paefstra
Member
Νομιζω οτι εκπροσωπει μονο τον εαυτο της. Τον πνευματικο εαυτο της, μαλιστα.Δηλαδή η πραγματικότητα υπερισχύει της γυναικείας ματαοδοξίας;; ελαα..
Νομιζω οτι εκπροσωπει μονο τον εαυτο της. Τον πνευματικο εαυτο της, μαλιστα.Δηλαδή η πραγματικότητα υπερισχύει της γυναικείας ματαοδοξίας;; ελαα..
H ποιότητα ζωής είναι σίγουρα καλύτερη από την πρωτεύουσα.Ειμαι σε καραντινα εδω και τεσσερα χρόνια . Ζω σε ενα χωριο με 50 κατοικους και καθε δυό τρεις μήνες την κοπαναω για ταξιδάκια ή για την πρωτευουσα.
Eιμαι εδω "αναγκαστικά" όχι απο επιλογή μου.
Ευτυχως γυρισα προσφατα απο ταξιδι και εχω πάρει τη δόση μου.
Δεν είναι και τόσο τραγική η απομονωση.
Ας ειναι καλά το ιντερνετ ,το Quiz Planet , το Νετφλιξ , η δορυφορική τηλεόραση , το διάβασμα και οι περίπατοι εις τας εξοχάς και την θάλασσα . Ευτυχως μου αρεσει το μαγειρεμα και η ζαχαροπλαστική και ετσι εχω να ασχολουμαι .
Αρκει να προσεξετε να μην παχύνετε αυτές τις ημέρες όσοι εχετε τάση!
Να με ζηλευουν ; Τωρα που είναι σε καραντίνα ναι.H ποιότητα ζωής είναι σίγουρα καλύτερη από την πρωτεύουσα.
Πολλοί θα σε ζηλεύουν.
20 χλμ. από Γύθειο και ακατοίκητα και για πώληση φθηνά;Απίστευτο φαίνεται.Φυσικά για να το λες έτσι θα είναι.Να με ζηλευουν ; Τωρα που είναι σε καραντίνα ναι.
Αλλοιως ούτε να τα δουν τα χωριά . Εκτος απο δυο τρεις μερουλες να παρουν καθαρο αέρα και μετά οπου φύγει φύγει.Υπαρχουν ωραια σπίτια ακατοικητα που οι ιδιοκτητες η τα δινουν δωρεάν για να μην μουχλιασουν ή τα πουλάνε πολυ φθηνά.
Κανένας δεν εχει φανεί όσα χρόνια είμαι εδώ ουτε να μεινει δωρεαν ούτε να αγορασει.
Ουτε καν να δουλεψει περιστασιακά στα χωραφια να βγαλει κάποια χρήματα .
Δεν τους αδικώ . Δεν είναι ωραία η ζωή στα μικρά χωριά όσο και να χρυσώνουμε το χάπι.
Εκτος απο την Αθήνα υπάρχουν πολλές πόλεις ομορφες και με ζωή , αλλά χωριό 50 κατοίκων δεν συνιστω σε κανέναν.
Με ρωτησε καποιος αλλος αν είμαι δασκάλα ή γιατρος.
Να ενημερωσω οτι σε μικρά χωρια δεν υπάρχει πλέον ουτε γιατρειο ουτε σχολειο.
Τα τεσσερα παιδακια που πανε δημοτικό πηγαινουν στο Γυθειο ( 20 χλμ αποσταση).Χωρις παρέα οταν επιστρεφουν , χωρις παιδική χαρά , χωρις δραστηριοτητες .
Αγροτικος γιατρός ερχεται καθε 15 μερες.
Σε ημιορεινό χωριό που τα 10 χλμ ειναι όλο στροφές , test drive κυριολεκτικά.20 χλμ. από Γύθειο και ακατοίκητα και για πώληση φθηνά;Απίστευτο φαίνεται.Φυσικά για να το λες έτσι θα είναι.
Είναι λυπηρό που πολλά χωριά γεμάτα ζωή πριν 60-70 χρόνια τώρα ερήμωσαν...Σε ημιορεινό χωριό που τα 10 χλμ ειναι όλο στροφές , test drive κυριολεκτικά.
Με ενα καφενειο-ταβέρνα- παιδοτοπο- ταχυδρομειο - χαρτοπαικτική λέσχη ( πινάκλι για τους ηλικιωμενους ) που το Καλοκαιρι είναι μια χαρά αλλά τον Χειμωνα με 40 αλλοδαπους αντρες που ειχαμε φετος για να μαζεψουν ελιες ανοιγες την πόρτα και νομιζες οτι είσαι σε σαλουν.
Νεες γυναικες δεν υπάρχουν . Αν καποιος ντοπιος βρει γυναικα ο όρος ειναι να νοικιασουν Γυθειο ή Σπαρτη και ας ερχεται αυτος να δουλευει στα κτηματα την ημέρα.
Οσο για τα σπίτια που πωλουνται στα περισσοτερα εχω τα κλειδιά για να τα δειχνω σε όσους ενδιαφερονται . Οποτε ξερω και πως είναι και πόσο κοστίζουν.
Κάνω και την "μεσιτρια". Οτι να είναι αρκει να είμαι καπως απασχολημένη.
Οσο για ακατοικητα ή ανοιχτα για 1-2 εβδομαδες τον χρόνο ειναι το 70% των σπιτιών .
Δυστυχως τα περισσότερα .Είναι λυπηρό που πολλά χωριά γεμάτα ζωή πριν 60-70 χρόνια τώρα ερήμωσαν...
Η θάλασσα πόσα χλμ. είναι;Δυστυχως τα περισσότερα .
Το χωριο την δεκαετια του 1950 ειχε και Γυμνάσιο ( τότε λεγοταν Σχολαρχειο) .
Φοιτουσαν 110 παιδια απο 6-15 ετων.
Μετά στα 1960 μόνο Δημοτικό με 50 παιδιά.
Τωρα 4 εκ των οποιων τα 2 αλλοδαπά με προσωρινή διαμονή.
Μεχρι και τα τελη του 70 ειχε μόνιμο γιατρό , νοσοκόμα και μαια.
Ειρηνοδικειο , συμβολαιογραφείο , ταχυδρομειο και αστυνομια.Δημαρχειο μεχρι πριν 10 χρόνια.
Με λίγα λόγια κεφαλοχώρι.
Αφου καταντησε με 50 μονιμους κατοικους και χωρις τιποτα απο τα ανωτερω φαντασου τα πιο μικρά!
Το διπλανο χωριό εχει 25 κατοικους και το παραδιπλα 36!