fenia42
Member
- Μηνύματα
- 3.980
- Likes
- 15.750
- Επόμενο Ταξίδι
- Азербайджан
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Τι πηρες απ τα hondos ? Οζες?
Φουρκέτες .......Τι πηρες απ τα hondos ? Οζες?
panpan ολο γουτσου γουτσου με τις κοπελες σε βλεπω να κανεις.......
@Aria_C
@KΙΚΙ
panpan...
R-E-S-P-E-C-T στο μουσικό σου γούστο
και το προχτεσινό και αυτο πολυ ωραία κομμάτια , Παναγιωτη !!!!
Απλα τις ευχαριστησα εγκαρδια Ζουλιαραpanpan ολο γουτσου γουτσου με τις κοπελες σε βλεπω να κανεις.......
Για προσεχε ,παντρεμενος ανθρωπος!
Πλάκα ΜΕ κάνεις? Εν έτει 1994 έτσι το λέγατε στη Θεσσαλονίκη όπου και το πρωτοάκουσα!(η παράθεση ενδεικτική)
@vario: Οι "αλοιφές" είναι καινούργια μόδα. Πριν από καμμιά δεκαριά χρόνια κανείς δεν τις αποκαλούσε έτσι. Εγώ πρώτη φορά τον όρο τον άκουσα και τον είδα στην Αθήνα. Και μετά από καιρό τον είδα σιγά-σιγά να εμφανίζεται και στη Θεσσαλονίκη. Από πού ξεκίνησε στην πραγματικότητα δεν ξέρω. Νομίζω όμως ότι δεν είναι τόσο διαδεδομένος ακόμη (αν και, τελευταία, τον είδα να εμφανίζεται και σε καταλόγους εστιατορίων).
Προβοκατόρικα το είπαΈβγαλε ή έβαλε;
Αμε γεια σου ...μα γιαυτο και γω που πριν 10 χρονια κ βαλε ημουν επανω ,δεν ακουγα κανενα να λεει τη λεξη αλοιφες ..οποτε σκεφτομουν χτες βραδυ ..καλα που τον βρηκαν αυτο τον ορο?(η παράθεση ενδεικτική)
Κι όμως, κι εδώ κάνετε λάθος:
kaşar peynir στα τούρκικα σημαίνει κίτρινο τυρί ===> κασέρι (kaşar).
Αν σκεφθεί κανείς ότι πριν από 100 και βάλε χρόνια το μόνο κίτρινο τύρί που κατασκευάζονταν και καταναλώνονταν ήταν το "κασέρι", λογικό είναι να έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα η ονομασία γι αυτόν τον τύπο τυριού. Όταν από τη δεκαετία του '60 άρχισαν οι εισαγωγές της "γραβιέρας" (συλλήβδην χαρακτηρισμός τότε για όλα τα εισαγόμενα κίτρινα τυριά) και των άλλων κίτρινων τυριών, σιγά-σιγά επήλθε η διαφοροποίηση και, σήμερα πλέον, το "κασέρι" προσδιορίζει μόνον τον συγκεκριμένο τύπο τυριού.
@vario: Οι "αλοιφές" είναι καινούργια μόδα. Πριν από καμμιά δεκαριά χρόνια κανείς δεν τις αποκαλούσε έτσι. Εγώ πρώτη φορά τον όρο τον άκουσα και τον είδα στην Αθήνα. Και μετά από καιρό τον είδα σιγά-σιγά να εμφανίζεται και στη Θεσσαλονίκη. Από πού ξεκίνησε στην πραγματικότητα δεν ξέρω. Νομίζω όμως ότι δεν είναι τόσο διαδεδομένος ακόμη (αν και, τελευταία, τον είδα να εμφανίζεται και σε καταλόγους εστιατορίων).