• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144

8avos

Member
Τουλάχιστον ας γίνει κοινώς παραδεκτό ότι η ακριβοπληρωμενη Autostrada μπροστά στην χωρίς το παραμικρό κόστος Autobahn μοιάζει κατσικοδρομος. Ιταλός λαμόγιο Πάππας:σκάστε μου τα φράγκα για μια θέση στον παράδεισο με συγχωροχαρτι εισιτήριο. Ορθολογιστής Γερμανός Λούθηρος :Πάππα παρτα από μένα να τους στείλω εγώ στον παράδεισο.

Last edited:

8avos

Member
Καθώς επίσης η Lamborghini χρησιμοποιεί κινητήρα Audi, να τα λέμε αυτά, να τα λέμε.

Viaggi

Member
Πως να μην είναι τσάμπα οι autobahn, όταν για την κατασκευή της οι ναζί στη θέση των εργατών που έπρεπε να υπηρετήσουν την πατρίδα έβαζαν φυλακισμένους και Εβραίους που εκτελούσαν καταναγκαστικά έργα. Στην πραγματικότητα, η κατασκευή των autobahn είχε ξεκινήσει πριν την άνοδο των ναζί στην εξουσία. Η ναζιστική Γερμανία στα πλαίσια της προπαγάνδας δημοσίευσε φωτογραφία του Χίτλερ με φτυάρι να εγκαινιάζει τις εργασίες για την κατασκευή ενός νέου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου. Στην πραγματικότητα, ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να χρηματοδοτήσει και να κατασκευάσει τους αυτοκινητοδρόμους στη Γερμανία ήταν ο δήμαρχος της επαρχίας της Κολωνίας. (Απόσπασμα από τα αρχεία της Deutsche Welle.) Πως καταφέρνετε τώρα εσείς του Βερολίνου να μην παραδέχεστε ιστορία τριών αιώνων βασιζόμενοι σε 700 χρόνια ύπαρξης και με το μόνο κριτήριο ένα δρόμο χωρίς όριο ταχύτητας και με ένα κινητήρα με σήμα 4 μηδενικά δεν μπορώ να το κατανοήσω. Για το μόνο που μπορεί να είναι περήφανος ο Γερμανός είναι που είναι ο μοναδικός λαός που φοράει πέδιλο με άσπρη κάλτσα. (έχω οπλίσει και τα πυρηνικά, το νου σας)

alma

Member
σε πόλεις της Γερμανίας πάντα βρίσκεις κάποιον να μιλάει αγγλικά

Καλή μου καταλαβαίνω αλλά αναφερόμουν σε κάτι πολύ πιο σημαντικό για μένα,από το αν μιλάει κάποιος αγγλικά ή όχι.
Την προθυμία να βοηθήσει ή το αντίθετο δηλαδή την ευκαιρία να βγάλει τον εθνικισμό και τον σοβινισμό του σε όποιον δεν μιλάει την δική του γλώσσα. Και μια και αναφέρονται και άλλες πόλεις της Γερμανίας να σου πω την χείριστη εντύπωση σε μαγαζί στη Δρέσδη να ρωτώ την πωλήτρια στα αγγλικά και να μου λέει με έντονη άγρια αγενέστατη φωνή "μιλήστε γερμανικά"(από τις λίγες φράσεις που καταλαβαίνω στα γερμανικά οπότε ήξερα τι μου είπε). Έμεινα άναυδη, ενώ ο άντρας μου άφησε εννοείται επιτόπου ότι κρατούσε και φυσικά φύγαμε.

Θεωρώ λοιπόν εκατό φορές χειρότερο να μιλάει ή να καταλαβαίνει κανείς αγγλικά αλλά να βγάζει τον σοβινισμό του σε κάθε ευκαιρία.

Ποτέ δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο σε καμία άλλη χώρα από την Ευρώπη,την Λατινική Αμερική και λίγο από Ασία που έχω επισκεφτεί. Μόνο στη Γερμανία τέτοιο αγενέστατο,χοντροκομμένο ύφος.Και σε μαγαζί που πας να αφήσεις χρήματα όχι να ζητήσω πληροφορίες στο δρόμο.

Και ναι στην Ιταλία κάποιοι δεν μιλούσαν αγγλικά όμως ευτυχώς όλοι μας εξυπηρετούσαν προσπαθούσαν να μας δείξουν τον δρόμο ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία τους ζητούσαμε με νοήματα, εικόνες στο τάμπλετ και πολλούς άλλους τρόπους που σίγουρα εκτίμησα.

alma

Member
οι απέναντι έχουν βγάλει τα χημικά - βιολογικά όπλα!
Όχι πολύ πιο έντονο ύφος είχε το ποστ του Γιώργου υποστηρίζοντας το Βερολίνο .

Δεύτερον σε όλα τα war ως τώρα(πλην ενός) έχουν γραφτεί σε παρόμοια και χειρότερα.

Σε προηγουμενα post διαβασα οτι και η Ρωμη ειναι φθηνη!Ελπιζω να μην εννοειτε τα ξενοδοχεια.
Κανείς δεν είδα να απαντάει στο φίλο... :lol:
Καλή μου καταλαβαίνω αλλά αναφερόμουν σε κάτι πολύ πιο σημαντικό για μένα,από το αν μιλάει κάποιος αγγλικά ή όχι.
Την προθυμία να βοηθήσει ή το αντίθετο δηλαδή την ευκαιρία να βγάλει τον εθνικισμό και τον σοβινισμό του σε όποιον δεν μιλάει την δική του γλώσσα. Και μια και αναφέρονται και άλλες πόλεις της Γερμανίας να σου πω την χείριστη εντύπωση σε μαγαζί στη Δρέσδη να ρωτώ την πωλήτρια στα αγγλικά και να μου λέει με έντονη άγρια αγενέστατη φωνή "μιλήστε γερμανικά"(από τις λίγες φράσεις που καταλαβαίνω στα γερμανικά οπότε ήξερα τι μου είπε). Έμεινα άναυδη, ενώ ο άντρας μου άφησε εννοείται επιτόπου ότι κρατούσε και φυσικά φύγαμε.

Θεωρώ λοιπόν εκατό φορές χειρότερο να μιλάει ή να καταλαβαίνει κανείς αγγλικά αλλά να βγάζει τον σοβινισμό του σε κάθε ευκαιρία.

Ποτέ δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο σε καμία άλλη χώρα από την Ευρώπη,την Λατινική Αμερική και λίγο από Ασία που έχω επισκεφτεί. Μόνο στη Γερμανία τέτοιο αγενέστατο,χοντροκομμένο ύφος.Και σε μαγαζί που πας να αφήσεις χρήματα όχι να ζητήσω πληροφορίες στο δρόμο.

Και ναι στην Ιταλία κάποιοι δεν μιλούσαν αγγλικά όμως ευτυχώς όλοι μας εξυπηρετούσαν προσπαθούσαν να μας δείξουν τον δρόμο ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία τους ζητούσαμε με νοήματα, εικόνες στο τάμπλετ και πολλούς άλλους τρόπους που σίγουρα εκτίμησα.
Αυτά ακριβώς που περιγράφεις για τους Γερμανούς είναι που συνάντησα την πρώη μου φορά στη Ρώμη, ειλικρινά όμως. Υπάλληλοι στην Cappella Sistina να μας μιλάνε μόνο ιταλικά λέγοντας ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες (ας το έγραφαν πριν περάω όλες τις υπόλοιπες αίθουσες για να μη μπω καθόλου), και σε ερώτηση φίλου "English please?" , η απάντση με νεύρα "Parlare Italiano, no English!"..ή κάτι τέτοιο, Ιταλικά δεν ξέρω :D.
Εθνικισμό συναντάς παντού αν είσαι τυχερούλης, εδώ στα Καλάβρυτα υπάρχουν ναζιστές. Αλλά στο Βερολίνο, με τόσες φυλές και πολιτισμούς μαζεμένους, ήμαρτον. 5 μέρες δεν πέτυχα ούτε έναν που να μη μιλήσει στα Αγγλικά και να μην είναι ευγενικός.
Όχι πολύ πιο έντονο ύφος είχε το ποστ του Γιώργου υποστηρίζοντας το Βερολίνο .
Δεν είχε ξεκινήσει ο Samion, γι' αυτό :haha:

Viaggi

Member
Μια και έχουν πέσει λίγο οι τόνοι θα αναφέρω ένα χιουμοριστικό συμβάν όταν ο Γιάννης ο Κέννεντης είχε επισκεφθεί το Βερολίνο. Στην ομιλία του είπε "Ich bin ein Berliner". Αυτό στα Βερολινέζικα σημαίνει "είμαι ένας λουκουμάς"!

marquis

Member
Κανείς δεν είδα να απαντάει στο φίλο... :lol:

Αυτά ακριβώς που περιγράφεις για τους Γερμανούς είναι που συνάντησα την πρώη μου φορά στη Ρώμη, ειλικρινά όμως. Υπάλληλοι στην Cappella Sistina να μας μιλάνε μόνο ιταλικά λέγοντας ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες (ας το έγραφαν πριν περάω όλες τις υπόλοιπες αίθουσες για να μη μπω καθόλου), και σε ερώτηση φίλου "English please?" , η απάντση με νεύρα "Parlare Italiano, no English!"..ή κάτι τέτοιο, Ιταλικά δεν ξέρω :D.
Εθνικισμό συναντάς παντού αν είσαι τυχερούλης, εδώ στα Καλάβρυτα υπάρχουν ναζιστές. Αλλά στο Βερολίνο, με τόσες φυλές και πολιτισμούς μαζεμένους, ήμαρτον. 5 μέρες δεν πέτυχα ούτε έναν που να μη μιλήσει στα Αγγλικά και να μην είναι ευγενικός.

Δεν είχε ξεκινήσει ο Samion, γι' αυτό :haha:
Πες τα χρυσόστομε, γιατί εδώ μέσα θα βγάλουμε τους Γερμανούς τέρατα. Πάνω από δέκα φορές έχω πάει και δε μου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, εν αντιθέσει με την Ιταλία που μου τυχαινε κάθε φορά, ακόμη κι αν είχαμε ιταλόφωνο μαζί (δεν προσπαθούσαν να καταλάβουν κάτι αν δεν ήταν άπταιστα ιταλικά).

Αυτά βέβαια συμβαίνουν, και ναι λογικό είναι να έχουν αντίκτυπο για το αν θέλει να πάει κανείς ξανά σε μία χώρα, αλλά μπορεί να συμβούν παντού όπως λες, γι αυτό και δε με επηρέασαν τόσο για τη ψήφο μου στη Ρώμη. Η απογοήτευση μου από τα τόσα που είχα ακούσα για το Βερολίνο, που δεν φάνηκε αντάξιο των προσδοκιών μου ήταν ο καθοριστικός παράγοντας.

alma

Member
Εθνικισμό συναντάς παντού αν είσαι τυχερούλης
Τέτοια "τύχη" ευτυχώς δεν συνάντησα ως τώρα παρά μόνο στη Γερμανία, η οποία παρεμπιπτόντως λόγω όσων έπαθε από αυτό και προκάλεσε και στους άλλους έπρεπε να είναι η τελευταία όπου συναντάς και όχι η πρώτη ή από τις πρώτες.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom