The official off-topic

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
αχαχαχααα !!! Θες να σου πάρω κάτι από το σούπερ μάρκετ ;
Τι κασερι θες ; Μπουχαχαχχαααα:bleh:
Οχι παρε μου εκεινα τα σωληνακια που βοηθουν να ρουφας. Εμεις τα λεμε καλαμακια, εσεις δεν ξερω πως....Μπαχαχαχαχου

Aria_C

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Εεε που είστε ΑΘΗΝΑΙΟΙ ;;; Πηξαμε στους γκιαουρηδες !!! Ούτε μια συνάντηση δεν μπορούν να κανονισουν... Δυο δρόμους έχει η πόλη τους !!!
Ετυμολογία
γκιαούρης < τουρκική gavur < περσική gäur, gäbr, πυρολάτρης
Ουσιαστικό
γκιαούρης αρσενικό (θηλυκό: γκιαούρισσα)
άπιστος
(για τους μωαμεθανούς) υβριστική ονομασία των χριστιανών

Τι ακριβώς από τα παραπάνω θες να πεις Ευαγγελία; :shock:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Οκ, είμαι πυρολάτρης, το παραδέχομαι. Call me Γκιαουρη.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Γιατί ξέρατε στην Αθήνα (ή στη Θεσσαλονίκη, ή στη Ξάνθη ή στην Κρήτη) και από πριν να ζητάτε edam και παρμεζάνα...το αν το λέμε εμείς κασέρι σας μάρανε..

Υπάρχουν κάτι κυρίες (και κύριοι, αλλά κυρίως κυρίες) Αθηναίες βέρες, που φέρουν την καταγωγή τους περί πολλού και φέρουν την ατόφια Αθηναιοσύνη τους ως πτυχίο καλής ανατροφής και ανωτάτου επιπέδου. Επικρατεί βλέπεις η μούφα ότι η Αθήνα ήταν από ανέκαθεν πυρήνας πολιτισμού σ’ αυτήν εδώ τη μικρή και καθυστερημένη χώρα, μια Βιέννη, ένα μικρό Παρίσι. Εμ, δεν ήταν ακριβώς έτσι. Για την ακρίβεια, μέχρι το ’60 η Αθήνα ένα κωλοχώρι ήταν, μετά συγχωρήσεως. Σε ετούτες τις φωτογραφίες της γλυκύτατης αρχαιολόγου Ντόροθι Μπερ Τόμσον παρμένες τις δεκαετίες του ’20 και του ’30 βλέπεις ας πούμε την Πατριάρχου Ιωακείμ ως κεκλιμμένο χωματόδρομο με κότες και ελιές εν έτει 1932 -ναι εννιακόσια, δεν είναι typo- δηλαδή μια εποχή που δεν αποκλείεται ο παππούς σου να ζούσε. Τόσο χωριό μιλάμε. Στις υπόλοιπες θα δεις την Πλουτάρχου ακόμα πιο κεκλιμμένο χωματόδρομο, τη Σταδίου και την Ομήρου να θυμίζουν λίγο πόλη, το Ψυχικό άδειο από σπίτια, γεμάτο από χτήματα, και άλλα ωραία και νοσταλγικά.

http://www.spitoskylo.gr/2009/12/02/old-athens/

GTS

Member
Εννοείται πως αν προσπεράσουμε το στάδιο της αρχαιότητας με το αξεπέραστο κλέος των Αθηνών, η Αθήνα ήταν ένα σκορποχώρι, ιδίως μετά τη λεηλασία και δήωση της πόλης από τους Βάνδαλους. Η Θεσσαλονίκη αντίθετα ήταν συμβασιλεύουσα αν δε κάνω λάθος επί Βυζαντίου. Οπότε, είχαμε εντελώς αντίθετους βίους για τις δύο πόλεις.
Εγώ αγαπώ τη Θεσσαλονίκη, με τα κασέρια και τα καλαμάκια της και τους Αρειανούς της (Άρης λέμε!).

Aria_C

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
panpan...
R-E-S-P-E-C-T στο μουσικό σου γούστο

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
panpan...
R-E-S-P-E-C-T στο μουσικό σου γούστο
Φτου σας , ουτε στον Hondo δεν μπορουμε να παμε, αμεσως να αρχισετε να γραφετε ανακριβειες για εμας τους Αθηναιους!!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.640
Μέλη
39.386
Νεότερο μέλος
AngelosPhillips