• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Οντως κ το Clochard πολυ καλο.....
Σε Festa Greca ειχες παει;
ΥΓ Αχ πως περνανε τα ατιμα τα χρονια.....
Δεν είχα πάει, γενικά λόγω δουλειάς δεν είχα πολλές επαφές με άλλους Έλληνες εκεί.
Και το κλείνω εδώ γιατί μας κράξανε για μαθουσάλες... :haha:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
εντάξει δεν είμαστε και σαν την Ακρόπολη (Κολοσσαίο για να είμαστε εντός θέματος).
Εσείς που τα ζησατε ρε παιδιά, ο Νέρωνας την έκανε τη δουλειά ή τσάμπα τον κραζουν; Μόνο αυτόπτες μάρτυρες παρακαλώ.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Off the record η απάντησή μου, αλλά ήταν μαζί μου.

kabamarou

Member
Από την μία έχουμε μια πόλη που είναι γεμάτη από πανέμορφα μεσαιωνικά κτίσματα (Ρώμη) η έστω παλιότερης εποχής και από την άλλη ένα μέρος που δεν έχει σχεδόν καθόλου δείγματα παλιάς πόλης γιατί και η μικρη περιοχή Νικολάι Φίρτελ είναι γεμάτη με κτίρια αντίγραφα των παλιών. Έχει βέβαια πανέμορφες σύγχρονες κατασκευές αλλά είναι και τι προτιμάς περισσότερο.

Από την μία περπατάς δίπλα σε ανθρώπους θερμούς και έξω καρδιά και από την άλλη δίπλα σε άτομα που φοβάσαι να μην κάνεις κανένα λάθος και αρχίζουν να σε κράζουν. Ακόμη θυμάμαι την άγνωστη κυρία που ούρλιαζε εναντίον μου στο Βερολίνο γιατί πέρασα μια διάβαση πεζών με κόκκινο σε έναν άδειο δρόμο. Θα σε εξυπηρετήσουν βέβαια με πολύ καλό τρόπο αλλά πάσχουν από υπερβολική πειθαρχεία και κανονικότητα.

Από πλευράς ιστορίας η κάθε πόλη έχει την δική της ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα και στις δύο περιπτώσεις οπότε εδώ είναι το θέμα αν σου αρέσει περισσότερο η αρχαία ιστορία της αυτοκρατορικής Ρώμης η σου αρέσει πιο πολύ η συγκλονιστική ιστορία του προηγούμενου αιώνα που συνδέεται με το Βερολίνο. Τοίχος, β΄παγκόσμιος κτλ.

Από διασκέδαση αν είσαι τύπος των clubs και της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής σίγουρα το Βερολίνο είναι πολύ πιο μπροστά αλλά με αφήνει αδιάφορο αυτό.

Για φαγητό εντάξει η Ρώμη πιστεύω ότι συμφωνούν σχεδόν όλοι ότι είναι πιο μπροστά.

Από περιοχές εναλλακτικές και χιπστεροκαλλιτεχνικές καταστάσεις για εμένα το κρόιτσμπεργκ είναι μακράν ανώτερο από το λίγο Σαν λορέντσο και το σχεδόν αδιάφορο πιγκνέτο της Ρώμης. Δεν υπάρχουν βέβαια οι καταλήψεις που υπήρχαν παλιά στο Βερολίνο

Από θέμα εμφάνισης στους ανθρώπους μου αρέσει περισσότερο το Βερολίνο. Οι κάτοικοι της Ρώμης έχουν υπερβολική μανία με την στιλάτη εμφάνιση που προτάσσουν οι σχεδιαστές μόδας. Δεν είναι κακό αυτό το πράγμα βέβαια αλλά μου αρέσει να βλέπω και τυπάκια που δείχνουν με το στυλ τους μια επανάσταση. Να υπάρχει μια ποικιλία

Από συγκοινωνίες εννοείται βγαίνει νικητής το Βερολίνο. Τι να λέμε τώρα. Υπέργεια τραίνα, metro που σε πηγαίνει παντού, σύνδεση με το αεροδρόμιο όλο το 24ωρο και metro όλο το 24ώρο Παρασκευές και Σάββατα. Διώροφα υπερσύγχρονα τραίνα που σε πηγαίνουν από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης σε ένα 20λεπτο με 3€ κτλ.

Και ενώ σε όσα έγραψα παραπάνω βγαίνει νικητής στα περισσότερα το Βερολίνο και ενώ θα ήθελα πολύ να μου αρέσει περισσότερο το Βερολίνο για να το παίξω εναλλακτικός η Ρώμη βγαίνει για εμένα μπροστά με διαφορά σε αυτά που θεωρώ σημαντικότερα και το κρύο που νιώθω όταν το επισκέπτομαι το Βερολίνο ακόμη και το φθινόπωρο με κάνει να βλέπω τα πάντα υποδεέστερα. Ρώμη και πάλι Ρώμη. Ζεστό κλίμα, ζεστοί άνθρωποι, ζεστή αρχιτεκτονική παντού. Από την άλλη μεριά κρύο, κρύο και κρύο :) μπρρρ

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για φαγητο πιστεύω ότι συμφωνούν σχεδόν όλοι ότι είναι πιο μπροστά.
Μπροστά σε κόστος, πίσω σε γεύση, φαντασία, τιμές ποικιλία. ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ η σύγκριση, το Βερολίνο είναι από τις κορυφαίες πόλεις στον κόσμο για φαγητό , η Ρώμη χαχαχαχα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μπροστά σε κόστος, πίσω σε γεύση, φαντασία, τιμές ποικιλία. ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ η σύγκριση, το Βερολίνο είναι από τις κορυφαίες πόλεις στον κόσμο για φαγητό , η Ρώμη χαχαχαχα.
σωστος! τι να μας πει μπροστα στο currywurst, στο κοτσι τυλιγμενο σε λιπος η στο μπερλινερ ντονατ τηγανισμενο σε λιπος? νιαμ νιαμ πρωι πρωι ε? ουαι στην πολη της ψαροσουπας.
η κορυφαια κουζινα του κοσμου προσθετω εδω ειναι φυσικα το Κολοκοτρωνιτσι.

paefstra

Member
σωστος! τι να μας πει μπροστα στο currywurst, στο κοτσι τυλιγμενο σε λιπος η στο μπερλινερ ντονατ τηγανισμενο σε λιπος? νιαμ νιαμ πρωι πρωι ε? ουαι στην πολη της ψαροσουπας.
η κορυφαια κουζινα του κοσμου προσθετω εδω ειναι φυσικα το Κολοκοτρωνιτσι.
Η γερμανικη καλη κουζινα ειναι σαν το γερμανικο χιουμορ: δεν τα εχει δει ποτε κανεις.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η γερμανικη καλη κουζινα ειναι σαν το γερμανικο χιουμορ: δεν τα εχει δει ποτε κανεις.
Πόλεις βαθμολογούμε, όχι εθνική κουζίνα. Στο Βερολίνο τρως θεϊκά σε τιμές Αλβανίας, στη Ρώμη τρως αλβανικά σε τιμές Γαλλίας. Αν πήγατε για βουρστ είστε για ουστ.

panpan

Member
Αν πήγατε για βουρστ είστε για ουστ.
Άσε ρε Γιώργο μην ασχολείσαι. Όταν μιλάνε για βούρστια και κότσια δείχνει πόση άγνοια έχουν για την κουζίνα. Έχω πολλές φορές αναφέρει για ελάφια , ζαρκάδια, και αγριόπαπιες και μου τις συγκρίνουν
με μακαρονάδες και πίτσες. Τόσο ξέρουν , τόσο λένε.
Ξέχασα το αγριογούρουνο μαριναρισμένο όλη την νύχτα σε κρασί. Ας φάνε πίτσα Ρώμα και ωμά μακαρόνια να νομίζουν ότι έφαγαν καλά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom