• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144

Borealis

Member
Τα χάμπουργκερ πήραν το όνομα τους από την πόλη Αμβούργο όντως και μάλλον
από μετανάστες Γερμανούς στην Αμερική.
Το ίδιο και το Φράνκφουρτ που εδώ εννοούνε το σάντουιτς με το λουκάνικο.
Αυτό προσπάθησα να πω και εγώ πιθανότατα όμως όχι τόσο κατανοητά όπως εσύ, επειδή κάτι προέρχεται από κάπου, να υπονοείς ότι οι κάτοικοι είναι τυριά, σάντουιτς, ντόνατς, είναι μάλλον σε επίπεδο παιδιών δευτέρας δημοτικού και αυτός είναι ο λόγος που άργησα να το καταλάβω, πέρασαν αιώνες από τότε!
υ.γ. πάντως το δικό μου ιντερνετ αγνοεί ότι τα ντόνατς τα λένε μπερλίνερ, θα πρέπει να το ρυθμίσω!
υ.γ.2 συγχωρέστε την αντίδραση μου αν φαίνεται αγενής αλλά έχω ένα θέμα με τον κέννεντυ και το βερολίνο, είπαμε Ρώμη δεν είναι αλλά δεν είναι και σάντουιτς με μαρμελάδα!

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Δεν είσαι μάλλον αρκετά κοιλιόδουλος. Εγώ που είμαι το ήξερα από πριν. :haha:
https://en.wikipedia.org/wiki/Berliner_(doughnut) Πάρε τα τεκμήρια. Συνήθως λέμε το berliner ντόνατ όμως το ντόνατ κανονικά είναι αυτό το ξενέρωτο με την τρύπα που δεν έχει γέμιση(σοκ και δέος) ενώ το μπερλίνερ έχει.

Borealis

Member
Δεν είσαι μάλλον αρκετά κοιλιόδουλος. Εγώ που είμαι το ήξερα από πριν. :haha:
https://en.wikipedia.org/wiki/Berliner_(doughnut) Πάρε τα τεκμήρια. Συνήθως λέμε το berliner ντόνατ όμως το ντόνατ κανονικά είναι αυτό το ξενέρωτο με την τρύπα που δεν έχει γέμιση(σοκ και δέος) ενώ το μπερλίνερ έχει.
Έχεις δίκαιο, το βρήκα και εγώ τώρα, πριν έψαχνα donuts και μου έβγαζε άλλαντάλλα, έχω πέσει από τα σύννεφα θα κλειστώ στο καβούκι μου τις επόμενες δέκα μέρες μέχρι να το ξεπεράσω, ελπίζω να μη μας βρουν και χειρότερα!

marquis

Member
Έχεις δίκαιο, το βρήκα και εγώ τώρα, πριν έψαχνα donuts και μου έβγαζε άλλαντάλλα, έχω πέσει από τα σύννεφα θα κλειστώ στο καβούκι μου τις επόμενες δέκα μέρες μέχρι να το ξεπεράσω, ελπίζω να μη μας βρουν και χειρότερα!
Εγώ πρώτη φορά το συνάντησε σε πορτογαλικό σουπερ μάρκετ, τιτλοφορούμενο bola de Berlim.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εδω αυτο το λενε boule de Berlin (μπαλα Βερολινου) ή καποιοι beignet de Berlin (τηγανιτες Βερολινου) γιατι μοιαζει με τα beignets που ειναι ορθογωνια ψωμοειδη γεμιστα γλυκα που συνοδευοντaι συχνα με τον καφε ή το τσαι, σαν γεμιστες τηγανιτες ενα πραμα.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για να συνεχιστεί πραγματικά η μάχη πρέπει να βρεθεί κάποιο αντίστοιχο ιταλικό Lidl.
Θα πέσουν κορμιά!

Viaggi

Member
War είναι τώρα αυτό ή εκπομπή της Βέφας;

Ανάβω νέο φιτίλι. Σε άλλο θέμα ο Yorgos είπε πως το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα του ταγκό. Ούτε που μπορώ να φανταστώ πως στη θέση του Αντόνιο Μπαντέρας στη ταινία "Νιώσε το ρυθμό", να είναι ένας Βεριλονέζος με μπυροκοίλι και με σανδάλι με άσπρη κάλτσα, να χορεύει αυτό το ερωτικό ταγκό.

Last edited by a moderator:

Borealis

Member
Τώρα που το σκέφτομαι το μόνο πράγμα που ήξερα να το λένε Berlin (εκτός από το ίδιο) ήταν Χριστοφόρου Σμύρνης, πάνω από Κορομηλά, πείτε μου τώρα ότι και αυτό εννοούσε τον λουκουμά να αποκηρύξω τα νιάτα μου!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom