• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εκτός αν λες για το μουσείο της Περγάμου που τα εκθέματά του επί το πλείστον δεν είναι Γερμανικά
Τι σχεση εχει αν ειναι η οχι γερμανικα; Αν θελει να τα δει καποιος απο κοντα δεν πρεπει να παει Βερολινο; Αλλωστε και η μιση Ρωμη ειναι γεματη με αντιγραφες αρχαιων ελληνικων.

Viaggi

Member
Τι σχεση εχει αν ειναι η οχι γερμανικα; Αν θελει να τα δει καποιος απο κοντα δεν πρεπει να παει Βερολινο; Αλλωστε και η μιση Ρωμη ειναι γεματη με αντιγραφες αρχαιων ελληνικων.
Όλη η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία είναι αντιγραφή και συνέχεια της αρχαίας Ελληνικής. Οι λαοί όμως χωρίς ιστορία αρκούνται στο να "δανείζονται" από τους λαούς με πραγματική ιστορία κομμάτια τους για να προσελκύσουν τουρίστες με ότι συνεπάγεται αυτό. Βάρβαρο δεν αποκαλούμε τον Έλγιν που έκλεψε τα δικά μας μάρμαρα;

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Παραθέτω ένα δικό μου σχόλιο λίγη ώρα πριν
"Έτος ίδρυσης του Βερολίνου το 1237 μ.χ
Έτος ίδρυσης της Ρώμης το 753 π.χ"
Εκτός αν λες για το μουσείο της Περγάμου που τα εκθέματά του επί το πλείστον δεν είναι Γερμανικά
Δεν νομίζω να παίζει ρόλο αν είναι γερμανικά ή όχι. Δεν κάνουμε κουβέντα με Γερμανούς εδώ για να "τους την πούμε" ότι τα έχουν κλεμμένα. Και το Βρετανικό Μουσείο έχει κλεμμένα, αλλά σίγουρα είναι ένα συν για να επισκεφθείς το Λονδίνο. Οπότε....

Borealis

Member
Στους φίλους θαυμαστές της τέχνης εδώ όπως είναι σήμερα ο βωμός στη Πέργαμο
220px-Pergamonaltar_Türkei.jpg

αν υπάρχει κάποιος που δεν του σφίγγεται η καρδιά ας συνεχίσει να εξυμνεί το Νησί των Μουσείων
(φωτό από wiki)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Απανταω σε οτι μου ερχεται μια κ ειμαι πολυ μακρια κ με λιγο ιντερνετ.
καλύτερο φαγητό (για μένα),
Με την παρενθεση υποτιμάς τον εαυτο σου..τρολαρισμα για γελιο ναι, σοβαροτητα 0.
Οι φασιστική Ιταλία έκανε τα ίδια εκτρώματα μ αυτά που ξεκίνησε
η Γερμανία.
Τα ιδια? war ειναι, οχι έκθεση ανακριβειων κ μπουρδολογιας.

πέαρασα πολύ ομορφότερα στη Γερμανία,
Ε και? κριτηριο ειναι αυτο? τοτε να βαλουμε κ τους οικους ανοχης που το Βερολινο ειναι απαιχτο κ περνάνε πολυ καλα πολλοι ελληνες..ενω στην καθολικη Ρωμη..
Τα πραγματα ειναι απλα: η καλυτερη χωρα στον κοσμο για παραλιες ειναι η δικια μας, η καλυτερη συνολικα η Ιταλια κ η καλυτερη πολη του κοσμου φυσικα η Ρωμη. τα υπολοιπα ειναι για να απαμε πλακα. ολοι οι ελληνες εκει πανε 1ο ταξιδι στο εξωτερικο.

ολοι οι ελληνες εκει πανε 1ο ταξιδι στο εξωτερικο.
Και όλοι οι Έλληνες πάνε και ποδοπατιούνται στα Public και στα Media Markt για ένα τσάμπα κραγιόν κι ένα φορτιστή, τι να λέει; Επίσης όλοι οι Κινέζοι ταξιδεύουν πρώτη φορά στη Νότια Κορέα.. και είναι πιο πολλοί από εμάς, αυτό προσθέτει πόντους;; Δύο ψήφους στο Βερολίνο παρακαλώ

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Είναι προφανές και γνωστό πως στο φόρουμ το Ιταλικό ντελίριο υπερνικά τα πάντα.
2.Το πρωί βουλιάζει από τουρίστες και με το που βραδιάσει όλοι είναι εξαφανισμένοι!Πως γίνεται αυτό?
1. μη χρησιμοποιεις πομπωδεις λεξεις, δειχνουν υποβοσκοντα κομπλεξ. απλα οι ιταλοφιλοι ειναι η μεγάλη πλειοψηφια.
2. σκεψου λιγο. ιστορικο κεντρο με 27+ εκατ τουριστες. νουμερο ιλιγγιωδες. αν δεν το προστατεψεις θα εχεις ενα αχταρμα, μια γιγαντια τουαλετα, ενα τσιρκο. απαγορευσεις, μη εκδοσεις αδειων για μπαρ, μουσικη κλπ κ ενα σωρο αλλα μετρα. η νυχτερινη ζωη δεν χτυπα στο ιστορικο κεντρο αλλα σε αλλες γειτονιες. απευθυνσου σε αλλο θεμα να μαθεις.

Triplover

Member
Εμένα πάντως το αντίθετο μου συμβαίνει με τις γλώσσες, στο Βερολίνο αλλά και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας πάντα βρίσκεις κάποιον να μιλάει αγγλικά, για την ακρίβεια σχεδον όλοι μιλάνε αγγλικά. Στη Ρώμη ένας χαμός. Ζητούσα στο αεροδρόμιο οδηγίες και έκανα μισή ώρα να βγάλω άκρη γιατί σχεδόν κανείς δε μιλούσε αγγλικά. ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. Στο Termini η έρμη δεν μιλούσα ούτε ιταλικά ούτε ισπανικά και έτσι όταν ρωτούσα ticket κανείς δεν καταλάβαινε τί είναι για να μου πει από πού θα βγάλω. Άλλη μισή ώρα εκεί. Όσο κι αν αγαπώ τους ιταλούς και τους λαούς της νότιας Ευρώπης(εκτός απ τους Γάλλους που τους σιχαίνομαι) είναι απαράδεκτο το πόσο δε μιλάνε άλλη γλώσσα εκτός απ τη δική τους.

γκούχου γκούχου, εχμ.. Τρίκαλα :haha:
Πες τα ρε άνθρωπε. Ε θα μας βγάλουν τώρα τους Ιταλούς γλωσσομαθείς και τους κατοίκους του Βερολίνου σοβινιστές που οι "μισοί" είναι ξένοι. Τουλάχιστον όσο αφορά το θέμα της ευκολίας επικοινωνίας σίγουρα στο Βερολίνο ήταν πολύ πιο πιθανό να πάρεις οδηγίες από έναν τυχαίο περαστικό στα αγγλικά παρά στην Ιταλία. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, δεν μπορώ να πω ότι το Βερολίνο ήταν υπόδειγμα καθαριότητας, αλλά η Ρώμη ήταν σίγουρα η πιο βρώμικη πόλη που έχω επισκεφτεί. Ακόμα θυμάμαι τους κανιβαλισμούς στο νυκτερινό λεωφορείο που παίρναμε για να κατεβούμε στο Campo de Fiori. Τέλος, σίγουρα είναι πανέμορφη και έχει πλήθος αξιοθεάτων και μνημείων, αλλά να την βάλει στο ίδιο επίπεδο με το Παρίσι ε είναι ιεροσυλία.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638