρεις. τόσο γράφεις.

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είχαμε τις ψαρόσουπες, τώρα θα έχουμε τα μπιζέλια με τηγανιτό προσούτο και σέλινο αν διακρίνω καλά στην τρίτη φωτό.Γκουρμεδιά, δεν λέω.
Πιστευω κάτω από 38 ευρώ δε θα το πουλάνε οι μπαγάσηδες αυτό το έδεσμα. Ένα ευρώ για κάθε γουάου μπιζέλι νομίζω είναι ορθή τιμή. Πρέπει να βγάλει κι ο σερβιτόρος τα απαραίτητα για το μανικιούρ και το λουστράρισμα του σκαρπινίου. Πασκοσμίως δε νομίζω να υπάρχει κουζίνα μεγαλύτερη απάτη από την ιταλική, φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ούτε καν λίγη φαντασία, κάτι που να μην ξεγαλάει τον πιο άμαθο Κίνέζο, νιχτς. Στο μεταξύ μην πιάσουμε καν φούρνους σε σύγκριση των δύο πόλεων...

Last edited:

chrisbd

Member
Βρε κοιλιόδουλοι πως καταφερνετε παντα τα war πολεων να καταλήγουν σε πιάτων και στο φαί;;

και τι να πεις για Ρώμη εναντιον Βερολίνου... καμία σχεση η μία με την άλλη..

panpan

Member
Πιστευω κάτω από 38 ευρώ δε θα το πουλάνε
H to 17 ή το 18 επηρεάστηκα από το άκουσμα της ουράς βοδινού και παρήγγειλα έχοντας στο
μυαλό μου την ουρά ταύρου της Ανδαλουσίας.(τρίτη φωτό) Λογαριασμός για να πουλήσεις νεφρό.

Πασκοσμίως δε νομίζω να υπάρχει κουζίνα μεγαλύτερη απάτη
Μα δεν βλέπεις κι εδώ. Αντί να γράψει μπιζέλια με μοσχάρι τυλιγμένο με προσούτο τίγκα στο έμφραγμα το γράφει,σαλτιμπόκα . Α, εντυπωσιακό
Αντί να γράψει αρνάκι στο φούρνο τίγκα στο σκόρδο, γράφει αμπακιο , Α, φοβερό.
Αντι να γράφει ουρά βοδινού με σέλινο, γραφει κόντα.
Εντάξει από Γερμανική κουζίνα ξέρει το καρυβουρστ. Το εμπεδώσαμε.

kabamarou

Member
Βρε κοιλιόδουλοι πως καταφερνετε παντα τα war πολεων να καταλήγουν σε πιάτων και στο φαί;;

και τι να πεις για Ρώμη εναντιον Βερολίνου... καμία σχεση η μία με την άλλη..
Εγώ είμαι ο υπαίτιος που έγραψα ότι οι περισσότεροι προτιμούν το φαγητό της Ρώμης :haha: Έριξα σπίθα σε ξερά χόρτα. Βασικά θα το σκεφτώ πολύ να ξαναγράψω κάτι εδώ πέρα αν είναι για μερικές λέξεις που θα πληκτρολογήσω να γίνεται όλο αυτό το πράγμα

panpan

Member
Εγώ είμαι ο υπαίτιος που έγραψα ότι οι περισσότεροι προτιμούν το φαγητό της Ρώμης :haha: Έριξα σπίθα σε ξερά χόρτα. Βασικά θα το σκεφτώ πολύ να ξαναγράψω κάτι εδώ πέρα αν είναι για μερικές λέξεις που θα πληκτρολογήσω να γίνεται όλο αυτό το πράγμα
Ρε συ μην το παίρνεις σοβαρά. Ψιλοπλακα κάνουμε. Εν τω μεταξύ ψάχνουμε και που μπορεί να πουλήσουμε κανένα νεφρό μπας και φάμε καλά στην Ρώμη εκτός από παπαρδελες.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
στη Ρώμη κάνουν οι παπαρδέλες και τα μακαρόνια με κιμά 28 ευρώ.
φτηνα ειπες. σε πολη με 20+ εκατ τουριστες ειναι κ πιο ακριβα.εκει που τρωνε οι γνωστες, κοσμοπολιτες, τσολιαδες.
εκει που τρωει ο κοσμος εχει 6-7€.
φάτε ωμά ζυμαρικά,
θα εκπλαγουν πολλοι. το κατωθι νουμερο ΔΕΝ ειναι ο χρονος παρασκευης της σαλτσας (οπως ακουσα..), ουτε το γραφουν για να τα βραζουν οι ελληνες 2πλασιο χρονο., η χαρα του ελληνα γαστρεντερολογου.καλη χωνεψη.
Screenshot_20220209-114729_Chrome.jpg

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα