• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Ανάβω νέο φιτίλι. Σε άλλο θέμα ο Yorgos είπε πως το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα του ταγκό. Ούτε που μπορώ να φανταστώ πως στη θέση του Αντόνιο Μπαντέρας στη ταινία "Νιώσε το ρυθμό", να είναι ένας Βεριλονέζος με μπυροκοίλι και με σανδάλι με άσπρη κάλτσα, να χορεύει αυτό το ερωτικό ταγκό.
Φαντάσου ένα λουκουμά να χορεύει τάνγκο, ένα μπερλίνααα(να το πουμε και με προφορά) ρε παιδάκι μου! :bleh:
Το ότι το Βερολίνο είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα του τάνγκο(δεν είναι δικά μου λόγια αυτά) δε σημαίνει πως αυτοί που χορεύουν είναι απαραίτητα Γερμανοι και δη Βερολινέζοι

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τώρα που το σκέφτομαι το μόνο πράγμα που ήξερα να το λένε Berlin (εκτός από το ίδιο) ήταν Χριστοφόρου Σμύρνης, πάνω από Κορομηλά, πείτε μου τώρα ότι και αυτό εννοούσε τον λουκουμά να αποκηρύξω τα νιάτα μου!
Οχι, εννοουσε αυτο

Viaggi

Member
έχω και άλλες πληροφορίες που θα κάνουν κάθε ιταλόφιλο να κλαίει σε εμβρυακή στάση στη μπανιέρα
Πίτσα αυθεντική Ιταλική συνταγή. Άστα όμως αυτά τώρα, χάνετε η αξιοπιστία του war, έχουμε απειλές για αποχωρίσεις.

Σωστός, απορώ πως οι φιλοβερολινέζοι δεν είπατε τίποτα για τα τραγούδια που γράφηκαν για το Βερολίνο, δεν θα ήξερε που να κρύψει τη ντροπή της η Ρώμη!
Δε θα βρεις πάνω από 3-4.

Last edited by a moderator:

Borealis

Member
Δε θα βρεις πάνω από 3-4.
Σωστά, μόνο Pink Floyd, U2, Leonard Cohen, The Ramones, Alphaville, Lou Reed, David Bowie/Brian Eno, Iggy Pop, Sex Pistols, Barclay James Harvest, The Stranglers, Marlen Diedrich, να συνεχίσω?
Για την Ρώμη η Πετούλα Κλαρκ και κάτι απίστευτα αμερικανάκια, πλάκα έχει ότι η τεράστια ιταλίδα Μίλβα τραγουδάει Αλεξάντερ πλατζ!

Viaggi

Member
Δε ξέρω πιος φιλο-Βερολινέζος έχει κόψει το ρεύμα στη περιοχή μου για να μην έχω την ευχέρια ν απαντήσω όπως θα ήθελα, αλλά μη χαίρεστε για τα τραγούδια που αναφέρουν το Βερολίνο

Ευτυχώς που έμεινε μια σιτρονέλα από το καλοκαίρι και βλέπω (τουλάχιστον θα γλιτώσω τα ...κουνούπια), αλλά το κινητό θα με προδώσει! Κάνε ΔΕΗ το θαύμα σου!

Last edited by a moderator:

Borealis

Member
Ξέχασα τον Αγγέλακα, για την Ρώμη νομίζω κάτι έχει πει η Βουγιουκλάκη, μπορεί όμως να κάνω και λάθος

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σα τους Γάλλους ένα πράγμα!
Κάτι άσχετο ρε παιδιά αλλά στην Αργεντινή το σνίτσελ, που προσωπικά ήξερα ότι προέρχεται από Αυστρία. το λένε μιλανέσα και λένε είναι δικό τους. Φίλος ιταλός(ο οποίος παρεπιπτόντως έρχεται αυτή τη βδομάδα Ελλάδα) λέει πως όντως είναι από το Μιλάνο και το έφεραν οι Ιταλοί στην Αργεντινή. Επίσης στην Αργεντινή τις κρέπες τις λένε πανκέκες(σα να λέμε πανκέηκς=τηγανίτες) και λένε ότι είναι δική τους συνταγή και είναι διαφορετικές απ τις κρέπες. Και μιας και πιάνω τις κρέπες, φίλος ισπανός που έχει κάνει σεφ στη Γαλλία με τον Ντουκάς(όχι αστεία) λέει ότι οι κρέπες είναι βάσκικη εφεύρεση, αφήνοντάς με να καταλάβω ότι εννοεί τους βάσκους απ την πλευρά της ισπανίας.
Και η δική μου σκέψη...
Milanesa ειναι κοτολετα απο οποιοδηποτε κρεας (χοιρινο, μοσχαρισιο, βοδινο, κοτοπουλο) . Το βιεννεζικο σνιτσελ (escalope a la viennoise) ειναι αποκλειστικα απο κρεας δαμαλιου και τουλαχιστον εδω στη Γαλλια το σερβιρουν με μαρμελαδα μουρων, πατατοσαλατα και μια φετα λεμονι. Το escalope a la milanaise το σερβιρουν με μαγιονεζα. Εδω τουλαχιστον ειναι διαφορετικα φαγητα.

Για τις κρεπες αυτα που λες ειναι αιτια πολεμου για τους Γαλλους

STKF

Member
Πολύ θα ήθελα να ακούσω με ποια πόλη θα μπορούσε ίσως να συγκριθεί η αιώνια.. Έτσι αντικειμενικά :haha:
Λοιπόν, τελείως υποκειμενικά.:lol:
Η Ρώμη θεωρώ ότι είναι μία ξεχωριστή περίπτωση πόλης. Μία κατηγορία μόνη της. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια αντάξιά της.σε αυτό που λέμε <<υπαίθριο μουσείο>>. Γι αυτό πιστεύω ότι δεν πρέπει να μπαίνει σε travel war. Αδικούμε τις άλλες πόλεις.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Μήπως να κάνουμε ένα τόπικ από προέρχονται τα φαγητά που τρώμε; Γιατί έχω και άλλες πληροφορίες που θα κάνουν κάθε ιταλόφιλο να κλαίει σε εμβρυακή στάση στη μπανιέρα :haha::haha::bleh:
Γράψε εδώ: http://www.travelstories.gr/community/threads/Γαστρονομικές-ιδέες-και-γλυκές-απολαύσεις.50834/

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom