• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
KIKI εξω κουτσα στραβα τα μιλουν, μεσα στις χωρες τους τι γινεται ομως;

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
τωρα ετοιμαζομαι να παω στη δουλεια , θα σου απαντησω μετά τι κανω εγω σε αυτες τις χωρες .....

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Η προσωπική σου εμπειρία και μόνον είναι η παρακάτω. Η δικιά μου;
Δυστυχως αυτο συμβαινει στις 4 μεγαλες δυτικοευρωπαικες χωρες Ιταλια,
συμφωνώ.
διαφωνώ. Από τους πιο ευγενικούς και κεφάτους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και συμφωνούν και διάφοροι γνωστοί μου. Θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να σε βοηθήσουν στα Ισπανικά που δεν μιλάς
κι εδώ πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί σου αν και εμένα η εμπειρία μου στην Αλσατία ήταν διαφορετική. όλοι τους χαμογελαστοί αν και συγκρατημένοι
και λιγοτερο στη Γερμανια,
κι εδώ διαφωνώ. οι άνθρωποι είναι ζώα (ξανά από προσωπική εμπειρία) με ειρωνεύονταν μπροστά στα μούτρα μου (και δεν φταίνε αυτά (τα μούτρα μου))

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Στην Ισπανία τουλάχιστον που είχα εμπειρία ασυνενοησίας, την βγάζαμε με ιταλικά κι απαντήσεις στα ισπανικά. Μαγεία!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Στην Ισπανία τουλάχιστον που είχα εμπειρία ασυνενοησίας, την βγάζαμε με ιταλικά κι απαντήσεις στα ισπανικά. Μαγεία!
Έτσι ακριβώς! :)

Όσο για τις 4 παραπάνω χώρες, ναι, κάπως έτσι είναι όσον αφορά το επίπεδο γνώσης ξένων γλωσσών, ωστόσο, η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι γενικά δεν είχα πρόβλημα να συνεννοηθώ (αν και με κάποια δυσκολία μερικές φορές) χωρίς να μιλάω ισπανικά ή γερμανικά. Αυτό που έχω καταλήξει είναι ότι (για όλους) μετράει να δείξεις ότι πραγματικά θέλεις να επικοινωνήσεις. Κι αν πετάξεις και καμμιά λεξούλα στη γλώσσα τους (άσχετα αν τους μιλάς αγγλικά) βοηθάει ακόμη περισσότερο. Στη Γερμανία, ειδικά, προσπαθούν να σε βοηθήσουν έστω και μόνο στη γλώσσα τους, σε αντίθεση με την Αυστρία όπου σε "γράφουν" κανονικά είτε έτσι είτε αλλιώς. Από τους αγενέστερους λαούς κατά τη γνώμη μου (κι ας διαφωνούν πολλοί εδώ μέσα).

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Οντως οι Γαλλοι εκτος χωρας τους φιλοτιμουνται με τα αγγλικα ,αμα δουν τα σκουρα .Στο μετρο της Πραγας στα εκδοτηρια εισητηριων 2 φορες εχω αλληλοβοηθηθει με Γαλλους .
Οι Ιταλοι το ψιλοπαλευαν οι καημενοι να βοηθησουν ..πεταγα και γω κατι ιταλικες λεξεις ...βεβαια ηταν πολλοι που εκανα ερωτηση στα αγγλικα και αυτοι εδιναν οδηγιες σε ιταλικα.
Νομιζω οτι οι Σκανδιναβοι το εχουν καλα με την αγγλικη γλωσσα.Για πειτε εμπειριες οσοι εχετε παει?

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Να προτεινω κατι στη διαχειριστικη ομαδα /Ειναι ωραιο αυτο το θεμα ,γιατι δεν το βαζουμε σε ξεχωριστο θρεντ με τιτλο Γλωσσομαθεια στην Ευρωπη ή κατι τετοιο?

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Ειδικά για τους ισπανούς και τη σχέση τους με τα αγγλικά, η παρακάτω συζήτηση βοηθά πολύ:
http://www.travelstories.gr/%E6%FE%...ED%EF%E9-%EA%E1%E9-%E1%E3%E3%EB%E9%EA%E1.html

Για τη γλωσσομάθεια των ελλήνων:
http://www.travelstories.gr/social-...F3%F3%E5%F2-%EF%E9-%DD%EB%EB%E7%ED%E5%F2.html

Για τους ευγενείς και αγενείς που έχουμε συναντήσει στα ταξίδια μας:
http://www.travelstories.gr/%E3%E5%...4%E9%FE%ED/7751-%DC%ED%E8%F1%F9%F0%EF%E9.html

Έτσι, για να έχει να λέει και ο φίλος μου ο Χρήστος. :haha:

Προσωπικά πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα συνεννόησης στα μέρη που έχω πάει. Και οι γάλλοι μια χαρά αγγλικά μου μίλησαν, οι γερμανοί το ίδιο, οι ιταλοί προσπάθησαν κουτσά στραβά, τους ισπανούς τους καταλάβαινα στη γλώσσα τους και αυτοί προσπαθούσαν με δυσκολία να καταλάβουν εμένα :)haha:) και οι πορτογάλοι τα είπαν όλα με τη γλώσσα του σώματος.

Καλή διάθεση να υπάρχει και η συνενόηση γίνεται.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Νομιζω οτι οι Σκανδιναβοι το εχουν καλα με την αγγλικη γλωσσα.Για πειτε εμπειριες οσοι εχετε παει?
Στη Σουηδία μιλάνε όλοι αγγλικά από τα μικρά παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους! Γενικά όσους Σκανδιναβούς έχω συναντήσει μιλάνε όλοι αγγλικά και σε πολύ καλό επίπεδο! Κι οι Ολλανδοί επίσης!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αμα Δανος σου πει πως δεν ξερει αγγλικα, μαλλον δεν ειναι Δανος (σαν τους Ολλανδους ενα πραμα και καλυτερα). Οι Σουηδοι ειναι σε χειροτερη κατασταση αλλα τα καταφερνουν πολυ καλα νομιζω. Οι Νορβηγοι δεν το 'χουν οπως οι αλλοι δυο (στις μεγαλες ηλικιες κυριως, οι νεοι τα καταφερνουν μια χαρα), αλλα δεν εχω παει και η εμπειρια μου περιοριζεται μονο σε οσους εχω γνωρισει εκτος Νορβηγιας.

ΥΓ Τωρα που ειπα για Δανους, θυμαμαι πως εχω κατι χρωστουμενα, θα φροντισω να τα γραψω συντομα, σορι

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Εδώ είμαι και γω .. Παλεύω με τα γκλιτερ και τα λεοπαρ .. Αχ ατιμη ζωή

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Γενικώς δεν ξέρω, η συγκεκριμένη υπάλληλος πάντως όταν της είπαμε πολύ ευγενικά πως στο αεροδρόμιο θα έπρεπε να μιλάει τα βασικά στα αγγλικά, απάντησε πως στη χώρα μου θα μιλάω τη γλώσσα μου και θα έπρεπε κι εσείς. Κόκκαλο έμεινα. Κυρίως με το υφάκι.
Ουφ, μια από τα ίδια στο αεροδρόμιο Στρασβούργου. Με κοιτούσε ευγενικά γιατί το ξεκίνησα στα γαλλικά, με το που το γύρισα στα αγγλικά γιατί δε γνώριζα κάποιες σημαντικές λέξεις στα γαλλικά, κατέβασε το κεφάλι, μου απάντησε αναιδώς (στα γαλλικά εννοείται) "Δε γνωρίζω αγγλικά" και όταν επέμεινα "Να έρχεστε καλύτερα προετοιμασμένη άλλη φορά κυρία μου". Σοκ. Αλλά οκ ας μη κολλήσουμε στις 2 βλαμμένες που τύχαμε.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic