• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ναι ναι και η δόλια προσπαθούσα! Αλλά είχα καιρό να κάνω εξάσκηση και ήταν κρίσιμη κατάσταση (χάναμε το transit bus εν μέσω χιονοθύελλας) οπότε είπα να γλιτώσω χρόνο..

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη

τυχαια επεσα πανω σε αυτο το βιντεακι με φωτο απο πουλμαν αλλων εποχων......

Last edited by a moderator:

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
@mfish εξαιρετικό!

Κάποια από αυτά μου θύμισαν το Χτυποκάρδια στα Θρανία. Νόμιζα πως θα δω τη Βουγιούκλω να τραγουδάει Έχω ένα μυστικό με τη κονσέρβα στο ένα χέρι και το πιρούνι στο άλλο.

chrisbd

Member
Εγώ ρε παιδιά γιατί δεν είχα πρόβλημα όπου και αν πήγα και ειδικά στη Γαλλία που έζησα και ένα μικρό διάστημα...Σε όσες χώρες πήγα δεν έιχα ιδιαίτερο πρόβλημα συνεννόησης...Βέβαια δεν έπιανα και συζήτηση για την οικονομία της χώρας τους αλλά για απλά πράγματα..αλλά δεν διέκρινα κάποια αγενή συμπεριφορά...
Μάλιστα στην Ολλανδία μια φορά ρώτησα έναν αν ξέρει αγγλικα και γύρισε και με κοίταξε σαν να μουλεγε "εγώ ρε μα@@κ@ δεν ξέρω αγγλικά;'' και φάνηκε μετά που μιλούσε μια χαρά.

XRISTOS71

Member
Ειδικά για τους ισπανούς και τη σχέση τους με τα αγγλικά, η παρακάτω συζήτηση βοηθά πολύ:
Ισπανοι και αγγλικα!

Για τη γλωσσομάθεια των ελλήνων:
Με έφεση στις ξένες γλώσσες οι Έλληνες

Για τους ευγενείς και αγενείς που έχουμε συναντήσει στα ταξίδια μας:
Άνθρωποι

Έτσι, για να έχει να λέει και ο φίλος μου ο Χρήστος. :haha:

Σωστά !!!!!!!!! αλλά για την Τήνο λέξη δεν διαβάζω αγαπητή Anny :rolleyes:
Ουτε καν τα βασικά αν σου άρεσε και αν πέρασες καλά :cool:

Last edited by a moderator:
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Τελικα εκτος απο σπραγκες βρηκαμε και 2 βιδες νααααααα στο αμοιρο το λαστιχο του αυτοκινητου μου....... Γμτ το @@@@

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
δεν μπορω να καταθεσω απαντηση, γιατι;

................ακομα προσπαθω

η δημοκρατία μιλά ή έστω υποτίθεται πως μιλά για "δημόσια και δωρεάν παιδεία" που σημαίνει ότι δε θα πρεπε να πληρώνουμε για να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα, με απλά λόγια.

Με τους διάφορους φόρους που πληρώνουμε γενικά. Και πληρώνουμε αδρά.

, θα ήθελα το παιδί μου να βρει τα βιβλία του όμορφα και ωραία όπως τα βρήκαμε τόσα χρόνια εμείς.

Δε θεωρείται λοιπόν πολυτέλεια το βιβλίο .
όσο για το πρώτο φιλενάδα μου, εγώ θα έλεγα ότι αυτό μιλά ο κομουνισμός, ενώ η δημοκρατία θα ήταν "παιδεία για όλους". Εκεί θα μου πεις-άρα και για φτοχούς, και θα έχεις δίκιο, αλλά επειδή πάλι στρέφομαι προς το καπιταλιστικό χαρακτήρα της Ελλάδας βρίσκω ότι αυτό θα έπρεπε να είναι το λιγότερο φιλτραρισμένο αναλόγος εισοδημάτων (με προυπόθεση κάποια στιγμή το κράτος να γνωρίζει πραγματικά εισοδήματα ολών μας)...

