• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144

alma

Member
Βάλτην με την Αβάνα. Είναι ακατέβατο Νο1 στις ωραιότερες πρωτεύουσες. Θα είναι και μικρότερη η συμμετοχή, γιατί πόσοι πια έχουν πάει Αβάνα; Ή μήπως όχι;

Να σου πω την αλήθεια σκεφτόμουν ότι στα war ως τώρα σπάνια βάζουμε πρωτεύουσες εκτός Ευρώπης. Από την άλλη η Αβάνα όντως θα μπορούσε να μπει σε war γιατί μάλλον την έχουν επισκεφτεί πολύ περισσότερα μέρη του φόρουμ από άλλες λατινοαμερικάνικες πρωτεύουσες.Να βάλει κανείς όμως Ρώμη με Αβάνα; Μία ευρωπαϊκή με μία λατινοαμερικάνικη; Θα ήταν ενδιαφέρον μεν ως war με πολύ διαφορετικές μεταξύ τους πόλεις.Έχουν πάρα πολλούς φαν στο φόρουμ και οι δυο και στοιχιματίζω πως πολλοί θα δυσκολεύονταν να επιλέξουν μία από τις δυο.

Action

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Ανάβω νέο φιτίλι. Σε άλλο θέμα ο Yorgos είπε πως το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα του ταγκό. Ούτε που μπορώ να φανταστώ πως στη θέση του Αντόνιο Μπαντέρας στη ταινία "Νιώσε το ρυθμό", να είναι ένας Βεριλονέζος με μπυροκοίλι και με σανδάλι με άσπρη κάλτσα, να χορεύει αυτό το ερωτικό ταγκό.
Λόγω του ότι βλέπω ότι συνεχίζεται η κουβέντα για το αργεντίνικο τάγκο και το αν θα μπορέσει το Βερολίνο και το κάθε Βερολίνο να ονομάζεται ή όχι παγκόσμια πρωτεύουσα του τάγκο ή όχι, να πω δυο λόγια πάνω σε αυτό. Καταρχήν για την εν λόγω ταινία. Το κομμάτι ανήκει στη κατηγορία tango nuevo της οποίας τα κομμάτια δε ''χορεύονται''. Αν παρατηρήσετε καλύτερα, εκτός από μία parada και ένα αποτυχημένο εντελώς gancho, όοοοοοοολο το κομμάτι είναι μία σύγχρονη χορογραφία σε μουσική των 4/4. Άρα αυτό που βλέπετε ΔΕΝ είναι τάγκο ούτε με σφαίρες. Τώρα το αν θα μπορεί μία άλλη χώρα να οικειοποιείται τη πολιτιστική κληρονομιά μιας άλλης είναι ένα θέμα. Και θα εξηγήσω. Στην Ελλάδα πόσοι χορεύουν παραδοσιακά τραγούδια; Λίγοι. Και πόσοι από αυτούς που χορεύουν γνωρίζουν να χορεύουν καλά ( εννοώ με φιγούρες και τέτοια ) ; Ακόμη πιο λίγοι. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και στην Αργεντινή. Ακριβώς όμως. Το ότι είναι το ''εθνικό'' τους προιόν και το εκμεταλλεύονται για να βγάλουν χρήματα από τους τουρίστες και αυτό είναι αλήθεια και το καταντάει φθηνό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι στις γειτονιές δεν γίνονται μιλόγκες όπου συμμετέχουν αυτοί που το λατρεύουν και που φυσικά για κάποιον που χορεύει είναι ανεπανάληπτη εμπειρία. Φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και στο Βερολίνο. Υπάρχουν καλά οργανωμένες ομάδες που το λατρεύουν στη κυριολεξία όμως και ασχολούνται με αυτό συνεχόμενα φτιάχνοντας ένα ''πυρήνα'' όπου βασίζονται όλες οι δραστηριότητές τους ( σχολές χορού, μιλόγκες, εφημερίδες, περιοδικά). Για να χαρακτηριστεί όμως παγκόσμια πρωτεύουσα του τάγκο ... λίγο δύσκολο νομίζω. Το ''φυτώριο'' βρίσκεται στην Αργεντινή. Και να μην συγχέουμε το τάγκο σκηνής με το κοινωνικό τάγκο γιατί είναι επίσης δύο ΠΟΛΥ διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Το ότι έχω μάθει να εκτελώ μια χορογραφία απίστευτα καλά δε σημαίνει ότι θα έχω και το μπρίο για να προσδώσω σε αυτό που κάνω το κάτι έξτρα που θα του δώσει το ανάλογο χρώμα. Ούτε και αυτό σημαίνει ότι στο κοινωνικό τάγκο είμαι καλός χορευτής. Παιδιά πολλοί από τους χορευτές που κάνουν σόου στην Ελλάδα ΔΕΝ χορεύουν στις μιλόγκες μετά. Κάποιοι λένε ότι είναι σνόμπ, κάποιες ντάμες που είχαν την ευκαιρία να χορέψουν με κάποιους από αυτούς, είτε στη πράκτικα είτε στο μάθημα, δεν έχουν να διηγηθούν και τα καλύτερα. Πολλές φορές μας λένε οι δάσκαλοι ότι ένας τέλειος χορευτής δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλός δάσκαλος. Και αυτό ισχύει γιατί όλοι οι χορευτές ''ονόματα'' μαθαίνουν σε δασκάλους που δε τους ξέρει ούτε η μάνα τους. ΔΕΝ έχω πάει ούτε στην Αργεντινή, ούτε στο Βερολίνο. Όμως κατά τη δική μου άποψη, μία χώρα δε θα καταφέρει ποτέ και για κανένα λόγο να οικειοποιηθεί τη πολιτιστική κληρονομιά μιας άλλης. Και η Κων/λη έχει απίστευτα καλό επίπεδο στο αργεντίνικο τάγκο, η Μόσχα επίσης, το Βελιγράδι επίσης, το Παρίσι επίσης και τόσες και τόσες άλλες να φανταστώ (εδώ ανέβηκε πολύ η Θεσσαλονίκη τελευταία). Μα φαντάζομαι ότι στο επίπεδο της Αργεντινής δε θα φθάσουν ποτέ.

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Βερολίνο θα έμενα άνετα γιατί παρόλο που είναι μια σύγρονη πόλη δεν σε πνίγει... είναι απλωμένη πόλη με μεγάλους δρόμους, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους πάρκα κλ
Κλασσικούρα και Παπαδαριό vs. Μοντερνισμός, πολυ-πολιτισμικότητα και ελεύθερες ιδέες
Ίσως τα πιο ακριβή και πετυχημένα σχόλια που γράφτηκαν εδώ πέρα.
Να βάλει κανείς όμως Ρώμη με Αβάνα; Μία ευρωπαϊκή με μία λατινοαμερικάνικη; Θα ήταν ενδιαφέρον μεν ως war με πολύ διαφορετικές μεταξύ τους πόλεις.
Μα και η Ρώμη με το Βερολίνο είναι διαφορετικές πόλεις μεταξύ τους έως τελείως άσχετες κι ας είναι Ευρωπαικές κι οι δυο. Άλλο πρεσβεύει η μια άλλο η άλλη. Οπότε γιατί να μη μπει μια ευρωπαική με μια εκτός Ευρώπης. Αν θυμάμαι υπήρξε war μεταξύ Λονδίνου και Νεας Υόρκης.

alma

Member
Μα και η Ρώμη με το Βερολίνο είναι διαφορετικές πόλεις μεταξύ τους έως τελείως άσχετες κι ας είναι Ευρωπαικές κι οι δυο. Άλλο πρεσβεύει η μια άλλο η άλλη. Οπότε γιατί να μη μπει μια ευρωπαική με μια εκτός Ευρώπης. Αν θυμάμαι υπήρξε war μεταξύ Λονδίνου και Νεας Υόρκης.
Ναι ας μπει.Εξάλλου είναι τοπ πρωτεύουσες και οι δυο και η Αβάνα και η Ρώμη, οπότε θα έχει και ενδιαφέρον ο διαγωνισμός.

Μία από τις έννοιες της λέξεως <<κλασσικός>> σύμφωνα με την wikipedia είναι και το <<εξαιρετικός>>, <<αξεπέραστος>>.

Ε ναι και όλα αυτά ταιριάζουν στη Ρώμη και το εξαιρετική και το αξεπέραστη.

Last edited by a moderator:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Παντως δεδομενης της απεχθειας πολλων Ελληνων προς τους Γερμανους και της λατρευτικης υποδοχης που λαμβανει καθε τι ιταλικο στο φορουμ περιμενα χαοτικη διαφορα. Τουλαχιστον double score. Φαινεται πως μαλλον δεν ειναι τοσοι πολλοι οι ιταλοφιλοι του φορουμ. Απλα ειναι φωνακλαδες και κανουν σαματα.

Για την ιστορια: Ρωτησα τον κουνιαδο μου (Γαλλος) ποια απο τις 2 πολεις προτιμα μιας και τις επισκεπτεται συνεχεια λογω δουλειας (τουλαχιστον 5-6 φορες το χρονο την καθεμια) και μου απαντησε την Αθηνα. Στη Ρωμη λεει βρισκεις Ιστορια, στο Βερολινο διασκδαση και στην Αθηνα και τα δυο.

Τελείως λάθος war θα έλεγα... τελείως διαφορετικές πόλεις.. Η Ρώμη πάει σε war ιστορικά πολιτιστικά κλιματολογικά κλ με Αθήνα πιο πολύ ... και το Βερολίνο ίσως με καμιά Βαρσοβία (δεν έχω πάει) ή κάτι ανάλογο...

Δεν ψηφίζω ... απλά να πω ότι Βερολίνο θα έμενα άνετα γιατί παρόλο που είναι μια σύγρονη πόλη δεν σε πνίγει... είναι απλωμένη πόλη με μεγάλους δρόμους, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους πάρκα κλ αα και πολύ μπύρα ...

Απο την άλλη η Ρώμη με τα πολύ ωραία μνημεία το Βατικανό και τις φοντάνες ...είναι το μέρος που θα ήθελες να κάνεις βόλτες συνεχώς...

καμία σχέση ανάμεσά τους ... και έτσι καταλήγουμε σε πόλεμο "λουκουμάδων" ..
Γιατι ρε και στη Ρωμη ειναι πολυ ωραια να μενεις στα ποτισμενα με υγρασια σπιτια του ιστορικου κεντρου.

Last edited by a moderator:

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν νομίζω να πολυσυμφέρει την Ρώμη η σύγκριση με την Αβάνα. Οι Ρωμαιόφιλοι αν τολμούν μπορούν να το ξεκινήσουν. (ακονίζω για καλό και για κακό τα δάχτυλά μου)
Μπαίνει βέβαια πάλι το ερώτημα πόσοι έχουν πάει στην Αβάνα, όπως επίσης μπαίνει και στο υπάρχον war. ΚΑΙ οι 34 που ψηφίσαν Ρώμη, έχουν επισκεφθεί το Βερολίνο? Γιατί κάποιες μικρές αμφιβολίες τις έχω....

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Δεν νομίζω να πολυσυμφέρει την Ρώμη η σύγκριση με την Αβάνα. Οι Ρωμαιόφιλοι αν τολμούν μπορούν να το ξεκινήσουν. (ακονίζω για καλό και για κακό τα δάχτυλά μου)
Μπαίνει βέβαια πάλι το ερώτημα πόσοι έχουν πάει στην Αβάνα, όπως επίσης μπαίνει και στο υπάρχον war. ΚΑΙ οι 34 που ψηφίσαν Ρώμη, έχουν επισκεφθεί το Βερολίνο? Γιατί κάποιες μικρές αμφιβολίες τις έχω....
Eφόσον μπεί το Αβάνα vs Ρώμη προφανώς και θα ψηφίσουν ΄μόνο όσοι έχουν επισκεφτεί και τις δύο πόλεις.
Φαντάζομαι πως οι 34 που ψήφισαν Ρώμη έχουν ταξιδέψει στο Βερολίνο. Διαφορετικά συγνώμη αλλά δεν στέκει να καταψηφίζουν κάτι που δεν το έχουν δει από κοντά!

Viaggi

Member
Σε πολλά σχόλια διάβασα πως Βερολίνο και Ρώμη είναι δυο διαφορετικές πόλεις που δε μπορούν να συγκριθούν, πρόταση μου είναι λοιπόν να βάλουμε απέναντι στη Ρώμη μια πόλη που να έχει ιστορία. Και κατά τη γνώμη μου οι μόνες πόλεις είναι η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη.

Borealis

Member
Δεν νομίζω ότι έχει σχέση πόσα χιλιάδες χρόνια έχει στην πλάτη της μια πόλη για να μετρήσει η αξία της, η Λισαβόνα το αποδεικνύει. Αυτό που αρνούνται οι φίλοι του Βερολίνου να δουν είναι ότι η πόλη παραμένει ατελής, under construction, και δεν εννοώ μόνο τις όντως εντυπωσιακές νέες κατασκευές. Η πόλη ψάχνει για ταυτότητα εδώ και 2 δεκαετίες και αυτό της δίνει ενθουσιασμό και αύρα, περιμένουμε να δούμε αν θα καταφέρει να τα κρατήσει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom