panpan
Member
Last edited by a moderator:
Δηλαδή, εγώ που κρυώνω τώρα, είναι φυσιολογικό ή όχι;Προβοκατόρικα το είπα
Στο βορρά έβγαλε, στο νότο έβαλε! Αλλά δεν υπάρχει σωστό ή λάθος!
Σέρρες δεν το λέγαμε ποτέ αλοιφές, ούτε Θεσ/νίκη (όση επαφή είχα ως μαθήτρια). Κι εγώ ως φοιτήτρια άρχισα να το βλέπω στους καταλόγους, οπότε πιθανολογώ ότι είτε είναι μόδα που μεταφέρθηκε από άλλη πόλη, είτε ότι επικράτησε για να περιγράψουν κάπως τις σαλάτες που αλείφονται..Γιατί κακά τα ψέματα, η λέξη σαλάτα στο γενικό θυμικό είναι συνυφασμένη με πιο στέρεη κατάσταση, τα υπόλοιπα μοιάζουν με σως.Αμε γεια σου ...μα γιαυτο και γω που πριν 10 χρονια κ βαλε ημουν επανω ,δεν ακουγα κανενα να λεει τη λεξη αλοιφες ..οποτε σκεφτομουν χτες βραδυ ..καλα που τον βρηκαν αυτο τον ορο?
Τι εννοείς; Μα το ίδιο σημαίνουν και τα δύο, έβγαλε/έβαλε κρύο = κάνει κρύοΔηλαδή, εγώ που κρυώνω τώρα, είναι φυσιολογικό ή όχι;
Όχι Αθηναία, Αθηνέζα να υπογράφεις με τόσο ωραία αστεία...που πάνε και με τον καιρό παρεπιπτόντως.Να σε ρωτησω βρε βαλιτσα ....μαζι με το κρυο "εβγαλε" και υγρασια???
Γιατι εγω σημερα "εβγαλα" την μπέμπελη στο γραφείο ...
υπογραφη
Η ΑΘΗΝΑΙΑ.....
A ... δεν είναι από το μπαίνω -βγαίνω δηλαδή;Τι εννοείς; Μα το ίδιο σημαίνουν και τα δύο, έβγαλε/έβαλε κρύο = κάνει κρύο
Όχι είναι από το βάζω - βγάζω Και ταιριάζει με διάφορα καιρικά φαινόμενα.A ... δεν είναι από το μπαίνω -βγαίνω δηλαδή;
Mα πλάκα "σε" ... κάνω ...
Σταμάτα! Ξεπάγιασα! μπρρρρρρρρρ
ΣΕΜΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ,,,Και θελω να φορεσω και κατι ξεκολα αυριο βραδυ ...θα ξεπαγιασω.