Και να το συνδέσω με το δεύτερο που λές. Αν γνώριζε το κράτος τα πραγματικά εισοδήματα θα έπαιρνε και τους φόρους και θα γέμιζε μια χαρά το ταμείο του, από το οποίο θα έδινε και δωρεάν βιβλία και όλα τα υπόλοιπα (όπως μέχρι τώρα)-και πάλι το σωστο θα ήταν-στους φτοχούς μόνο! Αλλά όπως λέει ο North ανήκεις στους αυτούς λίγους που το πληρώνουν.... Και μακάρι να έχεις και πολλά λεφτά μαζί με αυτούς και το ποσό του φόρου να είναι και μεγάλο!!

Τελειώνω- το πρόβλημα είναι αλλού και κατηγορώ το κράτος που μπορεί αλλά σαν να μην θέλει να πάρει σωστό δρόμο να υσπράξει λεφτά από εκεί από όπου πρέπει...
Και επειδή αυτό δυστυχώς δεν γίνεται θα πρέπει να ξεχάσουμε(τε) πολλά που έχετε συνηθίσει έστω και να είναι τα ορθότερα στον κόσμο επειδή εδώ θέλει πολλές θυσίες.

Το βιβλίο μάλιστα δεν είναι πολυτέλεια...όσο και να μπορεί να κοστίζει....

battered_suitcase

σώθηκα και εγώ εκεί που μεγάλωσα....και επειδή ήταν και "τόσο καλά και σωστά :mad:" με όλα τα άλλα κουσούρια αποκτίσαμε και κάποιες εμπειρίες...που τελικά φαίνονται χρησιμες :shock:....και μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να προσαρμόζεται (όσο και να προκαλεί οργή αυτό το γεγονός), επειδή αυτά δεν είναι πλάκα και μπορει να διαρκέσουν αρκετά. Οι φάσεις μάλλον είναι- οργή-απογόητευση-αδιαφορία. Μάλλον η ψυχραιμία που λές ότι κατάλαβες σε μένα, τελικά είναι αυτό το τελευταίο ......

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Σωστά !!!!!!!!! αλλά για την Τήνο λέξη δεν διαβάζω αγαπητή Anny :rolleyes:
Ουτε καν τα βασικά αν σου άρεσε και αν πέρασες καλά :cool:
Κάνε λίγο υπομονή και κάτι θα διαβάσεις...;)
Μόλις ξεμπλέξω από τα μαστόρια.

Και μέχρι τότε...., καλά πέρασα.:D

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
όσο γαι τις γλώσσες...μια χαρα θα μπορούσα να συννενοηθώ με κανένα από αυτά τα μωρά που βάζετε βραδιάτικα εδώ :haha::haha::haha::haha:

βρίσκω ότι απαράδεκτα αγγλικά μιλάνε και οι Ούγγροι (βασικά όσοι ξέροθν έχουν μια παράξενη προφορά που δεν πιάνεται)...

στην Γαλλία βρίσκαμε που και που να μιλάμε Γαλλικά (με σερβιτόρους βασικά και στα ξενοδοχεία-δλδ όσοι είχαν συμφέρον), στην Γερμανία καλυτερα-αρκετά, στην Αυστρία μιλάγανε όσους ρωτήσαμε κάτι.. στην επαρχία της Ιταλίας μας καταλάβαιναν και απαντούσανε στα Ιταλικά, αλλά στην Ρώμη ήταν μια χαρά......

Και για την εκμάθηση- δεν θα έλεγα οτι φταίνε σχολεία, αλλά κατηγητές ...εγω τα αγγλικά μου που μιλάω ελάφρύ χειρότερα από Ελληνικά έμαθα στο σχολείο (διάρκεια 8 χρόνια ), ενώ τα γερμανικά τα οποία τα είχα 10 χρόνια δεν έμαθα τίποτα στο σχολείο και πήγα μετά στο φροντιστήριο...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic