• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The Official Offtopic v5

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

STKF

Member
Επειδή σπούδασε αγελαδοαρμεχτής στο Wageningen και η κλίκα των κεντροβόρειων χωρών τον προόριζε για πρόεδρο του Eurogroup μετά το αξίωμα του υπουργού οικονομικών της Ολλανδίας, θα έπρεπε να παρουσιάσει και τα απαραίτητα χαρτιά για να αποδείξει ότι ξέρει και κάτι σχετικά με business economics πέρα απ' τα dairy economics γιατί το να ξέρεις να αρμέγεις καλά αγελάδες δε σημαίνει ότι μπορείς να το εφαρμόσεις με τον ίδιο τρόπο και στους ανθρώπους
Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι στην προκειμένη περίπτωση ένας οικονομολόγος είναι πιο σχετικός από έναν που ξέρει από βόδια? :haha::haha:

jimp

Member
Ε, ναι. Τοποθετείς την ΕΕ απέναντι από την Ελλάδα: "Από τη μεριά της ΕΕ". Δεν είναι άλλη μεριά αυτή της ΕΕ, εμείς είμαστε αυτοί, όλοι μαζί αποφασίσαμε, και μάλιστα με διαδικασία που απαιτούσε τη συναίνεση όλων των (τότε) μελών.
Τοποθετώ αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις εναντίον της Ελλάδας, χωρίς να εξαιρώ τους πολιτικούς μας. Αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για την ευημερία των πολιτών δεν θα έδιναν λεφτά για καλλιέργεια δέντρων με τα γνωστά αποτελέσματα, ειδικά σε μία χώρα που έχει ανάγκη τα λεφτά απ'τις εξαγωγές.

Φυσικά το πρόβλημα ήταν και απτη μεριά των αγροτών, που επικροτούσαν αυτές τις πολιτικές, έμαθαν στο εύκολο κέρδος αλλά τελικά τα πράγματα δεν είναι τοσο απλά.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Γιατί συζητάμε για τα πτυχία που είχε ή που δεν είχε ο Dijsselbloem? Ήταν στη θέση που ήταν ως εκλεγμένος πολιτικός, όχι ως τεχνοκράτης με πτυχία. Οι Ολλανδοί πολίτες τον ψήφισαν, εξελέγη σε διάφορες θέσεις, και συμμετείχε ως υπουργός σε μια κυβέρνηση συνασπισμού (από ένα από τα μικρά κόμματα που τη στήριζαν). Να θυμίσω τι φυντάνια έχουμε εμείς σε υπουργικούς θώκους διαχρονικά;

Αν ήταν καλός υπουργός για την Ολλανδία είναι άλλο θέμα - αν και βρίσκω δύσκολο σοβαρός άνθρωπος να συμφωνήσει με σοσιαλιστή/σοσιαλδημοκράτη οικονομολόγο όπως αυτός ή ακόμα περισσότερο ο Μπαρουφάκης. Αλλά τουλάχιστον συντόνιζε και εκπροσωπούσε τους υπουργούς οικονομικών που συμμετείχαν στο eurogroup - ΑΥΤΗ ήταν η δουλειά του στην Ευρώπη.

Το ανέφερα επειδή η κουβέντα πήγαινε στο ότι εμείς οι χωριαταρέοι οι Έλληνες καλύτερα να μην κρίνουμε την πολιτισμένη Ευρώπη. Για εμένα δεν πάει έτσι. Αν ένας Πακιστανός διαμαρτυρηθεί για κάτι στην Ελλάδα δεν θα του κουνάω το δάχτυλο επειδή η κατάσταση στη χώρα του είναι χειρότερη.

jimp

Member
1. Τί ανοησίες λες; Επιδοτούνταν οι καλλιεργητές για την παραγωγή συγκεκριμένων προϊόντων τα οποία η ΕΟΚ/ΕΕ αναλάμβανε να διαθέσει σε αγοραστές τους. Οι Έλληνες αγρότες έπαιρναν τις επιδοτήσεις, δεν καλλιεργούσαν αυτό για το οποίο τις πήραν, τα προϊόντα τους εν τέλει έμεναν απούλητα και απαιτούσαν και αποζημιώσεις για τα απούλητα προϊόντα τους από το κράτος. Τί ακριβώς σε δυσκολεύει;

2. Εγώ λοιπόν λέω να μπουν ΟΛΟΙ όσοι εξαπάτησαν μέσα. Εσύ απαιτείς να μπούνε μόνο κάποιοι.

3. Όχι καλέ μου άνθρωπε, ΟΧΙ, δεν είναι έτσι. Η κυρία αυτή ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ βρέθηκε να εργάζεται σε μία θέση εργασίας, να πληρώνεται και να τις καταβάλλονται ένσημα. Όλα αυτά έπρεπε να τα είχε πάρει η πρώτη επιλαχούσα υποψήφια για τη θέση, η οποία και θα είχε διοριστεί αν δεν είχε υπάρξει η απάτη. Η κυρία που εξαπάτησε, λοιπόν, οφείλει να επιστρέψει όσες παροχές πήρε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ και να αποκατασταθεί νομικά, εργασιακά, οικονομικά το θύμα της εξαπάτησης.
Διαφορετικά, ξαναλέω, είναι σαν να λέμε στον κόσμο μπείτε με πλαστά στοιχεία στο δημόσιο και αν σας πιάσουν μετά από 5, 10, 15 χρόνια θα σας έχουν μείνει οι μισθοί και τα ένσημα για τα 5, 10, 15 χρόνια που εργαζόσασταν εκεί. Ούτως ή άλλως, δηλαδή, μόνο κερδισμένοι θα είστε από την απάτη.

4. Είσαι χυδαίος προβοκάτορας. Πού έχω πει οι νόμοι να εφαρμόζονται μόνο για τους αδύναμους; Εσύ κόβεις και κατηγοριοποιείς την κοινωνία σε κομμάτια ζητώντας μεγαλύτερη ανοχή ή όχι ανάλογα την κοινωνική τάξη που ανήκει κάποιος. Ταξικό μίσος, διαίρεση, διχασμός και άγιος ο θεός. Ότι κάνατε μία ζωή.
Ταξικός διχασμός είναι τα ποστ σου που δεν βρήκες, εντελώς τυχαία, δύο κουβέντες για όσους τα άρπαξαν και δεν τιμωρήθηκαν όπως τιμωρήθηκαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις καστανάδες και μουσικοί του δρόμου.

Δε ζητάω καμία ανοχή σε κανέναν, ζητάω ισονομία, να κρίνονται το ίδιο πρώην υπουργοί και γενικά άτομα με λεφτά και γνωριμίες, όπως ο απλός μεροκαματιάρης. Αν θέλουν να δώσουν το παράδειγμα σε όλους, ας είναι με όλους αυστηροί αλλά μέχρι τώρα και οι τυφλοί είδαν.

Θα συνέχιζα να συζητάω αλλά βλέπω πως ζορίζεσαι και άρχισες τους χαρακτηρισμούς.

Marios_Gr

Member
Ταξικός διχασμός είναι τα ποστ σου που δεν βρήκες, εντελώς τυχαία, δύο κουβέντες για όσους τα άρπαξαν και δεν τιμωρήθηκαν όπως τιμωρήθηκαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις καστανάδες και μουσικοί του δρόμου.

Δε ζητάω καμία ανοχή σε κανέναν, ζητάω ισονομία, να κρίνονται το ίδιο πρώην υπουργοί και γενικά άτομα με λεφτά και γνωριμίες, όπως ο απλός μεροκαματιάρης. Αν θέλουν να δώσουν το παράδειγμα σε όλους, ας είναι με όλους αυστηροί αλλά μέχρι τώρα και οι τυφλοί είδαν.

Θα συνέχιζα να συζητάω αλλά βλέπω πως ζορίζεσαι και άρχισες τους χαρακτηρισμούς.
Δεν το ήξερα ότι έπρεπε να κάνω αναλυτική αναδρομή στο οικονομικό έγκλημα στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια για να αναφέρω ότι η χρόνια και μαζική φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών είναι μία βασική αιτία της χρεοκοπίας της χώρας, μπας και παρεξηγηθεί κανένας υδραυλικός και ο εδώ αυτόκλητος προστάτης τους.

Marios_Gr

Member
Το ανέφερα επειδή η κουβέντα πήγαινε στο ότι εμείς οι χωριαταρέοι οι Έλληνες καλύτερα να μην κρίνουμε την πολιτισμένη Ευρώπη. Για εμένα δεν πάει έτσι. Αν ένας Πακιστανός διαμαρτυρηθεί για κάτι στην Ελλάδα δεν θα του κουνάω το δάχτυλο επειδή η κατάσταση στη χώρα του είναι χειρότερη.
Αν ο Πακιστανός παίρνει παράνομα επιδόματα και παρόλα αυτά εγκαλεί του Έλληνες φορολογούμενους που τα παρέχουν, ναι , θα του θυμίσεις ότι εδώ είναι φιλοξενούμενος και ότι υπόκειται στους νόμους του Ελληνικού κράτους όπως όλοι.

jimp

Member
Δεν το ήξερα ότι έπρεπε να κάνω αναλυτική αναδρομή στο οικονομικό έγκλημα στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια για να αναφέρω ότι η χρόνια και μαζική φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών είναι μία βασική αιτία της χρεοκοπίας της χώρας, μπας και παρεξηγηθεί κανένας υδραυλικός και ο εδώ αυτόκλητος προστάτης τους.
Τον τυροπιτά μην ξεχάσεις.

panpan

Member
Μια και σήμερα είναι παραμονή Χριστουγέννων σας καλώ όλους σπίτι μου για γεύμα-δείπνο
και έχω κρατήσει όλες τις αποδείξεις για να τις πληρώσετε.
Ακόμα και τις περσινές.
Για κάθε μελομακάρονο που θα φάτε θα πληρώσετε δύο
και το δεύτερο που θα φάτε θα είναι δωρεάν.
Καλά Χριστούγεννα.
Υγ.
Ξέχασα.
Μετά θα σας πω τα κάλαντα και όσοι έχουν κάρτα ,έχω μηχανάκι.

Last edited:

Borealis

Member
Τοποθετώ αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις εναντίον της Ελλάδας, χωρίς να εξαιρώ τους πολιτικούς μας. Αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για την ευημερία των πολιτών δεν θα έδιναν λεφτά για καλλιέργεια δέντρων με τα γνωστά αποτελέσματα, ειδικά σε μία χώρα που έχει ανάγκη τα λεφτά απ'τις εξαγωγές.

Φυσικά το πρόβλημα ήταν και απτη μεριά των αγροτών, που επικροτούσαν αυτές τις πολιτικές, έμαθαν στο εύκολο κέρδος αλλά τελικά τα πράγματα δεν είναι τοσο απλά.
Αυτό με την καλλιέργεια των δένδρων το λες και το ξαναλές χωρίς να έχεις ιδέα τι συμβαίνει, στην πραγματικότητα ελάχιστα αγροτεμάχια μπήκαν σε αγρανάπαυση, ενώ τα τελευταία χρόνια χιλιάδες εκτάρια από θαμνώδεις και ημιδασικές περιοχές δίνονται για καλλιέργειες, με προσυνονοημένες δημοπρασίες, για τριάντα χρόνια και μετά με την δυνατότητα να εξαγοραστούν για ένα κομμάτι ψωμί.
Οι κτηνοτρόφοι χάνουν τα βοσκοτόπια τα οποία γίνονται ελέω φιλολαϊκής κυβέρνησης επιδοτούμενες καλλιέργειες.
Και το καλύτερο? μάντεψε ποιοι πλειοδοτούν στις δημοπρασίες, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι ΔΕΗ, στα ονόματα των παιδιών τους, τα οποία δεν έχουν καν ιδέα που είναι τα αγροτεμάχια τους... οι πραγματικοί γεωργοί μικροκτηματίες ή οι άνεργοι φυσικά δεν έχουν τα κότσια να κατέβουν στους πλειστηριασμούς καθώς δεν έχουν ένα μισθό από πίσω να τους στηρίζει και να χτυπήσουν τις τιμές. Έχω κάνει σχεδόν 100.000 χλμ το καλοκαίρι για να προλαβαίνουμε τις άδειες των ''νέων'' αγροτών, νομίζω μόνο τα χιονοδρομικά κέντρα την γλίτωσαν προς το παρόν από τις παραχωρήσεις.

jimp

Member
Αυτό με την καλλιέργεια των δένδρων το λες και το ξαναλές χωρίς να έχεις ιδέα τι συμβαίνει, στην πραγματικότητα ελάχιστα αγροτεμάχια μπήκαν σε αγρανάπαυση, ενώ τα τελευταία χρόνια χιλιάδες εκτάρια από θαμνώδεις και ημιδασικές περιοχές δίνονται για καλλιέργειες, με προσυνονοημένες δημοπρασίες, για τριάντα χρόνια και μετά με την δυνατότητα να εξαγοραστούν για ένα κομμάτι ψωμί.
Οι κτηνοτρόφοι χάνουν τα βοσκοτόπια τα οποία γίνονται ελέω φιλολαϊκής κυβέρνησης επιδοτούμενες καλλιέργειες.
Και το καλύτερο? μάντεψε ποιοι πλειοδοτούν στις δημοπρασίες, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι ΔΕΗ, στα ονόματα των παιδιών τους, τα οποία δεν έχουν καν ιδέα που είναι τα αγροτεμάχια τους... οι πραγματικοί γεωργοί μικροκτηματίες ή οι άνεργοι φυσικά δεν έχουν τα κότσια να κατέβουν στους πλειστηριασμούς καθώς δεν έχουν ένα μισθό από πίσω να τους στηρίζει και να χτυπήσουν τις τιμές. Έχω κάνει σχεδόν 100.000 χλμ το καλοκαίρι για να προλαβαίνουμε τις άδειες των ''νέων'' αγροτών, νομίζω μόνο τα χιονοδρομικά κέντρα την γλίτωσαν προς το παρόν από τις παραχωρήσεις.
Να κανονίσουμε να έρθεις μία βόλτα απ'τα μέρη μου να δούμε τα ελάχιστα που λες και ποιες ημιδασικές εκτάσεις δόθηκαν προς καλλιέργεια. Μέρη που κάποτε ήταν βοσκοτόπια τώρα είναι δάσος με ακακίες.

Σχολιάζω την επιδότηση σε δέντρα για να μειωθεί η παραγωγή, αυτή είναι η βασική ιδέα. Αυτό που αναφέρεις εσύ είναι άλλο θέμα.

Υ.γ:Το φιλολαικής κυβέρνησης δεν το σχολιάζω, θεωρείς πως έτσι είναι και είναι κάτι το κακό;

Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou