tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
Όλη η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία είναι αντιγραφή και συνέχεια της αρχαίας Ελληνικής. Οι λαοί όμως χωρίς ιστορία αρκούνται στο να "δανείζονται" από τους λαούς με πραγματική ιστορία κομμάτια τους για να προσελκύσουν τουρίστες με ότι συνεπάγεται αυτό. Βάρβαρο δεν αποκαλούμε τον Έλγιν που έκλεψε τα δικά μας μάρμαρα;
Δεν νομίζω να παίζει ρόλο αν είναι γερμανικά ή όχι. Δεν κάνουμε κουβέντα με Γερμανούς εδώ για να "τους την πούμε" ότι τα έχουν κλεμμένα. Και το Βρετανικό Μουσείο έχει κλεμμένα, αλλά σίγουρα είναι ένα συν για να επισκεφθείς το Λονδίνο. Οπότε....Παραθέτω ένα δικό μου σχόλιο λίγη ώρα πριν
"Έτος ίδρυσης του Βερολίνου το 1237 μ.χ
Έτος ίδρυσης της Ρώμης το 753 π.χ"
Εκτός αν λες για το μουσείο της Περγάμου που τα εκθέματά του επί το πλείστον δεν είναι Γερμανικά
Με την παρενθεση υποτιμάς τον εαυτο σου..τρολαρισμα για γελιο ναι, σοβαροτητα 0.καλύτερο φαγητό (για μένα),
Τα ιδια? war ειναι, οχι έκθεση ανακριβειων κ μπουρδολογιας.Οι φασιστική Ιταλία έκανε τα ίδια εκτρώματα μ αυτά που ξεκίνησε
η Γερμανία.
Ε και? κριτηριο ειναι αυτο? τοτε να βαλουμε κ τους οικους ανοχης που το Βερολινο ειναι απαιχτο κ περνάνε πολυ καλα πολλοι ελληνες..ενω στην καθολικη Ρωμη..πέαρασα πολύ ομορφότερα στη Γερμανία,
Πού βρίσκεσαι, αν επιτρέπεται;Απανταω σε οτι μου ερχεται μια κ ειμαι πολυ μακρια κ με λιγο ιντερνετ.
Και όλοι οι Έλληνες πάνε και ποδοπατιούνται στα Public και στα Media Markt για ένα τσάμπα κραγιόν κι ένα φορτιστή, τι να λέει; Επίσης όλοι οι Κινέζοι ταξιδεύουν πρώτη φορά στη Νότια Κορέα.. και είναι πιο πολλοί από εμάς, αυτό προσθέτει πόντους;; Δύο ψήφους στο Βερολίνο παρακαλώολοι οι ελληνες εκει πανε 1ο ταξιδι στο εξωτερικο.
1. μη χρησιμοποιεις πομπωδεις λεξεις, δειχνουν υποβοσκοντα κομπλεξ. απλα οι ιταλοφιλοι ειναι η μεγάλη πλειοψηφια.1.Είναι προφανές και γνωστό πως στο φόρουμ το Ιταλικό ντελίριο υπερνικά τα πάντα.
2.Το πρωί βουλιάζει από τουρίστες και με το που βραδιάσει όλοι είναι εξαφανισμένοι!Πως γίνεται αυτό?
Πες τα ρε άνθρωπε. Ε θα μας βγάλουν τώρα τους Ιταλούς γλωσσομαθείς και τους κατοίκους του Βερολίνου σοβινιστές που οι "μισοί" είναι ξένοι. Τουλάχιστον όσο αφορά το θέμα της ευκολίας επικοινωνίας σίγουρα στο Βερολίνο ήταν πολύ πιο πιθανό να πάρεις οδηγίες από έναν τυχαίο περαστικό στα αγγλικά παρά στην Ιταλία. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, δεν μπορώ να πω ότι το Βερολίνο ήταν υπόδειγμα καθαριότητας, αλλά η Ρώμη ήταν σίγουρα η πιο βρώμικη πόλη που έχω επισκεφτεί. Ακόμα θυμάμαι τους κανιβαλισμούς στο νυκτερινό λεωφορείο που παίρναμε για να κατεβούμε στο Campo de Fiori. Τέλος, σίγουρα είναι πανέμορφη και έχει πλήθος αξιοθεάτων και μνημείων, αλλά να την βάλει στο ίδιο επίπεδο με το Παρίσι ε είναι ιεροσυλία.Εμένα πάντως το αντίθετο μου συμβαίνει με τις γλώσσες, στο Βερολίνο αλλά και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας πάντα βρίσκεις κάποιον να μιλάει αγγλικά, για την ακρίβεια σχεδον όλοι μιλάνε αγγλικά. Στη Ρώμη ένας χαμός. Ζητούσα στο αεροδρόμιο οδηγίες και έκανα μισή ώρα να βγάλω άκρη γιατί σχεδόν κανείς δε μιλούσε αγγλικά. ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. Στο Termini η έρμη δεν μιλούσα ούτε ιταλικά ούτε ισπανικά και έτσι όταν ρωτούσα ticket κανείς δεν καταλάβαινε τί είναι για να μου πει από πού θα βγάλω. Άλλη μισή ώρα εκεί. Όσο κι αν αγαπώ τους ιταλούς και τους λαούς της νότιας Ευρώπης(εκτός απ τους Γάλλους που τους σιχαίνομαι) είναι απαράδεκτο το πόσο δε μιλάνε άλλη γλώσσα εκτός απ τη δική τους.
γκούχου γκούχου, εχμ.. Τρίκαλα
Εντάξει μην τα ισοπεδώνουμε, δεν είναι τελείως για γέλια η Αναγέννηση...Ιταλικη Αναγεννηση vs γερμανικη τεχνη (. Χαχαχαχαχα.