• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The Official Offtopic v6

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

fotast

Member
για πες μου ενα ιπταμενο αυτοκινητο μαζικης παραγωγης γιατι μου διαφευγει....
Παραγωγή(όχι μαζική) υπάρχει.Η τιμή είναι το πρόβλημα.Αναλογικά για τις τιμές και τα κινητά τηλ. από πολύ υψηλά είχαν ξεκινήσει αν θυμάστε.

https://www.gazzetta.gr/plus/diethn...ito-einai-gegonos-kostizei-599000-dolaria-vid

bandit650

Member
σε μορφη πρωτοτυπου η περιορισμενης παραγωγης χωρις να υπαρχει ο γνωμονας του κοστους εχουν γινει παρα πολλα πραγματα. Απο τη στιγμη που θα βγουν σε μαζικη παραγωγη με λογικο κοστος κτησης εστω και πολυ ακριβο (πχ 100000) θα μιλαμε για πραγματικη διαθεση.

paefstra

Member
... και θα σου φέρει κι έναν στρατιωτικό νόμο οσονούπω, πρόβα τζενεράλε για οποιαδήποτε μελλοντική εξέγερση (ναι, ακόμη και τις απλές συνδικαλιστικές διεκδικήσεις τις οποίες - και σωστά - υποστηρίζεις). Not bad, not bad at all. Indeed!
Χμ ηδη η Ισπανια και η Ιταλια εχουν. Οταν ελεγχεται η κυκλοφορια εξω απο το σπιτι απο την αστυνομια, αυτο δεν ειναι? Ασχημοι καιροι.
Δεν ξαναπερασαμε στην ιστορια στρατιωτικο νομο? Εδω ειμαστε, θα ξανακανουμε ο,τι πρεπει μετα.
Αν και μου φαινεται οτι θα δουμε επαναληψη υφεσης του 1929-1930 που τους σαρωσε ολους. Κι οδηγησε σε αναθεωρηση των παντων. Καλα μυαλα να εχουμε μονο.

Ανθηg

Member
σε μορφη πρωτοτυπου η περιορισμενης παραγωγης χωρις να υπαρχει ο γνωμονας του κοστους εχουν γινει παρα πολλα πραγματα. Απο τη στιγμη που θα βγουν σε μαζικη παραγωγη με λογικο κοστος κτησης εστω και πολυ ακριβο (πχ 100000) θα μιλαμε για πραγματικη διαθεση.
Κοίτα πιο πιθανό είναι να ανακαλύψουν την τηλεμεταφορά παρα να κάνουν τέτοια δουλειά ...

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
ΔΥΣΤΟΠΙΑ

1)Διάβασα ανάποδα τα μηνύματα σας (εννοώ από το τελευταίο προς το πρώτο καλέ) και έχω να πω ότι στην αρχή νόμισα ότι ΔΥ=Δεν Υπακούω (στην καραντίνα) :haha:

2)Σόρρυ, δεν έχω σόσιαλ μίντια, το χαρτί σε λίγο θα το χρειάζομαι για να σκουπίζω τον κώλο μου, οπότε θα κάνω αυτό το οφφ-τόπικ ημερολόγιο καραντίνας.

Είμαι 28 χρονών, υγιής απ'όσο ξέρω, δεν έχω ζήσει πείνες, πολέμους, δεν έχω ζήσει πτώσεις ολοκληρωτικών καθεστώτων, το πιο αξιομνημόνευτο που έχω ζήσει είναι η 5η Ιουλίου του 2015, τελοσπάντων δε ξέρω τι έκαναν παλιά οι άνθρωποι σε ανάλογες περιστάσεις ούτε έχω να πω "μιλάτε εσείς τώρα, εμείς τότε ζήσαμε αυτό και αυτό". Έχω στην οικογένειά μου άτομο με καρδιολογικό πρόβλημα, έχω γιαγιά και παππού επίσης, έχω αδερφή φίλης 23 χρονών με διαβήτη, εν ολίγοις δε μπορώ να πω ότι δεν αγχώνομαι για τους δικούς μου.

Στην αρχή έβλεπα τον νΚοΒιδ σαν ένα αστείο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η τρομοϋστερία την οποία έχουν δημιουργήσει είναι εσκεμμένη, δε μπορώ να παραβλέψω ωστόσο τα νούμερα που όντως είναι ανησυχητικά. Προσωπικά με ανησυχεί βέβαια περισσότερο το ότι τη σήμερον ημέρα σε ένα μείζον πρόβλημα η καραντίνα είναι η μόνη λύση για όλες σχεδόν τις χώρες παγκοσμίως. Μου φαίνεται δηλαδή αδιανόητο το ότι στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης τη λύση τη δίνει ο Μεσαίωνας. Ή μήπως βρισκόμαστε εν μέσω κοινωνικού πειράματος; Μήπως πρωταγωνιστούμε στην-κουστουριτσικής διάρκειας- 3D ταινία του Black Mirror; Θα αφήσω τις συνωμοσίες για τους συνωμοσιολόγους και θα μπω στο θέμα.

Από χθες ο Σάντσεθ κήρυξε καραντίνα ολικής στην Ισπανία, με περιορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Προσωπικά δε δέχθηκα την είδηση αυτή με ελαφρά τη καρδία. Διαβάζω τόσες μέρες τα κατηγορώ πολλών "στους νέους, στους ανεύθυνους, που δεν καταλαβαίνουν πως φέρουν ατομική ευθύνη και βγαίνοντας και πίνοντας και κάνοντας το μεν και το δε αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για τις ευάλωτες ομάδες". Μπορεί να είναι αλήθεια. Μπορεί και όχι. Ίσως να ζω στο μικρόκοσμό μου, στον οποίο οι "ανεύθυνοι νέοι" δεν είναι τόσο ανεύθυνοι, απλά δεν ανήκουν και στην κατηγορία ανθρώπων που αγοράζουν τα χαρτιά υγείας το ένα μετά το άλλο. Στο δικό μου μικρόκοσμο λοιπόν, οι "ευάλωτες ομάδες" (σ.σ οι παππούδες) είναι αυτοί που ξημεροβραδιάζονται στα σούπερμαρκετ, στα σούπερμαρκετ. Θα το ξαναπώ, στα σούπερμαρκετ. Που οι πιθανότητες να κολλήσεις είναι προφανώς πολλαπλάσιες από πολλά άλλα μέρη. Επίσης (και αυτό αποτέλεσε το έναυσμα του συλλογισμού μου) οι ευάλωτες αυτές ομάδες είναι αυτές που σήμερα, Ημέρα Καραντίνας Νο1 είναι οι μόνες που απ'το παράθυρο του σπιτιού μου βλέπω να σουλατσάρουν ανενόχλητες, ενώ εγώ, η ανεύθυνη, κάθομαι σπίτι μου "για να τις προστατεύσω". Ε ΟΧΙ!

υγ1. Προφανώς δεν εννοώ ότι όλοι οι άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες κινδύνου φέρονται το ίδιο, αυτές τις μέρες όμως βλέπω μόνο ηλικιωμένους στο δρόμο. Μόνο. Λες και είμαι στη χώρα των ΚΑΠΗ.

υγ2. Για κάποιους από σας, ακούγεται έγκλημα να μιλήσουμε για οικονομικές επιπτώσεις λόγω καραντίνας. ΔΕΝ βάζω την οικονομία πάνω από την ανθρώπινη ζωή, θα ξαναπώ ότι έχω δικούς μου ανθρώπους που είναι ομάδες αυξημένου κινδύνου, δε θελω να χαθούν ζωές, αλλά δε μπορώ να παραβλέψω και τα μεθεόρτια. Η δουλειά μου μπορεί να γίνει είτε στο γραφείο είτε στην Κόπακαμπάνα, δε με επηρεάζει οικονομικά η καραντίνα, αλλά έχω φίλους, γνωστούς, συγγενείς, που σέβονται την καραντίνα και ταυτόχρονα σήμερα τους ακούω αγχωμένους, γιατί μάλλον αύριο θα μείνουν χωρίς δουλειά. Δε ξέρω ποιός θα βγει τελικά χαμένος από όλο αυτό, αλλά μπορώ να σας πω ποιός δε θα βγει κερδισμένος.

υγ3. Για ακόμη μια φορά οι αγαπημένοι Βανδαλούπ <3 με τους στίχους τους περιγράφουν υπέροχα το πώς νιώθω:
Αισθάνομαι και πάλι πως παίζω σε ταινία
Στο πιο τρελό σενάριο: Μια πολυκατοικία
Πως είμαι εγώ το φάντασμα όλου του κτηρίου
Και νιώθω σα να βρίσκομαι σ' αυλή ψυχιατρείου

paefstra

Member
@mikrh tsopana αντι απαντησης, ενα νεο της ημερας: Η Κίνα στέλνει χιλιάδες ιατρικές μάσκες στην Ιταλία με το μήνυμα
"Είμαστε κύματα της ίδιας θάλασσας, φύλλα του ίδιου δέντρου, άνθη του ίδιου κήπου".
Η ποιηση θα επικρατησει της ουρολογιας, σωστα? @duty_free

Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377