• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144
Τέτοια "τύχη" ευτυχώς δεν συνάντησα ως τώρα παρά μόνο στη Γερμανία, η οποία παρεμπιπτόντως λόγω όσων έπαθε από αυτό και προκάλεσε και στους άλλους έπρεπε να είναι η τελευταία όπου συναντάς και όχι η πρώτη ή από τις πρώτες.
Συμπέρασμα: Η τύχη της αγαπητής Alma βρίσκεται αλλού από τη δική μου:rolleyes:. Επίσης,αφού συναντάς εθνικισμό σε απογόνους βασανισμένων, ας κρίνουμε πρώτα αυτούς και όχι τους απογόνους των βασανιστών. Off topic :icon_redface:

alma

Member
Συμπέρασμα: Η τύχη της αγαπητής Alma βρίσκεται αλλού από τη δική μου:rolleyes:. Επίσης,αφού συναντάς εθνικισμό σε απογόνους βασανισμένων, ας κρίνουμε πρώτα αυτούς και όχι τους απογόνους των βασανιστών. Off topic :icon_redface:

Για την τύχη συμφωνώ καθείς με τις εμπειρίες του. Όμως δεν κατάλαβα τι πάει να πει ας κρίνουμε πρώτα τους απογόνους των βασανισμένων και όχι των βασανιστών. Χείριστα και τα δύο είναι δεν θα βγάλω τους απογόνους και θαυμαστές των ναζισταράδων λάδι και όχι δεν θα τους κρίνω τελευταίους. Η ιστορία είναι για να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να τα διορθώνεις όχι για να τα επαναλαμβάνεις, ειδικά όταν έχεις προκαλέσει τόση φρίκη!!!!!!

Αλλά ας μην το πάμε σε off topic γιατί ως τώρα λέγαμε για σημερινές εμπειρίες. Απλώς δεν κατάλαβα το επιχείρημα να κρίνει κανείς τους απογόνους των βασανιστών μετά ή σε δεύτερο βαθμό...

Viaggi

Member
Στη πρώτη μας επίσκεψη στην Ρώμη πήγαινα με τη προκατάληψη πως είναι χειρότεροι από αυτό που συναντήσαμε στη Γαλλία. Με το πρώτο άνθρωπο που μίλησα του ζήτησα να μιλήσουμε εις την αγγλικήν και το έκανε με μιας. Μέχρι και ένας καραμπινιέρος μας καλημέρισε στο Castel Sant'Angelo στα Ελληνικά παρακαλώ! Το ίδιο και στο fiumicino και ο καφετζής μας μίλησε αγγλικά. Για τους Ρωμαίους σερβιτόρους πάντως δεν έχω και τη καλύτερη άποψη...

paefstra

Member
Μάλλον δεν ήταν και τόσο εμφανές το χαβαλεδοειρωνικό στυλ του μηνύματός μου. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά...
A εμεις οταν εχει war το παιρνουμε πολυ στα σοβαρα το θεμα. Τι νομιζατε, κυρια μου; :haha:

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Πως γίνεται πάντως όσοι καταψηφίζουν τη μια πόλη να έχουν τις χειρότερες εμπειρίες ενώ από την πόλη που υποστηρίζουν να έχουν την καλύτερη εντύπωση για τους ανθρώπους. Φαίνεται πως η τύχη/ατυχία τους ακολουθεί!

Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως η προκατάλειψη εκτός από τις μεμονομένες εμπειρίες μετράει περισσότερο για να σχηματίσεις μια άποψη. Όποιος δεν χωνεύει τους Γάλλους λέει τα χειρότερα. Οταν πήγα Παρίσι σχημάτισα μια πολύ θετική εντύπωση και η συννενόηση στα αγγλικά ήταν εξαιρετική. Πάει κι αυτός ο μύθος. Ξέρουμε καλά πως οι περισσότεροι έλληνες αντιπαθούν τους Γερμανούς ξαφνικά από το 2010 και μετά και τώρα θυμήθηκαν το ναζιστικό τους παρελθόν.

Ευγενικοί και φιλικοί άνθρωποι καθώς και αγενέστατα ζωα υπάρχουν παντού. Και Ελλάδα και Ιταλία και Γερμανία και σε κάθε χώρα. Νομίζω πως ξέφυγε το θέμα και πήγε στην ποιότητα των ανθρώπων κάθε πόλης λες και γνωρίσαμε καλά τους κατοίκους. Και προφανώς οι δυο-τρείς αγενείς ή δυο-τρείς φιλικοί που έτυχε να συνομιλίσουμε σε κάθε πόλη δεν έχει να κάνει με το ποιά πόλη μας αρέσει περισσότερο, μας ταιριάζει, μας προσφέρει ότι θέλουμε.

Last edited:

alma

Member
Φαίνεται πως η συμπεριφορά των κατοίκων μάλλον θα παίζει κάποιο ρόλο στην ψήφο τους συνήθως. Πριν Γιάννη μου είπες πως δεν συμμερίζεσαι την άποψη για την ευγένεια των Ιταλών και ψήφισες την αντίπαλο της Ρώμης.Το ίδιο και ο Κωσταντίνος είπε πως είναι αγενείς οι Ιταλοί για εκείνον και εντελώς τυχαία είναι μάλλον με την πλευρά του Βερολίνου,υπαινίσεσαι πως η κρίση σας είναι προκατειλημμένη ή σας ακολουθεί η τύχη ή η ατυχία;
Ή απλώς ο καθένας μετέφερε τα βιώματα του;

Όσο για την ιστορία η ναζιστική Γερμανία είναι ιστορία του 20ου αιώνα δεν είναι δύσκολο να την θυμηθεί κανείς.Θα έπρεπε να απορούμε τότε πολύ περισσότερο πως επισημάνθηκαν π.χ.οι μάχες στο Κολοσσαίο, όσο να πεις αυτές ναι είναι πολύ πιο δύσκολο να τις θυμηθείς από την ιστορία του 20ου αιώνα που κάποιοι έζησαν μέσω των παππούδων τους πολύ ζωντανά και υπάρχουν φυσικά ακόμα επιζώντες να τα διηγούνται.Δεν τα διαβάσαμε μόνο σε βιβλία όπως το Κολοσσαίο.

Το αν η ιστορία μιας πόλης/χώρας θα έπρεπε ή όχι να παίζει ρόλο σε ένα war είναι άλλο θέμα.Ως τώρα στα περισσότερα war έχουν γίνει αναφορές στο παρελθόν από μέλη που αιτιολογούν την ψήφο τους.

Borealis

Member
Μια και έχουν πέσει λίγο οι τόνοι θα αναφέρω ένα χιουμοριστικό συμβάν όταν ο Γιάννης ο Κέννεντης είχε επισκεφθεί το Βερολίνο. Στην ομιλία του είπε "Ich bin ein Berliner". Αυτό στα Βερολινέζικα σημαίνει "είμαι ένας λουκουμάς"!
Αυτό πάλι δεν το κατάλαβα, όλοι οι γερμανοί τους λένε Βερολινέζους (Berliner) και οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως λουκουμάδες? αν ισχύει τουλάχιστον έχουν χιούμορ οι άνθρωποι

panpan

Member

Οι λουκουμάδες,(ντόνατς) συνήθως αυτοί με γέμιση μαρμελάδας ,έχουν προέλευση
από β.Γερμανία (και μάλλον το Βερολίνο) ,καθιερώθηκε να αποκαλούνται Berliner.
ICH AUCH = Κι εγώ επίσης.

Borealis

Member

Οι λουκουμάδες,(ντόνατς) συνήθως αυτοί με γέμιση μαρμελάδας ,έχουν προέλευση
από β.Γερμανία (και μάλλον το Βερολίνο) ,καθιερώθηκε να αποκαλούνται Berliner.
ICH AUCH = Κι εγώ επίσης.
Εντάξει ήξερα το σχήμα εφημερίδας Berliner αλλά ομολογώ πουθενά δεν άκουσα να λένε τα ντόνατς Μπερλίνερ, αλλά φαίνεται ότι ισχύει για να υπάρχουν και φωτογραφικά τεκμήρια! θενκς παν-παν!
υ.γ αν και αυτό δεν δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτοαποκαλέστηκε λουκουμάς, το ίδιο ισχύει φαντάζομαι και με το Χάμπουργκερ, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι κάτοικοι του Αμβούργου αυτοαποκαλούνται ''σάντουιτς με μπιφτέκι, τυρί, πατάτες και μελωμένα κρεμύδια".

Last edited:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ευγενικοί και φιλικοί άνθρωποι καθώς και αγενέστατα ζωα υπάρχουν παντού. Και Ελλάδα και Ιταλία και Γερμανία και σε κάθε χώρα. Νομίζω πως ξέφυγε το θέμα και πήγε στην ποιότητα των ανθρώπων κάθε πόλης λες και γνωρίσαμε καλά τους κατοίκους. Και προφανώς οι δυο-τρείς αγενείς ή δυο-τρείς φιλικοί που έτυχε να συνομιλίσουμε σε κάθε πόλη δεν έχει να κάνει με το ποιά πόλη μας αρέσει περισσότερο, μας ταιριάζει, μας προσφέρει ότι θέλουμε.
Συμφωνω με το σκεπτικο σου ωστοσο δεν συμμεριζομαι την παραγραφο της παραθεσης. Ευγενεια δεν σημαινει να ειναι καποιος φιλικος ή χαμογελαστος ή διακριτικος ή ηρεμος μονο. Ο ευγενικος ανθρωπος μπορει να γινει και οξυθυμος και αγενης και αδιακριτος καμια φορα αν οι συνθηκες το επιβαλλουν ή το απαιτουν. Οταν κρινουμε τους κατοικους μιας πολης δεν κρινουμε μονο τη συμπεριφορα του ρεσεψιονιστ, του οδηγου λεωφορειου και του σερβιτορου απνεντι μας αλλα τις κινησεις, τις πραξεις και τον πολιτισμο των εκατονταδων ανθρωπων που συναντουμε καθημερινα. Ο σεβασμος ως προς τους αλλους και το περιβαλλον, η ανιδιοτελεις εγνοια, η εξωστρεφεια, η τερπνοτητα, η ευσυνειδησια, η ανεκτικοτητα, η αυτοπεποιθηση ειναι μερικα απο τα χαρακτηριστηκα που κανουν εναν ανθρωπο ευγενικο.
Με λιγα λογια δεν μπορω να πω ευγενικο καποιον οδηγο που παρκαρει παρανομα ή εναν που πεταει τα σκουπιδια οπου βρει ή καποια στο μετρο που μιλαει στο τηλεφωνο με τη φιλεναδα της για γκομενοδουλειες και ακουν ολοι τι λεει ή εναν που θα γελασει (ή θα ασχοληθει αρνητικα) με ενα θηλυπρεπη ανδρα ή ακομη και καποιον που δεν τηρει τους κανονες υγιεινης στο μαγαζι του ή καποια που θα την κερασεις ενα ποτο και θα σου την πει ασχημα ή καποιον που δεν εχει υψηλη εμπιστοσυνη στον εαυτο του και πολλους πολλους αλλους.
Απο την αλλη ενας υπαλληλος ή ανθρωπος στο δρομο μπορει να φερθει με λεκτικη αγενεια για χιλιους δυο λογους τους οποιους δεν ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε. Αυτο δεν τον κανει αγενη. Ουτε ομως τα ψευτικα χαμογελα ή η φιλικη συμπεριφορα προκειμενου να λαβει καποιο ανταλλαγμα τον κανει ευγενικο.
Μια πολη οπου οι κατοικοι της την διατηρουν καθαρη, που εχουν ευπρεπη μαγαζια, σεβονται τους κανονες κυκλοφοριας, που δινουν προτεραιοτητα στις ευπαθεις κοινωνικες ομαδες, που διατηρουν τους εαυτους τους καθαρους και περιποιημενους, που ειναι προθυμοι να βοηθησουν σε περιπτωση αναγκης χωρις κερδος, που ειναι ομιλητικοι, με χιουμορ και διαθεση για διασκεδαση ειναι ιδανικη πολη για ταξιδι (αν εχει να προσφερει και αλλα πραγματα βεβαιως). Και ειναι ευκολο να το καταλαβεις αν οι κατοικοι εχουν ή δεν εχουν οχι κοινωνικα αποδεκτη αλλα ευγενικη συμπεριφορα.
Αποδεκτη συμπεριφορα μπορει να εχει πχ ενας καθηγητης πανεπιστημιου που ομως αποστρεφεται τους gay. Απο την αλλη ενας gay μπορει να εχει ολα τα ευγενικα χαρακτηριστικα αλλα μπορει να μην ειναι κοινωνικα αποδεκτος. Ο τελευταιος ειναι ευγενικος, ο πρωτος οχι.

Ισως οφφ τοπικ και να κουρασα αλλα βλεπω μια συγχηση ως προς το τι ειναι ευγενεια και ως προς το πως κρινονται οι κατοικοι μιας πολης. Ενας ψυχολογος ή κοινωνιολογος θα μπορουσε να τα πει πολυ καλυτερα απο μενα που πλατιασα.

panpan

Member
το ίδιο ισχύει φαντάζομαι και με το Χάμπουργκερ, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι κάτοικοι του Αμβούργου αυτοαποκαλούνται ''σάντουιτς με μπιφτέκι, τυρί, πατάτες και μελωμένα κρεμύδια".
Τα χάμπουργκερ πήραν το όνομα τους από την πόλη Αμβούργο όντως και μάλλον
από μετανάστες Γερμανούς στην Αμερική.
Το ίδιο και το Φράνκφουρτ που εδώ εννοούνε το σάντουιτς με το λουκάνικο.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom