• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144

kabamarou

Member
Συνέχεια διαβάζω για το Βερολίνο όπου τα πάντα είναι πάμφθηνα και τον Νοέμβριο του 19 που πήγα προσωπικά δεν βρήκα τίποτα φθηνό. Στα Starbucks που είχα πάει το πιο οικονομικό που είχε να παραγγείλεις είχε γύρω στα 4€ και δεν είχε ούτε καν wc το μαγαζί. Σε ένα μπέργκεράδικο που δεν είχε ούτε να κάτσεις το πιο οικονομικό μπερκερ έκανε 4€ και όπου έψαχνα για βουρστ με πατάτες είχε τουλάχιστον 4 με 5 ευρώ. Το δε νερό το μικρό το μπουκαλάκι 2€ από έξω. Επειδή είχα πιάσει πάτο οικονομικά τότε από την πολύ την φτηνια του Βερολίνου την έβγαλα με φαγητό από το σπίτι και δεν τούς άφησα φράγκο:)(για μια ημέρα πήγα)

Για Αλβανία δεν ξέρω αλλά στην Θεσσαλονίκη μπορώ να σου πω πολλά μέρη που μπορείς να πάρεις να φας κάτι στο χέρι με γύρω στα 2€ και να είναι και πεντανόστιμο.

Προφανώς συγκρίνεις εστιατόρια. Για εκεί δεν την έψαξα. Είμαι άλλου τύπου ταξιδιώτης 🙂.

Έγραψα για τις προτιμήσεις του περισσότερου κόσμου. Μπορεί και να υπερέχει το Βερολίνο στα μη τοπικά φαγητά.
Γενικά πάντως δεν ταξιδεύω για το φαγητό

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επειδή είχα πιάσει πάτο οικονομικά τότε από την πολύ την φτηνια του Βερολίνου την έβγαλα με φαγητό από το σπίτι και δεν τούς άφησα φράγκο:)(για μια ημέρα πήγα)
Άρα η εμπειρία σου από το φαγητό του Βερολίνου που αξιολόγησες είναι το φαγητό από το σπίτι; :minion happy:

Προφανώς συγκρίνεις εστιατόρια.
Και εστιατόρια, και street food, ακόμη και delivery. Γελάει ο κόσμος με τη Ρώμη.

Έγραψα για τις προτιμήσεις του περισσότερου κόσμου.
Κι εγώ, δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να έφαγε (κανονικά, όχι να έφερε τάπερ από το σπίτι) και να θεωρεί έστω ότι υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις δύο πόλεις. Κάποιον θα βρεις να σου πει ότι ο Αστέρας Εξαρχείων έχει καλύτερο ρόστερ από τους Σικάγο Μπουλς, αλλά πόσους γραφικούς γνωρίζουμε πια;

Γενικά πάντως δεν ταξιδεύω για το φαγητό
Μωρέ ούτε εγώ, αλλά το σωστό να λέγεται τώρα, συγκρίνουμε την κούκλα με την πανούκλα; Θα σηκωθούν τα μαχαιροπήρουνα να μας δείρουν. Να πεις για καμιά Μπολόνια, να πω ότι τουλάχιστον δεν είναι για γέλια η σύγκριση, αλλά η Ρώμη μωρέ; Η Ρώμη; Η αιώνια άνοστη; (Αλέφαντος mode on, είχε φάει μια πατροπαράδοτη τεσσάρα ο Ολυμπιακός από τη Λα Κορούνια και σχολίαζε τον τότε προπονητή λέγοντας "Μα να χάσεις από το 40χρονο Ντονάτο; Το Ντονάτο μωρέ; Το Ντονάτο;").

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Προφανώς συγκρίνεις εστιατόρια. Για εκεί δεν την έψαξα. Είμαι άλλου τύπου ταξιδιώτης 🙂.
Κακώς, με 5€ τρως νοστιμότατο γεύμα ολόκληρο στο Βερολινο, έχει απίστευτα lunch specials από βιετναμέζικα μέχρι γερμανικά, με 4-6€ όχι να μπαίνεις στα Starbucks :)shock::haha::shock::haha:) στην παγκόσμια πρωτεύουσα του φτηνού ποιοτικού φαγητού.

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που βρέθηκα στο Βερολίνο (2010), θυμάμαι πως όταν μετά από το ταξίδι μου εκείνο γύρισα Αθήνα συνειδητοποίησα το πόσο ακριβά πληρώνουμε την εστίαση στην Ελλάδα. Δεν θα ξεχάσω ένα απίστευτο γεύμα σε πραγματικά καλό ασιατικό εστιατόριο στη Νικολάι Φρίτελ (όχι πολύ μακριά από την Αλεξάντερ Πλατζ) όπου πληρώσαμε γύρω στα 20 ευρώ το άτομο έχοντας σκάσει (στο τσακ ήμουν να κάνω εμετό μετά στο ξενοδοχείο θυμάμαι), και ένα μήνα αργότερα έτρωγα στο τότε - και καλά- πολύ "χάι" Far East πληρώνοντας 50 ευρώ το άτομο για σχεδόν παρόμοια πράγματα. Επιπλέον και στη Ρώμη το fine dining μου είχε φανεί αρκετά ακριβό- και εν τέλει όχι και κάτι εξαιρετικό. Τουλάχιστον στη Ρώμη φάγαμε καλούτσικο street food. Γενικά όμως νομίζω πως γαστριμαργικά το Βερολίνο έχει και μεγάλο ενδιαφέρον και είναι και σαφέστερα πιο value for money από πολλές άλλες μητροπόλεις

Last edited:

kabamarou

Member
Κακώς, με 5€ τρως νοστιμότατο γεύμα ολόκληρο στο Βερολινο, έχει απίστευτα lunch specials από βιετναμέζικα μέχρι γερμανικά, με 4-6€ όχι να μπαίνεις στα Starbucks :)shock::haha::shock::haha:) στην παγκόσμια πρωτεύουσα του φτηνού ποιοτικού φαγητού.
Είμαι ο τελευταίος που θα στηρίξει τα Starbucks. Μπήκαμε εκεί γιατί η μία φίλη μου ήταν ερείπιο και ήθελε κάπου να ξαποστάσει ενώ βρισκόμασταν πάνω στην alexanderplatz και βόλευε και γιατί ήταν και self service. Δεν παραγγείλαμε τίποτα και δεν μας είπε και κανείς τίποτα :haha: δεν παρέλειψα επίσης να χρησιμοποιήσω το δωρεάν wifi επίσης

Για αυτά τα γεύματα με 4 και 5€ δεν μου είπε κανείς τίποτα όταν έκανα ερωτήσεις εδώ για το Βερολίνο, ούτε είδα τίποτα σχετικό σε πολλά θέματα που διάβασα για Βερολίνο προτού πάω και εδώ στο travelstories αλλά και σε άλλες σελίδες. Δεν έχω ιδέα που βρίσκονται. Πρώτη φορά διαβάζω κάτι τέτοιο

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είμαι ο τελευταίος που θα στηρίξει τα Starbucks. Μπήκαμε εκεί γιατί η μία φίλη μου ήταν ερείπιο και ήθελε κάπου να ξαποστάσει ενώ βρισκόμασταν πάνω στην alexanderplatz και βόλευε και γιατί ήταν και self service. Δεν παραγγείλαμε τίποτα και δεν μας είπε και κανείς τίποτα :haha: δεν παρέλειψα επίσης να χρησιμοποιήσω το δωρεάν wifi επίσης

Αυτά τα γεύματα με 4 και 5€ δεν μου τα είπε κανείς όταν έκανα ερωτήσεις εδώ για το Βερολίνο προτού πάω και δεν έχω ιδέα που βρίσκονται
Κυριολεκτικά σε κάθε γωνία, είναι θρησκεία το daily menu, απίστευτης ποιότητας σε εξωφρενικά χαμηλές τιμές. Ορίστε μερικές ιδέες:
Best Berlin Cheap Eats: Top 10 Meals Under 5 Euros – Uncornered Market

Γενικά σε όσους ταξιδεύουν με χαμηλό μπάτζετ, μια αναζήτηση "best eats under 10 euros in ΧΨΩ city" βγάζει θαύματα. Όχι σε κάτι Ρώμες βέβαιες, αλλά σε προχώ πόλεις τύπου Βερολίνου γίνεται χαμός. Έφαγα δείπνο μέσα στην αντιπροσωπεία της Φεράρι ανάμεσα σε αμαξάρες φιλέ μινιόν με παπιγιονάτους σερβιτόρους με 10€ (με το πρώτο πιάτο έκανε 13), κοιτιόμασταν και νομίζαμε ότι τους κλέβαμε, περπατώντας το βρήκαμε τυχαία. Δεν υπάρχει η πόλη για φαγητό, αν την ψάξεις και λίγο για μένα είναι τοπ-5 παγκοσμίως. Η Ρώμη σε ποιότητα και value for money είναι πάτος, με το συμπάθειο.

panpan

Member
Στα Starbucks που είχα πάει το πιο οικονομικό που είχε
Στα Starbucks δεν περνάμε ούτε από έξω, όχι να μπούμε και μέσα.
για μια ημέρα πήγα
Οκ, δεν πρόλαβες να δεις τίποτα.
Να σου φέρει Ντελίβερι πίτσα στην Ρώμη ο ντελιβεράς, να έχει παγώσει εκείνο το πράγμα που το λένε
π'ιτσα και να πας να το δαγκώσεις και να σου φεύγει το σφράγισμα. Σαν την γαλέτα στον στρατό ένα πράγμα.
Κακώς, με 5€ τρως νοστιμότατο γεύμα ολόκληρο στο Βερολινο, έχει απίστευτα lunch specials από βιετναμέζικα μέχρι γερμανικά,
Έχει με 11-12 ευρώ all you can eat από βούρστια που λένε οι φίλοι μας έως καβούρια και γαρίδες
(προ covid,τώρα δεν έχω ιδέα πόσα και ποια έκλεισαν)
Βερολίνο προτού πάω και δεν έχω ιδέα που βρίσκονται
Ο γκούγκλης είναι φίλος μας.
Και για να τελειώσω. Το Βερολίνο είναι μια από τις πιο πολιτισμικές πόλεις. Καλύπτει όλων των ειδών τις γεύσεις και όλες τις τσέπες.
Κι εδώ στην Ισπανία το νερό στον δρόμο έχει 2 ευρώ, αλλά εγώ το παίρνω από το μάρκετ 0,15 ,όταν
παίρνω γιατί τις περισσότερες φορές πίνω από την βρύση.

GTS

Member
Θαυμάσια η Ρώμη, αλλά το Βερολίνο είναι ανεξάντλητο. Έκλεισα να πάω με τον μικρό τον Απρίλιο και ανυπομονώ για 4η φορά, πόλη που δε τη βαριέσαι ποτέ, πόλη μοντέρνα όσο καμία. Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην έχει τουριστικοποιηθεί πολύ από το 2015 που έχω να την τιμήσω. Η Ρώμη αντίστοιχα κατακλύζεται από τόσο κόσμο που πλέον δεν αντέχεται (έχω πάει 5 φορές, την αγαπώ αλλά τη βαρέθηκα).

kabamarou

Member
Είχα ξαναπάει στο Βερολίνο το 2009 για 5 ημέρες οπότε αυτά που έχω δει δεν ήταν μόνο από την τελευταία φορά.

Σχεδόν όλα τα οικονομικά γεύματα κάτω των 5€ που έχει το link αυτό
Best Berlin Cheap Eats: Top 10 Meals Under 5 Euros – Uncornered Market

είναι στο κρόιτσμπεργκ και σε σημεία που δεν θα περνούσα με τίποτα από εκεί. Έχει και κάποια σε κεντρικά σημεία του κρότσμπεργκ αλλά δεν είναι γεύματα, είναι σάντουιτς είτε λουκάνικα με πατάτες που έχουν 4€. Ε οκ πόσο να έχουν δηλαδή δύο μικρά λουκάνικα και πατάτες που παίρνεις από καντίνα; Το θέμα είναι να βρεις και κάτι οικονομικό ενώ είναι πάνω στον δρόμο σου καθώς πηγαίνεις από το ένα αξιοθέατο για το άλλο και να μην διαβάσεις 500 σελίδες για να το βρεις. Από την έρευνα που έκανα δεν βρήκα κάτι τέτοιο

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
; Το θέμα είναι να βρεις και κάτι οικονομικό ενώ είναι πάνω στον δρόμο σου καθώς πηγαίνεις από το ένα αξιοθέατο για το άλλο και να μην διαβάσεις 500 σελίδες για να το βρεις. Από την έρευνα που έκανα δεν βρήκα κάτι τέτοιο
Mόλις περιέγραψες το Βερολίνο.

paefstra

Member
ανάμεσα σε αμαξάρες φιλέ μινιόν με παπιγιονάτους σερβιτόρους με 10€ (με το πρώτο πιάτο έκανε 13), κοιτιόμασταν και νομίζαμε ότι τους κλέβαμε, περπατώντας το βρήκαμε τυχαία.
@kabamarou αντιλαμβανεσαι φανταζομαι οτι δεν ηταν φιλε μινιον, αλλα ο @Yorgos ειχε πεσει ξερος που εβλεπε πρωτη φορα τους παπιγιονατους και δεν εβλεπε τι ετρωγε.
Πολυ ωραια ιστορια, παντως. Την τυπωσα και θα την κρατησω στο αρχειο μου διπλα στην αλλη αγαπημενη μου ιστορια
1644353664020.png

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
@kabamarou αντιλαμβανεσαι φανταζομαι οτι δεν ηταν φιλε μινιον, αλλα ο @Yorgos ειχε πεσει ξερος που εβλεπε πρωτη φορα τους παπιγιονατους και δεν εβλεπε τι ετρωγε.
Πολυ ωραια ιστορια, παντως. Την τυπωσα και θα την κρατησω στο αρχειο μου διπλα στην αλλη αγαπημενη μου ιστορια
View attachment 387556
Kλασική συμπεριφορά άρνησης: αποκλείεται να είναι αλήθεια, αφού στη Ρώμη κάνουν οι παπαρδέλες και τα μακαρόνια με κιμά 28 ευρώ. Καληνύχτα σας κακόμοιροι ιταλόφιλοι, φάτε ωμά ζυμαρικά, ή ζύμη με τυρί στο φούρνο, στριμωχτείτε με Γιαπωνέζους για μια κουνημένη φωτό ενός συντριβανιού και χαιρετήστε μας τους Πολωνούς ντυμένους Ρωμαίους έξω από το Κολοσσαίο. Μη φάτε βαριά γιατί σας περιμένει και η φρενήρης νυχτερινή ζωή της αιώνιας κοιμήσως, χο ψψψψψψψψ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom