paefstra
Member
Τι είπε ο άνθρωπας;Εντάξει μην τα ισοπεδώνουμε, δεν είναι τελείως για γέλια η Αναγέννηση...
Τι είπε ο άνθρωπας;Εντάξει μην τα ισοπεδώνουμε, δεν είναι τελείως για γέλια η Αναγέννηση...
σε πόλεις της Γερμανίας πάντα βρίσκεις κάποιον να μιλάει αγγλικά
Κανείς δεν είδα να απαντάει στο φίλο...Σε προηγουμενα post διαβασα οτι και η Ρωμη ειναι φθηνη!Ελπιζω να μην εννοειτε τα ξενοδοχεια.
Αυτά ακριβώς που περιγράφεις για τους Γερμανούς είναι που συνάντησα την πρώη μου φορά στη Ρώμη, ειλικρινά όμως. Υπάλληλοι στην Cappella Sistina να μας μιλάνε μόνο ιταλικά λέγοντας ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες (ας το έγραφαν πριν περάω όλες τις υπόλοιπες αίθουσες για να μη μπω καθόλου), και σε ερώτηση φίλου "English please?" , η απάντση με νεύρα "Parlare Italiano, no English!"..ή κάτι τέτοιο, Ιταλικά δεν ξέρω .Καλή μου καταλαβαίνω αλλά αναφερόμουν σε κάτι πολύ πιο σημαντικό για μένα,από το αν μιλάει κάποιος αγγλικά ή όχι.
Την προθυμία να βοηθήσει ή το αντίθετο δηλαδή την ευκαιρία να βγάλει τον εθνικισμό και τον σοβινισμό του σε όποιον δεν μιλάει την δική του γλώσσα. Και μια και αναφέρονται και άλλες πόλεις της Γερμανίας να σου πω την χείριστη εντύπωση σε μαγαζί στη Δρέσδη να ρωτώ την πωλήτρια στα αγγλικά και να μου λέει με έντονη άγρια αγενέστατη φωνή "μιλήστε γερμανικά"(από τις λίγες φράσεις που καταλαβαίνω στα γερμανικά οπότε ήξερα τι μου είπε). Έμεινα άναυδη, ενώ ο άντρας μου άφησε εννοείται επιτόπου ότι κρατούσε και φυσικά φύγαμε.
Θεωρώ λοιπόν εκατό φορές χειρότερο να μιλάει ή να καταλαβαίνει κανείς αγγλικά αλλά να βγάζει τον σοβινισμό του σε κάθε ευκαιρία.
Ποτέ δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο σε καμία άλλη χώρα από την Ευρώπη,την Λατινική Αμερική και λίγο από Ασία που έχω επισκεφτεί. Μόνο στη Γερμανία τέτοιο αγενέστατο,χοντροκομμένο ύφος.Και σε μαγαζί που πας να αφήσεις χρήματα όχι να ζητήσω πληροφορίες στο δρόμο.
Και ναι στην Ιταλία κάποιοι δεν μιλούσαν αγγλικά όμως ευτυχώς όλοι μας εξυπηρετούσαν προσπαθούσαν να μας δείξουν τον δρόμο ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία τους ζητούσαμε με νοήματα, εικόνες στο τάμπλετ και πολλούς άλλους τρόπους που σίγουρα εκτίμησα.
Δεν είχε ξεκινήσει ο Samion, γι' αυτόΌχι πολύ πιο έντονο ύφος είχε το ποστ του Γιώργου υποστηρίζοντας το Βερολίνο .
Πες τα χρυσόστομε, γιατί εδώ μέσα θα βγάλουμε τους Γερμανούς τέρατα. Πάνω από δέκα φορές έχω πάει και δε μου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, εν αντιθέσει με την Ιταλία που μου τυχαινε κάθε φορά, ακόμη κι αν είχαμε ιταλόφωνο μαζί (δεν προσπαθούσαν να καταλάβουν κάτι αν δεν ήταν άπταιστα ιταλικά).Κανείς δεν είδα να απαντάει στο φίλο...
Αυτά ακριβώς που περιγράφεις για τους Γερμανούς είναι που συνάντησα την πρώη μου φορά στη Ρώμη, ειλικρινά όμως. Υπάλληλοι στην Cappella Sistina να μας μιλάνε μόνο ιταλικά λέγοντας ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες (ας το έγραφαν πριν περάω όλες τις υπόλοιπες αίθουσες για να μη μπω καθόλου), και σε ερώτηση φίλου "English please?" , η απάντση με νεύρα "Parlare Italiano, no English!"..ή κάτι τέτοιο, Ιταλικά δεν ξέρω .
Εθνικισμό συναντάς παντού αν είσαι τυχερούλης, εδώ στα Καλάβρυτα υπάρχουν ναζιστές. Αλλά στο Βερολίνο, με τόσες φυλές και πολιτισμούς μαζεμένους, ήμαρτον. 5 μέρες δεν πέτυχα ούτε έναν που να μη μιλήσει στα Αγγλικά και να μην είναι ευγενικός.
Δεν είχε ξεκινήσει ο Samion, γι' αυτό
Τέτοια "τύχη" ευτυχώς δεν συνάντησα ως τώρα παρά μόνο στη Γερμανία, η οποία παρεμπιπτόντως λόγω όσων έπαθε από αυτό και προκάλεσε και στους άλλους έπρεπε να είναι η τελευταία όπου συναντάς και όχι η πρώτη ή από τις πρώτες.Εθνικισμό συναντάς παντού αν είσαι τυχερούλης