• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

panpan

Member
Άντε που πήγα Αθήνα και ζήτησα σάντουιτς με ψωμάκι και σουβλάκι κι ο υπάλληλος με ρώτησε "με δουλεύεις;". Πιτσιρίκα ήμουν, ιδέα δεν είχα για το πώς τα λένε εκεί, μίλησα απλά. Γιατί να νομίζει πως τον δούλευα; :bleh:
Γιατι ειχε χρονια που ειχε φυγει απο το χωριο του και ειχε ξεχασει
Μη χ@σω τον πρωτευουσιανο :haha:

GTS

Member
Ποπω και όλα αυτά ξεκίνησαν επειδή η Φενια λέει το ΦΟΥΞΙΑ φουξ !!
Εμένα θα μου πει κανείς πως να πάρω το πιστοποιητικό γεννήσεως από το ΥΠΟ ΚΑΤΑΛηΨΗ δημαρχείο μπάς και βγάλω αυτή τη ρημαδα την νέα ταυτότητα και ανανεωσω το διαβατήριο ; :mad:
Είπαμε, δεν είπαμε?

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Αυτό εννοείται απλά να σεβόμαστε τη ντοπιολαλιά. Δηλαδή γιατί να τσατίζεται ο άλλος που το σουβλάκι δε το λέω καλαμάκι κι ενώ σε πολλά υπάρχουν διαφορετικές λέξεις; Ή γιατί να έχουμε άλλη προφορά σε Κρήτη, Λάρισα κλπ; Ο καθένας τα δικά του.

Άντε που πήγα Αθήνα και ζήτησα σάντουιτς με ψωμάκι και σουβλάκι κι ο υπάλληλος με ρώτησε "με δουλεύεις;". Πιτσιρίκα ήμουν, ιδέα δεν είχα για το πώς τα λένε εκεί, μίλησα απλά. Γιατί να νομίζει πως τον δούλευα; :bleh:
Αν είναι να σεβόμαστε την κάθε ντοπιολαλιά ίσως πρέπει να κάνουμε το ίδιο κι όταν πηγαίνουμε στην Αθήνα. Αφού έτσι τον μάθανε τον υπάλληλο από μικρό, δεν φταίει. Προφανώς ειλικρινά σε ρωτούσε, αλλιώς το ήξερε και εσύ τον μπέρδεψες. Κι εγώ όταν ήμουνα μικρούλα και μου έλεγε ο μπαμπάς πως θα μου φέρει μπουγάτσα, μία ήξερα, δεν μπορούσα να ξέρω πως υπάρχει κι άλλη. Όταν αργότερα έφηβη επισκέφτηκα την Θεσσαλονίκη κι είδα τις διαφορετικότητες, γέλασα στην αρχή για το παράξενο που μου φάνηκε τότε και μετά τα ζητούσα όπως έπρεπε εκεί.
Να μην τσαντίζεται κανείς ρε παιδιά για βλακείες. Έχουμε τόσα να τσαντιζόμαστε.

Άντε μην τα πάρω τώρα :D

varioAthens

Member
Συνηθισμένη να κοιμάμαι 4 ώρες, εχτές που είπα να κάνω τη διαφορά και να πέσω στις 00.00 για ύπνο, ξύπνησα φρεσκότατη στις 04.30!!! Βρυκολάκιασα!!!

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Καλέ εδώ η Ευαγγελία έχει ίδιο μαλλί με τον Τσακ Νορις κι εμείς συζητάμε για μπουγάτσες και κρεμόπιτες.
GTS αύριο θα τον δω τον Τσακ Νόρις, θες να του πω κάτι ;

GTS

Member
Συνηθισμένη να κοιμάμαι 4 ώρες, εχτές που είπα να κάνω τη διαφορά και να πέσω στις 00.00 για ύπνο, ξύπνησα φρεσκότατη στις 04.30!!! Βρυκολάκιασα!!!
Για το γείτονα που παίζει πιάνο με τα σώβρακα τι γίνεται? Απολαμβάνεις ακόμα?

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αν είναι να σεβόμαστε την κάθε ντοπιολαλιά ίσως πρέπει να κάνουμε το ίδιο κι όταν πηγαίνουμε στην Αθήνα. Αφού έτσι τον μάθανε τον υπάλληλο από μικρό, δεν φταίει. Προφανώς ειλικρινά σε ρωτούσε, αλλιώς το ήξερε και εσύ τον μπέρδεψες. Κι εγώ όταν ήμουνα μικρούλα και μου έλεγε ο μπαμπάς πως θα μου φέρει μπουγάτσα, μία ήξερα, δεν μπορούσα να ξέρω πως υπάρχει κι άλλη. Όταν αργότερα έφηβη επισκέφτηκα την Θεσσαλονίκη κι είδα τις διαφορετικότητες, γέλασα στην αρχή για το παράξενο που μου φάνηκε τότε και μετά τα ζητούσα όπως έπρεπε εκεί.
Να μην τσαντίζεται κανείς ρε παιδιά για βλακείες. Έχουμε τόσα να τσαντιζόμαστε.

Άντε μην τα πάρω τώρα :D
Ε ναι. Κι αν δεν καταλαβαίνεις τι λέει ο άλλος, πες το. Αλλά να σε ρωτάει αν τον δουλεύεις; ΄'Η αυτό που έπαθε ο Αθηναίος φίλος μου που έλεγα πιο πάνω το είδες; Κακώς τσατίστηκε ο άλλος :D Τι να πεις...

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Για το γείτονα που παίζει πιάνο με τα σώβρακα τι γίνεται? Απολαμβάνεις ακόμα?
Ελπίζω και οι δικοί μου γείτονες να μη βγάζουν τα απλυτα μου στη φορα...

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Και μιας που συζητάμε για τυλιχτά σουβλάκια, πιτόγυρα, σάντουιτς με καλαμάκια κλπ, στην Κρήτη εξακολουθούν να βάζουν γιαούρτι αντί για τζατζίκι?

GTS

Member
Καλέ εδώ η Ευαγγελία έχει ίδιο μαλλί με τον Τσακ Νορις κι εμείς συζητάμε για μπουγάτσες και κρεμόπιτες.
GTS αύριο θα τον δω τον Τσακ Νόρις, θες να του πω κάτι ;
Πες να του να δώσει ένα χέρι στη Λίτσα με το πρόβλημά της...κάνε καλή μετάφραση όμως, μη καταλάβει τίποτ'άλλο...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia