LULLU
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- το ψαχνω....
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νιγηρας-Μαλι
Τα βλεφαρα ανοιγοκλεινουν αυτόματα στη εντονη λαμψη που πεφτει πανω τους ...στη λαμψη που ερχεται απο τις καταλευκες κορυφες των ημαλαιων που περηφανα αγερωχα κανουν την εμφανιση τους ..το everest,το kanchenjunga φαινεται σαν να ενοχλουνται απο την εισβολη μας και μας υπενθυμιζουν ποιος ειναι ο αρχοντας σε ετουτο τον τοπο,θαμπωνοντας μας με αυτο το εντονο φως...Το δεκαθεσιο αεροπλανο αρχιζει να κατεβαινει αναμεσα απο τις πλαγιες και η ανασα σταματα,., σου κοβονται τα ηπατα τα ματια εξοφθαλμουν στη θεα των φτερων του αεροπλανου που ακουμπουν ,κοβουν τις κορυφες των δεντρων και οσο δεν βλεπεις τον αεροδιαδρομο,αρχιζεις να προσευχεσαι γιατι το τελος σου ειναι εδω...και ξαφνικα...ντουπ,..οι τροχοι κατω και το αποτομο σταματημα στο πουθενα..και ενω εισαι σιγουρος οτι σε λιγο θα συναντησεις τον υψιστο και θα απολογηθεις για τις πραξεις σου,ακους τη φωνη που σε ευχαριστει που διαλεξες την drukair γιαυτη τη πτηση..Σαν ρομποτ κατεβαινω τα σκαλια και βρισκομαι στη χωρα που παραμενει στην κοσμοκαψουλα της αρνουμενη να ακολουθησει τη εξελιξη των αλλων πλανητων..Μονη λοιπον,απομακρη,μας καλοσοριζει,η απολυτη σιγη,ο καταγάλανος ουρανος,το ποταμι με το λουλακι νερο να κυλα διπλα στο διαδρομο προσγειωσης,τα καταπρασινα πανυψηλα δεντρα και τα εκατονταδες πουλια που μολις κοπασε ο θορυβος του κινητηρα πηραν παλι τα πανω τους σαν διαγωνιζομενοι σε μουσικα ταλεντ σοου....η μυρωδια του πευκου γαργαλαει τη μυτη και ο αερας,δροσερος εως παγωμενος απο τα χιονισμενα περασματα, σου μαστιγωνει το προσωπο και σε επαναφερει στη πραγματικοτητα του σημερα..
Μπροστα μου απλωνεται ενας αλλος κοσμος μαγικος,εξωπραγματικος,οπως εξωπραγματικη ειναι και η φιγουρα που με περιμενει στη εξοδο...στεκομαι μαρμαρομενη να κοιτω ενα γαληνειο προσωπο τυλιγμενο στο gho εθνικη ενδυμασια, κατι σαν τσολιας η βρακοφορος ας πουμε, με πριγκηπικο αναλαφρο βαδισμα,με ηρεμη γαργαρη φωνη,, να γερνει μπροστα το κεφαλι σε ενα χαιρετισμο απολυτου σεβασμου ...TRASHI DELE ,( καλη τυχη )στη χωρα
μας ...ειμαι ο Καρμα ο οδηγος σας που τις επομενες 20 μερες θα σας βοηθησω να ανακαλυψετε το Βhutan, πατριδα του βουδισμου.....η Μαρια και η Μαριετα με περισση ικανοποιηση και ανυπομονησια ξεκινουν για την φωλια του τιγρη TIGER NEST το μοναστηρι στα 4200 που κρεμεται στην κυριολεξια στην κακοτραχηλη πλαγια και λιγο δυτικοτερα να πεφτουν τα νερα του καταραχτη και νοιωθεις οτι θα κανεις και εσυ τη βουτια στην αιωνιοτητα απο στιγμη σε στιγμη...μονο που εγω αυτη τη στιγμη αντιλαμβανομαι τα πρωτα συμπτωματα του πνευμονικου οιδηματος και πριν καταληξω στα βραχια,παιρνω τα χαπια μου και φωναζω δυνατα ..trashi delek
Μπροστα μου απλωνεται ενας αλλος κοσμος μαγικος,εξωπραγματικος,οπως εξωπραγματικη ειναι και η φιγουρα που με περιμενει στη εξοδο...στεκομαι μαρμαρομενη να κοιτω ενα γαληνειο προσωπο τυλιγμενο στο gho εθνικη ενδυμασια, κατι σαν τσολιας η βρακοφορος ας πουμε, με πριγκηπικο αναλαφρο βαδισμα,με ηρεμη γαργαρη φωνη,, να γερνει μπροστα το κεφαλι σε ενα χαιρετισμο απολυτου σεβασμου ...TRASHI DELE ,( καλη τυχη )στη χωρα
μας ...ειμαι ο Καρμα ο οδηγος σας που τις επομενες 20 μερες θα σας βοηθησω να ανακαλυψετε το Βhutan, πατριδα του βουδισμου.....η Μαρια και η Μαριετα με περισση ικανοποιηση και ανυπομονησια ξεκινουν για την φωλια του τιγρη TIGER NEST το μοναστηρι στα 4200 που κρεμεται στην κυριολεξια στην κακοτραχηλη πλαγια και λιγο δυτικοτερα να πεφτουν τα νερα του καταραχτη και νοιωθεις οτι θα κανεις και εσυ τη βουτια στην αιωνιοτητα απο στιγμη σε στιγμη...μονο που εγω αυτη τη στιγμη αντιλαμβανομαι τα πρωτα συμπτωματα του πνευμονικου οιδηματος και πριν καταληξω στα βραχια,παιρνω τα χαπια μου και φωναζω δυνατα ..trashi delek
Attachments
-
20,1 KB Προβολές: 4.449
Last edited by a moderator: