• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Ανεκδοτο για κλαματα...
με την έννοια....ότι είναι πολύ κακόγουστη!

εννοείται....κατά την γνώμη μου

Εκτός που υποδηλώνει την μόνιμη θλιβερή κατάσταση της Αφρικής (και κατά κάποιο τρόπο υποτιμητική, καθώς πάντα μόνο τα χάλια μας συγκρίνουμε με αυτά της Αφ. λες και αυτό πρέπει να είναι παρηγοριά -έλεος!!!!), λέει και πόσο αχάριστοι μπορούμε να είμαστε.

εκεί, στην Αφρική, πάρα πολλά παιδιά πεινάνε....στα αλήθεια....και όχι για πλάκα....

ενώ εμείς το κοροϊδεύουμε για κάτι σχεδόν εξωπραγματικό βάσει της δεδομένης στιγμής....

ή

σε πόσες αναπτυγμένες (εννοώ οι οποίες μπορούν να το αντέξουν), σύγχρονες, καπιταλιστικές χώρες είναι δωρεάν τα βιβλία;

Και πως κανένας δεν έκανε πλάκα τύπου:
το σχολικό εγχειρίδιο αντιστοιχεί σε πόσους φραπέδες στην αγαπημένη μας καφετέρια...ή πόσα πακέτα τσιγάρα....;;;;

Το τζάμπα, καλώς ή κακώς, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο καπιταλιστικού κόσμου.... Η εγώ δεν κατάλαβα καλά και στην Ελλάδα δεν έχουμε καπιταλισμό; (άσχετο που βλέπω παρουσία ένα άγνωστου καθεστώτος για μένα-κομουνιστικός καπιταλισμός ή αντίστοιχα...)... Και πάλι άσχετο, μας το παρουσιάζουν τελικά σαν σοσιαλισμό για να έχουν άλλοθι για κάθε ανωμαλία που μπορεί να προκύψει...

Έτσι όπως είναι η χώρα τώρα, μοιάζει κρίσιμη κατάσταση, και σε τέτοιες καταστάσεις ο καθένας επιλέγει τις προτεραιότητές του. Σαφώς και η προτεραιότητα του κράτος δεν έπρεπε να είναι αυτό που έγινε με τα βιβλία αφού υπάρχουν κατά την γνώμη μου αρκετές "άλλες" πηγές χρήματος, αλλά αφου έγινε έτσι καλό είναι οι γονείς να βρουν τον άλλο τρόπο και την προτεραιότητά τους...
Ο καθένας μάλλον θα έπρεπε από τον εαυτό του να αρχίσει μπας και πηγαίνοντας από ενικό στο γενικό αλλάξει κάτι...

άλλωστε από γενικό δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα, ακόμα το σύστημα λειτουργεί με την πολιτική του Κωλέττη (όσα γνωρίζω για αυτόν)....

θα μου συγχωρέστε για την έκφραση των απόψεών μου, αλλά αυτή την πλάκα την διαβάζω εδώ και μέρες στο facebook και τρελαίνομαι....

συν κάποια σχόλια που διάβασα εδώ για την κρίση, συμπεράνω ότι η κρίση σαν λέξη τελικά είναι ακόμα αφηρημένη έννοια και άγνωστη ταυτόχρονα...και φαίνεται να την κοροϊδευουμε νομίζοντας ότι τα πράγματα δεν μπορούν και δεν θα γίνουν πολύ χειρότερα......

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
θα συμφωνήσω μαζί σου απλά θέωρω πως γίνεται πολυς ντορος με τα βιβλία επειδη θα αργήσουν ενα μήνα και θα χρησιμοποιήθουν για λίγο διάστημα φωτοτυπίες και cd σε κάποια μαθήματα δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου μακάρι το πρόβλημα της παιδείας να ηταν μόνο αυτό..
+1 .......

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ιβανα, σεβαστή η άποψη σου και σωστά τα όσα λες. Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου, αλλά σε ένα σημείο ενίσταμαι : η δημοκρατία μιλά ή έστω υποτίθεται πως μιλά για "δημόσια και δωρεάν παιδεία" που σημαίνει ότι δε θα πρεπε να πληρώνουμε για να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα, με απλά λόγια. Θα μπορούσαμε δηλαδή να πούμε ότι είναι τζάμπα. Ωστόσο, είναι μεν κάτι που δε το πληρώνεις άμεσα αλλά το έχεις πληρώσει έμμεσα . Πώς; Με τους διάφορους φόρους που πληρώνουμε γενικά. Και πληρώνουμε αδρά.
Γιάυτό λοιπόν, από τη στιγμή που θα στείλω το παιδί μου για πρώτη φορά στο σχολείο να μάθει γράμματα, σα μητέρα , ναι , θα ήθελα το παιδί μου να βρει τα βιβλία του όμορφα και ωραία όπως τα βρήκαμε τόσα χρόνια εμείς. Άλλωστε, ακόμα και στα δημόσια σχολεία εξακολουθούμε να πληρώνουμε και τα έξοδά μας να τρέχουν διαρκώς.
Δε θεωρείται λοιπόν πολυτέλεια το βιβλίο .
Η δε σύγκριση με την Αφρική είναι ατυχής αν όχι απαράδεκτη.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Πεθύμησα τους ωραίους άντρες στο οφ τόπικ....Αχ Ivana πρέπει να καταλάβεις ότι την αντικειμενική, ψύχραιμη ματιά σου την έχουν λίγοι Έλληνες...Σε βοηθάει πολύ που έχεις ζήσει αλλού!

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ε όχι ρε Φένια! Αυτός είναι ένα μέτρο και μηδέν! Μόνο δίπλα στην SJP μπορεί να φαίνεται ότι έχει εκτόπισμα!

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ε όχι ρε Φένια! Αυτός είναι ένα μέτρο και μηδέν! Μόνο δίπλα στην SJP μπορεί να φαίνεται ότι έχει εκτόπισμα!
Φτου ρε γμτ, πάλι σε κοντό έπεσα.
Το παίρνω αλλιώς :Google Images

(παρεμπιπτόντως, δε ξέρω να περνάω φώτο στο οφ τοπικ :)

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ούτε εγώ ξέρω ρε γμτ! Να σε πω καρντάσι, την ιστόρια για τη Ρώμη την τελείωσες;; Άντε έχεις ένα μήνα περιθώριο.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ

manelaki

Member
θα συμφωνήσω μαζί σου απλά θέωρω πως γίνεται πολυς ντορος με τα βιβλία επειδη θα αργήσουν ενα μήνα και θα χρησιμοποιήθουν για λίγο διάστημα φωτοτυπίες και cd σε κάποια μαθήματα δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου μακάρι το πρόβλημα της παιδείας να ηταν μόνο αυτό..
Ο ενας μηνας του υπουργειου ειναι μετα τα χριστουγεννα...
Προσωπικα το θεωρω απαραδεκτο. Προβληματα το ενα πισω απ'το αλλο στη παιδεια κι αντι να λιγοστευουν αυξανονται.
Αμα γινουν τα σχολεια πανεπιστημια ζητω που χαθηκαμε!

Και για να ειμαι και λιγο on-topic στο off-topic:
Google Images

:bleh:

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ωωωωω....! Ωραία αύριο πρωί πρωί με καθαρό μυαλό (γιατί τώρα, είμαι σε κατάσταση Σκωτία-Στοκχόλμη)! Λίγο την ψυλλιάστηκα τη φάση για την....τεστοστερόνη του πράγματος...

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