tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
KIKI εξω κουτσα στραβα τα μιλουν, μεσα στις χωρες τους τι γινεται ομως;
συμφωνώ.Δυστυχως αυτο συμβαινει στις 4 μεγαλες δυτικοευρωπαικες χωρες Ιταλια,
διαφωνώ. Από τους πιο ευγενικούς και κεφάτους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και συμφωνούν και διάφοροι γνωστοί μου. Θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να σε βοηθήσουν στα Ισπανικά που δεν μιλάςΙσπανια,
κι εδώ πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί σου αν και εμένα η εμπειρία μου στην Αλσατία ήταν διαφορετική. όλοι τους χαμογελαστοί αν και συγκρατημένοιΓαλλια
κι εδώ διαφωνώ. οι άνθρωποι είναι ζώα (ξανά από προσωπική εμπειρία) με ειρωνεύονταν μπροστά στα μούτρα μου (και δεν φταίνε αυτά (τα μούτρα μου))και λιγοτερο στη Γερμανια,
Έτσι ακριβώς!Στην Ισπανία τουλάχιστον που είχα εμπειρία ασυνενοησίας, την βγάζαμε με ιταλικά κι απαντήσεις στα ισπανικά. Μαγεία!
Στη Σουηδία μιλάνε όλοι αγγλικά από τα μικρά παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους! Γενικά όσους Σκανδιναβούς έχω συναντήσει μιλάνε όλοι αγγλικά και σε πολύ καλό επίπεδο! Κι οι Ολλανδοί επίσης!Νομιζω οτι οι Σκανδιναβοι το εχουν καλα με την αγγλικη γλωσσα.Για πειτε εμπειριες οσοι εχετε παει?
Αμα Δανος σου πει πως δεν ξερει αγγλικα, μαλλον δεν ειναι Δανος (σαν τους Ολλανδους ενα πραμα και καλυτερα). Οι Σουηδοι ειναι σε χειροτερη κατασταση αλλα τα καταφερνουν πολυ καλα νομιζω. Οι Νορβηγοι δεν το 'χουν οπως οι αλλοι δυο (στις μεγαλες ηλικιες κυριως, οι νεοι τα καταφερνουν μια χαρα), αλλα δεν εχω παει και η εμπειρια μου περιοριζεται μονο σε οσους εχω γνωρισει εκτος Νορβηγιας.Νομιζω οτι οι Σκανδιναβοι το εχουν καλα με την αγγλικη γλωσσα.Για πειτε εμπειριες οσοι εχετε παει?
Ουφ, μια από τα ίδια στο αεροδρόμιο Στρασβούργου. Με κοιτούσε ευγενικά γιατί το ξεκίνησα στα γαλλικά, με το που το γύρισα στα αγγλικά γιατί δε γνώριζα κάποιες σημαντικές λέξεις στα γαλλικά, κατέβασε το κεφάλι, μου απάντησε αναιδώς (στα γαλλικά εννοείται) "Δε γνωρίζω αγγλικά" και όταν επέμεινα "Να έρχεστε καλύτερα προετοιμασμένη άλλη φορά κυρία μου". Σοκ. Αλλά οκ ας μη κολλήσουμε στις 2 βλαμμένες που τύχαμε.Γενικώς δεν ξέρω, η συγκεκριμένη υπάλληλος πάντως όταν της είπαμε πολύ ευγενικά πως στο αεροδρόμιο θα έπρεπε να μιλάει τα βασικά στα αγγλικά, απάντησε πως στη χώρα μου θα μιλάω τη γλώσσα μου και θα έπρεπε κι εσείς. Κόκκαλο έμεινα. Κυρίως με το υφάκι.