• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144

Viaggi

Member
Απλώς λέω πως είναι βολικό όταν χάνεις να λες πως η δική σου ψήφος είναι ποιοτική και των άλλων όχι.
Αν η Ρώμη είχε λιγότερη επιρροή στο παγκόσμιο τουρισμό, τόσο πιο πολλούς "elit" τουρίστες θα είχε με το μέρος της, όσο πάνε οι μάζες πάντα θα υπάρχει απαξίωση.

Iris_90

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Έχω επισκεφτεί και τις δύο πρωτεύουσες ... Το Βερολίνο ιστορικό , με πάρα πολλά σημεία ενδιαφέροντος , μια ιδιαίτερη πόλη , αλλά αυστηρή , βαριά στο ύφος και βιομηχανική ...

Η Ρώμη : Ένα ολοζώντανο μουσείο , σε μαγεύει από τη πρώτη στιγμή , που κάθε φορά που πας εκεί κάτι καινούριο θα ανακαλύψεις , κάτι νέο θα επισκεφτείς που παρέλειψες ή δεν πρόλαβες στη προηγούμενή σου επίσκεψη εκεί ... Αλλά και πάλι όλο και κάτι θα σου ξεφύγει που θα σε κάνει να γυρίσεις σε αυτή τη πόλη ξανά και ξανά 💚🤍❤

Η ψήφος μου πήγε κατευθείαν στη Ρώμη για τη μεγαλοπρέπεια της , την ιστορία της , την αναλλοίωτη ομορφιά της , τους ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους της , τα μουσεία της , την αρχιτεκτονική της για τα πάντα της 💚🤍❤

alma

Member
Η ψήφος μου πήγε κατευθείαν στη Ρώμη για τη μεγαλοπρέπεια της , την ιστορία της , την αναλλοίωτη ομορφιά της , τους ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους της , τα μουσεία της , την αρχιτεκτονική της για τα πάντα της 💚🤍❤
Εύγε!!!!! Από την αρχή ξεχώριζε η Ρώμη, πάμε να φτάσουμε στο 70-30.

Lacedaemonian

Member
Δεν θα ψηφισω καθοτι στη Ρωμη εχω ζησει παλαιοτερα για πανω απο μια 10ετια κ πλεον αποτελει το 2ο σπιτι μου.....

Θα βαλω ομως μερικες -αρκετα εξεζητημενες-photos απο 1 μικρο κ "περιεργo" μερoς της, αγνωστο στους περισσοτερους που την επισκεπτονται,κ που βρισκεται στο κεντρο αλλα κανεις ως τουριστας δεν το επισκεπτεται συνηθως...Ενα 10-15λεπτο αν ξεκλεψει κανεις απ τα μαγαζια της διασημης οδου θα ηταν αρκετο(ειπαμε αρκετα εξεζητημενο κ προφανως μακαβριο)....

Via Veneto 27(ακριβως στην P.zza Barberigni)- Convento dei Frati Cappuccini
r1.jpg
r2.jpg
r3.jpg
r4.jpg
r5.jpg
r6.jpg
r7.jpg

ΥΓ Θα σας φανει πολυ περιεργο αλλα η ...τουαλετα ενος -πολυαγαπημενου μου πριν γινει διασημο...- bar ειναι απο μονη της αξιοθεατο !Πραγματικα νομιζεις οτι μπαινεις σε ενα μικρο Ρωμαικο λουτρο....Via della Fossa 16(P.zza Navona)-Jonathan's Angels(κριμα που χασαμε τον τε-ρα-στι-ο φιλο Nino😭).Εδω ενα γωνιακο τμημα της(edit φυσικα στην εποχη μου δεν ειχαμε καγκελα στη μπανιερα :haha::haha:).............................................

Attachments

Last edited:
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Πολλά like για την αναφορά στο Jonathan's!
Κρίμα για τον Nino, δεν ήξερα ότι έφυγε...

Lacedaemonian

Member
Πολλά like για την αναφορά στο Jonathan's!
Κρίμα για τον Nino, δεν ήξερα ότι έφυγε...
Εεε δε γινοταν να το αφησω εξω(παροτι δεν ειναι πια αυτο που ηταν οταν εγω συχναζα εκει τοτε(ς) :haha: .....).....
Το Nino τον γνωριζα απ τα 80"s........
Ενταξει, απ το μαγαζι ειχε-ουσιαστικα- ηδη φυγει χρονια....
Το οτι "εφυγε" το ακουσα απο καποιον κοινο γνωστο σε μια συζητηση αλλα δεν εχω μιλησει με τους "Angels" του....
Απ οτι βλεπω ξερεις κοσμο.......Μηπως προλαβες κ το Hemingway στο Pantheon στα high του(μεχρι αρχες 90's...) με το Giuseppe(που μετα τα ..."πηγαινε ελα" σε NY ανελαβε στη Via della Pace στη γωνια το Bramante πριν στριψεις για Nino απεναντι απ το Bar della Pace που το ετρεχε ο Ιταλοκυπριος );;;

Συχναζες καθολου στο Boheme- ακριβως απεναντι απ το νησακι στον Τιβερη μπαινοντας μεσα απ το βενζιναδικο του Lungo Tevere...-- στο Trastevere; Αν ναι μαλλον γνωριζομαστε.............

Last edited:
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Εγώ ήμουν Ρώμη 94-95. Πρόλαβα Nino στο Jonathan's, Bramante & Bar della Pace στα καλύτερα τους. Επίσης υπέροχο Clochard λίγο πιο πίσω, με εξαιρετικό vibe και κόσμο. Hemingway & Boheme δεν τα θυμάμαι, όπως και πολλά πρόσωπα. Πέρασαν τα χρόνια δυστυχώς...

Lacedaemonian

Member
Οντως κ το Clochard πολυ καλο.....

Το Hemingway ειχε κλεισει οταν ηρθες εσυ.Ηταν ομως κο-ρυ-φαι-ο bar κ το αρχικο μας στεκι για μενα κ την παρεα μου.Ειχαμε μαλιστα κ μονιμα καβατζομενες 3 θεσεις στη μπαρα......

Το Boheme ηταν ενα μικρο Jazz Bar που ανοιξε την εποχη που ηρθες κ το ειχε ο φιλος μου ο Βασιλης απο Θεσσαλονικη μαζι με την γυναικα του την Alessandra..Δεν το ηξερε ο πολυς κοσμος.Λιγοι κ εκλεκτοι (για ομορφες τζαζιες κ μπλουζιες).......Υπαρχει ακομα αλλα με αλλο ονομα κ αλλο ιδιοκτητη

Σε Festa Greca ειχες παει;

ΥΓ Αχ πως περνανε τα ατιμα τα χρονια.....

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα