Ivana
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- οχ.....όλος ο κόσμος
με την έννοια....ότι είναι πολύ κακόγουστη!Ανεκδοτο για κλαματα...
εννοείται....κατά την γνώμη μου
Εκτός που υποδηλώνει την μόνιμη θλιβερή κατάσταση της Αφρικής (και κατά κάποιο τρόπο υποτιμητική, καθώς πάντα μόνο τα χάλια μας συγκρίνουμε με αυτά της Αφ. λες και αυτό πρέπει να είναι παρηγοριά -έλεος!!!!), λέει και πόσο αχάριστοι μπορούμε να είμαστε.
εκεί, στην Αφρική, πάρα πολλά παιδιά πεινάνε....στα αλήθεια....και όχι για πλάκα....
ενώ εμείς το κοροϊδεύουμε για κάτι σχεδόν εξωπραγματικό βάσει της δεδομένης στιγμής....
ή
σε πόσες αναπτυγμένες (εννοώ οι οποίες μπορούν να το αντέξουν), σύγχρονες, καπιταλιστικές χώρες είναι δωρεάν τα βιβλία;
Και πως κανένας δεν έκανε πλάκα τύπου:
το σχολικό εγχειρίδιο αντιστοιχεί σε πόσους φραπέδες στην αγαπημένη μας καφετέρια...ή πόσα πακέτα τσιγάρα....;;;;
Το τζάμπα, καλώς ή κακώς, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο καπιταλιστικού κόσμου.... Η εγώ δεν κατάλαβα καλά και στην Ελλάδα δεν έχουμε καπιταλισμό; (άσχετο που βλέπω παρουσία ένα άγνωστου καθεστώτος για μένα-κομουνιστικός καπιταλισμός ή αντίστοιχα...)... Και πάλι άσχετο, μας το παρουσιάζουν τελικά σαν σοσιαλισμό για να έχουν άλλοθι για κάθε ανωμαλία που μπορεί να προκύψει...
Έτσι όπως είναι η χώρα τώρα, μοιάζει κρίσιμη κατάσταση, και σε τέτοιες καταστάσεις ο καθένας επιλέγει τις προτεραιότητές του. Σαφώς και η προτεραιότητα του κράτος δεν έπρεπε να είναι αυτό που έγινε με τα βιβλία αφού υπάρχουν κατά την γνώμη μου αρκετές "άλλες" πηγές χρήματος, αλλά αφου έγινε έτσι καλό είναι οι γονείς να βρουν τον άλλο τρόπο και την προτεραιότητά τους...
Ο καθένας μάλλον θα έπρεπε από τον εαυτό του να αρχίσει μπας και πηγαίνοντας από ενικό στο γενικό αλλάξει κάτι...
άλλωστε από γενικό δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα, ακόμα το σύστημα λειτουργεί με την πολιτική του Κωλέττη (όσα γνωρίζω για αυτόν)....
θα μου συγχωρέστε για την έκφραση των απόψεών μου, αλλά αυτή την πλάκα την διαβάζω εδώ και μέρες στο facebook και τρελαίνομαι....
συν κάποια σχόλια που διάβασα εδώ για την κρίση, συμπεράνω ότι η κρίση σαν λέξη τελικά είναι ακόμα αφηρημένη έννοια και άγνωστη ταυτόχρονα...και φαίνεται να την κοροϊδευουμε νομίζοντας ότι τα πράγματα δεν μπορούν και δεν θα γίνουν πολύ χειρότερα......