• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Μου εχει συμβει 2 φορες .Τη μια ηταν στο αεροδρομιο της Πραγας ,οπου η υπαλληλος στο τσεκ-ιν μου εδινε οδηγιες στα τσεχικα ...το θεωρω απαραδεκτο.
Τη δευτερη ηταν σε φουρνο στο Μοναχο ...εκει ηταν μια προκλητικη Γερμανιδα οπου δεν απαντουσε στα αγγλικα μου...οκ μπορει να μην ηξερε η κοπελα .Το ασχημο που εκανε ηταν οτι ειπε καποια βρισια μεσα απο τα δοντια της στη γλωσσα της, ουσα βεβαιη οτι δε θα καταλαβαιναμε.Ελα ομως που η φιλη μου ,η οποια ηταν διπλα στο ψυγειο κ επαιρνε ποτα ,την ακουσε και γυριζοντας τη στολισε για τον κακο της τροπο σε απταιστα γερμανικα.

manelaki

Member
πάλι τα ίδια θα λέμε? εσύ στο σχολείο έμαθες? για τον ίδιο λόγο δεν μαθαινουν κι εκεί.
Ναι το λεω με την εννοια οτι αφου δεν εχουν φροντιστηρια θα'πρεπε να τους τα μαθαινουν εκει. Εμεις στο σχολειο ειχαμε τη λογικη "Ελα μωρε δε βαριεσαι αφου θα τα κανουμε στο φροντιστηριο". Αφου εκει δεν εχουν ας στρωσουν κ***ο... :bleh:

Τη δευτερη ηταν σε φουρνο στο Μοναχο ...εκει ηταν μια προκλητικη Γερμανιδα οπου δεν απαντουσε στα αγγλικα μου...οκ μπορει να μην ηξερε η κοπελα .Το ασχημο που εκανε ηταν οτι ειπε καποια βρισια μεσα απο τα δοντια της στη γλωσσα της, ουσα βεβαιη οτι δε θα καταλαβαιναμε.Ελα ομως που η φιλη μου ,η οποια ηταν διπλα στο ψυγειο κ επαιρνε ποτα ,την ακουσε και γυριζοντας τη στολισε για τον κακο της τροπο σε απταιστα γερμανικα.
Ωωωωω καλα! Κι εμεις το ιδιο κανουμε εδω... Εχω δει οδηγους και αρχηγους να κοροιδευουν φουλ.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Δε νομιζω οτι στο εξωτερικο εχουν απογευματινα φροντιστηρια ξενων γλωσσων σε τετοια πληθωρα ,οπως εχουμε εδω.Διδασκονται ξενη/ες γλωσσες στο σχολειο.
Ο,τι μαθαινουν ,αν μαθαινουν,οσοι μαθαινουν απο κει....

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Ναι το λεω με την εννοια οτι αφου δεν εχουν φροντιστηρια θα'πρεπε να τους τα μαθαινουν εκει. Εμεις στο σχολειο ειχαμε τη λογικη "Ελα μωρε δε βαριεσαι αφου θα τα κανουμε στο φροντιστηριο". Αφου εκει δεν εχουν ας στρωσουν κ***ο... :bleh:.
Δηλαδή πιστεύεις ότι στην Ελλάδα δεν μαθαίνουν την ξένη γλώσσα στο σχολείο γιατί τα παιδιά πηγαίνουν ήδη φροντιστήριο, ή γιατί το σύστημα εκμάθησης ξένης γλώσσας έχει το χάλι του?
Άσε που ακόμα και σήμερα, δεν πηγαίνουν όλα τα παιδιά φροντιστήριο.

Bahari

Member
Δηλαδή πιστεύεις ότι στην Ελλάδα δεν μαθαίνουν την ξένη γλώσσα στο σχολείο γιατί τα παιδιά πηγαίνουν ήδη φροντιστήριο, ή γιατί το σύστημα εκμάθησης ξένης γλώσσας έχει το χάλι του?
Άσε που ακόμα και σήμερα, δεν πηγαίνουν όλα τα παιδιά φροντηστήριο.
Συμφωνώ και επαυξάνω... Γι' αυτό και τρέχουν και στα φροντιστήρια ή στα ιδιαίτερα από το Δημοτικό ακόμα (εννοώ για τα μαθήματα του σχολείου). Το αν θα μάθει κανείς, έστω και τα βασικά σε μια ξένη γλώσσα, εξαρτάται, κατά κύριο λόγο, από το δάσκαλο. Αν θεωρεί τη δουλειά του αγγαρεία και λέει το κλασικό "δε βαριέσαι" δεν υπάρχει περίπτωση να "εμπνεύσει" το μαθητή και να τον κάνει να ασχοληθεί σοβαρά με το μάθημά του.

manelaki

Member
Αρα μου λετε οτι κι εκει μαυρο χαλι ειναι.... Πφφφφφ σωθηκαμε. Αντε τοτε τους συγχωρω... :p "Νο hablo espanol" και τελειωσαμε :)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Παντως το να μην ξερει καποιος μια ξενη γλωσσα ακομα και αγγλικα δεν ειναι κακο, το να αρνειται να συννενοηθει μαζι σου και να κοροιδευει επειδη δε μιλας τη γλωσσα του ειναι τουλαχιστον αγενεια. Δυστυχως αυτο συμβαινει στις 4 μεγαλες δυτικοευρωπαικες χωρες Ιταλια, Ισπανια, Γαλλια και λιγοτερο στη Γερμανια, λογω του κομπλεξ κατωτεροτητας που νιωθουν οταν μιλουν αγγλικα. Αγγλικα δεν μιλουν, αμα τους πεις οτι εισαι Ελληνας και πιασεις το ελληνικα, τοτε επιστρατευουν ολοι την ευγενεια τους για να σε εξυπηρετησουν.

varioAthens

Member
Παντως το να μην ξερει καποιος μια ξενη γλωσσα ακομα και αγγλικα δεν ειναι κακο, το να αρνειται να συννενοηθει μαζι σου και να κοροιδευει επειδη δε μιλας τη γλωσσα του ειναι τουλαχιστον αγενεια. Δυστυχως αυτο συμβαινει στις 4 μεγαλες δυτικοευρωπαικες χωρες Ιταλια, Ισπανια, Γαλλια και λιγοτερο στη Γερμανια, λογω του κομπλεξ κατωτεροτητας που νιωθουν οταν μιλουν αγγλικα. Αγγλικα δεν μιλουν, αμα τους πεις οτι εισαι Ελληνας και πιασεις το ελληνικα, τοτε επιστρατευουν ολοι την ευγενεια τους για να σε εξυπηρετησουν.
Και μετά ξύπνησες! :bleh:

varioAthens

Member
Ισως το κανουν σε μενα που ειμαι ευγενικος... εσυ αμα εισαι αγενης μην περιμενεις να δεις τετοιες συμπεριφορες.

Μάλλον είναι ρατσιστές με τα περιττά μου κιλά!!!... και που δεν παίζω πιάνο!!! :bleh:

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
αφου διαβασα τα καινουργια ποστακια σας και αφου σας καλημερισω εχω να πω τα εξης

1. που εισαι Εβανζελι ; off topic χωρις εσενα δεν υπαρχει ....

2.αυτο το google εχει πολυ ωραια images !!! Fenia kai manelaki συνεχιστε να μας ανεβαζετε αυτα τα επιμορφωτικα images !!!

3.οσο για το θεμα με τις ξενες γλωσσες επειδη δουλευω σε ξενοδοχειο βλεπω μεγαλη βελτιωση στους Ιταλους τα 2-3 τελευταια χρονια , ακομα και μεσηλικες πλεον μου μιλουσαν ή προσπαθουσαν να μιλησουμε Αγγλικα . Καμια σχεση με παλιά που δεν καταλαβαιναν τιποτα .
Γαλλοι , κατι γινεται και εκει , οταν δουν τα δυσκολα και θελουν πληροφοριες τα ξεφουρνιζουν τα υποτυπωδη Αγγλικουλια τους .
Ισπανοι , αστο μεγαλη πικρα με το χουν με τις ξενες γλωσσες !!
2-3 μου ετυχαν εφετος που ενω τους μιλουσα ισπανικα απαντουσαν στα Αγγλικα για να κανουν εξασκηση απο οτι μου ειπαν ....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic